LISTA SCHIMBARILOR PRIN CARE TRECEM, IN PERSPECTIVA ANULUI 2012


LISTA SCHIMBARILOR PRIN CARE TRECEM, IN PERSPECTIVA ANULUI 2012... (ii multumim Irinei) Shekinah si Transmisiile Razei Albastre Catre toti Purtatorii Luminii

"In urmatoarele etape ale Luminii, va veti contopi cu esenta voastra, iar universul va sustine acum adevaratul vostru mod de a fi. Pe masura ce va integrati in alinierea cosmica a anului 2012, se vor trezi talentele si capacitatile voastre spirituale, aflate pana acum in stare latenta si toate simturile vi se vor ascuti. Acest aliniament central galactic, din 2012, va reprezenta exact inceputul unei vieti pe masura menirii voastre.

Corpul vostru Christic

Va veti putea misca mult mai confortabil in corpurile voastre pamantene. Ele vor putea purta mai mult din esenta voastra autentica, intrucat cantitatea de Lumina din voi va creste, permitandu-va sa incorporati mai multa energie Divina – “Inaltarea”. Acest proces de Ilumiare este Calea Christica prin Maria Magdalena, care v-a fost ascunsa. Aceste invataturi pierdute ale lui Christos va vor fi revelate.

Corpurile voastre pamantene – porti stelare secrete

Pentru sprijin si cunoastere, veti lucra cu modelul vostru originar sacru si va veti contopi cu fortele cosmice si planetare de Lumina. Acest lucru va va da posibilitatea de a conlucra cu toate sufletele cu o frecventa mai inalta de vibratie, pentru a realiza o puternica vindecare sacra si aliniere a Planetei Pamant. Aceasta trezire va aparea in masa, demonstrandu-va cat de unificat actioneaza Creatia si de ce sunt capabile, cu adevarat, sufletele, atunci cand sunt unite.

Voi sunteti Zeii care s-au intors sa reactiveze Piramidele si Siturile Sacre

Multi dintre voi ati mai fost aici inainte, ati lucrat si ati creat templele sacre si piramidele, care erau instrumente ale Divinitatii, destinate vindecarii, calatoriilor in alte dimensiuni si in spatiu si pastrarii comuniunii cu neamul vostru sacru.

Iata de ce, multi dintre noi sunt atrasi de siturile si vortexurile sacre, pentru a trai experienta acestor energii, care exista in alte taramuri. Voi veti participa la reactivarea acestor situri si piramide sacre si, de asemenea, le veti simti si le veti activa pe cele noi, care vor aparea.

Sunteti pregatiti sa deveniti asa cum ati fost meniti?
LISTA SCHIMBARILOR PRIN CARE TRECEM PANA IN 2012

* Trezirea subita; oameni care nu se aflau pe calea evolutiei spirituale se vor trezi la chemarea inaintasilor stelari.

* Schimbari in munca spirituala; va veti rafina capacitatile spirituale si vor iesi la iveala alte aspecte, fara precedent, ale sinelui vostru launtric. Multi vindecatori ai Razei Albastre se retrag, fiind atrasi pe o noua cale.

* Schimbarea serviciului, a carierelor si a relatiilor de durata – toate acestea se vor incheia sau se vor schimba, facand loc unor noi oportunitati.

* Va simtiti bolnavi si extenuati, mai ales in timpul afluxului de energie din preajma eclipselor solare si lunare si a alinierilor cosmice, intrucat corpurile voastre trec printr-un proces de rafinare a energiilor.

* Nu va veti mai simti confortabil in vechile energii, corpuri si situatii; nu veti mai putea tolera energiile de vibratie mai joasa. Universul va va purta de grija in multe feluri. Daca va veti forta vointa, corpul si starea voastra de sanatate vor avea de suferit.

* Corpul si fiinta voastra functioneaza acum la o frecventa mai inalta, asa ca multe lucruri pe care le-ati facut in trecut nu mai merg acum. Veti gasi noi modalitati de a va ajuta vehiculul vostru sacru, ce are acum o vibratie mai inalta si care continua sa se transforme.

