Intrebari si raspunsuri - Ioan Muntean



1.CE ESTE ALCHIMIA SPIRITUALĂ ?


Alchimie spirituală semnifică transformarea fiinţelor umane în aur şi transformarea calităţilor noastre inferioare, precum frica, ignoranţa, vrăjmăşia şi ruşinea, în cele mai preţioase lucruri care există: iubire, iluminare, fericire şi împlinire.

Paşii alchimiei, care încep de la naştere şi duc în cele din urmă la transformarea totală, au fost parcurşi atunci când o persoană a trecut dincolo de limitări, a aruncat toată teama şi a descoperit spiritul pur din interiorul său.

Adevărata alchimie este înlăuntrul nostru. Maestrul este un agent catalizator.

2. CE ESTE VIAŢA ?

Corpul nostru este format din miliarde de celule care intră în diverse combinaţii până formează corpul. În mod similar fiecare dintre noi suntem o parte din Creaţia Divină, din Întreg. Aşa cum arată şi dr. Janine Fontaine corpul fizic reprezintă numai 5 – 10 % din ceea ce este omul, restul fiind energie şi informaţie de vibraţie înaltă (suflet, spirit...).

Prin intermediul acesteia suntem în legătură cu întreaga creaţie şi în primul rând cu cei apropiaţi nouă: copii, neamuri, prieteni...

Toate formele de viaţă sunt sisteme de energie, care transmit semnale şi vibraţii. Noi - corpul nostru fizic, emoţional, mental şi spiritual - suntem câmpuri de energie în mişcare, cu toţii rezonând şi vibrând la propria noastră frecvenţă de vibraţie unică şi transmiţând unde de energie.

Viaţa este o şcoală a creşterii armoniei sufletului nostru cu restul Creaţiei Divine. În parabola fiului rătăcitor Iisus ne descrie călătoria de la perfecţiunea inconştientă, prin imperfecţiunea aparentă şi „rău", până la perfecţiunea conştientă.

Fiecare trebuie să ne urmăm propria cale. O credinţă devine eliberatoare numai prin experienţă proprie.

Indicatorul nivelului de armonie este bucuria.
Iisus ne arată că Dumnezeu este Lumină şi Iubire.
Trebuie să fim în contact cu corpul, să-l iubim, să fim conştienţi de el, să ştim mereu ce e cu el.

3. CE ESTE BOALA?

Starea de sănătate este starea de armonie perfectă cu Întregul. Orice stare de dizarmonie este stare de boală şi creează încetiniri ale funcţionării pe subtil şi ulterior pe fizic. Şi un gând de vibraţie joasă are ca efect reducerea imunităţii. Bolile şi necazurile le văd ca semne ale insuficientei armonii între sufletul nostru şi restul Creaţiei.

Deşi medical clasic toate bolile sunt grupate sub diferite denumiri, din punct de vedere energetic şi informaţional fiecare boală este diferită de celelalte.

Ori de câte ori apare o boală, cu până la şase luni înainte de a se manifesta pe corpul fizic sunt transmise continuu semnale. Schimbările apar mai întâi în sistemul energetic şi informaţional şi apoi se manifestă în corpul fizic.

4. CARE SUNT CAUZELE BOLILOR?

Toxicitatea din gândurile negative, emoţiile negative nerezolvate, poluanţi, gunoaie, hrană necorespunzătoare etc., afectează câmpurile de energie ale corpului.

Expunerea repetată sau prelungită la stres eliberează substanţe chimice hormonale, cum ar fi cortizonul, colesterolul şi adrenalina, care slăbesc sistemul imunitar şi cresc riscul apariţiei de cheaguri de sânge şi a întăririi arterelor. Stocarea de emoţii negative în corpul fizic creează blocaje de energie care, în caz că sunt nerezolvate, vor conduce la distrugere şi boală.

Consider că toate bolile sunt ale sufletului. Una din principalele cauze ale bolilor este orgoliul. Cel orgolios nu se poate conştientiza ca parte a Întregului si ca efect nu-şi poate primi corespunzător energia şi informaţia de care are nevoie...

Aceasta creează dificultăţi sufletului chiar şi după plecarea din această viaţă.

5. PAŞI PE... CALE

Calea ne-o arată Iisus de 2000 de ani.

Tot mai mult, pe măsură ce progresează, o reconfirmă şi ştiinţa.

"Deveniţi o mlădiţă din vie" ne indică Iisus.

Importantă e trăirea şi nu teoria pentru că toată teoria din lume nu face cât un gram de practică.

Cei de care mă ocup conştientizează că nu ceea ce discutăm este important ci energia pe care o primeşte sufletul lor fiind în legătură cu mine. Mulţi o percep ca fiind între noi, o legătură continuă, iar când intrăm în legătură prin telefon sau direct, ridicarea lor este şi mai puternică.

Să conştientizăm că Dumnezeu este în toţi şi în toate, că totul este un imens templu divin din care facem şi noi parte, şi făcând tot ce simţim nevoia să facem să lăsăm grijile în seama lui Dumnezeu.


Indiferent ce fac ceilalţi noi cu bine să răspundem pentru că prin aceasta noi ne înălţăm cu sufletul spre Dumnezeu şi primim mult mai multă putere...

Să conştientizăm că Dumnezeu este lumină şi iubire şi de ceea ce iubim ne putem apropia.

Pentru a se duce răul care este de altă dată în jurul nostru trebuie să ne rugăm, dar trebuie să învăţăm să ne rugăm.

Să conştientizăm că şi bolile şi necazurile sunt îndemnuri de a ne întări armonia sufletului cu Dumnezeu.

Să ne bucurăm de binele celorlalţi şi în rest să-i lăsăm în seama lui Dumnezeu să-şi înveţe lecţiile, să nu-i judecăm.

Sufletul nostru trebuie să fie numai în legătură cu Dumnezeu.

De orice ne ataşăm se creează probleme. Starea normală este de bine, de sănătate, de bogăţie.

Bogăţia să o înţelegem ca un cadru divin în care ne aflăm şi nu ca fiind a noastră. Urmaşii trebuie să-i vedem ca daruri de la Dumnezeu şi abia apoi ca pe copiii şi nepoţii noştri.

Să trăim în prezent şi să ne bucurăm de fiecare clipă. Singurul timp real este prezentul. Numai când trăim în prezent putem fi în legătură cu Dumnezeu, ne trăim cu adevărat viaţa, suntem cu adevărat vii. Când ne bucurăm se înalţă sufletul spre Dumnezeu, se curăţă de aspectele mai puţin bune, se luminează viitorul.

Să facem cu bucurie şi mulţumire ceea ce simţim nevoia să facem. Când suntem mulţumiţi cu ceea ce facem efectul la ceea ce facem este cu atât mai bun şi înălţarea sufletului spre Dumnezeu cu atât mai stabilă.

Să avem întotdeauna imaginea de bine spre care tindem ca şi cum Dumnezeu le rezolvă pe toate. Să facem tot ce simţim nevoia să facem, şi pe măsură ce se înalţă sufletul spre Dumnezeu se curăţă şi informaţia care vine de la Dumnezeu, o primim mai clară, gradul de adevăr din ceea ce simţim că trebuie să facem este mai ridicat. Să ne bucurăm că se face voia lui Dumnezeu, să le primim pe toate cu smerenie, bucurie, mulţumire, sufletul deschis.

5.1 Dacă se poate să fim în legătură cu un maestru

Adevărata alchimie este înlăuntrul nostru. Maestrul este un agent catalizator.

Tot ceea ce avem nevoie este înăuntrul nostru. Într-o reacţie chimică, pentru ca ea să poată avea loc, suportul de energie şi informaţie vine de la catalizator. În mod similar, de la maestru vine energia şi informaţia de care avem nevoie pentru a ne putea transforma.

Discipol este cel care este gata să primească, care e pasiv, deschis, vulnerabil. Iar maestru e cel care curge, care se revarsă, împrăştiindu-şi trupul în existenţă. Şi cea mai bună cale este să devină hrană pentru aceia care caută adevărul. Asta este împărtăşania lui Iisus.

Oricând discipolul e pregătit maestrul apare. Când eşti pregătit Dumnezeu te caută. Oricând eşti pregătit, sămânţa va încolţi, bobocul va deveni floare. Pregătirea înseamnă aşteptare - aşteptarea e singura rugăciune pe care poţi s-o faci. Numai credinţa poate să aştepte.

Dacă poţi să aştepţi cu bucurie, nu va fi nevoie să mai aştepţi mult, pentru că divinul ţi se poate întâmpla numai când aşteptarea ta este extatică, plină de bucurie. Aşteaptă cu infinită răbdare, cu bucurie, cu extaz, şi atunci nu va mai fi nevoie să aştepţi, se poate întâmpla chiar şi în clipa asta. Dacă eşti deschis, pasiv, nimic nu poate împiedica lumina să intre.
Un fenomen viu, un maestru, prin simpla sa prezenţă creează un mediu. Şi, când intri în acel mediu, intri într-o familie, devii o parte a sufletului maestrului. Acum vei exista ca parte a maestrului şi el va exista prin tine.. Maestrul va avea grijă de tine în toate privinţele, vei fi acolo în intimitate, în strânsă apropiere.

Iisus a spus: "Luaţi şi mâncaţi acesta este trupul meu".

Când suntem în apropierea unui maestru el curge în noi, devine un curent înlăuntrul nostru. Vine la noi, ne umple până în centrul cel mai adânc.

Nu trebuie să facem nimic, trebuie doar să fim receptivi în prezenţa lui - apropiat, receptiv, deschis.

IOAN MUNTEAN

Cum sa intri in legatura cu ghizii tai spirituali



Deja am inceput sa ne familiarizam cu aceasta notiune de ghizi spirituali, ca indrumatori ai nostri atat in viata de zi cu zi, cat si in dorinta noastra de a avea un nivel superior de intelegere a realitatilor spirituale si de a reusi sa intram in comuniune cu aceasta lume minunata a spiritului.

Pe langa ingerii pazitori, exista un numar infinit de ajutoare in Lumea Cealalta, cunoscute ca “ghizi spirituali”, care sunt la fel de diversi ca si oamenii din viata noastra si care servesc unor scopuri foarte diferite, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

Care este insa diferenta intre ingeri si ghizi spirituali?
Exista cateva diferente, care pornesc de la experienta lor in forma umana si pana la scopul lor in viata noastra, nivelul de implicare pe care il au si modul in care comunica cu noi.

  • In vreme ce ingerii nu au avut niciodata o experienta pamanteasca, majoritatea ghizilor spirituali au avut cel putin una, astfel ca inteleg foarte bine incercarile la care suntem supusi ca oameni. Ne sunt disponibili cand avem nevoie de ei, ca sa ne incurajeze si sa ne asiste si sa ne ajute in evolutia noastra sufleteasca si in folosirea creativitatii.
  • Spre deosebire de ingeri, care sunt desemnati special de Dumnezeu sa ne fie in preajma si sa ne ajute, de la inceputul si pana la sfarsitul vietilor noastre si sa ne influenteze in fiecare zi (indiferent ca suntem sau nu constienti de acest lucru), ghizii spirituali, desi disponibili, nu ne pot ajuta sau directiona, fara voia noastra.

Pentru a fi pregatiti de intalnirea cu ghizii nostri spirituali, Sonia Choquette ne recomanda in cartea sa “Intreaba-ti ghizii” sa facem cativa pasi pentru a putea intra mai usor in legatura cu energia, iubirea si indrumarea lor:
  • Intrebati-va cat sunteti de deschisi catre ghizi. E bine sa va adresati intrebarea : “Vreau intr-adevar indrumare, sau doar vreau ca cineva sa fie de acord cu mine?” E important sa nu cereti indrumare de la ghizi decat daca sunteti dornici sa le auziti raspunsurile, pentru ca daca le ignoram indrumarea prea des, nu vor mai comunica.

  • Invatati sa linistiti mintea si ascultati in interior. Indrumarea spirituala este atat de subtila, incat e foarte simplu pentru mintea voastra sa o ignore si sa o dea la o parte ca pe un nonsens. Putem sa ne linistim mintea si sa intram in interiorul nostru ascultand muzica, concentrandu-ne pe respiratie si meditand.

    Meditatia poate fi facuta si in timpul mersului, gatitului, lucrului etc. Pur si simplu e bine sa incetati sa va mai faceti probleme legate de viitor si de trecut si sa ne concentram asupra respiratiei, in timp ce ne bucuram de lumea din jurul nostru, concentrandu-ne strict asupra lucrului pe care il facem in acel moment.

  • Faceti miscare! Miscarea corpului va poate ajuta sa deveniti mai receptivi pe plan spiritual. Noi, oamenii suntem meniti sa ne miscam si, cu cat o facem mai mult, cu atat spiritul naturii Pamantului ne ajuta sa ne ridicam vibratia. Cu cat facem mai multe exercitii, cu atat bem mai multa apa, oferindu-i spiritului apei mai multe ocazii sa ne curete emotiile.

  • Incetati sa mai faceti pe victima. Va puteti spune ca sunteti o victima a circumstanelor si ca nu aveti nicio putere asupra vietii voastre sau puteti invita spiritul celui de-al saselea simt in viata voastra si, prin intermediul indrumarilor acestuia, sa va ocupati de circumstante. Sunteti o fiinta valoroasa si pretioasa si e normal sa primiti tot ce aveti nevoie, inclusiv sprijin in orice moment al vietii voastre.

  • Iertati si nu mai judecati. Eliberati-va de obiceiul de a judeca si afirmati zilnic aceasta intentie. Spuneti :

    ”Ma iert pentru ca judec si pentru ca ma simt ofensat. Ma eliberez de toate prejudecatile si resentimentele, ca si de toate perceptiile negative. Odata cu respiratia, imi impartasesc spiritul cu toti si ma intorc la pace si echilibru. Asa sa fie.”

Incepeti fiecare sarcina cu o rugaciune scurta pentru ajutor si sprijin. De exemplu, cand faceti dus dimineata, cereti indrumare pentru toata ziua care va asteapta. Luati legatura cu ghizii, pe parcursul zilei. De exemplu, cand lucrati la un proiect, cereti indrumare pentru a-l realiza in mod rapid, usor si creativ. Pe parcursul zilei, nu uitati sa va faceti timp sa ascultati atent si sa meditati.


Contactul cu ghizii spirituali se petrece la un nivel intim, profund. Arta si priceperea de a avea o perceptie corecta a ghizilor provine din abilitatea voastra de a va acorda intr-un mod placut si de a asculta si accepta aceste subtilitati, ca fiind comunicari importante. Majoritatea ghizilor spirituali se conecteaza cu noi de asa maniera incat, cel putin in primele stadii de contact, se simte ca si cum ati auzi o voce interioara-si totusi, diferenta sta intre ce se afla intre vocea voastra si cea a ghidului vostru.

Cand primiti un mesaj in inima voastra, intrebarea esentiala pe care trebuie sa v-o puneti este: “ Este un lucru pe care mi-l spun in general, sau e ceva la care nu m-am mai gandit pana acum?”

Mai multe detalii despre cum puteti intra in legatura cu ghizii vostri gasiti in cartea “Intreaba-ti ghizii”, aparuta la Editura for You, dar si in cursurile de Theta Healing, unde se predau metode speciale de a primi mesaje de la ingerii pazitori si ghizii spirituali.

Sursa: aimee.ro

Gandeste pozitiv!



Este absolut obligatoriu sa gandim pozitiv, pentru ca astazi suntem ceea ce am gandit ieri , iar maine vom deveni ceea ce gandim acum.

Gandirea pozitiva este o atitudine mentala cu ajutorul careia reusesti sa depasesti obstacolele si sa iti indeplinesti visele. Este o atitudine mentala datorita careia obtii rezultate bune si excelente. O gandire pozitiva anticipeaza fericirea, bucuria, sanatatea si rezultate satisfacatoare pentru fiecare situatie si actiune. Tot ce iti pui in minte reusesti sa duci la bun sfarsit.Nu toti accepta sau cred in gandirea pozitiva. Unii considera ca aceasta este un nonsens, iar altii ii iau in ras pe cei care cred si accepta o astfel de atitudine. Dar, dintre cei care o accepta, foarte multi nu stiu cum sa o foloseasca eficient pentru a obtine rezultate. Cu toate acestea, se pare ca interesul in aceasta directie este din ce in ce mai mare - dovada stau cartile, seminariile si cursurile despre gandirea pozitiva si importanta factorului psihic in cariera si in viata. Acesta este un subiect tot mai popular in ultimul timp.

Adesea auzim indemnuri de genul „Gandeste pozitiv!", adresate celor care sunt deprimati si ingrijorati. Multi nu iau cuvintele acestea in serios, pentru ca nu stiu ce inseamna sau nu cred ca sunt folositoare sau eficiente. Cate persoane isi pun, intr-adevar, intrebarea: "ce poate face pentru mine puterea gandirii pozitive?"

In primul rand, atat gandirea pozitiva cat si cea negativa sunt contagioase. Prin modul de gandire, de reactie si de manifestare toti avem o influenta, mai mare sau mai mica, atat asupra noastra - ca functionalitate fizica si psihica - insa si asupra persoanelor pe care le intalnim. Acest lucru se intampla instinctiv, la nivel subconstient, si se manifesta pe de o parte prin impactul pe care propriile ganduri, emotii si sentimente il au asupra transformarii noastre de-a lungul vietii, pe de alta parte prin transferul acestor ganduri si emotii catre toti cei din jurul nostru.

Oamenii din jur ne percep aura si sunt influentati de gandurile noastre, chiar daca isi dau sau nu seama de lucrul acesta. Mai este atunci de mirare ca toti cautam compania persoanelor pozitive si ne indepartam instinctiv de cele negative? Oamenii sunt mult mai dispusi sa ne ajute daca suntem pozitivi. In schimb, toti ii evita pe cei care emana negativism si energii negative.

Gandurile, cuvintele si atitudinile negative cauzeaza stari si actiuni negative. Cand gandim negativ, in sange sunt eliberate o serie de substante daunatoare, care provoaca si mai multa nefericire si negativitate. Sentimentele negative si fricile sunt exacerbate consumandu-ne toata energia, starile de rau genereaza in lant reactii si decizii de o calitate indoielnica, persoana emana labilitate, si asta e calea cea mai sigura catre frustrare, dezamagire, esec, boala.Pentru a avea o gandire pozitiva este necesar un antrenament intern sustinut. Atitudinea si gandurile nu se modifica peste noapte. Puterea gandului este imensa si ea ne conduce practic viata. Acest lucru se intampla adesea la nivel subconstient, dar noi putem transforma acest proces intr-unul constient.

Vizualizati intotdeauna doar situatii favorabile si benefice. Folositi cuvinte pozitive in dialogurile dumneavoastra interioare sau atunci cand vorbiti cu altii. Zambiti mai mult, pentru ca acest lucru va va ajuta sa ganditi pozitiv. Alungati lenea sau dorinta de a va da batuti. Daca refuzati sa va transformati intr-o victima si sunteti optimisti si increzatori, veti reusi sa va modificati treptat modul de gandire si mai departe intregul univers interior si exterior, reusind sa gasiti solutiile cele mai bune si sa obtineti rezultate cu adevarat remarcabile.in momentul in care aveti un gand negativ, trebuie sa fiti constient de el si sa va straduiti sa il inlocuiti in mod firesc si natural cu unul constructiv. Ai invatat din greu sa fii o victima si ti-ai exersat bine rolul. Sa nu crezi ca invincibilitatea vine acum fara exercitiu. Lasa starea de rau psihic sa treaca devenind pentru inceput constient de ea si de lipsa ei de orice constructiv. Pur si simplu fii constient de cat de mult ti s-a incordat si ti s-a strans inima. Fii constient de modul in care te-ai inchis emotional.

Esti cel care viseaza intunericul sau cel care poate aduce lumina.

Ai incredere in tine, in mintea si inima ta. Nu exista nici un fel de limite in afara celor in care alegem noi sa credem.

Cand esti pozitiv nu poti fi negativ si nimic din starile negative nu te pot atinge pentru ca tu nu le atragi. Se spune despre unii oameni ca atrag ghinionul orice ar face. E pura intamplare? Dar daca privesti mai atent vei putea observa ca acesti oameni au un comportament preponderent negativist. In prezenta unui om care se crede invins nu te poti simti in siguranta. Oricat ar pierde, prin atitudinea de invingator si plin de incredere omul poate oricand sa reuseasca. In acest sens Mircea Eliade scria: "Nu sunt pierdute decat acele batalii care nu s-au dat niciodata"[/b] lasand sa se inteleaga ca in actiune nu exista castig sau pierdere ci doar experienta, cunoastere ceea ce inseamna deja un mare castig.( cu alte cuvinte: exista o legatura intre ce SIMTIM, ce GANDIM si ce ATRAGEM, mai bine spus: Dupa cum Gandim, noi Simtim ,dupa cum Simtim, noi Vibram ,dupa cum vibram, noi atragem.

De la gand, privire, gest, vorba, fapta, totul se inregistreaza si se computerizeaza undeva in finit, si suntem direct raspunzatori pentru ca maine ne intalnim cu noi“ spunea frecvent Valeriu Popa.

Viata dupa Viata


In Viata dupa viata Raymond Moody prezinta peste o suta de cazuri de „moarte clinica” – persoane care au fost declarate decedate si apoi au revenit la viata. Publicata pentru prima data în 1975, aceasta explorare devenita clasica a ceea ce se întâmpla dupa moarte a stârnit o veritabila revolutie în modul în care este perceputa viata de „dincolo”, transformând pentru totdeauna ideile si optica populara privind aceste doua mari mistere: viata si moartea – si pragul dintre ele.
Cazurile prezentate se constituie în dovezi ale existentei vietii dupa moartea trupului, relatarile celor care au trecut acest prag oferindu-ne o imagine impresionanta a pacii, a saninatatii si iubirii neconditionate care ne asteapta, pe toti, „dincolo”.

Raymond Moody este doctor în filosofie al Universitatii Virginia, doctor în psihologie al Colegiului West Georgia si doctor în medicina al Colegiului Medical din Georgia.

