LEGEA CORESPONDENŢELOR

Organismul uman reprezintă un microcosmos construit exact după imaginea universului , macrocosmosului . Aceasta înseamnă că între om şi univers există corespondenţe . Toată ştiinţa esoterică este bazată pe legea corespondenţelor . Omul este infinitul mic , cosmosul este infinitul mare , şi între ele există corespondenţa : fiecare organ al corpului nostru are afinitate cu o regiune din cosmos. Evident, nu trebuie să ne imaginăm că cosmosul posedă organe ca ale noastre , dar în esenţa lor , organele noastre şi “organele “ cosmosului au ceva identic şi, prin legea afinităţii , noi putem să atingem în spaţiu forţe , centre şi lumi care corespund unor elemente din noi . Această cunoaştere a corespondenţelor ne deschide perspective nemaipomenite .
Între om şi univers, între microcosmos şi macrocosmos , există , deci , o corespondenţă absolută . Dar , prin felul lui de a trăi , omul a distrus această relaţie ideală , perfectă , cu macrocosmosul ,cu Dumnezeu, iar acum problema se pune de a o restabili . Şi el o poate face , pentru că atunci când a ieşit din atelierele Creatorului , a primit tot ce îi era necesar pentru a se dezvolta şi a regăsi , dacă se rătăcea , drumul spre patria lui celestă .
Când un copil vine pe lume , nu-i lipseşte nimic ; poate are inima puţin mai la dreapta, sau stomacul puţin mai mic , sau rinichii care nu funcţionează bine , dar are totuşi o inimă , un stomac , rinichi, plămâni , nimic nu-i lipseşte . În acelaşi fel, fiecare spirit care vine să se încarneze pe pământ posedă organe şi instrumente care corespund tuturor calităţilor care sunt acolo sus , în cer , şi pentru că este astfel , totul este posibil pentru el ; progresiv , bineînţeles , dar dacă cunoaşte legile şi le respectă , el poate întreprinde cele mai mari realizări .
Şi care sunt aceste legi ? Presupuneţi că aveţi două diapazoane absolut identice: dacă faceţi să vibreze unul , veţi remarca că celălalt , pe care nu l-aţi atins , intră în vibraţie . Se spune că este rezonanţa . Toată lumea cunoaşte acest fenomen , dar nu ne oprim ca să-l aprofundăm şi să înţelegem că se petrece acelaşi lucru între făptura umană şi cosmos . Şi omul poate ajunge să acordeze făptura lui fizică şi psihică cu vibraţiile universului , poate atinge puterile cereşti pentru a face un schimb cu ele şi primi astfel ajutor şi reconfort . Da , este un mod de a comunica . Voi vorbiţi şi sunteţi auziţi ; puteţi chiar să provocaţi anumite forţe pentru a le face să vină până la voi şi să beneficiaţi de ele . Voi faceţi deci schimburi cu toate regiunile universului pe care le doriţi , ştiind că tocmai în acest schimb Dumnezeu a plasat pentru om cele mai mari posibilităţi de perfecţionare .
Vă întrebaţi :”Dar cum să ne acordăm ? Sunt atâtea detalii de luat în consideraţie !” Nu vă faceţi griji , aceasta se va face de la sine.Dacă cultivaţi dragostea , abnegaţia , indulgenţa , generozitatea , totul va începe să se acordeze de la sine, pentru că voi lucraţi cu forţe care, automat , armonizează totul în voi . Când un om şi-a detracat sistemul nervos, l-a făcut în mod conştient,lucid, ştiinţific? Ştia exact unde şi cum va introduce dezordinea ? Nu ,dar introducând în el gânduri şi sentimente bizare,a sfârşit prin a se detraca .
Pentru a deveni nebun nu este necesar de a cunoaşte amplasamentul exact al tuturor centrilor nervoşi . Deci , în acelaşi fel , pentru a ajunge să acordaţi organismul vostru , trebuie să lucraţi cu gânduri şi sentimente superioare care vor face să vibreze armonios toate centrele voastre spirituale.
Unii , care au făcut totul pentru ca nimic să nu mai meargă pentru ei , se plâng mereu că viaţa nu are sene şi că Dumnezeu nu există . Dar nu înseamnă că dacă ei sunt stupizi , bolnavi , şi nenorociţi , nu există în lume făpturi inteligente , sănătoase şi fericite ! Da, numai judecata lor este defectuoasă . Să-şi amelioreze gândirea şi totul se va aranja. Dar să presupunem că sunteţi nenorociţi , speriaţi , că nimic nu merge , ce e de făcut ? Ei bine , în loc să rămâneţi aici , să plângeţi şi să vă învârtiţi fără sens , de ce să nu mergeţi la fiinţele care vă pot ajuta ? Veţi spune :” Unde sunt ele ? Unde să le găsim ?” Dar ele sunt aici , sunt aici tot timpul , lângă voi , prin gândire puteţi să vă adresaţi lor şi să le întâlniţi graţie legii acustice de rezonanţă sau ,cum o numesc eu deseori ,legea simpatiei ,afinităţii. De îndată ce cunoaşteţi această lege,voi sunteţi obligaţi să vă depăşiţi,să vă întreceţi ,pentru a atinge coardele cele mai sensibile,cele mai subtile ale fiinţei voastre ,pentru ale face să vibreze , ştiind că vor exista forţe , entităţi şi regiuni care vor răspunde .

OMUL SPRE VICTORIA DESTINULUI SĂU - OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV

Niciun comentariu: