Primeste fiecare zi cu sufletul deschis

Daca ai obiceiul sa sari dimineata din pat, buimac si stresat, cu ochii carpiti de somn, si sa incepi sa te agiti ca esti in intarziere, si sa nu-ti acorzi timp pentru a te gandi la cum ai vrea sa fie ziua ta sau la ce iti spune sufletul tau sa faci in ziua respectiva, atunci poate e timpul sa schimbi ceva. Pentru ca daca incepi astfel ziua, in mod cert ea nu-ti poate aduce nimic bun, in afara de mai mult stres, mai mult zbucium, si mai multa "inconstienta" in a-ti trai viata. Cum sa incepem insa ziua? Iata mai jos recomandarile Soniei Choquette, autoare de carti de spiritualitate, evolutie spirituala si vindecatoare vibrationala, in cartea “Raspunsul e simplu…Iubeste-te pe tine insuti, traieste la unison cu spiritul tau!”, aparuta la Editura Adevar Divin:

<< Atunci cand te trezesti dimineata, incepe-ti intotdeauna ziua cu un sentiment de recunostinta. Indiferent cum te simti sau ce se intampla in viata ta, gandeste-te ca simplul fapt ca ai parte de o noua zi reprezinta un dar de la Creatorul tau. Descrie cu voce tare sau in gand cateva motive pentru care te simti recunoscator. Nu trebuie sa fie niste motive foarte complexe. Este suficient sa spui: “Ma simt recunoscator pentru ca m-am trezit in aceasta dimineata.” sau “Ma simt recunoscator pentru faptul ca sunt sanatos.” sau ”Ma simt recunoscator pentru faptul ca respir.”

Daca vei urma aceasta practica si te vei concentra in fiecare dimineata asupra motivelor pentru care te simti binecuvantat, vei constata ca lista tinde sa creasca. Exercitiul nu trebuie sa dureze mai mult de cateva momente. Nu este cazul sa evoci toate motivele pentru care te simti recunoscator. Este suficient sa evoci cateva motive si sa simti o stare autentica de recunostinta pentru ele.

Recunostinta reprezinta intotdeauna o optiune personala care exprima iubirea de sine. Ea indeparteaza atentia de la lucrurile care te supara, care te sperie, care te plictisesc, te frustreaza sau te deprima, focalizand-o asupra unor vibratii pozitive, capabile sa iti vindece fiinta. Recunostinta are inclusiv efecte asupra corpului fizic, asigurand regenerarea celulelor, incetinirea ritmului cardiac si relaxarea muschilor. Pe scurt, atunci cand iti exprimi recunostinta, te simti bine.

Dupa ce ti-ai exprimat recunostinta in acest fel, intra in contact cu spiritul tau si roaga-l sa te caluzeasca in aceasta zi. In acest scop, ridica-te in picioare, inspira profund pe nari, apoi expira pe gura, scotand sunetul “ahh”. Acest mod de a respira deschide inima si invita spiritul sa se instaleze mai plenar in corpul tau fizic.

Daca inca mai simti o stare de stres, de tensiune sau de ingrijorare, continua sa respiri in acest fel pana cand ajungi sa te simti centrat si perfect relaxat. Ori de cate ori inspiri, invita-ti spiritul divin in corp, rugandu-l cu toata iubirea sa preia conducerea acestuia.

Nu te grabi. Acorda-ti tot timpul de care ai nevoie. Ego-ului ii place la nebunie sa se repeada asupra sarcinilor pe care le are de indeplinit, creand un fals simt al urgentei. Spiritul prefera un alt ritm, mai lent, mai impacat si mai calm.

Daca ai inceput sa te simti centrat in spiritul tau, plaseaza-ti mainile pe plexul solar, deasupra ombilicului, care corespunde celei de-a treia chakre, cunoscuta si sub numele de centrul puterii. Acesta este centrul energetic la nivelul caruia iei toate deciziile, directionandu-ti astfel viata. Tot la acest nivel se produce si contactul dintre spiritul tau si lumea exterioara.

In continuare, pastreaza pozitia mainilor pe abdomen si imagineaza-ti ca detii toata puterea fiintei tale. Spune cu voce tare: ”Cel mai important lucru asupra caruia trebuie sa se concentreze astazi spiritul meu este _____________” (completeaza singur spatiul gol ramas). Spre exemplu, poti spune: “Cel mai important lucru asupra caruia trebuie sa se concentreze astazi spiritul meu este completarea jurnalului meu” sau “este timpul petrecut alaturi de partenerul meu” sau “este sa merg la sala de forta”.

Nu-ti pierde rabdarea si permite-i spiritului tau sa iti reveleze aspectul cel mai important asupra caruia trebuie sa te concentrezi in aceasta zi. Nu lasa acest raspuns in seama mintii tale egotice. Altfel spus, stabileste-ti pentru aceasta zi un scop principal care sa fie indeplinit de spiritul tau. Mintea egotica adora sa faca liste interminabile cu obiective care trebuie indeplinite, dar care creeaza o presiune a obligatiei si te invita la esec. Oricat de bune ar fi intentiile tale, viata se manifesta intotdeauna in valuri de energie, care iti aduc tot felul de surprize.

Daca ti-ai facut o lista prea lunga cu obligatii de indeplinit, ai toate sansele sa dai gres. Nu invita singur dezamagirea in viata ta. Mai mult, procedand in acest fel, ai toate sansele sa ratezi sincronicitatile si ocaziile pe care ti le ofera spontan viata, din cauza preocuparii excesive fata de obligatiile pe care ti le-ai asumat.

Spiritul prefera intotdeauna simplitatea. De aceea, este suficient sa iti stabilesti o singura prioritate importanta pentru ziua care incepe si sa urmaresti sa ti-o indeplinesti pentru ca spiritul tau sa fie fericit.

Asadar, incepe prin a identifica scopul cel mai important al spiritului tau, apoi relaxeaza-te si lasa-te condus de acesta catre indeplinirea lui. Daca simti imperios nevoia de a nominaliza si alte sarcini, fa-o, dar nu le numi obiective de indeplinit pentru ziua respectiva, ci simple “preferinte.”

Onorarea propriului spirit si acordarea prioritatii pe care o merita nu reprezinta doar o manifestare suprema a iubirii de sine, ci si o manifestare ideala a iubirii fata de ceilalti. Prin identificarea si asumarea principalei prioritati a spiritului pentru ziua respectiva, nu numai ca ii asiguri acestuia posibilitatea de a-si manifesta sinele in maniera cea mai potrivita pentru el, dar ii permiti inclusiv sa isi manifeste aceasta vibratie ideala in fata celorlalti. Acest lucru genereaza efecte pozitive in avalansa, pe care toata lumea le poate constientiza prin tot felul de sincronicitati (care se manifesta deopotriva in viata ta si a celor din jur).

Incheie-ti ziua la fel cum ai inceput-o: prin exprimarea recunostintei.
Indiferent ce tel ti-ai stabilit pentru ziua respectiva, bucura-te cu recunostinta , pentru ca ti l-ai putut indeplini si multumeste pentru toate darurile de care ai avut parte. Afirma-ti in acest fel credinta in sinele tau autentic si invita-l sa preia si in continuare conducerea asupra vietii tale, in defavoarea egoului.

Orice s-a intamplat in ziua respectiva, s-a intamplat pentru ca spiritul tau a dorit ca tu sa traiesti acea experienta. Chiar daca experimentele nu s-au derulat asa cum ti-ai dorit tu (sau mai bine zis ego-ul tau) ori asa cum le-ai planificat in mod constient, ele s-au petrecut cu siguranta asa cum si-a dorit spiritul tau, in acord cu planul divin. Acceptarea acestei premize reprezinta un pas urias catre iubirea de sine.

Dimensiunile ascunse ale vietii


Probabil ca fiecare dintre noi a intuit existenta unei realitati incontestabile care spune ca exista doua moduri de a ne trai viata: unul bazat pe totala separare, pe nevoile ego-ului, si unul in totala conexiune cu intreg Universul, acordat la intelepciunea universala existenta la nivelul fiecarei celule vii.
Astfel, misiunea noastra pe acest Pamant si, mai ales, in aceasta perioada prin care trece planeta noastra pare a fi tocmai aceasta incercare de a face tranzitia de la o viata lipsita de continut la o viata plina de intelesuri, bazata pe un nivel de constienta cat mai inalt.

Aceste aspecte sunt pe larg dezbatute in noua carte scrisa de dr. Deepak Chopra, aparuta la Editura For You, “Cartea secretelor – Sa deblocam dimensiunile ascunse ale vietii”, o admirabila incursiune in domeniul evolutiei spirituale si al spiritualitatii. Intregul demers se invarte in jurul ideii de abandonare in fata iubirii Universului si a unui model superior de existenta, bazat pe urmatoarele principii:

• atentie deplina
• aprecierea bogatiei vietii
• deschiderea catre ceea ce este in fata voastra
• absenta judecatii
• absenta ego-ului
• smerenie
• a fi receptiv fata de toate posibilitatile
• atitudine permisiva fata de iubire

Este timpul sa depasim principiile dupa care ne-am condus atata timp. Civilizatia materialista si modul dualist de a trai, bazat pe opozitii, conflicte si nevoi superficiale, si-au atins limita de incompetenta. Principii precum a fi ingrijorat de viitor, a retrai trecutul, a regreta vechile greseli, a retrai ziua de ieri, a anticipa ziua de maine, a goni cotra cronometru, a fi preocupat de ceea ce este efemer, a opune rezistenta la schimbare nu-si mai au rostul in aceasta noua paradigma.