Viata dupa viata ne-a readus în atentie ceea ce omenirea a stiut dintotdeauna despre moarte. Nu murim pur si simplu; fenomenul mortii este mult mai complicat. Este o carte fara vârsta, care va fi si peste douazeci si cinci de ani la fel de importanta precum era în urma cu un sfert de secol.”
  • Melvin Morse

    „Am învatat multe despre procesul mortii, dar avem înca numeroase nedumeriri cu privire la momentul trecerii pragului si la ceea ce se întâmpla cu pacientii nostri în clipa în care sunt declarati clinic morti. Studiile de tipul celor pe care dr. Moody le prezinta în cartea sa vor aduce o noua lumina în acest domeniu si ne vor confirma ceea ce stim de doua mii de ani – si anume ca exista viata dupa moarte.”
  • Elisabeth Kubler-Ross


  • Preluare din cartea lui Raymond Moody - Viata dupa viata:

    "Experientele pe care le-am studiat se împart în trei categorii distincte:

    1. Experientele unor persoane care au fost readuse la viata dupa ce au fost socotite,
    judecate si declarate ca moarte clinic, de catre doctorii lor.
    2. Experientele unor persoane care, în. Timpul unor accidente sau raniri si îmbolnaviri
    foarte grave, au ajuns foarte aproape de moartea fizica.
    3. Experientele unor persoane care, în timp ce mureau, au povestit altor persoane
    prezente.

    In ciuda marii variatii a circumstantelor care înconjoara momentele apropiate mortii, precum si a tipurilor de persoane care trec prin ele, ramâne cert ca exista o asemanare izbitoare între relatarile experientelor însele. De fapt, similaritatile între variatele rapoarte sunt asa de mari, încât cu usurinta se pot scoate aproximativ 15 elemente separate care apar iara si iara în masa de povestiri pe care ie-am. adunat. Pe baza acestor puncte de asemanare, permiteti-mi acum sa construiesc o experienta scurta, teoretic „ideala" sau „completă" care cuprinde toate elementele comune, în ordinea în care este tipic să aibă loc.

    „Un om moare si, în momentul în care atinge punctul celei mai mari confuzii trupesti, îi
    aude pe doctori pronuntându-1 mort (ca fiind mort).In acel moment începe sa auda un zgomot neplacut, un fel de zumzet sau sunet puternic (tare) si în acelasi timp se simte pe sine miscându-se foarte rapid printr-un tunel lung si întunecat. Dupa aceasta, dintr-odata se descopera pe sine în afara propriului trup fizic dar înca în imediata apropiere fizica, sisi vede propriul trup de la distanta, ca si cum ar fi spectator. Urmareste (vede) cum medicul încearca sa-l readuca la viata (din acel punct neobisnuit de avantajos în care se afla) si este într-o stare de tumult emotional.
    Dupa o perioada, se reculege si devine tot mai obisnuit cu conditia lui ciudata. Observa
    ca înca are un „trup", dar unul de o foarte diferita natura si cu puteri foarte diferite de trupul fizic pe care l-a lasat în urma (l-a parasit). Curând alte lucruri încep sa se întâmple.
    Vin alte persoane sa-1 întâmpine si sa-1 ajute. Desluseste spiritele unor rudenii si ale unor
    prieteni care au murit deja si apoi îi apare înainte o fiinta de lumina atât de iubitoare, atât de calda încât niciodata nu a mai întâlnit asa ceva. Aceasta fiinta îi pune o întrebare, fara cuvinte cerându-i sa-si evalueze viata si-1 ajuta sa faca aceasta aratându-i un panoramic, o reluare instantanee a momentelor majore din viata lui. La un moment dat i se pare ca se apropie de un fel de bariera sau granita, aparent reprezentând limita dintre viata pamânteasca si viata de apoi. Si totusi afla curând ca trebuie sa se reîntoarca pe pamânt, ca înca nu a sosit timpul mortii sale. Aflând aceasta se opune pentru ca de acum se obisnuieste cu experienta sa în viata de apoi si nu mai vrea sa se reîntoarca. Este coplesit de sentimente intense de bucurie, iubire si pace. In ciuda atitudinii sale, se reuneste totusi oarecum cu trupul sau fizic si continua sa traiasca. Mai târziu încearca sa povesteasca altora, dar îi este dificil sa faca aceasta. Mai întâi pentru, ca nu poate gasi cuvinte omenesti adecvate spre a descrie aceste episoade nepamântesti De asemenea, observa ca persoanele carora le. povesteste se îndoiesc si-1 ironizeaza, încât înceteaza sa mai povesteasca altor oameni. Totusi experienta îi afecteaza viata profund, în special parerile sale despre moarte si legaturile sale cu viata".

    Multe persoane descriu ca ar fi avut simtaminte si senzatii extrem de placute de-a lungul primelor stadii ale experientelor lor. Dupa o ranire foarte severa a capului un barbat nu a mai dat semne de viata. Asa cum spune: „în momentul ranirii a fost o izbitura momentana de durere dupa care toata durerea a.disparut. Aveam impresia ca pluteam într-un spatiu întunecat Acea zi era foarte friguroasa, dar pe când eram în acea negura tot ceea ce simteam era un fel de caldurasi cea mai puternica mângâiere pe care am simtit-o vreodata... îmi amintesc cum ma gândeam ca „trebuie sa fiu mort".
    O femeie readusa la viata dupa un atac de cord remarca:
    „Am început sa trec prin cele mai minunate simtaminte. Nu puteam simti absolut nimic
    decât pace, mângâiere, usurinta, liniste. Simteam ca toate necazurile mele se terminaseră şi mă gândeam: „Ia te uită cât este de linişte şi cât de împăcată sunt şi nu mă doare deloc".

    Un alt barbat îsi reaminteste: „Aveam doar un sentiment de singuratate si pace... Era frumos si aveam o astfel de pace în minte". Un barbat care murise dupa rani suferite în Vietnam spune ca în timp ce era lovit a simtit: „O stare deosebita de usurare. Nu era nici o durere si nu am fost niciodata asa de relaxat. Eram linistit si toate erau bune".

    Iată câteva pasaje din 5 interviuri în care unele din aceste aspecte fantastice ale existenţei în trup spiritual sunt relatate de însăşi persoanele respective.

    1. Am pierdut controlul masinii într-o curba si parasind drumul, masina a planat în aer si-mi
    amintesc cum am vazut cerul albastru si cum masina s-a dus într-o prapastie,în momentul în care masina a parasit drumul mi-am spus „Sunt într-un accident". In acel punct mi-am pierdut oarecum simtul trupului si mi-am pierdut realitatea fizica în ceea ce priveste trupul meu mi-am pierdut contactul cu trupul. Fiinta mea sau eul meu sau spiritul meu, sau oricum i-oi spune, am simtit cumva cum s-a ridicat din mine, iesind afara parca din cap. Si nu ma durea nimic, era numai ca o ridicare si apoi o fiintare deasupra mea... „Fiinta mea parea sa aiba un fel de densitate, dar nu o densitate fizica- nu stiu precis, ca niste valuri sau ceva de acest fel, presupun; nimic cu adevarat fizic, ca si cum era încarcata, as putea spune. Dar o simteam ca si când avea ceva in ea... Era mica si parea sa fi fost ceva de forma circulara, fara nici un schelet rigid. Ai putea sa o asemeni cu un nor.Aproape ca parea sa fi fost în propria-i carcasa, în timp. ce iesea din trupul meu, parea ca un capat lat a iesit mai întâi, iar celalalt capat, mai mic, la sfârsit... Era o senzatie foarte usoara. Nu era nici o strâmtoare asupra trupului meu (fizic); senzatia era total separata. Trupul meu nu avea greutate... Cel mai izbitor moment al întregii experiente a fost acela în care fiinta mea a fost suspendata deasupra capului meu. Era aproape ca si cum încerca sa decida daca voia sa plece sau sa ramâna. Parea ca si cum timpul se oprise. De la începutul pâna la sfârsitul accidentului, totul a trecut atât de repede cu exceptia acestui moment deosebit care a fost parca între celelalte, cel în care fiinta mi-a fost parca suspendata deasupra mea, iar masina mergea peste balustrada, moment în care a parut ca a trecut mult timp pâna ce masina a ajuns acolo, iar chiar în acel timp nu eram preocupat cu adevarat nici de masina nici de accident nici de propriul meu trup,numai de mintea mea. Fiinta mea nu avea caracteristici fizice dar eu trebuie s-o descriu în termeni fizici. As putea-o descrie în atâtea feluri cu atâtea cuvinte, dar nici unul din ele nu ar fi corect. Este asa de greu de descris. In sfârsit, masina a lovit pamântul si s-a rostogolit, dar singurele mele rani au fost gâtul sucit si un pieioi strivit.

    2. Atunci când am iesit în afara trupului meu fizic a fost ca si cum am iesit din trupul
    meu si am intrat.în altceva. Nu credeam ca eram nimic. Eram un alt trup... dar nu un alt trup omenesc obisnuit.Era putin diferit. Nu era exact ca un trup omenesc,dar nu era nici in fel de glob mare de materie. Avea forma, dar nu era colorat. Si stiu ca înca aveam ceva ce ai putea numi mâini. Nu pot să-l descriu. Erammult prea fascinat de tot ceea ce percepeam în jur,văzându-mi acolo propriul trup şi toate celelalte,astfel încât nu m-arn gândit la felul de trup în care eram. Şi toate păreau să treacă aşa de iute. Timpul nu era realmente un element şi totuşi era.Lucrurile par să se întâmple mai repede (iute) după ce ieşi din trup.

    3. Imi amintesc cum am fost transportat în camera de operatie si urmatoarele câteva ore
    au fost o perioada critica,în acel timp am continuat sa ies si sa intru din si în trupul fizic si 1-arn putut vedea de deasupra. Dar facând aceasta eram totusi, într-un trup,nu un trup fizic, dar ceva ce as putea descrie ca un mod de energie. Daca ar trebui sa spun cu cuvinte, as spune ceva transparent, o fiinta spirituala în comparatie cu cea materiala. Si totusi, cu siguranta avea parti diferite.

    4. Atunci când a încetat sa-mi bata inima simteam ca parca eram o minge rotunda si
    poate aproape ca o sfera cu un fel de Bol în interiorul ei. Pur si simplu nu v-o pot descrie.

    5. Eram în afara trupului privind la el de la o distanta de aproximativ 10 yardzi (8—9 m)
    dar înca gândeam chiar ca în viata fizica. Locul unde gândeam era cam la înaltimea normala a iranului meu. Nu eram într-un trup obisnuit. Puteam simti ceva ca un fel de capsula sau ceva de forma clara. Nu puteam s-o vad bine; parca era transparenta dar nu prea. Era ca si cum doar eram acolo,o energie poate, parca o minge mica de energie. Si nu eram cu adevarat constient de vreo senzatie trupeasca, precum temperatura sau orice de acest fel."

    Destul de multi mi-au spus ca la un moment dat în timp ce erau pe moarte - uneori la începutul experientei, alteori numai dupa ce alte evenimente au avut loc - ei deveneau constienti de prezenta unor alte fiinţe spirituale în vecinătatea lor, fiinţe care aparent erau acolo să-i ajute la trecerea lor prin moarte (în moarte) sau în alte două cazuri, să le spună că încă nu le sosise timpul să moară şi că trebuie să se întoarcă în trupurile lor fizice.
    „Am avut aceasta experienta când am nascut. Expulzarea era foarte dificila si am pierdut
    mult sânge. Doctorul a pierdut orice speranta si le-a spus rudelor mele ca eram pe moarte. Totusi am fost foarte agitata tot timpul si chiar în momentul în care l-am auzit spunând aceasta am simtit cum îmi recapat cunostinta. Atunci mi-am dat seama ca toti acesti oameni erau acolo, o multime întreaga, planând la înaltimea tavanului camerei. Toti erau oameni pe care-i cunoscusem în viata mea trecuta dar care murisera înainte. Am recunoscut pe bunica mea si pe o fata pe care o cunoscusem când eram în scoala si pe multe alte rude si prieteni. Pare ca le-am vazut mai ales fetele si le-am simtit prezenta.
    Toti pareau multumiti. Era o ocazie foarte fericita si simteam ca venisera sa ma protejeze
    sau sa ma conduca. Era ca si cum veneam acasa iar ei erau acolo sa ma salute si sa-mi spuna bun-venit. Tot acest timp, aveam senzatia ca totul era foarte luminos si frumos. Era un moment frumos si plin de glorie".

