Invataturi ale maestrilor...


Vietuirea nu a devenit o problema grea până în momentul când omul nu s-a mai supus şi a refuzat să mai asculte Vocea Interioara. Când el se vă întoarce şi vă invata iarăşi să asculte acea Voce Interioara, atunci vă inceta să mai munceasca pentru mijloacele de trăi, şi vă lucra pentru bucuria creatiei. Vă intra în bucuria creatiei şi vă crea sub Legea Domnului, sub Cuvintul lui Dumnezeu. Prin Cuvintul Lui, el vă descoperi că poate să miste substanţa atotiubitoare şi atotcuprinzatoare a lui Dumnezeu, şi să aducă în vizibilitate orice ideal pe care îl mentine în minte. În felul acesta, Isus, pas cu pas, a urcat spre inaltimi şi a dovedit superioritatea Christului din El în fata conceptiilor limitate ale gândirii materialiste.

Când este realizat acest lucru, munca devine o calitate fericita a existentei cuiva. Isus a dovedit că adevărată viaţa spirituala este singura viaţa în deplina satisfactie. El a ajuns la demnitate şi glorie datorită victoriei sale; totuşi, aceasta victorie l-a lasat liber că un prunc. Desi lumea nu este pe deplin constienta de dorinţa ei, ea urmareste chiar aceasta dorinţa de bucurie şi de mare binecuvintare. Omul poate cauta satisfactii în urmarirea telurilor personale, fără să-i pese de legea care spune că acela care cauta cistigul egoist, vă pierde. Dar, pierzind, el descopera curând că esecul lucrurilor personale nu face decât să marcheze ascensiunea celor spirituale. El realizeaza că limita omului este sansa lui Dumnezeu.
Trebuie să stiti că sunteţi indreptatiti la orice dar bun şi perfect al lui Dumnezeu, şi trebuie să fiti pregatiti pentru a primi acele daruri prin cunoasterea lui Dumnezeu că fiind natura voastră Divină. Dacă te separi de Dumnezeu în gindire, te vei separa de El şi în manifestare. Pentru a patrunde complet în bucuria vieţii, trebuie să cauti viaţa şi bucuria, pentru împlinirea şi bucuria pe care acea viaţa o da intregii omeniri.

Legile pentru faurirea cerurilor aici pe pământ, pe care le explica Isus, şi pe care voi le-aţi văzut aplicate într-o foarte mica masura, sunt exacte şi stiintifice. Omul, fiind fiul şi adevărată imagine a lui Dumnezeu, contine în sine adevaratul spirit al lui Dumnezeu, Tatăl sau. El poate să discearna şi să foloseasca legile parintelui sau creator, şi să le facă pe deplin operante în lumea treburilor sale, numai dacă vrea.

- În timpul sederii sale în nordul Arabiei, Isus a avut acces la scrierile adunate din India, Persia şi regiunea Transhimalaya. Aici Isus a intilnit pentru prima data învăţăturile secrete ale Fraternitatii. Aceste învăţături nu au făcut decât să-i intareasca convingerea, deja în formare, că adevaratul secret al vieţii era Dumnezeu exprimat prin Christul din individ. El a văzut că, pentru a exprima aceasta pe deplin, trebuia să abandoneze orice forma de cult şi să slujeasca Dumnezeului care se exprima prin individ, şi numai lui Dumnezeu. A văzut că, pentru a o demonstra complet, avea să fie obligat să-i paraseasca pe aceia care îl invatasera, chiar dacă, parasindu-i, ar fi stirnit nemultumirea lor. Aceasta nu l-a impiedicat nici o clipa, atât de decis era în devotamentul fata de cauza să şi fata de marele serviciu pe care vedea că îl poate aduce omenirii prin acel devotament.

El a văzut că, dacă omul trebuia să se inalte la splendida putere a acelei Prezente Launtrice supreme, dacă un puternic Fiu al lui Dumnezeu - unul în care să salasluiasca, în cea mai deplina masura, Intelepciunea Divină, şi care să fie bogat în abundenta revarsare a tuturor comorilor lui Dumnezeu, să fie fintina apelor vieţii, Domnul, sau legea compasiunii şi intelepciunii - trebuia să ridice carnea mai presus de tarina, atunci acela trebuia să iasa în fata şi să proclame aceste lucruri. Apoi, cu cele mai pure intentii, el trebuia să traiasca viaţa şi avea să aducă în manifestare acea viaţa, a carei Prezenta concreta a primit numele de Christ.
El S-a ridicat şi a proclamat ferm că acel Christ care locuia în El, salasluieste în toţi; că vocea celesta care Îl declarase Fiul Preaiubit, îi proclamase astfel pe toţi fiii lui Dumnezeu, mostenitor de drept impreuna cu toţi fratii. Acest moment este marcat la botezul Sau, când a fost văzut Spiritul coborind din ceruri asupra Lui că un porumbel şi a rămas cu El. El a mai spus că toţi sunt ai lui Dumnezeu, manifestarile Sale în carne.