Pentru ca aceasta tranzitie spre un nou mod de viata sa fie mai usoara, Deepak Chopra ne propune insusirea unui numar de 15 secrete pe care sa le asimilam, in intentia de a ne alchimiza viata in iubire, vindecare, compasiune, credinta si pentru a afla cine suntem cu adevarat. Iata cele 15 secrete ale vietii:

• Misterul vietii este real.
• Lumea se afla in tine.
• Patru cai care duc spre unitate (iubirea pentru Dumnezeu, actiunea altruista, cunoasterea, meditatia si renuntarea).
• Ceea ce cauti, esti deja.
• Cauza suferintei este irealitatea.
• Libertatea imblanzeste mintea.
• Orice viata este spirituala.
• Raul nu este dusmanul tau.
• Traiti in mai multe dimensiuni.
• Moartea face viata posibila.
• Universul gandeste prin tine.
• Nu exista alt timp, in afara de acum.
• Sunteti adevarat liberi, atunci cand nu va identificati cu propria masca.
• Sensul vietii este totul.
• Totul este esenta pura.

Pe langa revelarea acestor secrete, in paginile cartii se gasesc si nenumarate principii universale recomandate pentru aplicare zilnica:

"Intamplarile din viata mea reflecta cine sunt. Astazi, voi face o experienta cu mine insumi. Tot ce imi atrage atentia, incearca sa-mi spuna ceva. Daca ma simt furios pe cineva, o sa vad daca ceea ce imi displace la persoana respectiva nu exista de fapt, in mine.

Oamenii din viata mea reflecta aspecte ale mele. Eu sunt alcatuit din fiecare persoana care este importanta pentru mine. Fiecare reprezinta o calitate pe care vreau sa o vad la mine, sau pe care vreau sa o resping - dar, in realitate, sunt doar eu in toata poza.

Lucrurile carora le dau atentie, vor creste. O sa fac un inventar al modului in care imi folosesc atentia. O sa tin un jurnal cu cat timp petrec la TV, cu jocurile video, cu calculatorul, cu hobby-urile, cu barfa, cu lucruri care nu ma intereseaza, cu lucruri de care sunt pasionat, cu activitati care ma fascineaza si cu fantezii legate de dorinta de implinire sau de evadare. Apoi, am sa ma intreb : “Ce anume vreau sa dezvolt in viata mea?”

Nimic nu este intamplator-viata mea e plina de semne si simboluri.
Eu tes in fiecare zi tapiseria lumii mele si trebuie sa stiu ce model fac. Voi cauta semnele care imi arata credintele mele ascunse. Intalnesc oportunitati ce-mi ofera succes sau esec? Voi cauta semne care sa-mi spuna despre credinta mea cu privire la faptul ca sunt iubit, sau daca merit sa primesc iubire.

In orice moment, universul imi da cele mai bune rezultate posibile.
Astazi ma voi concentra pe darurile din viata mea. Ma voi concentra pe ceea ce functioneaza, nu pe ceea ce nu functioneaza.

Directia vietii este dinspre dualitate spre unitate.
Astazi vreau sa simt ca sunt inglobat in tot ce exista. Vreau sa ma simt in siguranta, vreau sa ma simt acasa. Vreau sa fiu constient de cum este sa fii, pur si simplu, fara nicio aparare si fara nicio dorinta. Voi aprecia cursul vietii pentru ceea ce este-propriul meu sine adevarat. O sa ma intind pe iarba, sa ma uit la cer, sa ma simt una cu natura, sa ma extind, pana cand fiinta mea se pierde in infinit.

Daca ma deschid catre forta evolutiei, aceasta ma va purta acolo unde vreau sa merg. Astazi este ziua in care ma gandesc la mine, pe termen lung. Care este viziunea mea despre viata? Cum mi se aplica mie acea viziune? Vreau ca viziunea mea sa se desfasoare fara lupta. Se intampla asa? Daca nu, unde opun rezistenta? Imi voi analiza credintele care par sa ma traga cel mai mult in urma. Depind de altii, in loc sa fiu responsabil de propria mea evolutie? "

Sursa: http://aimee.ro

Explorarea Sinelui Superior

De Ronald Holt directorul Institututlui de cercetari, Floarea Vietii (infiintat de Drunvalo Melchizedek) http://www.flowerof life.org/ higherself01. htm

Pentru a simplifica lucrurile, haideti sa definim Sinele Superior. Poate fi o sarcina intimidanta si vasta datorita naturii sale sublime. Intentia mea este sa fiu cat se poate de concis si clar. Sinele Superior este un aspect integrant si intim al nostru si el ramane constient de (si interactioneaza in mod activ cu) intreaga noastra fiinta si existenta in mai multe planuri sau posibilitati de viata. O definitie a sinelui Superior ar fi urmatoarea: partea din noi insine care ramane constienta de aspectele noastre fragmentate si, simultan, de plenitudinea noastra.

Conectarea la Sinele nostru Superior si recunoasterea lui este un subiect cuprinzator care cere atingerea mai multor arii ale subiectului pentru a-l putea explora cu claritate. Oricat s-ar scrie pe marginea acestui subiect, nu va fi niciodata de ajuns pentru a satisface mintea umana. Singurul moment in care suntem cu adevarat satisfacuti este atunci cand experimentam pe de-a-ntregul iubirea si natura noastra spirituala. Conectarea cu Sinele nostru Superior cere exercitiu, perfectionare, dedicare si disciplina. Veti primi in urma acestui exercitiu ceea ce ati pus in el. Este important sa intelegeti ca nu exista fiinte, planuri sau dimensiuni in afara noastra. Toate dimensiunile, fiintele si planurile de constiinta exista in mod egal chiar aici si chiar acum, in noi si in jurul nostru. Asta solicita din partea noastra, ca individualitati, sa ne deschidem simturile suficient de mult, astfel incat sa putem participa impreuna cu alte fiinte, cu Sinele Superior si/sau cu alte planuri ale realitatii. Uneori, experimentand alte planuri, dimensiuni sau fiinte, poate parea ca si cum acestea ar fi separate de noi sau ca si cum noi am iesit complet din planul 3D si ne-am dus intr-un loc total diferit.

O singura picatura de apa este un bun exemplu pentru a ne vedea pe noi insine in separare, in singularitate sau individualitate. Multe picaturi pot co-exista in cumularea unei singure picaturi. Este posibila crearea unei multitudini infinite de picaturi aparent separate. La fel se intampla in planul 3D al separarii. Exista o multitudine de individualitati care traiesc in forma individuala. Aceste personalitati sunt aparent separate de Sinele nostru Superior. Totusi, cand iei picatura si o adaugi in ocean, picatura se va amesteca si se va integra in ocean. Acolo, picaturile sunt atat de integrate una cu cealalta (asa cum suntem si noi in campul unificat), incat picaturile contin ansamblul oceanului sau campul unificat al oceanului. Impreuna noi cuprindem intreaga realitate sau intregul mediu. Nu exista parti ale oceanului (sau ale campului unificat) care sa nu fie un aspect al nostru. Prin urmare, nu exista planuri, dimensiuni sau fiinte cu care sa nu fim integrati in mod intim.

In incercarea de a intelege perspectiva sinelui Superior prin comparatie cu Sinele egotic, sa ne imaginam ca Sinele Superior este o fiinta aflata la o conferinta, intr-un hotel, intr-o sala mare, care a fost compartimentata in cateva camere mai mici. Fiinta noastra totala, intreaga ar ocupa intreg etajul, dar si camerele mai mici. Constiinta noastra egotica din 3D ar fi constienta numai de o camera pe care se focuseaza. In schimb, Sinele Superior, ar fi complet constient si ar participa simultan la conferinta din camere si din intreg etajul. Sinele Superior ar avea o viziune mult mai cuprinzatoare a intregii noastre fiinte si a camerelor numeroase sau a planurilor in care noi existam.

Sinele Superior esti tu. El vrea sa devina intreg si integrat. Prin urmare, este obligat sa te ajute in orice fel in care tu ii permiti sa o faca. Cea mai mare preocupare a sinelui Superior este aceea de a face totul spre binele tau cel mai inalt. Acest bine cel mai inalt este vazut prin ochii unei mult mai extinse si intime constiinte si intelegeri, nu numai a voastra insiva, ci si a realitatii pe care ati creat-o pentru voi in interiorul camerei. Sinele Superior doreste in mod natural sa va ajute sa evoluati pentru a avea acces la mai multe camere din cele compartimentate si care cuprind Sinele total. In cele din urma, Sinele Superior te va invata sa inlaturi complet departajarea camerelor.

Sinele Superior este foarte motivat sa comunice cu noi in chiar primul moment disponibil de claritate sau de inactivitate mentala. Asta poate sa nu insemne un protocol pe care sa-l urmam pas cu pas pentru a ajunge la Sinele Superior. El vrea sa poata comunica cu noi in fiecare clipa, dar, in general, se vede provocat de Sinele noastre tridimensionale din cauza insistentei noastre de a crea o bariera de rezistenta fata de Sinele Superior. Aceasta bariera de rezistenta este, sincer, preocuparea noastra cu o multitudine de distrageri.

Sinele Superior poate folosi mai multe metode sau unelte pentru a comunica. Din pacate, nu toate comunicarile sau mesajele subtile primite provin de la Sinele Superior. Acest fapt face ca sarcina noastra sa devina si mai grea din cauza incercarii de a identifica, clarifica si de a rafina aceste comunicari. (Originea acestor comunicari constituie un subiect pe care-l vom discuta mai tarziu).

Sinele Superior comunica intr-un mod subtil in cele mai multe cazuri si recurge la forme drastice de comunicare sau chiar la tacere atunci cand nu mai are de ales. De multe ori am folosit darurile potentialului nostru uman fara sa le recunoastem si facand asta, ni le-am insusit. Vocea sinelui Superior este unul dintre aceste daruri. Vocea noastra subtila si blanda este cea care vine si ne face atenti la potentialele pericole sau ne ajuta cu calm sa gasim cheia dupa ce am catat innebuniti in toata casa. Sinele Superior este de asemenea vocea ratiunii inalte si a inspiratiei creative. Cand ne auzim propria voce a inspiratiei, avem de ales intre a o asculta, a-i urma mesajul si a o nega. Negarea ei, duce de obicei, la rezultate regretabile.

Daca primiti un mesaj care v-ar face rau voua sau altei persoane, atunci sa stiti ca nu ati primit o comunicare de la Sinele Superior! Sinele Superior ar putea sa va puna sa faceti lucruri care sa va produca disonfort, de exemplu sa luati masuri pentru a va depasi frica in moduri creative. Sau, va poate sa faceti lucruri la care sa opuneti rezistenta. Dar Sinele Superior nu v-ar face rau niciodata; nici voua si nici unei alte fiinte. Sinele Superior are sarcina de a ne dezvolta increderea si sistemul de credinte, precum si lucrul cu fricile noastre pentru a ne duce pe culmile cunoscutului de unde sa pasim in necunoscut. Sinele Superior ne invata, de asemenea, sa eliberam nevoia noastra de a controla, de a ne controla si ne mai invata sa scapam de atasamentul cu privire la felul de a gandi sau de a fi. Asta poate include lectii dureroase, depinde cat de puternica sau tenace este nevoia noastra de control. (Lectiile nu trebuie sa fie dureroase. Cele dureroase au de obicei loc, atunci cand ignoram Sinele Superior si cand opunem rezistenta la schimbare).

Am fost invatati de societate sa facem planuri de viata si sa traim dupa masura posibilitatilor noastre. Daca nu reusim sa planificam, atunci planificam sa nu reusim. Este important sa intelegem ca, oricum, exista o modalitate la fel de importanta de a exista care trebuie si ea invatata. Trebuie sa invatam sa traim aproape de inimile si de visurile noastre. Cand traim in inspiratie (inima si visul nostru) facem ce ne spune inima in ciuda fricii de nesustinere. Manifestam ajutorul de care avem nevoie, fara sa putem vedea, de cele mai multe ori, ce urmeaza. Punand in balanta aceste doua metode, putem castiga capacitatea de a sti cand sa aplicam o metoda sau alta.

In 1988, lucram de cinci ani pentru Honeywell, in Albuquerque New Mexico. Intr-o zi, Sinele meu Superior mi-a spus: «este timpul sa-ti dai demisia de aici si sa mergi mai departe ». Mi-am spus : “Am auzit bine? …A innebunit Sinele meu Superior?” Am tacut pentru cateva minute, incercand sa diger ceea ce mi-a spus. M-am hotarat sa-i spun Sinelui meu Superior ca am de dat bani fostei mele sotii si ca mai am inca de platit pentru camion. Ca lucram aici de cinci ani si ca urma sa ma pensionez. I-am spus ca voi renunta la asta si voi continua sa-mi platesc datoriile pentru camion si pentru fosta sotie. I-am spus ca am incredere in Sinele Superior si ca ma voi lasa ghidat. Totusi, am mai spus ca am nevoie sa fiu sigur ca asta se doreste de la mine si ca nu este imaginatia mea, provenita din faptul ca ma simteam obosit pentru ca faceam aceeasi munca de mult timp. Asadar, aveam nevoie de trei semne foarte clare, astfel incat sa stiu fara niciun dubiu ca a fost un mesaj de la Sinele meu Superior. In acel moment, nu as mai fi ezitat sa fac ceea ce mi s-a cerut. Am ras de mine si apoi mi-am spus: „Asta ii va lua sinelui meu Superior mult timp, asa ca sunt in siguranta”.

In doar o zi, am primit toate cele trei semne foarte clare si am ramas cu gura cascata. A doua zi m-am dus la serviciul personal si am dat preavizul de doua saptamani. M-au intrebat ce urma sa fac in continuare si ce aveam sa lucrez. Raspunsul meu a fost: « Nu stiu ». A fost pentru prima data cand Sinele meu Superior m-a aruncat clar in necunoscut fara niciun mijloc material de suport.

Cand pasim in necunoscut, primim o sansa de a invata, in primul rand, cat de mult bagaj mental si emotional caram si apoi, cat de luminoase si increzatoare sunt inimile noastre, cu adevarat. Floarea Vietii a fost un bun profesor pentru mine, pentru ca noi, ca facilitatori, pasim constant in necunoscut, cu fiecare workshop si cu fiecare grup, pentru ca suntem cu inima deschisa si vulnerabili.

In general, eram foarte entuziasmat sa traiesc clipa prezenta, dar a trebuit sa-mi infrunt fricile. Traind momentul, a trebuit sa fiu atent la oportunitatile care puteau fi valorificate. Pe masura ce termenul limita se apropia (se incheiau cele doua saptamani de preaviz), nu aveam inca nicio idee despre ce urma sa fac. In ultima zi, inginerul-sef a venit la mine si m-a intrebat daca vreau sa sub-contractez. Sinele meu Superior mi-a luminat inima cu inspiratie si a spus: „Asta este!”. Am stiut ca trebuia sa accept si asta am facut. La noul meu loc de munca castigam de trei ori mai mult decat inainte si timpul de lucru era mai putin cu jumatate decat la postul precedent.

Asta a tinut trei luni pana cand Sinele meu inalt a venit si mi-a spus: „Este timpul sa pleci in Hawai, sa traiesti acolo.” Acum viata devenea captivanta. A fost nevoie de foarte putin ca sa fiu convins de aceasta cerere, asa ca am inceput sa strang toate bunurile si sa le vand. In doua saptamani, eu si prietena mea am vandut tot ce aveam. Aveam doua mijloace de locomotie cu 10 viteze, doua rucsacuri si 3000 de dolari. Ne-am cumparat biletele, ne-am pus bicicletele in avion si am plecat spre Hawai. Cand am ajuns acolo, ne-am luat bicicletele si ne-am indreptat spre Honolulu ca sa cautam ceva de lucru si sa inotam pe plajele frumoase de acolo. A durat o saptamana pana cand am gasit de lucru, un serviciu care sa ne relaxeze temporar, pana gaseam ceea ce trebuia sa facem cu adevarat. In cele din urma, Sinele meu Superior a trecut de anumite jaloane, pe masura ce increderea in mine si in Sinele inalt a crescut.

Cativa ani mai tarziu, intr-o circumstanta asemanatoare, Sinele meu Superior mi-a comunicat ca vrea sa plec in Japonia si sa fac cunoscuta acolo Floarea Vietii. La acel moment, nu aveam bani. Imi amintesc ca mi-am spus: “Oare cum o s-o scoata la capat Sinele Superior pe asta?” In cateva zile aveam un bilet pana la Tokyo si am imprumutat 300 de dolari.

In 1993, in octombrie, am aterizat la Tokyo, in Japonia si am stat 3 luni. Pentru a scurta o poveste lunga, am avut succes in a duce Floarea Vietii acolo. Lectiile si aventurile m-au deschis spre un nou mod de a fi. Sunt multe istorii asemanatoare pe care vi le-as impartasi, dar trebuie sa ne intoarcem la Sinele Superior.

Comunicarea cu Sinele Superior este un proces continuu de rafinare si discernamant pe trei directii diferite. Acestea sunt :

Rafinarea capacitatii de a simti si de a primi comunicari subtile.

Rafinarea claritatii mesajului.

Rafinarea abilitatii de a ramane in starea receptiva.

Rafinarea abilitatilor pe aceste trei directii ne da posibilitatea de a simti mai clar Sinele inalt sau de a ne conecta mai bine cu el, pentru a primi mesaje mult mai corecte, pentru a ramane consecvent in starea receptiva pe parcursul zilei. S-a spus ca « cea mai inalta forma a artei este aceea de a fi receptiv la inalta inspiratie ». Deocamdata voi acoperi doar o arie, o directie pentru ca este mult de spus pentru fiecare directie in parte.

Rafinarea capacitatii de a simti si de a primi comunicari subtile

A : Mintea

Cand ne permitem un moment in care sa oprim sporovaiala constanta a mintii, ajungem la o stare de calm, la tacere sau inactivitate. Acest calm sau inactivitate are ca beneficiu dezvoltarea receptivitatii. Cand recunoastem momentul in care am atins starea de liniste mentala, ea poate fi rafinata si transformata intr-o stare de receptivitate sporita care devine familiara si usor accesibila.

Inlaturand caruselul mental si jongland cu prioritatile zilnice, incarcate cu tot stresul emotionale, ca si cum ai privi un lac. Cand vantul intens bate deasupra apei, se formeaza valuri nesfarsite la suprafata. Actiunea valului si a vantului creeaza curenti sub apa care aduc la suprafata namol, iar acesta innegreste apa. Este foarte asemanator cu starea de a fi preocupat in mod constant cu sporovaiala mentala si fixati pe ideea de a ne tine ocupati cu liste nesfarsite de prioritati care trebuie facute acum. Cantitatea de presiune interna si preocupari cu care ne incarcam pentru a indeplini lista de prioritati, ne tine departe de atentie, de concentrare si ne tine incuiati emotional in zona terestra si departe de inspiratie.

Stoparea sporovaielii. Fiecare dintre aceste exercitii, practicate cu regularitate, va ajuta la recunoasterea proceselor interne de linistire a mintii. In cele din urma, spargerea suvoiului nesfarsit de « trebuie-sa-fac » si sporovaiala constanta a mintii, creeaza timp in care receptivitatea noastra creste si da posibilitatea sinelui inalt si noua insine sa stabilim o comunicare. Este ca atunci cand norii trec si vantul se dezumfla. Atunci, lacul devine calm, transparent si clar. Poti vedea in adancimea apei (care reprezinta spiritul nostru). Cand lacul este calm, atunci avem o stare ideala pentru receptivitate, claritate si reflectie. Precum lacul in starea de calm, asa va fi mintea noastra cand o facem sa taca.

Cand ne ocupam mintea cu atat de multe sarcini si prioritati pentru perioade lungi de timp, atunci ea devine innorata si intunecoasa. Cand facem ceva pentru ca lacul sa devina transparent si clar, cream timp pentru ca Sinele Superior si planurile superioare sa ajunga pana la noi. Asta aduce darul reintineririi, a inspiratiei, a viziunii, claritatii si vindecarii si totul provine de la pauza pe care ne-am dat-o noua insine.

Cand ne luam timp pentru a ajunge la aceasta stare, atunci mintea si emotiile se reincarca pe deplin. Si cand se intampla asta, putem aborda diferitele sarcini de zi cu zi si putem continua sa ne facem treburile cu vigoare, claritate si cu imaginatie.

Exercitii pentru calmarea si linistirea mintii

Stoparea sporovaielii mentale cere practicantului sa devina expert. Asta inseamna ca el trebuie sa devina constient si familiarizat cu procesul interior; veti deveni atat de familiarizati cu modul de a stopa palavrageala, incat veti fi in stare sa faceti asta fara sa mai apelati la exercitii.

1. Mersul pe stanci

Unul dintre cele mai rapide moduri de a linisti mintea este un exercitiu indigen stravechi. Totusi, el poate fi periculos pentru ca cere o mare abilitate. In acest exercitiu, incepeti sa mergeti intr-o liniste de nepatruns si ajungeti treptat la alergare usoara (atunci cand sunteti pregatiti) pe un camp intins de stanci.

Cand mergeti pe stanci, veti observa ca mintea va insista sa va spuna unde sa puneti piciorul. Mintea va continua sa faca asta ceva timp, pana cand va obosi. In acest punct de oboseala mentala, veti incepe sa intelegeti ca pasitul pe stanci fara greseala, nu are nevoie de mintea voastra. Cand ajungeti in acest punct, mintea va renunta la insistenta cu care controleaza fiecare miscare. Acesta este punctul de rupere a caruselului mental. Ramaneti un timp in aceasta stare si obisnuiti-va cu ea. De asemenea, repetati exercitiul ori de cate ori puteti pentru a va familiariza cu punctul de rupere. Cand va veti obisnui cu aceasta stare, veti fi familiarizati cu locul din interiorul vostru unde puteti ajunge si puteti sta fara sporovaiala mentala.

2. Incantarile sau rugaciunile repetitive

Acest proces duce la acelasi rezultat ca si primul exercitiu, totusi necesita ceva mai mult timp si practica. Pentru a face asta efectiv, individul trebuie sa aiba o puternica intentie si sa fie foarte sincer. Daca faceti o rugaciune sau incantati si repetati asta in timp ce stati focusati mental si emotional pe sensul rugaciunii pentru aproximativ 20-30 de minute (uneori chiar mai mult), veti incepe sa simtiti o rupere a inclestarii mentale provocate de sporovaiala si de lista mentala de prioritati. Ca si in cazul primului exercitiu, stati un timp in aceasta stare si obisnuiti-va cu ea. De asemenea, repetati procesul deseori pentru a va familiariza cu punctul de rupere. Cand va veti obisnui cu aceasta stare, veti fi familiarizati cu locul din interiorul vostru unde puteti ajunge si puteti sta fara sporovaiala mentala.

*Nota: Exercitiile 2 si 3 necesita un inalt grad de disciplina si determinare. Cand incercati sa opriti palavrageala, se produce un val de rezistenta din partea ego-ului, iar asta va face si mai dificil controlul abandonarii (renuntarii) . Este posibil sa incerce sa va afecteze gandurile si emotiile pana in punctul in care va va fi greu sa mai gasiti o motivatie pentru a continua. In acest punct se opresc cei mai multi dintre practicanti. Daca petreceti mult timp in sporovaiala, atunci inaltati un monument de energie haotica.

Este nevoie de timp pentru a neutraliza sau transmuta aceasta energie intr-una de o calitate mai fina. Neutralizarea acestei energii creeaza o provocare in plus. Daca ati creat energie haotica, veti fi obisnuiti sa aveti un anume nivel de anxietate pe care o folositi ca motivatie. Cand acesta dispare, va veti simti goliti si veti incepe sa re-creati sursa de energie originala, permitand spiritului sa inlocuiasca vechea sursa de energie.

2. Meditatia

Invatand sa opriti caruselul mental, veti spori abilitatea de a medita. Fara a putea opri sporovaiala mentala, meditatia poate fi mai inceata decat al doilea exercitiu, dar functioneaza la fel de bine. Pe masura ce va linistiti mintea si emotiile in timpul meditatiei, accesul la inima devine mai usor. Asta va va conduce adanc in frecventele inalte. Acolo, cumunicarea cu Sinele Superior devine mai accesibila si clara. Cand atingeti aceasta stare de deschidere si vulnerabilitate (cand totul este nemiscat si linistit in interiorul vostru), mesajul care apare dintr-o data in constiinta voastra si va inspira, va vindeca sau va avertizeaza intr-un mod plin de iubire, provine, in general, de la Sinele inalt sau de la ghid/ghizi.

Sa intelegem o caracteristica importanta a mintii

Imaginati-va pentru un moment ca va aflati in fata unui lac limpede. Acest lac este atat de nemiscat si limpede, incat puteti vedea reflectia dealurilor si copacilor din jur. Cum priviti la aceasta reflectie, sunteti uimiti de nivelul ridicat de claritate. Acest lucru incepe sa va captiveze si va concentrati pe acuratetea detaliilor. Pe masura ce trece timpul va dati seama ca sunteti atat de fascinati de claritatea detaliilor din reflectie, incat cu greu va dati seama ca va orientati in raport cu realitatea reflectata.

Aceasta realitate reflectata si orientarea voastra in interiorul ei devine tot mai credibila si concreta pe masura ce ii acordati mai multa atentie. Acest lucru este exact ceea ce fac mintea si ego-ul. Incearca sa faca sa para ca ceea ce este efemer este concret. Cand iti deschizi inima, este ca un nor trecator de ploaie care picura un strop de apa pe oglinda nemiscata a reflectiei. O unda pe suprafata apei produce o trezire a mintii din realitatea reflectata. Mintea incearca mereu sa faca in asa fel incat reflectia sa para ceva concret in realitatea si sistemul nostru de credinte.

Pe scurt:

Mintea noastra incearca sa creeze forme din lucrurile ce nu au forma.

Inima noastra ia forma si incearca sa o returneze la stare fara de forma.

Dorinta noastra vrea sa se contopeasca cu orice lucru asupra caruia este focalizata atentia noastra.

In societatea noastra, am pus o valoare mai mare pe minte si intelect. Este important, cu toate acestea exista si consecinte. Asta ne-a facut sa fim constant focalizati pe minte fara a acorda aceeasi pregatire si pentru inima. Focalizandu- ne prea mult pe minte ne mentinem intr-o stare de dezechilibru. Aceasta stare de dezechilibru permite mintii sa toarne un strat de ciment peste lumea vasta si delicata a sensibilitatii, vulnerabilitatii si a sentimentelor, facand astfel dificil pentru inima sa se deschida. Vorbind in general, daca mintea nu poate controla ceva, il va denunta sau denigra pana cand va putea invata sa lucreze in colaborare cu acel lucru.

Mintea (sau intelectul) va incerca uneori sa-ti spuna ca ti-ai deshis inima. Totusi, intelectul considera ca prin deschiderea inimii vei fi lipsit de rezultatele pe care le cauti si iti va permite sa te retragi mai mult intr-o lume sterila care uzurpa realitatea si care se cimenteaza incet in jurul tau. Singura implinire totala am gasit-o cand m-am abandonat complet iubirii si am privit cum aceasta imi indeparta rigiditatea din cimentarile interioare. Abandonarea si deschiderea inimii nu este un lucru care se face o singura data. Trebuie sa practicam abandonarea catre inima noastra in fiecare zi pana cand vom deveni atat de obisnuiti si confortabil cu acest proces, incat ne vom putea abandona inimii in fiecare clipa.

Pe masura ce continuam sa ne rafinam pe noi insine si sa rafinam capacitatea de a simti nuantele subtile din vibratiile fine, vom deveni constienti de prezenta unei varietati de fiinte care exista in alte planuri. Vom avea atunci un simt clar si un grad de intelegere a fiintelor cu care comunicam. Campul unificat care cuprinde mai multe planuri sau dimensiuni de existenta este atat de populat cu fiinte, incat fiecare centimetru din fiecare plan este viu si constient. Ca si apa, campul unificat est vascos in constiinta vie, creand o esenta de lumina lichida asemanatoare cu suprafata apei de pe lac. Aceasta este o parte a faptului ca iubirea e cea mai inteligenta forta a creatiei. Iubirea este singura frecventa smerita si destul de iertatoare pentru a ne permite sa ne unim in armonie cu cei din alte planuri de existenta. Ca si cum ai adauga apa peste apa, nu se opune rezistenta.

B: Emotiile

A avea de-a face cu emotiile, este acelasi lucru cu a avea de-a face cu mintea. Exista o diferenta. Pentru a clarifica acest lucru, trebuie sa reiterez o idee. Imaginati-va un pahar perfect rotund plin cu apa curata. Daca luati o lanterna si luminati paharul cu apa, lumina va trece complet prin pahar. Nicio obstructie in calea luminii. Paharul (si apa din el) va primi in mod clar lumina.

Acum luati piper negru si amestecati-l in apa. Este o buna analogie pentru gandurile sau distragerea mintii. Daca luati acum lanterna si luminati paharul cu apa, vor aparea umbre acolo unde lumina este blocata. Umbrele sunt ca gandurile noastre de vibratie joasa, reale si active si care exista doar pentru ca lumina este blocata. Daca adaugati si mai mult piper si agitati apa, ea devine si mai intunecata. Acest lucru este inrudit cu crearea sporovaielii mentale. Ea va tine gandurile atatate si intunecate. Foarte putina lumina poate patrunde prin apa innegrita. In aceasta stare intunecata, incepem sa ne pierdem capacitatea de a vedea spectrul larg de posibilitati din viata noastra. Atunci incepem sa credem cu tarie ca lumea noastra este intunecata precum norii din mintea noastra.

Starea noastra emotionala este asemanatoare cu exemplul paharului cu apa, cu o exceptie. In loc de ganduri si credinte, negura reprezinta sentimentele noastre nerezolvate. Folosind acelasi exemplu, piperul reprezinta ranile noastre emotionale sau credintele despre noi insine si despre lumea din jur. Exista anumite emotii care isi gasesc calea in apa si in potirul inimii. Amestecarea lor turbionara (fara sa avem timp sa curatam apa), ne va face sa ne scufundam in intuneric si sa cadem intr-o lume a disperarii pe care noi am proiectat-o in realitatea inconjuratoare. Exista multe tehnici de vindecare a corpului emotional, dar nu le vom discuta acum aici. Cu cat pastram paharul mai curat (mintea si inima noastra) de-a lungul zilei, cu atat mai usor va fi sa intalnim Sinele Superior. Am vorbit doar putin despre domeniile numeroase care au legatura cu conectarea la Sinele Superior.

Cu siguranta, se poate scrie mult pe marginea acestui subiect. Totusi, pentru moment, este suficient ca voi sa incepeti sa rafinati propria conexiune cu Sinele inalt. Avand o buna imagine a acestor elemente, este esential sa va dezvoltati relatia cu Sinele inalt. Pe masura ce invatati acesti pasi, Sinele vostru Superior va incepe sa va reveleze tot mai mult din propria voastra calatorie. Mai mult ca orice, calatoria nu este niciodata terminata si ea cere rabdare, dedicare si o inima deschisa.

Calatoria prin viata, aproape de inima si de Sinele inalt, nu este mereu dulce si condimentata. Ochii vostri pot vedea esecul (sau ceea ce credeti voi ca este esec) de multe ori inainte de a intelege lectia, sau pot vedea circuitul auto-sabotajului. Cand va conectati in mod sincer la Sinele Superior, fiti atenti! Sinele Superior va folosi de multe ori alti oameni ca mesageri pentru a va ajuta sa va puneti la punct lectiile. Amintiti-va intotdeauna sa nu impuscati mesagerul!

Multumiri speciale pentru: www.editura- foryou.ro

Scânteia Divină şi Arhetipurile Sufletului


Pentru fiecare dintre noi există un aspect propriu, aflat într-o dimensiune Superioară, Spiritul.

Şi există un aspect al Spiritului, în alte dimensiuni, Sufletul.

Manifestarea Spiritului în lumea materială este posibilă dacă acesta îşi proiectează o particulă infimă din esenţa lui în Suflet.

Scânteia Divină, care se află în centrul Sufletului, este această proiecţie.

Scânteia Divină reprezintă Divinul din noi, prin ea se menţine legătura permanentă cu alte aspecte ale noastre.

Există, aşadar două elemente de conexiune ale fiinţei umane cu Spiritul, cu Divinul exterior: Scânteia Divină, din centrul Sufletului, şi Conştiinţa.

Prin cele două elemente entitatea umană se menţine în Programul Divin de Evoluţie, îşi poate creşte vibraţia şi nivelul de conştienţă, îşi poate urma propriul program evolutiv.

Sufletul este menţinut în corpul fizic întâi datorită unei energii speciale pe care o primeşte la coborârea în trup, apoi prin ancorare în Scânteia Divină.

În momentul morţii fizice Scânteia Divină este aspirată de către Spirit, la fel şi Conştiinţa şi Sufletul, fiind proiectate pe un nou nivel de manifestare, într-un nou Arhetip.

Există, aşadar, mai multe forme divine de existenţă ale Sufletului, plecând de la contopirea cu Spiritul la toate nivelele de proiecţie pe care acesta poate fiinţa.

Pentru fiecare dimensiune există un Arhetip specific, cu alte atribute, cu potenţial de manifestare în coordonate specifice.

În dimensiunea materială coordonatele de manifestare ale Sufletului se schimbă odată cu trecerea la noua etapă evolutivă.

Sufletul primeşte energii ce permit manifestarea compasiunii şi a iubirii necondiţionate, îşi dezvoltă capacităţile empatice, începând să perceapă empatic.

Este firesc ca odată cu implementarea unui nou Arhetip al Sufletului sensibilitatea fiinţei umane să crească, nu este firesc să crească vulnerabilitatea, şi pentru aceasta fiinţa umană trebuie să iasă din vechile tipare ale fricii, înlocuindu-le cu noile tipare ale iubirii fără condiţii, şi cu noile tipare ale compasiunii.


Sursa: www.alexiada.ro

Neale Donald Walsch - Conversatii cu Dumnezeu

Viaţa este o creaţie, nu o descoperire.
Voi nu trăiţi în fiecare zi ca să descoperiţi ce vă rezervă ea, ci ca să o creaţi. Voi vă creaţi realitatea în fiecare clipă, probabil chiar fără să o ştiţi.
Iată de ce se întâmplă asta şi cum funcţionează:
1. V-am creat după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu.
2. Dumnezeu este creatorul.
3. Sunteţi trei fiinţe într-una singură. Puteţi numi aceste trei aspecte ale fiinţei cum doriţi: Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh; minte, trup şi spirit; supraconştient, conştient şi subconştient.
4. Creaţia este un proces care provine din aceste trei părţi ale trupului vostru. Hai să o spunem altfel: voi creaţi la trei nivele. Instrumentele creaţiei sunt: gândul, cuvântul şi fapta.
5. Tot ceea ce este creat începe cu gândul („vine de la Tatăl”). Tot ceea ce este creat se mută apoi în cuvânt („Cere şi ţi se va da, întreabă şi ţi se va răspunde” ). Tot ceea ce este creat este desăvârşit prin faptă („şi Cuvântul S-a făcut trup şi a sălăşluit între noi”1).
6. Ceea ce gândiţi, dar despre care nu mai vorbiţi după aceea, creează la un nivel. Ceea ce gândiţi şi despre care vorbiţi creează la un alt nivel. Şi ceea ce gândiţi, vorbiţi şi faceţi se manifestă în
realitatea voastră.
7. Este imposibil să gândiţi, să vorbiţi şi să faceţi ceva în care nu credeţi cu adevărat. De aceea, procesul de creaţie trebuie să includă sau credinţă sau cunoaştere. E vorba despre credinţa absolută, care se situează dincolo de speranţă. Aceasta înseamnă să ştii cu certitudine
(„credinţa ta te-a mântuit”2). De aceea, partea de acţiune a creaţiei include întotdeauna cunoaştere. Înseamnă o claritate la îndemâna oricui, o siguranţă totală, o acceptare completă ca realitate a ceva.
8. Acest domeniu al cunoaşterii este un domeniu de recunoştinţă intensă şi incredibilă. Este o mulţumire adusă în avans. Şi acesta este, poate, cea mai mare cheie a creaţiei: să fii recunoscător înaintea creaţiei şi pentru ea. Faptul că socotiţi aceasta ca pe un adevăr incontestabil e nu numai acceptat, ci chiar încurajat. Este semnul sigur al stării de maestru. Toţi Maeştrii ştiu dinainte că fapta a fost făcută.
9. Sărbătoriţi şi bucuraţi-vă de tot ceea ce creaţi şi aţi creat. A respinge orice parte din creaţie înseamnă a respinge o parte din voi înşivă. Fiţi recunoscători pentru orice care se arată ca făcând parte din creaţia voastră, luaţi-o în posesie, binecuvântaţi-o. Nu căutaţi să o condamnaţi („blestemat să fie!”), pentru că a o condamna înseamnă a te condamna pe tine însuţi.
10. Dacă există un aspect al creaţiei care nu vă face plăcere, binecuvântaţi-l şi schimbaţi-l, pur şi simplu. Alegeţi iarăşi. Invocaţi o nouă realitate. Gândiţi un nou gând. Spuneţi un nou cuvânt. Faceţi ceva nou. Faceţi acest lucru într-un mod atât de minunat încât restul omenirii să vă urmeze. Cereţi-i să o facă. Chemaţi-i să o facă. Spuneţi „Eu sunt Calea şi Viaţa, urmaţi-Mă”1 În acest mod se manifestă voinţa lui Dumnezeu „precum în Cer, aşa şi pre Pământ”2.

În cazul în care lucrurile stau atât de simplu, dacă numai aceşti zece paşi sunt necesari, de ce nu funcţionează în acelaşi chip pentru mai mulţi dintre noi?

Dar funcţionează pentru voi toţi. Unii dintre voi folosiţi „sistemul” în mod conştient, în deplină conştiinţă de cauză, iar alţii îl folosiţi în mod inconştient, fără ca măcar să ştiţi ce faceţi. Unii dintre voi umblaţi în stare de trezie, alţii sunteţi somnambuli. Cu toate acestea, voi toţi vă creaţi realitatea - v-o creaţi, nu v-o descoperiţi - folosind puterea pe care v-am dat-o şi procedeul pe care tocmai vi lam descris. Ai întrebat deci când va „porni” viaţa ta şi ţi-am dat răspunsul.
Vei face ca viaţa ta să „pornească”, clarificându-ţi în primul rând gândirea legată de ea. Gândeşte-te la ce vrei să fii, să faci şi să ai. Gândeşte-te la aceasta cât de des, până când totul îţi devine clar, iar în acel moment nu te mai gândi la nimic altceva. Nu-ţi mai imagina nici o altă posibilitate. Elimină din construcţiile tale mentale tot ceea ce înseamnă gânduri negative. Alungă pesimismul. Renunţă la îndoieli. Respinge frica. Disciplinează-ţi mintea ca să se fixeze
numai pe gândul creator originar. Când gândurile tale sunt clare şi stabile, începe să le consideri ca adevăruri. Rosteşte-le cu voce tare. Foloseşte comanda importantă care dă drumul forţei creatoare: eu sunt. Formulează către ceilalţi construcţii conţinând: eu sunt. „Eu sunt” este cea mai puternică afirmaţie creatoare din univers. Indiferent de ce gândeşti, indiferent de ce spui, după cuvintele „eu sunt” se pun în mişcare, se pornesc, vin către tine experienţele.
Universul nu cunoaşte nici un alt mod de a acţiona. Nu cunoaşte nici un alt drum pe care s-o apuce. Universul răspunde la „eu sunt” aşa cum o face duhul din sticlă.

RUGACIUNE PENTRU IUBIRE

Haideti sa traim împreuna un vis frumos - un vis în care tu vei iubi tot timpul. In acest vis tu esti în mijlocul unei zile frumoase si însorite de vara. Auzi pasarile, vântul si un pârâias. Mergi catre râu. Pe malul râului sta un batrân în meditatie, iar tu vezi ca din capul sau emana raze de lumina de diferite culori. Iti propui sa nu-1 deranjezi, dar el îti observa prezenta si deschide ochii. Are ochii plini de iubire si un zâmbet larg. Il întrebi cum de este capabil sa radieze o lumina atât de frumoasa. Il întrebi daca te poate învata si pe tine ceea ce face el. El îti raspunde ca în urma cu multi, multi ani el i-a pus aceeasi întrebare învatatorului sau. Batrânul începe sa-ti povesteasca povestea vietii sale: „Invatatorul meu si-a deschis pieptul si si-a scos inima, apoi a luat o flacara frumoasa din inima sa. În continuare, mi-a deschis pieptul, mi-a deschis inima si a pus acea mica flacara în inima mea. Apoi mi-a pus inima înapoi în piept si în curând în inima mea a început sa se manifeste o iubire foarte intensa, deoarece flacara pe care o pusese în inima mea era chiar iubirea lui. Flacara a crescut în inima mea si a devenit un foc mare, mare, un foc care nu arde, ci purifica tot ceea ce atinge. si acel foc a atins fiecare din celulele corpului meu, iar celulele din corpul meu mi-au trimis si ele iubirea lor. Am devenit una cu corpul meu, dar iubirea mea a crescut mai mult decât acesta. Acel foc a atins fiecare emotie a mintii mele, iar toate emotiile s-au transformat într-o iubire puternica si intensa, si m-am iubit pe mine însumi complet si neconditionat. Dar focul continua sa arda si eu simteam nevoia sa-mi împartasesc iubirea. Am decis sa pun câte o farâma din iubirea mea în fiecare copac, iar copacii mi-au raspuns si am devenit una cu copacii, dar iubirea mea nu s-a oprit aici, ci a crescut si mai mult. Am pus câte o farâma din iubirea mea în fiecare floare, în iarba, în pamânt, si ele mi-au raspuns si mi-au transmis iubirea lor si am devenit una cu ele. Iar iubirea mea a crescut din ce în ce mai mult, pâna când a inclus în ea fiecare animal de pe glob. si animalele au raspuns iubirii mele si am devenit una cu ele. Dar iubirea mea a continuat sa creasca si sa creasca. Am pus o farâma din iubirea mea în fiecare cristal, în fiecare piatra de pe pamânt, în praf, în metale, si ele mi-au raspuns si am devenit una cu pamântul. Apoi am decis sa pun o farâma din iubirea mea în apa, în oceane, în râuri, în ploaie, în zapada. si ele mi-au raspuns si am devenit una cu ele. Dar iubirea mea a crescut si mai mult si mai mult. Am decis sa ofer iubirea mea aerului, vântului. Am simtit o comuniune puternica cu pamântul, cu vântul, cu oceanele, cu natura, si iubirea mea a continuat sa creasca. Mi-am îndreptat capul catre cer, catre soare, catre stele, si am pus o farâma din iubirea mea în fiecare stea, în luna, în soare, si ele mi-au raspuns. si am devenit una cu luna, cu soarele si cu stelele, iar iubirea mea a continuat sa creasca si sa creasca. Si am pus o farâma din iubirea mea în fiecare om si am devenit una cu întreaga umanitate. Oriunde mergeam, cu oricine ma întâlneam, ma vedeam pe mine în ochii lor, deoarece eu sunt o parte a totului, deoarece iubesc”.
Dupa care, batrânul îsi deschide pieptul, îsi scoate inima cu flacara cea frumoasa din ea si o
pune în inima ta. si acum, acea iubire creste în interiorul tau. Acum tu esti una cu vântul, cu apa, cu stelele, cu toata natura, cu toate animalele si cu toate fiintele umane. Simti caldura si lumina ce emana din flacara din inima ta. în jurul capului ai o aureola care straluceste în culori numeroase si foarte frumoase.
Radiezi de stralucirea iubirii si te rogi: Iti multumesc Tie, Creator al Universului, pentru darul vietii pe care mi l-ai oferit.
Iti multumesc pentru ca mi-ai oferit tot ceea ce am avut cu adevarat nevoie.
Iti multumesc pentru sansa de a trai experienta acestui corp minunat si a acestei minti minunate.
Iti multumesc pentru ca traiesti în fiinta mea cu toata iubirea ta, cu tot spiritul tau pur si nemarginit, cu toata lumina ta calda si stralucitoare.
Iti multumesc pentru ca îmi folosesti cuvintele, pentru ca îmi folosesti ochii, pentru ca îmi folosesti inima pentru a-ti împrastia iubirea oriunde as merge.
Te iubesc asa cum esti, si pentru ca eu sunt creatia Ta, ma iubesc si pe mine asa cum sunt. Ajuta-ma sa pastrez iubirea si pacea în inima mea si sa fac din aceasta iubire o noua viata, care sa-mi permita sa traiesc în iubire tot restul vietii mele. Amin.

(DON MIGUEL RUIZ - Cele patru legaminte)

Conversatii cu Dumnezeu

[Datorită gândurilor tale (greşite) despre dragoste, tu te condamni să nu o trăieşti niciodată în forma ei cea mai pură. Tot aşa, te condamni să nu Mă cunoşti aşa cum sunt Eu în realitate. Până la un moment dat. Pentru că nu vei putea să Mă negi pentru totdeauna şi va veni momentul Reconcilierii noastre.]
Orice acţiune făcută de oameni se bazează pe dragoste sau frică şi nu numai cele care se referă la relaţiile umane. Decizii care afectează afacerile, industria, politica, religia, educarea tineretului,
relaţiile sociale ale naţiunii tale, scopurile economice ale societăţii, alternative privind războiul, pacea, atacul, apărarea, agresivitatea, supunerea; hotărâri pentru a strânge averi sau a le risipi, a economisi sau a împărţi, a uni sau a divide - fiecare alegere liberă pe care o faceţi vreodată îşi are rădăcina într-unui dintre cele două gânduri posibile: un gând de dragoste sau un gând de frică. Frica este energia care contractă, închide, se strânge în sine, o ia la fugă, se ascunde, acumulează comori, face rău. Dragostea este energia care se extinde, se deschide, trimite departe, stă pe loc, scoate la iveală, împarte cu alţii, vindecă. Frica ne înfăşoară corpurile în haine. Dragostea ne permite să stăm goi. Frica înhaţă şi acaparează tot ce avem, dragostea dăruieşte tot ce avem. Frica îmbrăţişează averi, dragostea îmbrăţişează pe cel iubit. Frica ţine strâns, dragostea dă drumul. Frica înveninează, dragostea mângâie. Frica atacă, dragostea iartă.
Fiecare gând, cuvânt sau faptă omenească se bazează pe una sau cealaltă dintre emoţii. Nu ai nici o posibilitate de alegere, pentru că nu există altă variantă. Dar tu ai liberul arbitru în legătură cu ce să alegi dintre ele două.

Faci ca totul să apară atât de uşor şi totuşi în momentul deciziei, de cele mai multe ori, câştigă frica. De ce?

Aţi fost învăţaţi să trăiţi în frică. Vi s-a spus despre supravieţuirea celui mai bine adaptat, despre victoria celui mai puternic şi despre succesul celui mai inteligent. Se spune deosebit de puţin despre gloria celui mai iubitor. Şi, astfel, te străduieşti să fii cel mai bine adaptat, cel mai puternic, cel mai inteligent - într-un fel sau altul - şi, dacă în vreo situaţie nu eşti pe măsura aşteptărilor, ţi-e teamă că ai ceva de pierdut, pentru că ţi s-a spus că, a nu fi pe măsura aşteptărilor, înseamnă a pierde.
Prin urmare, alegi desigur acţiunea sponsorizată de frică pentru că aşa ai fost învăţat. Totuşi, Eu vă învăţ astfel: atunci când alegeţi acţiunea sponsorizată de dragoste, nu numai că veţi supravieţui, nu numai că veţi învinge, nu numai că veţi avea succes. Atunci veţi trăi gloria deplină, totală a Celui Care Eşti cu Adevărat, a celui care puteţi fi. Ca să realizaţi aceasta, trebuie să daţi la o parte învăţăturile tutorilor voştri universali care vă vor binele, dar sunt prost informaţi şi să auziţi învăţăturile celor a căror înţelepciune vine din altă sursă. Sunt mulţi astfel de învăţători printre voi şi au fost întotdeauna, pentru că Eu n-am să vă las fără cei care să vă arate, să vă înveţe, să vă îndrepte spre aceste adevăruri şi să vă aducă aminte de ele. Şi totuşi cel care vă aduce aminte în mod deosebit nu e nimeni din afara voastră, ci vocea din voi. Aceasta este prima unealtă pe care o folosesc, pentru că este cea mai accesibilă. Vocea din voi este vocea cea mai puternică cu care vorbesc Eu, pentru că este cea mai apropiată de voi. Este vocea care vă spune dacă orice altceva este adevărat sau fals, corect sau greşit, bine sau rău, după definiţii date de voi. Este radarul care stabileşte drumul, conduce vaporul, vă
programează călătoria, dacă îi permiteţi. Este vocea care vă spune în acest moment dacă cuvintele pe care le citiţi chiar acum sunt cuvinte de dragoste sau cuvinte de frică. Cu aceeaşi unitate de măsură puteţi să hotărâţi dacă ele sunt cuvinte cărora să le daţi atenţie sau cuvinte pe care să le ignoraţi.

Ai spus că, atunci când eu aleg acţiunea sponsorizată de
dragoste, voi trăi experienţa gloriei depline a celui care sunt şi a
celui care pot fi. Vrei să detaliezi, Te rog?

Există un singur scop pentru întreaga viaţă şi acesta este ca tu şi tot ceea ce este viu să simtă gloria deplină. Tot ceea ce spui, gândeşti sau faci este în serviciul acestui scop. Sufletul tău nu are nimic altceva de făcut şi nu vrea să facă nimic altceva. Minunea acestui scop este că e fără de sfârşit. Un sfârşit este o limitare, şi scopul lui Dumnezeu nu are astfel de hotar. Dacă va veni un moment în care vei trăi în gloria cea mai deplină, în acea clipă vei avea imaginea unei glorii şi mai mari pe care să o atingi. Cu cât eşti mai mult, cu atât poţi deveni mai mult şi cu cât devii mai mult, cu atât poţi fi mai mult.
Secretul cel mai adânc este că viaţa nu e un proces de descoperire, ci unul de creaţie.
Tu nu te descoperi pe tine însuţi, ci te creezi din nou. Caută deci nu să descoperi Cine Eşti, caută să-ţi dai seama Cine Vrei Tu să Fii.

Conversatii cu Dumnezeu - Neale Donald Walsch

ANUL 2012 - ANUL ASCENSIUNII


Nivelul al doisprezecelea, reprezintă ascensiunea, destinatia acestui mare salt evolutiv!
Ea este marcată de activarea completă si mutarea vehiculului interdimensional luminos (Merkabah) în centrul trupului.
Ascensiunea poate avea loc atât la nivel individual cât si în grup. Este de fapt un proces foarte simplu, care se întâmplă într-o clipă, tu fiind tot aici, dar un altul. Diferenta constă în abilitatea de a trăi si simti bucuria, extazul, uniunea cu Creatorul Universal. Tot ce ai de
făcut în realizarea acestui obiectiv divin este să-ti trăiesti fiecare clipă ca pe o capodoperă a bucuriei, devenind pe deplin responsabil de viata ta. Numeroase fiinte extraterestre sunt acum în jurul nostru. Ele sunt printre noi, camuflate în trupuri de oameni obisnuiti, cu misiunea de a ajuta procesul. Numeroase nave orbitează în jurul Pământului, influentând probabilitătile spre partea pozitivă si mentinând liniile energetice ale planetei, pentru a nu se generaliza cataclismele naturale. Acestea de obicei, sunt cauzate de diferentele de frecvente dintre cea planetară si cele ale constiintei umanitătii, ele fiind ca niste forte care debalansează planeta, care este nevoită să reactioneze, reactia ei fiind prin asa zisele cataclisme (inundatii, cutremure, taifunuri, secete, etc.). Deci, nu suntem singuri în acest moment de cumpănă din istoria noastră. Aceasta trebuie să ne dea curaj si sperantă. Aceste fiinte extraterestre, în general, lucrează în plan telepatic, prin contacte cu diverse persoane, mai evoluate, a căror frecventă le permite comunicarea. Astfel ne-au fost transmise cantităti imense de informatie stiintifică, în ceea ce priveste fizica hiperdimensională a universului si legile creatiei. Ei practic, încearcă să ghideze gândurile tuturor pământenilor si să-i ajute în a se trezi la adevăr, aceasta făcându-se, atât în starea de veghe, cât si în vis.
Multă lume se întreabă de ce acesti extraterestri, dacă există cu adevărat, nu aterizează să intre în contact fizic direct cu noi. Răspunsul este foarte simplu. Chiar dacă sunt multi care ar dori aceasta, contactul fizic ar însemna o violare a vointei celor ce nu doresc aceasta si chiar si
pentru cei care într-adevăr o doresc, ar însemna o impunere. Respectarea vointei personale este legea de bază pe care ei nu o pot încălca. Evolutia constiintei se face constient, la nivel personal, prin vointă proprie si nu poate fi impusă de altcineva, altfel aceasta nu ar mai fi asistentă ci control. Si tocmai de aceasta urmează să ne debarasăm noi acuma: de controlul la care am fost supusi mii de ani, de către fortele întunericului. Timpul în care altii să ne impună adevărul lor a trecut. Acum este momentul să descoperim adevărul înăuntrul nostru si să ne schimbăm viata! Desigur, se mai pune întrebarea de ce aceste informatii nu sunt făcute public, prin mass media? Pentru că pe de o parte mass media este cenzurată, iar pe de alta, imaginativă panica ce s-ar produce în rândul oamenilor neinitiati, aflând că vine “sfârsitul lumii”! Agresivitatea si experientele negative ar lua o amploare de neimaginat. Si în loc să ne îndreptăm spre lumină si iubire, ne-am bloca în cea mai întunecată si egocentristă perioadă din istorie. Aceasta i-ar împiedica pe cei ce într-adevăr vor să evolueze si practic ar putea duce la sfârsitul tuturora. De aceea, este vorba de o revolutie pasnică, spirituală, care are loc dinspre interior spre exterior. Energia crescândă, care va intra în trupurile noastre, având o frecventă din ce în ce mai ridicată, precum si cresterea numărului de oameni care se trezesc la realitate si adevăr, iesind de sub capcana iluziei, vor ajuta procesul fizic de ascensiune.
Deci este timpul să ne bucurăm, nu să ne speriem. Să întelegem că nu este vorba de o păcăleală si că acest moment, de care s-a stiut din cele mai vechi timpuri, este acum, astăzi în viata fiecăruia. Să credem în proces, în puterea Creatorului, în dragostea Lui necondiŃionată pentru fiecare dintre noi si în sansa noastră de a trăi într-o lume mai bună.
Efectele existentei la frecventa Dimensiunii a 4 a vor fi de-a dreptul miraculoase. ADN-ul va avea activate douăsprezece spirale, iar creierul va functiona la capacitatea sa maximă. Aceasta va însemna că ne vom transforma în adevărati super-oameni, având abilităti si puteri care acuma tin de domeniul paranormalului si anume: levitatia (posibilitatea de a zbura prin aer fără
aripi), telekinezia (capacitatea de a misca obiecte cu ajutorul mintii), telepatia, călătoria în timp, puterea de vindecare spontană, capacitatea de a transforma si crea materie, etc. Toate acestea în conditiile existentei ca o constiintă de grup, nu separată că acum, în care vom trăi ca o familie, în armonie cu noua planetă, în dragoste si pace. Vom întelege că este energie si hrană din belsug si vom dezvolta tehnologii de antigravitatie si “porti stelare”, ceea ce ne va permite să începem explorarea galaxiei.
Aceasta va fi, asa cum spunea Isus, “împărătia lui Dumnezeu pe Pământ”, adevăratul Paradis, în care moartea va dispare, corpul nemaifiind supus îmbătrânirii, putând fi modelat după plac.
Tot ce avem de făcut, odată ce am aflat această informatie si am crezut-o, este să dorim să ne schimbăm, să stergem programarea trecută si să ne reprogramăm în spiritul iubirii, compasiunii, veseliei si ajutorului reciproc.
Să stăm cât mai mult în frecventă ridicată si să ne dorim schimbarea. Nu este greu de loc! Nu este vorba decât să ne reîntoarcem la esenta noastră, pe care de atâta timp am uitat-o...
Suntem o generatie norocoasă, am venit aici în acest ceas tocmai pentru a fi parte din procesul transformării planetei. Să-i respectăm pe toti cei care sunt aici cu noi, indiferent unde se află, sau unde vor ajunge, căci într-un fel sau altul, toti suntem speciali si toti vom face un mare
salt în evolutia personală, fie că vom rămâne în Dimensiunea a 3 a, sau vom sări într-a 4 a, sau unii, chiar direct într-a 5 a. Pacea si dragostea Creatorului să ne umple inimile! Să
căutăm si să folosim asistenta, care este din belsug în jurul nostru si să ne lansăm intentia clară de a evolua accelerat.

Teodor Rosca - Anul 2012

LEGEA CORESPONDENŢELOR

Organismul uman reprezintă un microcosmos construit exact după imaginea universului , macrocosmosului . Aceasta înseamnă că între om şi univers există corespondenţe . Toată ştiinţa esoterică este bazată pe legea corespondenţelor . Omul este infinitul mic , cosmosul este infinitul mare , şi între ele există corespondenţa : fiecare organ al corpului nostru are afinitate cu o regiune din cosmos. Evident, nu trebuie să ne imaginăm că cosmosul posedă organe ca ale noastre , dar în esenţa lor , organele noastre şi “organele “ cosmosului au ceva identic şi, prin legea afinităţii , noi putem să atingem în spaţiu forţe , centre şi lumi care corespund unor elemente din noi . Această cunoaştere a corespondenţelor ne deschide perspective nemaipomenite .
Între om şi univers, între microcosmos şi macrocosmos , există , deci , o corespondenţă absolută . Dar , prin felul lui de a trăi , omul a distrus această relaţie ideală , perfectă , cu macrocosmosul ,cu Dumnezeu, iar acum problema se pune de a o restabili . Şi el o poate face , pentru că atunci când a ieşit din atelierele Creatorului , a primit tot ce îi era necesar pentru a se dezvolta şi a regăsi , dacă se rătăcea , drumul spre patria lui celestă .
Când un copil vine pe lume , nu-i lipseşte nimic ; poate are inima puţin mai la dreapta, sau stomacul puţin mai mic , sau rinichii care nu funcţionează bine , dar are totuşi o inimă , un stomac , rinichi, plămâni , nimic nu-i lipseşte . În acelaşi fel, fiecare spirit care vine să se încarneze pe pământ posedă organe şi instrumente care corespund tuturor calităţilor care sunt acolo sus , în cer , şi pentru că este astfel , totul este posibil pentru el ; progresiv , bineînţeles , dar dacă cunoaşte legile şi le respectă , el poate întreprinde cele mai mari realizări .
Şi care sunt aceste legi ? Presupuneţi că aveţi două diapazoane absolut identice: dacă faceţi să vibreze unul , veţi remarca că celălalt , pe care nu l-aţi atins , intră în vibraţie . Se spune că este rezonanţa . Toată lumea cunoaşte acest fenomen , dar nu ne oprim ca să-l aprofundăm şi să înţelegem că se petrece acelaşi lucru între făptura umană şi cosmos . Şi omul poate ajunge să acordeze făptura lui fizică şi psihică cu vibraţiile universului , poate atinge puterile cereşti pentru a face un schimb cu ele şi primi astfel ajutor şi reconfort . Da , este un mod de a comunica . Voi vorbiţi şi sunteţi auziţi ; puteţi chiar să provocaţi anumite forţe pentru a le face să vină până la voi şi să beneficiaţi de ele . Voi faceţi deci schimburi cu toate regiunile universului pe care le doriţi , ştiind că tocmai în acest schimb Dumnezeu a plasat pentru om cele mai mari posibilităţi de perfecţionare .
Vă întrebaţi :”Dar cum să ne acordăm ? Sunt atâtea detalii de luat în consideraţie !” Nu vă faceţi griji , aceasta se va face de la sine.Dacă cultivaţi dragostea , abnegaţia , indulgenţa , generozitatea , totul va începe să se acordeze de la sine, pentru că voi lucraţi cu forţe care, automat , armonizează totul în voi . Când un om şi-a detracat sistemul nervos, l-a făcut în mod conştient,lucid, ştiinţific? Ştia exact unde şi cum va introduce dezordinea ? Nu ,dar introducând în el gânduri şi sentimente bizare,a sfârşit prin a se detraca .
Pentru a deveni nebun nu este necesar de a cunoaşte amplasamentul exact al tuturor centrilor nervoşi . Deci , în acelaşi fel , pentru a ajunge să acordaţi organismul vostru , trebuie să lucraţi cu gânduri şi sentimente superioare care vor face să vibreze armonios toate centrele voastre spirituale.
Unii , care au făcut totul pentru ca nimic să nu mai meargă pentru ei , se plâng mereu că viaţa nu are sene şi că Dumnezeu nu există . Dar nu înseamnă că dacă ei sunt stupizi , bolnavi , şi nenorociţi , nu există în lume făpturi inteligente , sănătoase şi fericite ! Da, numai judecata lor este defectuoasă . Să-şi amelioreze gândirea şi totul se va aranja. Dar să presupunem că sunteţi nenorociţi , speriaţi , că nimic nu merge , ce e de făcut ? Ei bine , în loc să rămâneţi aici , să plângeţi şi să vă învârtiţi fără sens , de ce să nu mergeţi la fiinţele care vă pot ajuta ? Veţi spune :” Unde sunt ele ? Unde să le găsim ?” Dar ele sunt aici , sunt aici tot timpul , lângă voi , prin gândire puteţi să vă adresaţi lor şi să le întâlniţi graţie legii acustice de rezonanţă sau ,cum o numesc eu deseori ,legea simpatiei ,afinităţii. De îndată ce cunoaşteţi această lege,voi sunteţi obligaţi să vă depăşiţi,să vă întreceţi ,pentru a atinge coardele cele mai sensibile,cele mai subtile ale fiinţei voastre ,pentru ale face să vibreze , ştiind că vor exista forţe , entităţi şi regiuni care vor răspunde .

OMUL SPRE VICTORIA DESTINULUI SĂU - OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV