Despre reincarnare, subconstient si amintirile din alte vieti


Un filozof spunea odata: "Invatarea reprezinta reamintirea a ceea ce ai invatat odinioara." Subconstientul tau are o memorie perfecta si este depozitul tuturor gandurilor, sentimentelor, experientelor si cunostintelor acumulate. Toate evenimentele si sentimentele traite si de care ai fost constient pe durata unei vieti sunt inregistrate in mintea ta. Reamintirea vietilor tale trecute este un proces natural care implica trei conditii:

* dorinta de a cunoaste,

* increderea ca esti pregatit, dornic si in stare sa cunosti si

* credinta ca ceea ce vei cunoaste iti va trezi amintirile prezente si-ti va permite sa-ti amintesti vietile anterioare.

Toate amintirile pe care le chemi in minte apar din motive foarte importante, pentru a te ajuta in viata ta prezenta. Ele ies la suprafata pentru a-ti oferi discernamantul si raspunsurile necesare intelegerii a ceea ce simti in cadrul relatiilor in care esti implicat si cu ajutorul lor, iti poti explica situatii si evenimente din viata ta actuala. Te ajuta sa devii constient de modul in care faptele si experientele tale prezente sunt legate si determinate de evenimentele petrecute in vietile anterioare si iti aduc o intelegere clara a influentei lor asupra vietii tale prezente. Ele iti apar pentru a te ajuta sa inveti lectiile vietii, sa-ti echilibrezi karma si pentru a te sprijini in evolutia ta spirituala.

Cum lucreaza subconstientul

De fiecare data cand te reincarnezi, te nasti cu un corp si cu un creier nou, care au scopul sa-ti permita sa functionezi in lumea fizica. Subconstientul tau, care contine toata cunoasterea sufletului tau, este incorporat in noul tau corp fizic, impreuna cu toate amintirile vietilor tale anterioare.

Atat corpul si mintea ta constienta, cat si subconstientul si cunoasterea, se pot compara cu un calculator. Corpul si mintea constienta, cunoscute drept Beta, reprezinta circuitele si componentele exterioare ale calculatorului. Mintea subconstienta. Cunoscuta drept Alfa, este hard-discul, ce contine cunostintele ce asigura functionarea intregului calculator. Corpul si mintea constienta formeaza carcasa si sistemul electronic care primeste cunoasterea interioara din partea sufletului. Subconstientul alimenteaza si programeaza experientele vietii noastre actuale.

Mintea constienta se concentreaza asupra gandurilor si ideilor concrete si este condusa de procesele gandirii si intelegerii logice. Activitatea Beta este limitata de cantitatea de informatii pe care le poate primi si prelucra in unitatea de timp. Ea se margineste la a prelucra informatii referitoare la organizarea si analizarea sentimentelor si experientelor. Scopul ei este de a asigura functionarea corpului fizic si de a-l ajuta sa treaca prin experientele incarnarii prezente, strict in cadrul dimensiunii fizice.

Mintea subconstienta se concentreaza asupra Adevarului interior si cunoasterii si-si concentreaza activitatea pe primirea si prelucrarea informatiilor, atat fizice, cat si spirituale. Alfa detine secretele subconstientului in materie de imagini si de imaginatie, intuitie si constienta, emotii, vise si amintiri. Alfa prelucreaza o cantitate nelimitata de informatie pentru a o integra in contextul foarte complicat al constientei. Alfa are drept scop obtinerea unui nivel tot mai inalt de cunoastere si ne ajuta sa intelegem toate experientele prin care trecem in viata noastra fizica.

Daca un calculator nu este alimentat, el nu functioneaza. Beta si Alfa lucreaza impreuna, pentru a asigura coexistenta pe planul fizic, atat a constientei fizice cat si a celei spirituale. Beta este ca o lampa (corpul fizic), care are un bec (creierul), dar nu este pusa in priza.

Alfa constituie energia de alimentare; ea contine toate amintirile vietilor trecute si o alimenteaza pe Beta de fiecare data.

Reamintirea vietilor trecute este asemanatoare cautarii pe discul de programe al subconstientului. Informatia se afla pe el, dar gasirea ei necesita cunoasterea codului calculatorului. Subconstientul are un mecanism de filtrare unic, care permite sa-ti amintesti numai ceea ce este esential sau necesar pentru viata ta prezenta, in conditiile date. Si asta datorita cantitatii imense de informatii adunate in fiecare viata.

Ai avut de altfel de-a face cu sistemul de filtrare al subconstientului. Este asemanator cu situatia in care ai prea multe lucruri de facut odata, sau prea multe ganduri care iti trec prin cap in acelasi timp. Cand se intampla asta, fie se blocheaza computerul simti ca explodezi, fie subconstientul iti filtreaza informatia si-ti prezinta numai ceea ce considera ca este mai important sa stii.

In cadrul acestui mecanism de filtraj exista un sistem foarte complicat de sortare si regasire. Ti se ofera zilnic doar atata informatie cat poate Beta sa absoarba si sa mentina la un nivel constient. Informatia aceasta este dirijata catre domeniul subconstientului, unde este clasata dupa criteriul sentimentului avut fata de aceasta experienta.

Este suficient doar sa declansezi mecanismul potrivit si calculatorul va primi codul corect care va aduce informatia la suprafata si iti va prezenta mental imaginile evenimentului dorit.

In majoritatea cazurilor, acest cod de calculator este format din asociatii de senzatii si evenimente similare. Anumite emotii si evenimente vor reactiva amintiri ale vietilor anterioare in care ai trecut prin emotii sau evenimente similare. Iti amintesti in mod spontan de ceva atunci cand o situatie din prezent are ceva asemanator cu o experienta din viata trecuta.

Oamenii cu care ai impartit o viata trecuta pot de asemenea sa aiba amintiri spontane, atunci cand sentimentele pe care le ai acum fata de ei sunt direct influentate de emotii din vietile trecute. Reactia ta fata de relatia respectiva poate declansa imagini ale evenimentelor petrecute impreuna mai inainte. Semnificatia acelei amintiri in raport cu experienta actuala reprezinta elementul de stimulare a memoriei.

Evenimentele importante sunt reamintite mai usor si cu mai multa precizie decat celelalte. Daca exista un motiv special pentru care trebuie sa-ti amintesti ceva, atunci amintirea va tasni brusc la suprafata. O implicare emotionala mai puternica fata de amintirea respectiva favorizeaza si ea aparitia mai rapida a amintirii, chiar daca ea s-a petrecut acum trei sute de ani si nu saptamana trecuta. Subconstientului tau nu ii pasa de timp. Aste e treaba starii Beta.

Daca amintirile vietilor trecute afecteaza in mod direct un anumit aspect al vietii tale emotionale in care tocmai esti puternic implicat, sau au de-a face cu karma pe care esti pe cale sa o echilibrezi, ele pot irumpe cu putere la suprafata intr-o maniera dramatica.

Amintirile iti vor prezenta imagini si scene ale vietilor trecute si vei incerca emotiile asociate cu aceste evenimente. Amintirile acestea iti vor explica modul in care evenimente si emotii din aceasta viata isi au originea in vietile anterioare.

Cand incerci pentru prima data sa-ti amintesti vietile trecute sau sa gasesti informatii care nu sunt in mod clar asociate cu alte evenimente, subconstientul va incepe o munca de cercetare sistematica in vederea reconstituirii evenimentelor si emotiilor din jurul acestei amintiri pentru a o aduce la suprafata. Este asemanator muncii depuse de un sculptor care cizeleaza marmura pentru a ajunge le miezul ei. Vei intalni tot felul de aschii si bucatele de memorie care sar de jur imprejur. Cand a fost localizata amintirea centrala, primele care sunt scoase la iveala sunt aspectele emotionale, apoi evenimentele direct legate de acea amintire.

Cum ies la suprafata amintirile

Cand incepi sa ai acces la amintirile vietilor tale trecute, de cele mai multe ori iti amintesti mai intai emotiile cuprinse in ele si apoi evenimentele care au prilejuit aceste emotii. Si aceasta deoarece amintirile sunt clasate dupa continutul lor emotional. Poti vedea un mic fragment sau o imagine rapida dintr-o amintire a vietilor trecute care va determina ivirea emotiilor asociate cu ele.

O amintire din trecut poate fi declansata de o situatie prezenta, similara cu cea din viata anterioara si te poti trezi raspunzand unor emotii din trecut fara a-ti aminti detalii din acea amintire. Aceasta ne ajuta sa intelegem situatii in care sentimentele sau reactiile ne sunt total disproportionate sau aparent fara legatura cu situatia actuala.

Atunci cand incepi sa-ti amintesti vietile anterioare, poti avea senzatii sau emotii legate de acele amintiri fara sa le vezi clar cu ochii mintii. Poti deveni constient de existenta unei legaturi cu o viata anterioara, dar fara sa poti preciza in ce consta. Devii constient de anumite simboluri sau imagini care reprezinta ceva ce doresti cu putere sa intelegi, inainte ca intreaga amintire sa iasa la suprafata. Este ca si cand amintirile ar avea o minte proprie. Aceasta se intampla si pentru ca Beta si Alfa invata sa lucreze impreuna in mod armonios pentru a aduce aceste amintiri la suprafata.

La inceput, vietile anterioare va pot parea ca un joc din bucatele, unde piesele nu se potrivesc, pentru ca Beta si Alfa ofera perspective separate si complet diferite asupra aceleiasi amintiri.

Iti pot aparea doar fragmente de amintire, ca flash-uri de vagi imagini ce par a veni din viata trecuta. In minte iti vin mici luminite de constienta care isi rad de tine, dandu-ti doar impresia unei amintiri, care dispare in momentul in care te fortezi sa o vezi mai limpede, scapand puterii tale de recunoastere si de intelegere. Atunci cand incepi sa-ti vezi imagini ale vietilor anterioare, ele pot aparea si disparea din mintea ta cu viteza fulgerului, ceea ce se dovedeste a fi destul de neplacut, mai ales atunci cand doresti cu adevarat sa iti amintesti vietile trecute.

Aceasta se intampla atunci cand Alfa incepe sa iti ofere amintirile, iar Beta iti pune la incercare atat sinceritatea cat si rabdarea. Cand amintirile vietilor anterioare penduleaza pe muchia dintre a aparea la suprafata si a disparea pentru totdeauna in uitare, relaxeaza-te si lasa-le sa-si faca drum la suprafata.

Este o situatie similara cu aceea in care un cuvant iti "sta pe limba", dar nu-l poti rosti. Atunci cand nu te mai caznesti sa ti-l reamintesti si iti indrepti atentia spre altceva, cuvantul tasneste la suprafata cand te astepti mai putin. El apare pentru ca l-ai lasat deoparte cu gandul ca ti-l vei reaminti mai tarziu. Este valabil si pentru amintirile vietilor anterioare. Subconstientului nu ii place sa fie bruscat sau grabit si poate fi foarte sensibil fata de modul in care incerci accesul la amintirile vietilor trecute.

aimee.ro
Fragment din " Discovering your past lives", Gloria Chadwick

Niciun comentariu: