"Nosso Lar" (Casa noastra) - "Si Viata continua", doua filme care merita vazute"Nosso Lar" (Casa noastra) este un film ce ne prezintă în mod accesibil şi simbolic o realitate suprafizică, pe care, posibil, o vom întâlni după moarte. Este unul dintre puţinele pelicule ce descriu întâmplările unui suflet plecat în lumea de apoi, strădaniile sale de a se purifica de gunoiul mental acumulat în viaţa de om, munca sa continuă de a deveni folositor Universului.
Filmul ne prezintă, simplu şi clar, fundamentele mesajului spiritist şi ne aduce în inimi un mesaj de optimism şi speranţă. Merită a fi revăzut de mai multe ori!

 

 Dupa acest film, brazilienii ecranizează o altă carte scrisă de mediumul Chico Xavier şi dictată de spiritul Andre Luiz. "ŞI VIAŢA CONTINUĂ" analizează încrengătura de legături karmice, afecte puternice şi fapte imorale în care sunt prinşi membrii a două familii.
Personajele principale sunt Evelina şi Ernesto, răpuşi aproape simultan de aceeaşi boală necruţătoare. Se regăsesc în lumea spiritelor, unde se familiarizează cu noile realităţi subtile, îşi reconsideră viaţa petrecută în trup uman şi înţeleg complexitatea relaţiilor karmice dintre rudele şi prietenii rămaşi în lumea celor vii. Cele două spirite încearcă să-i ajute pe cei dragi cu sfaturi binevoitoare şi învaţă să-şi învingă pornirile sentimentale nepotrivite, preluate din viaţa lor terestră abia încheiată.
În final înţelepciunea divină decide închiderea conturilor karmice într-un mod surprinzător: uciderea şi ura sunt compensate prin naştere şi iubire de prunci. Un amendament la doctrina spiritistă: odată ce spiritul îşi recapătă amintirea vieţilor anterioare, el nu se va mai identifica exclusiv cu personajul ultimei vieţi abia încheiate, ci îşi va redobândi personalitatea universală. Deci spiritul nu este chiar aceeaşi persoană cu omul!

 

6 comentarii:

Anonim spunea...

Am văzut ”Nosso lar” și pot să spun că mi se pare, pur și simplu... realist ! :) Adică, simt adevărul lui.
Poate că alții ar spune că așa simțim noi, cei ciudați... :)

Voi încerca să îmi fac timp și pentru partea a doua. Mulțumim !

Rocsalana spunea...

Multumesc de informatie !

claus web spunea...

Am auzit de film si de mult imi doream sa il vad, insa nu am apucat. Stiu ca am gasit foarte multe articole sau scrieri despre film, cred ca merita vazut, si abia astept.

Anonim spunea...

filmul prezinta o lume virtuala unde exista lap top, avioane cladiri etc, in realitate dincolo de moarte nu este nimic, sa fii bun aici este act de slabiciune pentru ca asta ne este constructia psihica si instinctele de conservare, cine vrea sa viseze n-ar decat , dar nu ii aduce niciun folos.

Laura spunea...

Nu cred ca sunt povesti.In Biblie scrie ca suntem creati dupa chipul si asemanarea lor.Ca am mancat din pomul cunoasterii dar nu si din cel al vesniciei.Iisus ne spune ca exista viata vesnica sau moartea vesnica.Aici pe Pamant suntem limitati de timp.Imbatranim, traim experiente in acest spatiu limitat de Timp.Venim singuri, actionam singuri prin propria noastra gandire, murim sau cum spune Biblia, adormim tot singuri.Simtim in tot acest timp acea Forta , acea Lege pe care nu o intelegem, numita Dumnezeu

Dezinsectie Bucuresti spunea...

Am vazut doar Si viata Continua si mi s-a parut superb, mi-a atins o coarda sensibila si nu stiu daca il poate depasi vreun film asemanator. Dar sunt foarte curioasa sa vad si Nosso Lar Casa