    Un barbat îsi aminteste: „Mai multe saptamâni înainte de moartea mea aparenta, un bun prieten de-al meu, Bob, a fost omorât. Acum, în momentul în care am iesit din trup aveam senzatia ca Bob statea acolo, lânga mine. L-am putut vedea în mintea mea si simteam ca parca era acolo, dar era ciudat. Nu l-am vazut în trupul lui fizic.Puteam sa vad lucruri, dar nu în forma lor fizica, si totusi asa de clar, trasaturile sale, totul'. Este oare posibil asa ceva? Era acolo dar nu avea un trup fizic. Era ca un fel de trup transparent si-i puteam simti fiecare parte - brate, picioare si asa mai departe -dar nu-1 vedeam fizic. Nu m-am gândit ca era . neobisnuit în acel moment pentru ca nu aveam nevoie cu adevarat sa-1 vad cu ochii. Nu aveam, oricum, ochi. Am continuat sa-1 întreb „Bob, oare unde merg eu acum? Ce s-a întâmplat? Sunt mort sau nu? Iar el nu mi-a raspuns nici o data, nu a zis nici un cuvânt. Dar, adesea, tot timpul cât am fost în spital el parca a fost acolo iar eu parca îi întrebam din nou.Ce se întâmpla?, dar el nu mi-a raspuns niciodata. Iar apoi în ziua în care doctorii au zis despre mine „Va trai" el a plecat. Nu l-am mai vazut si nu i-am mai simtit prezenta. Era ca si cum el m-ar fi asteptat pâna ce as fi trecut acea frontiera finala dupa care mi-ar fi spus, mi-ar fi dat detalii în legatura cu ceea ce se petrecea".

    In alte cazuri, spiritele pe care ei le întâlnesc nu sunt persoane pe care le-au cunoscut în viata fizica. Astfel, o femeie povestea faptul ca în timpul experientei ei în afara trupului a vazut nu numai propriul ei trup spiritual transparent ci înca unul, cel al unei persoane care murise foarte recent. Nu stia cine era acea persoana dar a facut o foarte interesanta remarca; „Nu am vazut aceasta persoana, acest spirit ca având vreo anumita vârsta. Eu însumi, de fapt, nu aveam nici o senzatie a timpului"

    „(1) l-am auzit pe doctori spunând ca eram mort si în acel moment am început sa simt ca
    parca ma rostogoleam, de fapt un fel de plutire, prin aceasta întunecime care era ca un fel de îngradire. Nu sunt cu adevarat cuvinte spre a descrie aceasta. Totul era foarte negru, cu exceptia faptului ca,undeva departe de mine, puteam vedea aceasta lumina. Era o lumina foarte stralucitoare, dar nu prea mare la început. A devenit mai mare în timp ce ma apropiam tot mai mult de ea. Incercam sa ajung la acea lumina, pentru ca simteam ca ea era Hristos si voiam sa ating acel punct.Nu era o experienta care sa produca teama. Era mai mult sau mai putin un lucru placut. Pentru ca, fiind crestin, am facut imediat legatura dintre lumina si Hristos care spusese „Eu sunt lumina lumii". Mî-am spus mie însumi: „Daca aceasta este, daca trebuie sa mor, atunci stiu cine ma asteapta la capat, acolo în acea lumina".

    „(2) M-am sculat si am iesit pe sala sa iau ceva de baut. Si asa cum am aflat mai târziu,
    tocmai în acel moment mi s-a perforat apendicele. Am simtit ca eram foarte slabit si am cazut jos. Am început sa simt un fel de deplasare, un fel de miscare a fiintei mele reale înnauntru si în afara trupului meu si apoi sa aud o muzica foarte frumoasa. Pluteam în josul salii si afara pe usa spre balconul ascuns. Acolo mi s-a parut ca au început sa se adune în jurul meu un fel de nori, un fel de pâcla roz si apoi am plutit drept prin... (portic) ca si cum nici nu era acolo si apoi în sus în aceasta lumina clara si pura ca cristalul, o lumina care ilumina alb. Era frumoasa si asa de stralucitoare, asa de radianta, dar nu mi-a ranit ochii. Nu este un fel de lumina pe care ai putea-o descrie pe pamânt. Nu am vazut chiar o persoana în aceasta lumina si totusi avea o identitate speciala, categoric. Este o lumina de întelegere perfecta si de dragoste perfecta. Imi veni în minte următorul gând: "Mă iubeşti?" Nu era exact în forma unei întrebări, dar cred că semnificaţia a ceea ce spusese lumina ar fi: „Dacă mă iubeşti, întoarce-te înapoi şi termină ceea ce ai început în viata". Si în tot acest timp m-am simtit ca parca eram înconjurat cu o dragoste si o compasiune coplesitoare."

    „(3) Stiam ca eram pe moarte si ca nu puteam face nimic, pentru ca nimeni nu ma putea
    auzi... Eram în afara trupului, fara îndoiala, pentru ca puteam sa-mi vad propriul trup acolo pe masa din sala de operatie. Sufletul meu iesise afara! Toate acestea m-au facut sa ma simt foarte rau la început, dar, dupa aceea, a venit aceasta lumina cu adevarat stralucitoare. La început parea un pic palida dar apoi am vazut acea raza imensa. Era o cantitate uimitoare de lumina, nu numai ca o mare pâlpâire ci era foarte multa lumina. Si m-a încalzit; aveam o senzatie de caldura. Era o lumina de un alb galbui stralucitor — mai mult alb. Era teribil de stralucitoare, pur si simplu nu pot sa o descriu. Parea ca acopera totul si totusi nu m-a împiedicat sa vad totul în jurul meu — sala de operatie, doctorii si surorile, totul. Puteam vedea clar si nu ma orbea. La început, când a aparut lumina, nu prea am fost sigur ce se întâmpla, dar apoi, a întrebat, m-a întrebat oarecum daca eram gata sa mor. Parea a vorbi cu o persoana, dar.nu era nici o persoana acolo. Era parca doar o voce a luminii care vorbea cu mine. Acum, cred ca acea voce care a vorbit cu mine si-a dat seama ca eu nu eram gata sa mor. Stiti, era doar un fel de a ma încerca pe mine mai mult decât orice. Totusi, din momentul în care lumina a vorbit cu mine m-am simtit cu adevarat bine — în siguranta si iubit. Venea din ea un fel de dragoste care este pur si simplu de neînchipuit si de nedescris. Era o persoana cu care era placut sa fii! Si avea, categoric,si un simt al umorului!"

    „Atunci când a aparut lumina, primul lucru pe care mi 1-a spus a fost „Ce poti sa-mi arati
    ca ai facut cu viata ta?" sau ceva de acest fel. Iar aceasta odata cu momentul în care au început aceste reluari. M-am gândit „Oare ce se întâmpla?" pentru ca, asa dintr-o data, ma întorceam înapoi în timpul copilariei. Si de atunci încolo, era ca si cum umblam începând cu timpul celei mai fragede vârste, prin fiecare an al vietii mele si pâna în prezent. De asemenea, era foarte ciudat unde a început,momentul când eram fetita mica, jucânduma în vecinatatea noastra si continua cu alte scene din acel timp — experiente pe care le avusesem cu sora mea si apoi lucruri despre oameni din vecinatatea noastra si locuri în care am fost,dupa aceea m-am vazut la gradinita si mi-era reamintit timpul în care avusesem o anumita jucarie care îmi placuse foarte mult si, rupând-o, am plâns mult timp. Aceasta a fost pentru mine o experienta cu adevarat traumatica. Imaginile au continuat reluând aspecte din viata mea si am revazut un alt moment când eram la Gire- Scout cu corturile si apoi mi-am reamintit multe lucruri despre toti anii scolii primare. Apoi anii ceilalti de scoala, în liceu (high school) când. m-am bucurat de marea onoare de a fi ales membru ai unei societati a scolii si mi-am amintit si alta. Astfel am trecut atât prin primii cât si prin ultimii ani ai liceului, prin absolvire si apoi de la primii mei ani în colegiu pâna în momentul respectiv..Lucrurile pe care le vedeam veneau în ordinea vietii mele si erau asa de vivace. Scenele erau pur si simplu ca si cum ieseau afarasi ie vedeai complet tridimensional si în culori. Si se miscau. De pilda când m-am văzut rupând jucăria, am putut să văd toate mişcările. Nu era ca şi cum o vedeam în întregime din perspectiva mea în acel timp. Era ca şi cum fetiţa pe care o vedeam era altcineva, într-un film, o fetiţă mică printre alţi copii care se jucau la locul de joacă. Şi totuşi eram eu. Mă vedeam făcând aceste lucruri, ca un copil şi erau exact aceleaşi lucruri pe care le făcusem, pentru că mi le amintesc.în momentul în care treceam prin aceste reluări nu mai vedeam realmente lumina. Ea a disparut imediat dupa ce m-a întrebat ce am facut, si atunci au început reluarile si totusi am stiut ca era acolo cu mine tot timpul, ca ma purta prin aceste reluari, pentru, ca-i simteam prezenta si pentru ca facea comentarii ici si colo, încerca sa-mi arate câte ceva în fiecare din aceste reluari. Nu era ca si cum încerca sa vada ce am facut — stia deja — dar alegea anumite reluari din viata ca si, punându-mi-le înainte, trebuia sa mi-le reamintesc bine. în tot acest timp, „el" a continuat sa accentueze importanta iubirii. Locurile în care mi-a aratat-o cel mai bine o implicau pe sora mea, întotdeauna am fost foarte apropiat de ea. Mi-a aratat câteva situatii în care am fost egoista cu sora mea, dar apoi tot atâtea situatii în care i-am aratat cu adevarat dragoste si am împartit cu ea. A scos în evidenta faptul ca ar trebui sa încerc sa fac lucruri pentru altii, încerc sa fac ce pot mai bine. Totusi nu era nici un fel de acuzatie în toate acestea. Atunci când treceam peste momente în care fusesem egoista, atitudinea lui era numai ca învatasem si din acestea. Parea de asemenea foarte interesat în lucruri referitoare la cunoastere. A insistat în evidentierea unor lucruri care aveau de-a face cu învatatura si spunea ca voi continua sa învat si mai spunea ca chiar si când va veni (din nou) înapoi pentru mine (pentru ca în acel moment îmi spusese deja ca ma voi întoarce la viata) va fi. totdeauna un test al cunoasterii. Spunea ca este un proces continuu, astfel încât am avut impresia ca va continua si dupa moarte.
    Cred ca încercase sa ma învete tot timpul cât treceam prin aceste reluari. Totul a fost cu
    adevarat ciudat. Eram acolo, vedeam cu adevarat aceste reluari, mergeam prin ele si totul era asa de repede. Si totusi a fost îndeajuns de încet ca sa le pot prinde pe toate. Dar cred ca nu a trecut mult timp. Parca a aparut lumina, am trecut, prin acele reluari, iar lumina s-a reîntors. Parea sa fi durat mai putin de 5 minute si probabil mai mult decât 30 secunde, dar nu pot spune precis. Singura data când am fost speriat a fost atunci când ma îngrijorasem ca nu mai puteam sa-mi termin viata aici. Dar mi-a placut trecerea prin aceste reluari. A fost distractiv. M-a distrat trecerea mea din nou prin copilarie, ca si cum aproape am retrait-o. A fost o cale de a merge înapoi spre a o vedea ceea ce pur si simplu nu poti face în mod obisnuit".

    Puteti cumpara aceasta carte de aici: www.divin.ro
    sau in format digital: Raymond-Moody-Viata-Dupa-Viata

    Misterul ingerilor


    Credeti in ingeri? Fie ca da, fie ca nu, va prezentam un film care va foloseste in ambele cazuri: va poate ajuta sa nu mai fiti sceptici in privinta protectiei angelice pe care o primim in fiecare moment, sau, pentru cei care deja cred in existenta ingerilor, va poate ajuta sa aflati cum sa intrati in legatura cu ei si cum sa le simtiti prezenta in viata voastra.
    Sursa: aimee.ro


    Conştiinţa: calea eliberării de durere



    Nu mai creaţi durere în prezent


    Nu există om a cărui viaţă să fie total lipsită de durere şi de suferinţă. Oare nu este vorba mai degrabă de a învăţa să trăim cu ele, decât să încercăm să le evităm?

    Cea mai mare parte a durerilor omeneşti sunt inutile. Ele sunt create de dvs. înşivă, atâta timp cât viaţa vă este condusă de o minte care nu este supusă observării. Durerea pe care o creaţi acum este întotdeauna o formă de neacceptare, de rezistenţă inconştientă la ceea ce există.
    La nivelul gândului, rezistenţa este o formă de a judeca. La nivel emoţional, este o formă de negativism. Intensitatea durerii depinde de gradul de rezistenţă la momentul prezent, care la rândul său depinde de gradul în care vă identificaţi cu mintea. Mintea încearcă mereu să nege Clipa de acum şi să scape de ea. Cu alte cuvinte, cu cât vă identificaţi mai mult cu mintea, cu atât veţi suferi mai mult. Sau putem spune şi aşa: cu cât sunteţi mai capabil să respectaţi şi să acceptaţi Clipa de acum, cu atât veţi fi mai liber de suferinţă şi durere — şi de mintea egocentrică.
    Oare din ce motiv, de obicei, mintea se împotriveşte sau neagă Clipa de acum? Pentru că nu poate funcţiona şi păstra controlul în afara timpului, care este trecut şi viitor, aşa că ea percepe Clipa de acum, care se sustrage temporalităţii, ca pe o ameninţare. Timpul şi mintea sunt, de fapt, inseparabile. Imaginaţi-vă Pământul fără oameni, locuit numai de plante şi animale. Ar mai avea un trecut şi un viitor? Ar mai avea sens să vorbim despre timp? întrebările „Cât este ora?" sau „în ce zi suntem?"
    — dacă ar mai exista cineva să le pună — ar fi total lipsite de sens. Stejarul sau vulturul ar fi zăpăciţi de o asemenea întrebare. „Care oră?", ar întreba ei. „Sigur, e acum. Timpul este Clipa de acum. Ce altceva mai există?"
    Da, avem nevoie de minte, ca şi de timp pentru a funcţiona în această lume, dar ajungem la un punct în care ele pun stăpânire pe viaţa noastră, şi atunci începem să funcţionăm prost, apar durerea şi suferinţa. Mintea, pentru a se asigura că păstrează controlul, caută permanent să acopere momentul prezent prin trecut şi viitor şi astfel, la fel cum vitalitatea şi potenţialul creator infinit al Fiinţei, care sunt inseparabile de Clipa de acum, devin acoperite de timp, adevărata dvs. natură este ascunsă de minte. Povara din ce în ce mai grea a timpului s-a acumulat în mintea umană. Toţi oamenii suferă din cauza acestei poveri, dar continuă să mai adauge câte puţin la ea în fiecare moment, ori de câte ori ignoră sau neagă acest preţios prezent sau îl reduc la un mijloc pentru atingerea unui obiectiv viitor, care există numai în mintea lor, niciodată în realitate. Acumularea timpului în mintea colectivă şi individuală include şi o mare cantitate de durere reziduală din trecut. Dacă nu mai vreţi să vă creaţi durere dvs. înşivă sau altora, dacă nu mai doriţi să suplimentaţi reziduurile durerilor trecute care mai trăiesc încă în dvs., atunci nu mai creaţi timp sau, cel puţin, nu mai mult decât este necesar pentru a face faţă aspectelor practice ale vieţii.
    Cum să încetăm să creăm timp? Daţi-vă seama că momentul prezent este tot ceea ce veţi putea avea vreodată. Faceţi din Clipa de acum ţinta principală a vieţii dvs. Dacă mai înainte sălăşluiaţi în timp şi făceaţi din când în când vizite scurte în Clipa de acum, locuiţi de acum încolo în prezent şi vizitaţi din când în când trecutul şi viitorul, atunci când trebuie să faceţi faţă aspectelor practice ale unei situaţii. Spuneţi mereu „da" momentului prezent.
    Ce poate fi mai inutil, mai nesănătos, decât să creaţi o rezis-snţâ internă faţă de un lucru care există deja? Ce poate fi mai nesănătos decât să te opui vieţii înseşi, care este acum şi rae-acum? Predaţi-vă în faţa a ceea ce există. Spuneţi „da" fvieţii — şi observaţi cum viaţa începe dintr-o dată să lucreze "pentru şi nu împotriva dvs.

    Eckart Tolle - Puterea prezentului

    Mesaj de la Susy Ward - 2010



    E timpul sa incepeti sa comunicati cu sufletul vostru prieteneste si sa ii urmati mesajele, sa faceti schimbarile pe care Divinul vostru interior vi le cere, si sa incetati sa va mai ginditi: „ Dar daca ...?”. E timpul sa deveniti un observator milos si grjuliu, si nu o parte activa a dramelor si traumelor celorlalti. E timpul sa renuntati la chestiile neproductive obisnuite si sa va ridicati deasupra oricarui aspect frustrant al vietii voastre. E timpul sa va concentrati doar asupra pizitivului, sa il puteti materializa si sa simtiti mai multa bucurie si mai putina grija. E timpul sa indepartati lipsa de incredere in sine, resentimentele, criticarea altora, vinovatia, egocentrismul, tergiversarile si regretul si sa umpleti acel spatiu cu dragostea de sine si de ceilalti, increderea in sine si iertarea celorlati, oferind ajutorul acolo unde il vedeti necesar, si apreciind o situatie din toate perspectivele ei. E timpul sa va simtiti impacati pentru ca acum aveti acea putere interioara de a va ocupa foarte bine de orice provocare s-ar ivi intre momentul de acum si Epoca de Aur, unde intreaga viata se desfasoara in perfecta armonie cu Natura.


    Da, stiu ca ati mai auzit aceasta , dar daca nu i-ati permis acestor ganduri sa va paraseasca mintea si sa va partrunda in suflet , pentru a deveni automat actiune si reactiune, atunci acum e momentul sa o faceti.

    Prin urmare, dupa cum v-am mai mentinonat, acest an este unul de alinari si revelatii! Puteti sa vedeti la stiri unele dintre motivele agitatiei in campul de energie potentiala al Pamantului, in special schimbari .in guverne sau in economiile unor tari, dar chiar daca acele stiri ar fi complete si corecte, mare parte din ce se intampla nu este cunoscuta de majoritatea oamenilor de pe Pamant. Si oricum, nu avem pretentia ca toti ar trebui sa stie ceea ce se prezinta in mass-media, la TV sau radio ca si stiri. Nici nu incurajam acea filozofie, cum ca ignoranta este o binecuvintare – pentru ca nu este! Ascunzandu-ti capul in nisip, nu ti-l protejezi, ci mai degraba iti lasa restul corpului extrem de vulnerabil. Oricum, pe langa faptul de a fi doar observatori care isi folosesc discernamantul, mai recomandam si sa adaugati ceea ce se spune in urmatorul context: cunostiinta colectiva si respingerea cu indignare a violentei, coruptiei si inselaciunii.

    Pentru a face doar un comentariu sumar asupra zonelor de cel mai mare interes, ca si confleicte violente si ceea ce aflam despre ele – Iraqul, Afganistanul, Pakistanul, Israelul si Palestina – nu va exista un razboi general in aceste zone, ci doar zone fierbinti care vor arde, si sa se stinga, pana cand, in cele din urma, vechile karme care se manifesta in intregul Orient Mijlociu se vor termina. Acesta include binenteles si Iranul, a carui invazie, profetita de guvernul american, nu va avea loc. Si alte tari din regiune isi manifesta o karma de densitatea a treia. Acolo unde inca mai exista opresiune populara, in special privind drepturile femeilor, schimbarile vor aduce egalitate intre cetateni, iar in tarile unde putini traiesc in opulenta, iar restul in saracie, va incepe o uniformizare a nivelului de trai. Aduceti-va va rog aminte ca reformarea este un proces si nu un inceput sau un sfarsit brusc, si ca fiecare actiune care nu vine de la Dumnezeu intareste energie de joasa densitate a tentaculelor intunericului.

    Si desi stirile din mass-media sunt doar varful icebergului, in unele tari exista deja semne ale schimbarilor guvernamentale in concordanta cu nevoile de reforma ale cetatenilor. In altele, unde conduc tirani, putem doar sa va asiguram ca exista curenti subterani, care, in final, vor conduce la inlocuirea acestora. Va rugam indepartati orice grija despre prezent si propuneti-va legi si politici drepte: totul va fi eliminat, pe masura ce conducatorii guvernelor sau vor vedea lumina, sau vor fi inlocuiti de suflete spirituale evoluate, cu multa experienta in guvernare inteleapta.

    Dovezi importante exista si in alte domenii majore ale schimbarii, economia, si trebie sa fiu corect depre acest lucru pentru a va pregati pentru momentul cind adevarul va fi relevat. Desi anumite stiri sunt sumbre, faptele sunt si mai serioase. Orice lucru pozitiv ar fi prezentat, este doar pentru a servi interesul bancilor sau al corporatiilor multinationale, care vor sa te faca sa imprumuti si sa cheltui mai mult; oricum, a cheltui cu grija in aceste zile este ceva de bun-simt, ca si a avea niste bani cash la dispozitie, pentru orice nevoie imediata. Vreau sa va vorbesc despre stropul de lumina care apare in economia internationala, pentru ca realocarea bogatiilor lumii sufera modificari profunde: echipe de economisti cu integritate morala, ii vor inlocui pe cei corupti, si vor avea pregatite planuri de tranzitie care sa minimalizeze efectele in timpul proceselor de preluare.

    Desi in America se intampla mai rar, exista si tari unde mass-media este mai putin timida in a publica cresterea masiva a prezentei farfuriilor zburatoare pe cerul vostru. Fratii si surorile vostrii spatiali isi fac cunoscuta prezenta tot mai mult, din motive temeinice. Ei trimit mesaje clare guvernelor, in special in SUA, ca este inutil sa li se mai nege prezenta si numarul. Pentru oamenii de pretutindeni, ei arata ca daca intentiile lor nu ar fi fost pasnice, ar fi putut ateriza in masa, si sa preia conducerea planetei. Iar pentru cei ca voi, care stiti ca aceste suflete pereche, membrii ai familiei voastre, sunt binevoitori, semnalul lor va este clar, ca se apropie timpul, cand vor putea sa vina in siguranta, iar cei dintre civilizatiile foarte evoluate care traiesc printre voi, vor putea sa se faca cunoscuti; este asigurarea lor ca momentul marilor schimbari se apropie si ca ei sunt gata sa va asiste in transformarea lumii pe care o co-creati.

    Alte lucruri foarte mediatizate sunt intamplarie geo-fizice, temperaturile record, mari sau mici, secetele de durata in anumite zone, sau inundatiile masive in altele, nu numai o vreme anormala, ci si schimbarile climaterice. Ceea ce nu este foarte cunoscut insa, este faptul ca manipularea „vremii” facuta de guverne este partial responsabila pentru aceste numeroase „dezastre naturale”, dar oricum toate aceste intimplari se adauga la prcesul de curatire al planetei – Pamantul a inceput sa elibereze negativitatea acumulata timp de milenii. Si de asemenea nu este foarte cunoscut faptul ca unele distrugerii si numar mare de morti sunt reduse pana la limita posibilului, de catre aceste civilizatii indeparate cu tehnologii avansate.

    Suntem constienti de informatiile false pe care vi le ofera Internetul, pe langa multe adevaruri, si un bun exemplu sunt materialele care pretind ca nave extraterestre vor evacua populatia inainte ca schimbarile Pamantului sa faca aceasta planeta imposibil de locuit. Dar NU va fi nevoie de evacuare! Persoanele care primesc acele mailuri nu realizeaza ca sursa lor nu sunt fiintele evoluate spiritual, asa cum pretind, ci exact opusul acestora, iar scopul lor este de a instaura frica.

    Probabil ca va ginditi ca este inutil din partea mea sa tot mentionez ca aveti nevoie de mult discernamant in utilizarea atator informatii si sa va lasati condusi de intuitie cand vine vorba de a separa adevarul de minciuna. Dar, deoarece mama mea inca mai primeste mailuri de la oameni care sunt alarmati de aceste informatii, de planuri de evacuare iminente, de diferite tipuri de profetii ale unor lucruri groaznice care urmeaza sa se intample, ca si impunerea legii martiale, sau instaurarea lagarelor de concentrare, ca razboinici ET vor invada lumea si razboaie nucleare sunt pregatite, nu cred ca pun prea mult accent asupra nevoii de a folosi discernamant si intuitie.

    Si desi, va siguram tot timpul ca asa ceva nu se va intampla, din cand in cand primiti aceste mesaje si va panicati. Lumina nu va permite o asemenea intoarcere spre densitatile joase ale energiei, iar Pamantul nu a indurat atatea secole de tiranie si varsare de singe, care a provocat toata aceasta negativitate, doar pentru a-si expune dragii lui copii la alte experiente de acest gen!!!

    Va spun la revedere si va vorbesc in numele tuturor sufletelor de aici, spunandu-va ca sunteti insotiti pas cu pas, pe drumul spre Epoca de Aur, de catre miliarde de ajutoare si sunteti iubiti de toate Fiintele de Lumina pe care nici nu vi le puteti imagina.

    Susy Ward

    Cercul gratiei


    La editura For You a aparut o noua carte: “Cercul Gratiei. Frecvente si corp fizic. Informatii primite de la Fratia Luminii”. Cartea ofera informatii extraordinare, care ne pot ajuta sa dobandim o perspectiva luminoasa si optimista asupra perioadei de trecere spre noi dimensiuni si realitati energetice, traversate acum de intreaga umanitate.

    Cartea ne aduce in atentie importanta purificarii celor patru corpuri pe care le avem (desi nu suntem constienti de ele pe deplin) : corpul fizic, mental, emotional si spiritual. Ne vorbeste despre existanta aurei si a blocajelor din campul auric, pe care noi le numim stres, tensiune si durere. Si mai aduce in discutie un element foarte important: fiecare din noi avem puterea de a ne autovindeca, de a ne aduce in echilibru cele 4 straturi ale fiintei noastre si de a dobandi sanatatea, bunastarea si perfectiunea.

    Cum putem face insa acest lucru? Printr-o meditatie activa, numita Cercul Gratiei, cu ajutorul careia ne putem autopurifica si ne putem pastra corpul sanatos. Scopul acestei meditatii este sa fie un instrument prin care oamenii sa se vindece singuri. O stare de vindecare absoluta este aceea in care toate cele patru straturi FEMS (fizic, emotional, mental, spiritual) ale corpului nostru eteric sunt purificate si echilibrate si functioneaza ca un intreg.

    Meditatia Cercul Gratiei elimina excesul de presiune interna din sistemul nervos si blocajele cronice ale meridianelor, care afecteaza circulatia energiei. De fapt, corpul elimina vechea densitate tridimensionala si se reincarca cu o energie universala noua si pura, de frecventa mai inalta. Activarea Cercului Gratiei ne poate ajuta sa eliberam vechi rani emotionale, circuite mentale inchise si sisteme de credinta eronate, care ne domina biologia.


    Cum se practica exercitiul Cercului Gratiei?


    Pentru a face Cercul Gratiei, nu aveti altceva de facut decat sa exprimati verbal o intentie, prin Rugaciunea de Vindecare (aflata in primele pagini ale cartii), si sa invocati ajutorul superior. Apoi, intindeti-va comod si spuneti cu voce tare ce doriti si ce anume nu mai doriti si ati vrea sa se vindece. Spuneti cu voce tare daca simtiti un blocaj si lucrurile se vor rezolva.

    Este important sa purtam haine largi si confortabile, pentru ca orice constrangere aplicata corpului inseamna constrictia meridianelor energetice. Intindeti-va cu fata in sus, cu capul aliniat cu coloana vertebrala, cu picioarele usor departate si cu bratele de-a lungul trunchiului. Puneti cate o perna sub cap si una sub genunchi si nu tineti bratele sau picioarele unul peste altul. Intredeschideti falcile, si apoi mutati capul spre stanga si spre dreapta, pentru a activa fluxurile din meridiane.

    Cartea ofera informatii detaliate despre corpurile emotional, mental si spiritual. Corpul emotional este cel care furnizeaza “combustibilul”- energia iubitoare- pentru gandurile, actiunile, credintele si telurile noastre. Totodata, el prelucreaza si inmagazineaza stresul si emotiile negative. Corpul emotional este stratul auric cel mai aproape de corpul fizic. Pentru a mentine sanatos corpul emotional, nu trebuie sa lasam emotiile sa preia stapanirea si, in egala masura, trebuie sa ne concentram asupra fericirii. Sa o cautam inauntrul nostru, si nu in afara noastra.

    Corpul mental este dirijat, prin aceasta meditatie, sa renunte la controlul total pe care l-a exercitat in ultimele secole asupra omului, si sa-si reia adevaratele functii, de observator si de sfetnic pentru celelalte aspecte ale noastre. Corpul spiritual are ca principala functie invatarea lectiilor de viata, iar programul sau este planul lectiilor. Cel care se lasa indrumat de corpul sau spiritual, ramane mereu calm si intr-o postura de observator.

    Cartea prezinta in continuare 12 etape pentru crearea unui corp fizic mai putin dens, vindecat in totalitate de toate blocajele energetice si de toate bolile:
    • repolarizarea;
    • purificarea si echilibrarea merdianelor energetice;
    • purificarea si echilibrarea chakrelor;
    • echilibrarea celor trei chakre inferioare cu cele trei chakre superioare, noul punct de sprijin fiind inima;
    • purificarea chakrei inimii;
    • trezirea, purificarea si echilibrarea emisferei drepte a creierului;
    • purificarea si echilibrarea emisferei stangi a creierului;
    • alinierea emisferei stangi a creierului, cu cea dreapta;
    • reconectarea fizica a corpului cu aura;
    • dezvoltarea progresiva a simturilor de 5D;
    • imbracarea corpului de lumina, ingrijirea si intretinerea aurei.
    Gasim informatii pretioase despre cum sa activam toate aceste procese si cum putem sa beneficiem la maxim de efectele lor.

    Suntem sfatuiti de asemenea, ca, pe parcursul acestui proces de purificare, sa fim blanzi si intelegatori cu noi insine, in contextul minunatei, dar si grelei misiuni pe care o avem de indeplinit : “Fiti indulgenti cu voi insiva, in aceste vremuri de energie fluctuanta. Odihniti-va adesea, pentru a compensa marea dificultate a inaltarii. Atingerea unei stari cu densitate mai usoara este o treaba obositoare!”

    Sunt prezentate si legile care au inceput sa guverneze realitatea noastra din ce in ce mai mult si a caror functionalitate am inceput cu totii sa o simtim: legea materializarii, legea acceptarii si legea creatiei divine. Le gasiti explicate pe larg in paginile cartii. Intelegerea acestor trei legi va poate schimba viata!

    De ce ne sunt oferite insa toate aceste informatii? Asa cum am precizat si la inceputul articolului, intreaga carte are rolul de a ne oferi o imagine completa asupra minunatei tranzitii la care suntem martori, de la inceputul mileniului: trecerea din dimensiunea a treia, in dimensiunea a patra (in care suntem acum), catre dimensiunea a 5-a, in care vom deveni constienti de calitatea noastra de fiinte energetice, vom fi suficienti de puternici pentru a ne vindeca, pentru a materializa instantaneu orice si pentru a deveni interdimensionali in mod constient.

    Trebuie sa ne aducem aminte ca Sinele Nostru superior a ales sa se intrupeze in timpul acestor monumentale schimbari de pe Pamant!


    Avem rolul si datoria de a ne purifica si de a ne inalta frecventa pana cand vom accesa dimensiunea a 5-a, vom deveni reconectati cu fiinta noastra energetica totala si vom incepe sa functionam ca Sine Superior.

    Avem datoria sa fim pemanent optimisti, sa ne ancoram in frecventa iubirii, sa traim in momentul “acum”, sa intelegem unitatea si sa renuntam la dualitate si sa aplicam in fiecare zi procedeele de purificare energetica descrise in aceasta carte!

    Cartea se gaseste pe site-ul Editurii For You.

    Sursa: aimee.ro

    2010… Anul creativitatii, materializarii si al exprimarii de sine


    Ce an diferit si interesant “poate” fi, pentru multi dintre noi (zambet), 2010…anul creativitatii, materializarii si al exprimarii de sine. Sau, cu alte cuvinte, inceputul crearii Noii Lumi, deoarece prima faza a procesului Inaltarii s-a incheiat.

    Atunci, unde ne aflam, in acest moment special in timp, cum am ajuns aici si incotro ne indreptam?

    Desi pare ca nu prea s-a intamplat mare lucru, sau poate ca a fost foarte multa liniste, de fapt au avut loc multe pregatiri si restructurari pentru noua etapa.

    Separarea lumilor a avut loc in septembrie, deci a trecut prea mult timp de cand ne-am despartit de vechea realitate si ne-am aventurat intr-una noua. Aceasta separare a creat o miscare enorma pentru Noua Planeta Pamant, intrucat a fost impinsa pe un nou fagas in univers si acum ocupa o pozitie intr-un spatiu cu o vibratie noua si mai inalta.

    In acest timp, totul si toate ce se aflau la suprafata si in interiorul Pamantului au fost miscate din vechile lor fagase. A fost necesara crearea unei cantitati enorme de energie pentru a se realiza aceasta miscare si multi dintre noi am simtit-o foarte intens. In aceasta perioada, totul a fost impins, astfel incat orice parte intunecata, sau in stare de adormire, ramasa in noi a fost scoasa la iveala (tocmai cand credeam ca mare parte din purificarea noastra interna s-a terminat, pentru o perioada!). A fost o actiune masiva si un eveniment monumental.

    Cu putin timp inainte de acest proces, care ne-a impins in locuri noi, multi s-au trezit in case noi, fie prin schimbari facute in casele noastre actuale, sau chiar prin mutarea fizica in locatii noi ale planetei. Multi dintre noi au fost asezati in case noi, astfel incat sa se afle in spatii pline de pace, liniste si confort, in timpurile ce vor veni. Deci, au fost multi care au ajuns intr-un loc foarte nou, doar ca sa simta ca nu s-a intamplat mare lucru dupa sosirea lor, ceea ce i-a facut sa se simta uluiti si poate chiar dezamagiti – dar, chiar si asa, lucrurile au progresat, cu adevarat, pe drumul lor spre nivele mai profunde si mai inalte. A avut loc o miscare mai profunda si e nevoie de timp pentru ca toti pasii necesari sa fie parcursi.

    Deci, dupa ce noile locatii au fost ocupate, iar unii chiar au ramas in locurile lor actuale, a avut loc miscarea masiva. Dupa ce Pamantul si toti locuitorii lui au ajuns intr-un spatiu foarte nou, am simtit impamantare, o perioada de liniste si o scurta relaxare. Si multi dintre noi chiar aveau nevoie de asa ceva. Intr-adevar, am ajuns intr-un loc foarte nou.

    Aceasta senzatie de dezamagire si impamantarea a durat foarte putin, fiindca, dupa ce Pamantul a ajuns in noul sau spatiu din cosmos, a inceput un proces de clatinare, pentru a-si incheia alinierea pe care l-am resimtit-o ca pe o miscare cand in sus, cand in jos. Iar in tot acest timp, energiile inalte au fost prezente, pentru a crea si sprijini acest proces, si ele chiar au miscat mai multa energie inauntru si in afara.

    Atunci am putut simti Intunericul. Depresie, dezgust fata de sine, o mare negativitate si inutilitate, panica si neliniste - au fost doar cateva dintre simptomele sosirii energiei inalte si a energiei cu vibratie joasa care a mai ramas in interiorul nostru. Aceasta energie inalta a rezultat din noua noastra pozitie in cosmos. In plus, deoarece trebuia sa ne pregatim in interior pentru aceasta noua etapa, cei mai multi dintre noi mai aveau inca energii personale ce trebuiau sa fie echilibrate si aliniate. In acelasi timp, intrucat chiar ne impamantam in Noul Pamant cu noile noastre energii cu vibratie inalta, dar si cu cele ale Pamantului, energii foarte vechi ale intunericului, adormite in interiorul Pamantului, au fost si ele miscate din vechile lacasuri. Imi amintesc de unele zile in care conduceam masina si vedeam aceste energii plutind la suprafata Pamantului si ma gandeam ce vremuri ciudate traim!

    Dar se petreceau si mai multe lucruri, fiindca impingerea si realinierea masiva au impins, literalmente, la un loc acele energii care intr-adevar se vor conecta intr-un mod Divin, in timpurile ce vor veni. Adaugati la toate acestea energiile cu vibratie inalta, care sosesc prin chakrele coroana si creeaza presiuni masive asupra sinusurilor si capului, precum si alergii si raceli ciudate, asa ca nu e de mirare ca aveam nevoie de o pauza la un moment dat! Atat de multe lucruri se petreceau in acest timp, incat era aproape imposibil sa te mai raportezi la un tipar normal. Imi amintesc ca simteam intr-adevar ca este nevoie sa trimit un mesaj in fiecare zi.

    De la separarea lumilor, din septembrie 2009, chiar ne-am impamantat, pas cu pas. Acest lucru trebuia sa aiba loc la solstitiul din iunie 2009 – dar, asa cum am mai scris de multe ori pana acum, (aici pregatiti-va pentru o energie veche si plictisitoare…), la nivelul sufletelor noastre, ne-am decis sa ne separam de vechea realitate. Sufletelor ce locuiesc aici li s-a dat suficient timp sa se deschida si sa se dezvolte si acest lucru a creat o intarziere de 6 luni (in plus fata de intarzierea de doi ani…si da, la nivelul sufletelor am fost de acord sa-i mai dam acestui proces ceva timp).

    Deci, am lasat in urma vechile noastre vieti care erau legate de prima etapa a procesului Inaltarii, am renuntat la bagaje si multi dintre noi ne-am parasit familiile si pe cei dragi, care nu erau inca pregatiti sa se deschida, sa se dezvolte si sa lase in urma tipare si comportamente cu energiei joasa.

    Repozitionarea Noului Pamant si a celor ce il locuiesc a inceput rapid, imediat dupa separare. Din nou, dupa ce repozitionarea a fost aproape terminata, procesul impamantarii a inceput sa se intensifice si sa se desfasoare cu pasi mici, dar intr-un ritm accelerat, iar acum suntem pe fagasul normal. Desi parea ca nu se intampla nimic, de fapt au avut loc foarte multe, pentru ca noua noastra fundatie sa poata fi sustinuta. Incepem crearea unui Nou Pamant, iar acesta are nevoie, bineinteles, de un nou fundament.

    Solstitiul din 21 decembrie 2009 a avut un rol vital, deoarece a sustinut foarte mult impamantarea noastra in Noul Pamant. Acest Nou Pamant este, bineinteles, creat de noi – si astfel, suntem pusi sa devenim ingrijitorii si creatorii care am venit sa fim. Insusi Noul Pamant are acum o vibratie mai inalta si de aceea el emana acum energii mai inalte el – precum facem si noi. Pamantul este cheia – asa cum suntem si noi.

    Deci, unde suntem acum? Unde suntem acum, in acest proces – si la ce ar trebui sa ne asteptam in timpurile ce vor veni?

    Chiar acum este posibil sa va simtiti goliti, deconectati, dar acest lucru se intampla doar pentru ca ne aflam in procesul de conectare cu noi insine. Taramurile inalte se regasesc foarte mult in noi, in acest moment, iar prin acest proces trecem acum. Aici trebuie sa ne conectam pentru a crea o baza absolut noua. Suntem in procesul de a ne reaminti cine suntem si de ce ne aflam aici, pe Pamant, ce avem de facut aici si care este menirea noastra. Iar acest proces va continua sa se desfasoare, pe masura ce ne impamantam si mai mult in Noul Pamant. De sus pana jos, fara efort, fiecare celula din corpurile noastre este umpluta incet cu aceste amintiri ale sufletului. Acest lucru se va intensifica, fiindca Pamantul se odihneste acum la locul lui adevarat si binemeritat, in cosmos. Deci, acum este momentul.

    Intr-un fel foarte ciudat, este posibil sa simtim ca mergem inapoi – sau, mai degraba, inapoi in timp (si nu ma refer la Mercur, care retrogradeaza, desi si el sustine cu adevarat procesul nostru). Ceea ce se intampla este ca ne reconectam cu sinele nostru adevarat si autentic. Ne indepartam (si aproape am terminat aceasta etapa) de tot si toate cele care au legatura cu prima etapa a procesului Inaltarii. Desi acest proces de regasire a sufletelor noastre, ale celor care am fost noi inainte de inceputul primei etape, a avut loc in cea mai mare parte a lui 2009, etapa de acum este putin diferita.

    In cea mai mare parte a lui 2009, am renuntat, in cea mai mare parte, la vechile noastre roluri. Acum, ne reconectam cu noile noastre roluri. Motivul pentru care ne intoarcem la ele, sau poate sentimentul ca ne intoarcem in timp, este ca acum devenim sufletele care trebuiau sa fie astfel de la inceput. Acest lucru inseamna ca ne reconectam si ne reamintim si ca devenim cei care am venit sa fim, sufletele care au venit pentru a crea Noul Pamant. Aceste amintiri si tipare ale sufletului erau intacte in noi cand am sosit, dar prima etapa a procesului de Inaltare a creat diferite roluri, fiind intca inentia noastra in acel moment a fost sa ridicam vibratia si constiinta planetei, pentru a crea fundatia si locul care ne va ajuta si ne va permite sa cream acest Pamant Nou.

    A fost necesar sa-l cream intr-o energie de vibratie mai inalta. Asa ca, desi rolul nostru primordial din prima etapa a fost sa ridicam vibratia Planetei, ne-am straduit sa ne indeplinim si rolul legat de crearea unui Nou Pamant. ACUM, trebuie sa ne concentram numai pe acest rol initial, intrucat a venit, IN SFARSIT, vremea ca viziunea noastra sa se materializeze.

    In prezent, senzatia ca mergem inapoi in timp se manifesta prin intalnirea neasteptata cu prieteni foarte vechi din trecut, cu care chiar tinem legatura sau ii intalnim din cand in cand, apoi mergem mai departe. Ne conectam cu cei care ne stiu de atunci. Ne conectam cu cei care reaprind planurile sufletului cu care am sosit inainte de inceputul primei faze a Inaltarii. Ne realiniem cu aceste energii vechi din interiorul nostru, in toate modurile, inainte de a trece la o noua faza de creatie si experimentare. Experienta conectarii cu vechi prieteni a inceput, de fapt, acum cateva luni, dar atunci am schimbat brusc planurile prin separarea lumilor, ne-am mutat intr-un spatiu nou in cosmos, iar acum reluam acest proces de la inceput.

    Se deruleaza si un alt scenariu. Unii dintre noi finalizeaza acum ceea ce a mai ramas din scenariul vechiului nostru suflet, inainte de a ne muta in Raiul nostru de pe Pamant. Aceste vechi scenarii ale sufletului nu au putut fi terminate, fiindca prima etapa a Inaltarii s-a suprapus peste atat de mult intuneric, astfel incat planurile noastre au luat-o razna, ca sa zic asa, iar prima etapa a procesului Inaltarii a fost mai intensa decat am anticipat, asa ca unii dintre noi nu au putut sa-si creeze sau sa-si incheie o parte din scenariul sufletului, pe care au venit
    sa-l experimenteze. In acest timp, parea ca intunericul conduce, asa ca vibratiile care ne inconjurau nu erau suficient de inalte pentru a ne permite sa facem ceea ce venisem sa facem.

    Acum, pentru ca lumile au fost separate, ne-am eliberat total de vechile experiente ale ultimilor zece ani, iar unii dintre noi pot continua sa opuna o oarecare rezistenta la ceea ce am venit initial sa experimentam. Oricum, nimic nu a luat-o cu adevarat anapoda…pur si simplu am avut libertatea de a alege. Aceasta libertate de a alege ne ducea pe o cale, iar atunci am ales ca, urmand lumina, sa mergem inainte urmand o alta cale si experimentand realitatea cu care eram obisnuiti din toate punctele de vedere. In aceasta noua realitate se afla majoritatea dintre noi. Iar pentru a pune fundatia si a implementa noul model din toate punctele de vedere, unii dintre noi pot acum, in sfarsit, sa desavarseasca ceea ce au venit sa experimenteze in vederea pregatirii Noului Pamant pentru aceasta etapa. Desi ni se pare ca mergem inapoi in timp, nu facem altceva decat sa traim aceasta experienta intr-o lume noua, care o poate sustine, cata vreme vechea lume nu o mai poate face.

    Astfel, locuim acum intr-o lume care pana la urma va capata din nou sens pentru noi.

    Un alt scenariu prezent acum este legat de restructurarea si formarea noii realitati la nivelurile de varf. Cu alte cuvinte, construim o noua fundatie, prin restructurarea afacerilor noastre, a caselor noastre, a sinelui nostru, sau a orice altceva, pentru a crea o noua fundatie pentru noi insine. Cream acum de la nivelul Pamantului in sus, si de aceea avem atat de multa incredere sa ne impamantam si sa locuim in profunzimile Noului Pamant. Restructurarea reprezinta prima etapa, care se desfasoara chiar acum. Astfel, multe vor veni catre noi fara efort, daca vor fi legate de aceasta tema. Lucrurile sunt intr-adevar Divin orchestrate.

    Dupa ce vom restructura, vom transmite mai departe ceea ce a rezultat din restructurare sau din noua fundatie pe care am construit-o, creand si mai multe “tentacule”, care vor dezvolta si mai mult noua noastra realitate. Apoi, dupa ce propria noastra realitate si scopul sufletului sau al inimii noastre vor fi destul de evidente, ne vom conecta in acelasi mod cu fratii si surorile noastre si vom crea o noua retea pentru noua planeta Pamant.

    Va deveni un mod normal de viata sa traim de la nivelul inimii. Vom ajunge sa stim ca inimile noastre sunt cele mai bune calauze si vom folosi des indemnurile lor. Inimile noastre s-au deschis destul de mult in ultimii zece ani, pur si simplu fiindca prima etapa a Inaltarii ne-a deschis atat de mult in partea superioara a spatelui si in zona gatului, permitandu-ne sa ne deschidem aripile de ingeri. Dar, in ultima vreme, inimile noastre s-au deschis si din alte motive.

    Cu toate ca unii dintre noi au inteles, la nivel intelectual, ce inseamna sa actionezi de la nivelul inimii (unii fiind mai buni decat altii in aceasta perceptie!), datorita intregii dureri si suferinte la care am asistat sau pe care le-am experimentat in ultima vreme, ne-am deschis si mai mult inimile (probabil ca ele fusesera “inchise” din momentul plecarii din vechea realitate, de care trebuia sa ne despartim, separandu-ne si lasand-o in urma). Avand o inima deschisa, care ofera si primeste iubire, am reusit sa ne simtim mai bine pe parcursul acestor vremuri provocatoare, dupa ce am parasit vechea realitate; iar acum, ne putem reaminti acest lucru, reusind, astfel, sa accesam acest spatiu al inimii, ca fiinte cu o vibratie mai inalta, gasindu-ne mult mai usor linistea, Mai mult, cand experimentam ceva care ne da o stare de bine, inimile noastre se deschid din nou, trezindu-ne emotii puternice si dorinta de a plange. Recunostinta si inima deschisa sunt mijloacele noastre de alinare in vremuri de mare suferinta si provocari.

    Mai mult, multi dintre noi vor afla cu adevarat ca si-au descoperit partenerii “perfecti”, fiindca acestia vor detine cheia care deschide accesul catre Divinitate. Cand vom trai aceasta experienta, vom varsa lacrimi de bucurie Divina. Totul este legat acum de puterea inimilor noastre.

    Astfel, procesele mentale, analitice si de gandire vor fi inlocuite treptat de procese care tin de emotii si de inima. Este posibil sa facem conexiuni carora intelectul nu le vede sensul, dar inimile noastre le pot descoperi valoarea.Muzica ne va calauzi drumul, fiindca genereaza emotii si modalitati de exprimare care ajung dincolo de gandurile si mintile noastre. Astfel, este posibil ca, dintr-o data, sa simtim ca nu ne mai saturam de muzica sau sa avem o imensa dorinta de a crea ceva legat de sunete (de exemplu, de cateva saptamani, simt impulsul de a crea carti-audio, intrucat, pentru mine, scrisul este cea mai valoroasa forma de expresie, iar sunetul le va conferi cartilor posibilitatea unui nou nivel de exprimare).

    Creatia va reprezenta tema principala pentru 2010. Daca privim in jurul nostru, vom descoperi (si deja vedem de acum) ca deja am creat o parte din ceea ce in trecut doar visam. Este posibil ca pur si simplu sa nu observam ceea ce se afla chiar sub ochii nostri, pentru ca poate am ales sa ne concentram asupra lucrurilor pe care le consideram „gresite”, aceasta fiind perceptia predominanta in trecutul recent.

    Restructurand si asezand noua fundatie, ne pregatim pentru ceea ce va veni. Desigur, acest lucru implica si finantele noastre. Am tras foarte mult pentru a ajunge intr-un spatiu foarte nou. Este posibil sa devenim foarte retinuti cand va trebui sa o luam de la capat. Va impartasesc ce a functionat pentru mine pana acum: imi doresc ceva anume, intr-un mod detasat, iar apoi astept sa vad cum se manifesta ceea ce mi-am dorit. Si poate nu va vine sa credeti, cat de multe dorinte au prins viata. Este cel mai bine pentru noi sa incepem cu lucruri simple. Aceasta practica ne readuce in sa si ne plaseaza intr-o pozitie de putere, si cred ca asta ne trebuie multora dintre noi.

    Gandirea pozitiva si speranta sunt de asemenea foarte importante. Putem alege sa credem ca lucrurile chiar se vor desfasura altfel acum, fiindca suntem, fara exceptie, creatorii de drept ai noii noastre realitati.

    Acest proces al impamantarii este creat pentru a ne reda puterea si increderea in noi. Incetul cu incetul, am realizat ca suntem din nou la carma, desi in ultimii ani parea altfel. Am inteles, de asemenea, ce anume vrem sa cream, fiindca am evoluat si am ajuns foarte departe din punctul de vedere al creatiei interioare conferite de prima etapa a Inaltarii... care ne-a propulsat la niveluri mai inalte de creatie.

    Da, o luam din nou de la capat. Ne intoarcem la identitatile sufletului, pe care le-am incorporat atunci cand am ajuns pentru prima oara pe Pamant, fiindca am incheiat procesul de ridicare a vibratiei Planetei prin noi insine. Acum, putem lasa trecutul in urma si o putem lua din nou de la inceput, cu un plan intact al sufletelor noastre originare.

    Ar putea aparea unele capcane? Ca si in trecut, avem cu totii liber arbitru si posibilitatea de a alege in functie de ceea ce vrem sa fim si sa cream. Frica si gandirea analitica pot distruge si influenta foarte usor obiectul creatiei si al experientelor noastre. De asemenea, cand noile noastre roluri si contributii, sau identitatile originare ale sufletului nostru incep sa patrunda in lumea noastra interioara, totul fiind amplificat in taramurile inalte, este posibil sa apara pericolul saturarii. Acest lucru poate genera atitudini de genul “doar ce am eu este important si numai despre asta ar trebui sa vorbim” sau “nu-mi spune mie ce sa fac sau sa cred”, intrucat, atunci cand incepem sa ne exprimam in mod liber, avem tendinta de a crede ca libertatea se manifeste in acest fel. Multi dintre noi au obosit sa se tot simta victime! Dar, intrucat ajungem sa incorporam scopurile si planurile originare ale sufletului nostru, ni se va cere, de asemenea, sa experimentam si sa contribuim la armonizarea intregului, intrucat partea noastra va fi foarte vizibila pentru ceilalti.

    Atunci, este cu adevarat util sa nu uitam ca partea noastra reprezinta doar o parte, care trebuie sa se armonizeze cu multe alte parti, pentru a se crea un intreg. Va fi foarte util sa recunoastem si sa onoram partile pe care le au fratii si surorile noastre. Timp de multi ani, am vazut cum se desfasoara acest scenariu, care nu a facut decat sa duca la pierderea oricarei sperante privind crearea unei noi realitatati, iar ceea ce este cel mai important, a sansei de a contribui in comun la implinirea acestui deziderat. In stadiile incipiente, este posibil sa se intample astfel, fiindca libertatea noastra de a crea va fi imensa. Dar, in cele din urma, va trebui sa recunoastem ca avem nevoie cu adevarat unii de ceilalti, daca nu dorim sa cream totul de capul nostru, sau sa traim o experienta solitara, care sa iasa din fagasul constiintei de grup.

    Dar, cine stie? Depinde doar de noi, orice s-ar intampla.

    Suntem acum in spatiul unei lumi noi. Sa speram ca nu vom crea zbaterea si intunericul care exista in lumea pe care am lasat-o in urma…

    In aceasta lume noua putem, bineinteles, sa cream tot ceea ce alegem. Putem crea o realitate individuala, de unii singuri, care sa reflecte fidel cine suntem si ce este important pentru noi. Astfel, vom intelege ca nu trebuie sa ne ingrijoreze nimic din ceea ce se petrece in zone care nu se afla in asa zisa “jurisdictie” a noastra. In curand, in lumea veche se vor petrece multe, dar, daca ne amintim ca nu mai locuim acolo, putem capata un sentiment de siguranta si confort, stiind ca ceea ce cream noi acum este foarte nou si diferit si foarte departe de ceea ce se intampla acolo. Treptat, pe masura ce incepem sa lasam fricile noastre din trecut sa se duca, si ne depasim timiditatea, experientele si abilitatile noastre de a crea vor deveni o a doua natura. Cel mai probabil, acest lucru se va intampla mai intai la nivel individual, inainte de a ne conecta cu altii…incepand de jos si apoi „propagand”.

    Vor mai, oare, suisuri si coborasuri? Intram intr-un nou teritoriu, iar suisurile si coborasurile fac parte, de obicei, din peisaj. Dar, din nou, cine poate sti, fiindca intodeauna ceea ce se intampla depinde de noi. Acum, tema principala este ca suntem creatori supremi. Depinde de noi ce cream si cu cine. Asa cum am mai scris de multe ori inainte, combinarea energiilor noastre va contribui foarte mult la miscarea mai intensa si mai rapida a energiilor. Atunci cand suntem mai multi, miracolele se intampla mai repede, iar energiile mai inalte sunt mai usor mentinute. Pentru ca prima etapa a Inaltarii s-a incheiat, NOI suntem cei care mentinem acum energiile mai inalte, iar atunci cand combinam aceste energii cu energiile altora, cream o noua realitate si pentru noi. Adaugati si faptul ca in taramurile inalte totul este amplificat si ca avem acum o reteta foarte incitanta pentru „orice va urma”.

    Dupa cum stiti cei mai multi dintre voi, nu este obligatoriu ca cele citite aici sa corespunda cu realitatea si experienta voastra. Acum, avem libertatea de a crea orice alegem sa cream, ceea ce inseamna ca depinde de fiecare dintre noi ce realitati minunate alegem sa materializam pentru noi.

    Pe masura ce lucrurile incep sa progreseze, chiar daca mai incet, de la baza spre varf, si pe masura ce realizam ca intr-adevar carma este in mainile noastre, noua noastra lume se va naste. Toate acele dureri de picioare si din partea inferioara a spatelui pe care unii dintre noi le-au resimtit erau doar o pregatire pentru ancorarea in aceasta noua realitate incitanta care va aparea si mai lin, de jos in sus.

    Sa inchinam pentru un 2010, incitant si miraculos!

    Cu multa iubire si recunostinta,
    KAREN BISHOP


    1 Ianuarie, 2010 (ii multumim grupului de traducatori Daikomyo)

    Sursa: editura-foryou