El a explicat clar că ignoranta este cauza oricărui pacat. A spus că, pentru a aplica iertarea, sau ştiinţă iertarii, omul trebuie luminat asupra faptului că are puterea să ierte orice pacat, discordie şi dizarmonie; că nu Dumnezeu este cel care iarta pacatul, căci Dumnezeu nu are nimic de-a face cu pacatul, cu boala şi cu dizarmonia omului; că omul, el insusi, le-a făcut să existe, şi că omul este singurul în masura să le inlature sau să le ierte. El a văzut că ignoranta inseamna neglijare şi lipsa de înţelegere, atât a Mintii Divine că Principiu Creator, cât şi a relatiei omului cu acest Principiu. A văzut că omul poate avea oricita cunoastere intelectuala şi poate fi oricit de versat în afaceri lumesti, şi totuşi, dacă nu recunoaste Christul că esenţa vie, vitalizatoare a lui Dumnezeu înlăuntrul sau, el este profund ignorant fata de cel mai important factor care-i guverneaza viaţa. El a înţeles repede greşeala de a cere, unui Tata nespus de drept şi iubitor, să vindece o boala sau să ierte un pacat. El a explicat că boala este efectul pacatului, şi că iertarea este un factor important în vindecare; că boala nu este o pedeapsa trimisa de Dumnezeu, cum cred multi, ci este rezultatul intelegerii gresite pe care o are omul fata de fiinţa să reala. A spus că Adevărul este cel care te elibereaza. Puritatea invataturilor Sale le-a făcut să le depaseasca pe cele ale invatatorilor Săi.

Când Petru a spus că el ar ierta de 7 ori, Isus a raspuns că El ar ierta de 70 de ori de cite 7 ori, şi apoi ar continua să ierte până când acest act era universal. Pentru a ierta ura, El Şi-a concentrat atentia asupra Iubirii. Aceasta nu o facea doar când aparea în viaţa lui, ci oricind o vedea manifestata în jurul Sau. Acest Adevar era lumina intrinseca pe care o vedea în toţi, şi care îi conducea afara din intuneric, atunci când era folosită cu înţelegere. El ştia că orice invingator avea un legamint cu Domnul sau, de a ierta continuu pacatul, de a intimpina orice dizarmonie cu Adevărul, şi aceasta era calea prin care El se mentinea în lucrarea Tatalui Sau. A văzut şi a înţeles că nu exista alta cale de a transforma lumea şi de a face pacea şi armonia să domneasca printre oameni, şi a spus: Dacă iertati oamenilor greselile lor, şi Tatăl vostru din ceruri vă vă ierta.
Că să apreciati întreagă valoare a invataturii Sale, puteţi întreba: Ce este Tatăl? Tatăl este Viaţa, Iubire, Putere şi Suveranitate, şi toate aceste atribute apartin fiului prin indreptatita mostenire. Asta vroia să spuna Pavel atunci când afirma că suntem mostenitori, impreuna cu Christ, ai Imparatiei lui Dumnezeu. Asta nu inseamna că unul are mai mult decât altul. Nu inseamna că unul, cel mai mare, primeste cea mai mare parte, iar restul se imparte între ceilalţi copii. A fi mostenitor, impreuna cu Christ, al Imparatiei lui Dumnezeu, inseamna a fi un participant, în acceaşi masura că şi ceilalţi, la toate binecuvintarile Imparatiei lui Dumnezeu.

Dumnezeu lucreaza prin toţi spre a-şi duce la indeplinire planul Sau perfect, şi gindurile perfecte, de iubire, care izvorasc continuu din inimile tuturor sunt chiar mesajul lui Dumnezeu pentru copiii Săi. Aceste ginduri sunt cele care mentin vibratiile corpurilor noastre în contact direct cu vibratiile divine şi perfecte; şi aceasta saminta este Cuvintul lui Dumnezeu care îşi gaseste salas în orice inima receptiva, fie că omul este constient de natura să divină, fie că nu. Ne apropiem şi mai mult de mostenirea noastră divină atunci când ne putem pastra gindurile atât de complet asupra perfectiunii divine, a noastră şi a tuturor, aşa cum este în Mintea lui Dumnezeu, încât vibratiile corpului nostru sunt în strânsă armonie cu vibratiile divine izvorite din Mintea lui Dumnezeu. Dar, pentru a obţine abundenta recolta a intelegerii spirituale, gindurile noastre trebuie să se menţină şi să vibreze continuu unite cu gindurile perfecte, armonioase din Mintea Divină, sau Mintea lui Dumnezeu, pentru om, fiul Sau preaiubit.
Curând descoperim că avem puterea de a ne inrobi sau de a ne elibera, că şi de a ierta orice pacat al intregii familii omenesti prin atitudinea noastră din gindire, cuvint sau fapta şi, prin vibratiile astfel eliberate, pentru întreagă lume. Odată ce am ales să ne modelam gindurile după anumite directii, curând descoperim că suntem sustinuti de insasi Omnipotenta, şi aflam, pe masura ce avansam în disciplina care ne confera maiestria, că este un glorios privilegiu să avem aceasta putere de a ne elibera pe noi şi pe semenii noştri de limitari, prin procesul gândirii divine.

Toate vindecarile lui Isus erau bazate pe inlaturarea cauzei mentale. Aşa că gasim necesar să reducem idealismul lui Isus la demonstrarea lui practica şi, facind asta, descoperim că nu facem decât ceea ce El a dorit să facem. Multe pacate se topesc la primele raze slabe de lumina aruncate înlăuntrul conceptiei intunecate, în timp ce altele, mai solid inradacinate în constiinta, cer rabdare şi perseverenta pentru a le invinge. Iubirea iertatoare a lui Christ trebuie să domine dacă nu o obstructionam şi o lasam să curga liber. Adevărată iertare purifica şi binecuvântează totul, şi începe în inima individului. Aceasta este, în primul rând, o remodelare a gândirii, şi astfel o reinviere. Realizarea faptului că Dumnezeu este unica Minte, şi că aceasta minte este pura şi sfinta, vă face mult pentru că omul să se pastreze ferm în slujirea Adevarului că Mintea lui Christ se manifesta perfect în tine şi te stabileste în aceşti armoniosi curenti de gindire constructiva. Devii constient de faptul că te afli permanent în eternul curent al gindurilor iubitoare pe care Dumnezeu le revarsa asupra copiilor Săi.

Curând vei descoperi că se apropie repede o epoca în care vei trăi într-o lume de ginditori. Vei şti că gândul este cel mai puternic agent din Univers. Vei recunoaste curând că gândul este mediatorul dintre Mintea Divină şi orice indispozitie trupeasca sau dizarmonie din lume. Dacă, atunci când apare dizarmonia sau discordia, privesti imediat spre Mintea Divină, Imparatia launtrica, imediat eşti unit cu Ideile Divine, şi vei descoperi că Iubirea Divină este totdeauna gata să dea balsamul sau tamaduitor, de iubire pura, tuturor celor care îl cauta.
Isus traieste astazi pentru a sterge din constiinta umana puterea şi realitatea pacatului şi efectelor lui. Direct din inima Iubirii, El a ajuns să înţeleagă relatia dintre Dumnezeu şi om; şi prin faptul că a recunoscut, netemator şi liber, Spiritul că unica putere, El a proclamat suprematia Legii Divine care, când vă fi inteleasa şi aplicata oricărui act al vieţii, vă transforma oamenii suferinzi în fiinte radioase şi în vestitori ai singurului adevarat regat al perfectei convietuiri, Imparatia Cerurilor pe Pământ.

Viata si Învataturile Maestrilor din Extremul Orient-Baird T Spalding

Un comentariu:

Anonim spunea...

Felicitari pentru efortul de a realiza toate frazele si imaginile minunate din acest site.
As dori - sper sa nu supar pe nimeni - sa aduc doar 2 precizari pe care eu le consider importante si care le pot fi de folos si altora:
1. Iisus, cu doi (2) de i este numele Domnului nostru, iar isus, cu un (1) singur i, inseamna magar in limba ebraica...
2. Localitatea in care se fac pelerinajele si in care au avut loc aparitiile Fecioarei Maria se numeste Medjugorie, si sunt prezente si litera d si litera j.

Multumesc,

Roxana