* Va schimbati dieta, pentru a spori cantitatea de Lumina care patrunde in corpul si fiinta voastra.

* Descoperiti noi cai si noi ghizi care sa va sprijine in conectarea cu spiritul vostru; ei fac parte din neamul sufletului vostru, care va da putere si va ajuta sa va extindeti constiinta.

* Va puteti simti separati de Dumnezeu si de ghizii vostri. Modul in care ati primit calauzirea Divina si cunoasterea interioara s-a schimbat. In prezent, voi sunteti la un nivel de maestru. Stiu ca sunteti intr-o perioada de readaptare, in care conexiunile voastre vor deveni si mai stranse.
* Manifestarile sunt mai rapide, cu perioade de pauze, care par sa va tina pe loc, apoi au loc schimbari energetice misterioase.
* Au loc modificari ciudate la nivelul corpului vostru fizic, pe masura ce capatati noi intuitii si o viziune mai inalta; acestea pot fi insotite de o presiune la nivelul capului. Va simtiti capul ca si cum ar fi prins intr-o menghina, apoi, senzatia de eliberare va anunta ca valurile dupa care v-ati ascuns esenta autentica, au fost indepartate.
* Va treziti din somn, obositi. Sinele vostru cel mai inalt si ghizii lucreaza asupra fiintei voastre, aratandu-va si mai multa bunavointa.
* Sunt vremuri in care sunteti super sensibili la energii si vibratii.
* Aveti nopti fara somn. Valurile puternice ale frecventelor cosmice revarsate pe Pamant se interfereaza cu energiile pamantene, generand o stare de neliniste. Voi, ca ancore Divine ale sursei de lumina cosmica, va echilibrati si va realiniati campurile voastre de energie.
* Rezonantele frecventei sunetului vor deveni o metoda de transformare vindecatoare, de comunicare si patrundere in taramurile sacre.
* Extinderea si trezirea inimii.
* Traiti emotii mai puternice, odata cu eliberarea de energii.
* Intalniti alti oameni din familia voastra de suflete. Veti iesi din lunga hibernare, in care ati fost singuri si, treptat, reveniti in lume, intr-un grup care ancoreaza energia sacra, pentru a va simti mai plini de viata si in siguranta.
* Animalele si celelalte fiinte vii, la nivel colectiv si individual, vor actiona ca un barometru al lucrurilor ce se intampla cu adevarat in lumea noastra. Urmariti semnalele pe care vi le transmit. Incepeti sa comunicati cu ele, fiindca aveti aceasta capacitate innascuta.
* Veti fi atrasi sa lucrati cu cristale si cu fiinte de cristal. Cristalele au informatii codificate de impartasit si va vor ajuta sa va echilibrati frecventa energiei si sa fiti mai impamantati.
* Se manifesta o masiva reintoarcere la Femininul Sacru.
* Oportunitati, indisponibile altadata, vor aparea de la sine.
* Veti incepe sa va simtiti mai optimisti, pe masura ce traiti din ce in ce mai mult experienta esentei voastre autentice. Va fi ca si cum un prieten pierdut s-ar fi intors acasa. Acest optimism va va face mai deschisi si mai receptivi.

Ce puteti face pentru a va armoniza cu noile frecvente ale lui 2012 in viata voastra, pentru echilibru si pace. Folositi instrumenele voastre sacre, darurile primite de la spirit.

Darul naturii voastre supersensibile

Dragi frati. Purtatori ai Luminii, exista un motiv pentru natura voastra supersensibila. Omul adevarat este o fiinta sensibila, empatica, ce se afla in armonie si comuniune sacra cu Natura, vantul, apa, pamantul, copacii, animalele, cu ceilalti oameni, cu stelele si cosmosul. Acesta este “Tiparul vostru Originar”, intentia originara a Creatiei Divine. Candva, cand o multime de seminte stelare din centrul Galactic au atins Pamantul, asa stateau lucrurile.

Iar voi, Purtatori ai Luminii, aveti codificata in sufletele voastre aceasta raza puternica, ce activeaza Tiparul Divin originar. Nu este intotdeauna confortabil sa fiti asa, aici, in timp ce planeta trece prin atatea schimbari. Natura voastra ultrasensibila va ajuta sa intelegeti ca ea face parte din sufletul vostru originar, autentic, care va va calauzi prin hatisul schimbarilor ce vor veni. Va sfatuim sa incepeti sa lucrati cu templele voastre sacre, de sorginte Divina - corpurile voastre - si sa onorati aceasta trasatura de natura Divina, care va deveni extrem de valoroasa pentru voi in viitor.

Darurile voastre de Extindere a Constiintei, Continua Schimbare, Transformare si Evolutie

Sunteti meniti sa va extindeti constiinta, iar acesta este modul plenar in care lucreaza universul, in mod constant. De aceea nu va plac etichetarile; restrictii exista in religiile organizate. Simtiti ca va sunt luate puterile sacre. Stiti deja cum sa lucrati cu universul si cu Creatia.

· Lasati sa plece energiile si formele-gand de joasa vibratie.

· Cand aveti dubii, pentru a va simti mai in siguranta in noile coordonate ale esentei voastre reale si, in timp ce sistemele lumii voastre trec prin mari transformari, cautati adevarul in Natura. Ea va incepe sa va vorbeasca, mai tare si mai clar decat inainte.

· Simtiti mai intens Divinul sacru Feminin in Corpurile voastre. Fiind mai constienti in propriul corp, veti sti ce este cu adevarat calauzire divina si ce este doar iluzie.

· Ati putea avea nevoie de mai multa odihna, de minerale si de anumite stari care sa va ajute corpul sa devina Lumina. ODIHNA va fi necesara intre perioadele in care portile stelare vor trimite un aflux de energii. Permiteti-va sa va odihniti, chiar daca vi se pare nu ati muncit prea mult in lumea din afara. Va aflati pe calea sacra a Luminii, care trebuie onorata.

· Jucati-va mai mult, amuzati-va si bucurati-va; miscarea, ritmul, muzica si dansul va vor fi de mare ajutor.

· Lucrati si jucati-va cu regatele device si ale elfilor (spiritele naturii), cu spiritul apei si plantele vindecatoare. Parcurgeti toate aceste schimbari impreuna, iar ele au multe de impartasit cu voi.

· Este timpul sa claditi si sa restabiliti relatii cu Ingerii Vietii, cunoscuti drept elemente si cele patru directii. Veti incepe sa va deschideti catre aceste relatii sacre, urmandu-va chemarea interioara.

· Aliniati-va cu Vointa Divina; acest lucru va va elibera complet si va aduce in viata voastra binele cel mai inalt, absolut, fara a fi nevoie de vreun efort.

· Lucrati cu elementalii corpului vostru, asistentii vostri in probleme de sanatate pentru vehiculul vostru fizic.

· Permiteti-va sa fiti creativi, acest aspect ajutandu-va sa urmati fluxul, in ritmurile sacre ale Creatorului.

· Purificati-va de toata energetica inutila si invechita. Stadiul in care va aflati acum va arata acest lucru in toate modurile posibile si in toate formele de viata – Eliberati-va!

In lumea voastra vor fi transformari si o continua regrupare, pana cand totul se va stabiliza. S-ar putea sa para ca este haos, pana cand are loc realinierea. Voi veti fi ancorele in timp de furtuna, si DA, sunteti pregatiti, asa cum au fost sufletele voastre inca de la inceputurile timpului. Realiniindu-va zilnic cu fluxul si ritmurile Sursei/Creatorului – Alinierea Divina – veti trai o viata plina de gratie si liniste, acum si in viitor."

Sursa: Editura For You

Mayasii... despre 2012


Un ghid spiritual Mayas vorbeste despre anul 2012
Carlos Barrios


“Antropologii din toata lumea viziteaza templele, spune Barrios, citesc inscriptiile si apoi fabrica povesti despre Mayasi, dar ei nu citesc inscriptiile corect. Este doar imaginatia lor. Altii scriu despre profetii, in numele Mayasilor.

Ei spun ca lumea se va termina in Decembrie 2012. Inteleptii Maya sunt foarte suparati pe aceste lucruri. Lumea nu se va sfarsi. Se va transforma. Populatiile indigene au calendarele si ele sunt cele care stiu sa le interpreteze corect – si nu altii."

Carlos Barrios s-a nascut intr-o familie spaniola in El Altiplano, in podisul Guatemalei. Casa lui era in Huehuetenango, care a fost de asemeni si un lacas al tribului Maya Mam. Impreuna cu alti Maya si alti indigeni pastratori de traditie, tribul Mam, el duce mai departe unele dintre vechile traditii ale Insulei Broastei Testoase (alt nume pentru America de Nord). Ei sunt Pastratori ai Timpului, adevarate autoritati in privinta unor calendare remarcabile, care sunt antice, elegante si relevante. Dl. Barrios este istoric, antropolog si cercetator.

Dupa ce a studiat cu inteleptii batrani traditionali de la varsta de de 19 ani, timp de 25 de ani, a devenit si el Ajq’ij Mayas, un preot de ceremonii si ghid spiritual, Eagle Clan. In urma cu mai multi ani, impreuna cu fratele sau Gerardo, Carlos a intiat o investigatie asupra diferitelor calendare Mayase. El a studiat cu multi mentori. Fratele sau, Gerardo, a intervievat aproape 600 de batrani Maya, pentru a le intelege mai bine cunostintele pe care le aveau de impartasit.

“Antropologii din toata lumea viziteaza templele, spune Barrios si citesc inscriptiile si apoi fabrica povesti despre Mayasi, dar ei nu citesc inscriptiile corect. Este doar imaginatia lor. Altii scriu despre profetii, in numele Mayasilor. Ei spun ca lumea se va termina in Decembrie 2012.

Inteleptii Maya sunt foarte suparati pe aceste lucruri. Lumea nu se va sfarsi. Se va transforma. Populatiile indigene au calendarele si ei sunt cei care stiu sa le interpreteze corect – si nu altii. Modul in care calendarele Maya cuprind timpul, anotimpurile si ciclurile s-a dovedit a fi vast si sofisticat.

Mayasii inteleg 17 calendare diferite, unele dintre ele masurand timpul cu acuratete, chiar pe perioade de 10 milioane de ani. Calendarul care a atras, in mod constant, atentia globala din 1987, este numit Tzolk’in sau Cholq’ij. Conceput in urma cu secole si bazat pe ciclul Pleiadelor, este considerat si astazi, sacru. Cu calendarele indigene, popoarele bastinase au tinut cont de punctele importante de cotitura in istorie. De exemplu, cei care tin contul zilelor si care studiaza calendarele au indentificat o zi importanta in anul One Reed: Ce Acatal, asa cum a fost numita de catre Mexicani.

Aceasta a fost ziua descrisa in profetii, ca fiind ziua cand un stramos important trebuia sa se intoarca, “venind ca un fluture”. In calendarul vestic, data din One Reed se coreleaza cu Duminica de Paste, 21 Aprilie 1519, ziua cand Hernando Cortez si flota sa de 11 corabii spaniole au ajuns la Est de teritoriul care astazi este numit Vera Cruz (Crucea Adevarata), in Mexic. Cand corabiile spaniole au ajuns aproape de tarm, nativii asteptau si priveau la ce o sa se intample. Panzele intinse pe catarge ale corabiilor, semanau intr-adevar cu aripile intinse ale unor fluturi enormi, care pluteau deasupra apelor oceanului.

A inceput o noua era – o era pe care ei o anticipasera in calendarele lor. Poporul Maya a numit acesta era: al Noualea Bolomtikus, sau noua Hells (Cicluri) - fiecare avand 52 de ani. Pe masura ce cele 9 cicluri s-au desfasurat, indigenilor li s-au luat pamantul si libertatea. Au dominat boala si lipsa de respect pentru toate. Ceea ce a inceput odata cu debarcarea lui Cortez a durat pana pe 16 August 1987, o data pe care multi si-o amintesc ca data Convergentei Armonice.

Milioane de oameni au profitat de acea data, pentru a desfasura ceremonii in locuri sacre, rugandu-se pentru o tranzitie usoara intr-o noua era, lumea celui de-al 5-lea Soare.

Din August 1987 si pana acum, am fost intr-o perioada in care mana dreapta a lumii materialiste a inceput sa dispara incet, dar inexorabil. Suntem pe muchia erei in care incepe pacea, cand oamenii traiesc in armonie cu Mama Pamant. Nu mai suntem in Lumea celui de-al 4-lea Soare, dar nu suntem inca nici in Lumea celui de-al 5-lea Soare. Aceasta este o perioada de tranzitie, o perioada intre doua perioade.

Si cum trecem prin aceasta perioada de tranzitie, apare o convergenta colosala, globala, de distrugere a mediului, haos social, razboi si schimbari constante ale Pamantului. “Toate acestea”, spune Dl. Barrios, “au fost prevazute prin calcule simple, bazate pe matematica spiralei din calendarele Maya si se vor schimba.

Totul se va schimba. Cei care tin calendarul Mayas zilnic, vad ziua de 21 Decembrie 2012, ca pe o data de renastere, inceputul Lumii Celui de-al 5-lea Soare. Va fi inceputul unei noi ere, ce rezulta din meridianul solar care va traversa ecuatorul galactic si de Pamant, care se va alinia cu centrul galaxiei. La rasaritul soarelui, pe 21 Decembrie 2012, pentru prima oara in 26.000 ani, Soarele va rasari in conjunctie cu intersectia dintre Calea Lactee si planul ecliptic. Aceasta Cruce Cosmica este considerata a fi o reprezantare a Pomului Sacru, Pomul Vietii, care este descris in toate traditiile spirituale ale lumii.

”Unii observatori spun ca aceasta aliniere cu inima Galaxiei, din 2012, va deschide un canal pentru ca energia cosmica sa curga prin Pamant, curatandu-l de tot ceea ce este pe el – ridicandu-l astfel la un nou nivel de vibratie. Acest proces a inceput deja”, sugereaza Dl. Barrio.

“Schimbarile se accelereaza acum si vor continua sa se accelereze” Oamenii de pe Pamant pot sa ajunga la aceasta data din 2012, intr-o forma foarte buna, fara ca sa fi distrus prea mult din Pamant si ne vom ridica la un nivel nou, mai inalt. Dar pentru a ajunge acolo, trebuie sa transformam forte extrem de puternice, care se pare ca ne stau in drum.

O imagine a Drumului care urmeaza: Data mentionata in calendar, Solstitiul de Iarna din 2012, nu marcheaza sfarsitul lumii. Multi dintre cei care scriu din afara despre Calendarul Maya fac senzatie din aceste lucruri, dar ei nu stiu ce fac. Cei care stiu sunt indigenii, inteleptii indigeni, carora li s-a incredintat pastrarea traditiei.

Din aceasta intelegere a traditiei Maya si a Calendarelor, dl. Barrios ofera o perspectiva in in legatura cu ne asteapta: “Omenirea va continua” concluzioneaza el “dar intr-un mod diferit.

Structurile materiale se vor schimba. De aici vom avea oportunitatea de a fi mai umani.” Traim cea mai importanta era a calendarelor Maya si a profetiilor.

Toate profetiile din lume, toate traditiile converg acum. Acum nu mai este timp de joaca. Idealul spiritual al acestei ere este actiunea.

Multe suflete puternice s-au reincarnat in aceasta era, cu multa forta. Acest lucru este adevarat pe ambele parti – lumina si intunericul. Magia este la maximum folosita de catre ambele parti.

Lucrurile se vor schimba, dar depinde de oameni cat de usor sau cat de violent se vor manifesta aceste schimbari pentru noi.

Economia de acum este o fictiune. Primii cinci ani de tranzitie, din August 1987 pana in August 1992, au reprezentat inceputul distrugerii lumii materiale. Pana acum am mai progresat inca 18 ani in faza de tranzitie si multe dintre asa-numitele surse de stabilitate financiara sunt, de fapt, fantomatice.

Bancile nu mai au putere. Este un moment delicat pentru ele. Ar putea sa se prabuseasca la nivel global, daca nu suntem atenti. Daca bancile se prabusesc….atunci vom fi fortati sa ne bazam pe Pamant si pe abilitatile noastre de a produce ceva. Sistemele monetare vor fi in haos si va trebui sa ne bazam pe relatia noastra directa cu Pamantul, pentru mancare si adapost.

Polul Nord si Polul Sud se dezintegreaza. Nivelul apei in oceane va creste. Dar, in acelasi timp, pamantul din Ocean, mai ales langa zona unde este acum Cuba, se va ridica.”


O chemare catre Fuziune…

Cand s-a intalnit cu audienta din Santa Fe, Dl. Barrios a spus o poveste despre cele mai recente ceremonii Mayase pentru Anul Nou, in Guatemala. A povestit cum unul dintre cei mai respectati intelepti, care traieste tot anul intr-o pestera solitara de munte, a calatorit pana la Chichicastenango pentru a sta de vorba cu oamenii de la ceremonie.

Inteleptul a dat un mesaj direct si simplu. El le-a solicitat oamenilor sa se adune pentru a sustine viata si lumina. “Chiar acum, fiecare persoana si fiecare grup merge pe drumul sau”. Batranul din munti a spus ca “exista speranta, in cazul in care oamenii Luminii ar putea sa se adune si sa se uneasca in vreun fel”.

Reflectand la asta, Dl. Barrios a explicat: “Traim intr-o lume a polaritatilor, zi si noapte, barbat si femeie, pozitiv si negativ. Lumina si intunericul au nevoie una de alta. Ele reprezinta un echilibru.

Chiar acum, partea de intuneric este foarte puternica si este foarte clar ce doresc cei din acea parte. Au viziunea lor si prioritatile clar stabilite si, de asemeni, ierarhia lor. Ei actioneaza in multe feluri, pentru ca sa nu fim capabili sa ne conectam cu a 5-a Lume din spirala in 2012.

Pe partea de Lumina, fiecare crede ca este cel mai important si ca intelegerea sa personala, sau ca viziunea grupului sau, reprezinta cheia. Este o diversitate de culturi si opinii, deci este competie, difuzie si lipseste un focus singular, comun.”

In viziunea D-lui Barrio, partea intunecata lucreaza pentru a bloca fuziunea, prin intermediul negarii si a materialismului. De asemeni, lucreaza pentru a-i distruge pe cei care lucreaza cu Lumina, pentru a ridica Pamantul la un nivel mai inalt.

Lor le place energia Lumii a 4-a, care este in declin – cea a materialismului. Ei nu vor ca aceasta sa se schimbe. Ei nu vor fuziunea. Ei vor sa ramana la acest nivel si le este frica de urmatorul nivel. Puterea intunecata a Lumii a 4-a in declin nu poate fi distrusa sau contracarata.

Este prea puternica si prea clara, pentru a se intampla asta – si asta ar fi strategia gresita. Intunericul poate fi transformat, numai atunci cand este confruntat cu simplitate si cu inima deschisa. Asta duce la fuziune – un concept cheie al Lumii celui de-al 5-lea Soare.

Dl. Barrios a spus ca noua era a celui de-al 5-lea Soare, necesita multa atentie asupra unui element care este, dealtfel, foarte neglijat. In timp ce cele patru elemente traditionale – pamant, aer, foc si apa – au dominat diverse epoci din trecut, va fi un al cincilea element care va domina in timpul celui de-al 5-lea Soare: eterul . Eterul este un mediu.

Dictionarul defineste eterul ca fiind si elementul rarefiat al Raiului. El penetreaza tot spatial si transmite unde de energie cu frecvente foarte variate – de la cele ale telefoanelor celulare, la cele ale aurelor umane. Ceea ce este “eteric” se refera la cele cinci regiuni de dincolo de Pamant: raiul…

Eterul, elementul celui de-al 5-lea Soare, este celest si ii lipseste substanta materiala, dar nu este mai putin real decat lemnul, piatra sau carnea. “In contextul eteric, e posibila o fuziune a polaritatilor”, spune Dl. Barrios. “Sa nu mai fie intuneric sau Lumina in oameni, ci o fuziune inaltatoare”.

Dar acum, partea intunecata nu este interesata de acest lucru. Ei sunt organizati pentru a bloca, de fapt, aceasta fuziune. Ei vor sa dezechilibreze Pamantul si mediul, astfel incat sa nu fim pregatiti pentru alinierile din 2012. Va trebui sa lucram impreuna, pentru pace si echilibru cu cealalta parte. Trebuie sa avem grija de Mama Pamant, care ne hraneste si ne adaposteste.

Pentru a fi gata pentru acest Moment Istoric, trebuie sa ne daruim acum in intregime mintea si inima, in scopul atingerii unitatii si fuziunii, pentru a putea confrunta partea cealalta si pentru a conserva viata. Suntem intr-un moment critic in istoria omenirii.

“Suntem dezechilibrati” , spune Dl Barrios. “Nu mai putem continua sa ne jucam. Planeta noastra poate fi reinoita sau ravasita. Acum este timpul sa ne trezim si sa actionam. Este nevoie de toata lumea. Tu nu esti aici fara motiv. Toti cei care sunt acum aici au un scop foarte important.

Acestea sunt timpuri dificile, dar foarte speciale. Avem oportunitatea de a creste, dar trebuie sa fim gata pentru acest moment foarte important in istorie.” Dl. Barrios a oferit un numar de sugestii, pentru a ajuta oamenii sa parcurga, in echilibru, anii care vin. “Schimbarile care au fost descrise in profetii se vor intimpla,” a spus el “dar atitudinea si actiunile noastre vor determina cat de sever sau cat de moderat se vor manifesta ele.”

Trebuie sa actionam, sa facem schimbari si sa-i alegem pe cei care ne reprezinta dintre oamenii care inteleg ce se intâmpla si care intreprind actiuni politice, cu respect pentru Pamant. Meditatia si practica spirituala sunt bune si importante – si la fel este si actiunea. Este foarte important sa stim clar cine suntem – si ce relatie avem cu Pamantul.

Cu toate astea, aminteste-ti sa respecti diferentele si sa te straduiesti pentru unitate. Dezvoltata-te in concordanta cu traditiile si cu chemarea inimii tale. Mananca cu intelepciune. Multe dintre alimente sunt infestate cu toxine, in mod evident sau mai subtil.

Fii atent la ce bagi in corpul tau. Invata sa conservi mancarea si sa conservi energia. Invata cateva tehnici bune de respiratie, ca sa poti sa ai controlul respiratiei tale. Fii clar. Urmeaza o traditie cu radacini adanci si de valoare. Nu conteaza ce traditie este – inima ta o sa-ti spuna pe care sa o urmezi – dar trebuie sa fie una cu radacini de valoare.

Traim intr-o lume a energiei. O sarcina importanta in aceste timpuri este sa invatam sa simtim energia oricui si a orice – oameni, plante, animale. Acest lucru devine cu atat mai important, cu cat ne apropiem de Lumea Celui de-al 5-lea Soare, pentru ca este asociata cu elementul eter – mediul in care energia traieste si se manifesta. Mergi la locurile sacre ale Pamantului si te roaga pentru pace, ai respect pentru Pamant, pentru ca de aici ne primim hrana, adapostul si imbracamintea. Trebuie sa reactivam energia acestor locuri sacre! Asta este treaba noastra. Si avem multa treaba de facut!

Dupa cum spune Dl. Barrios, o tehnica de rugaciune simpla, dar foarte eficienta, este sa aprinzi o lumanare de culoare bleu. Gandeste-te in liniste pentru un minut.

Spune-i flacarii de la lumanare intentia ta si trimite lumina catre liderii care au puterea de a face razboi sau pace. Aceasta este o perioada cruciala pentru omenire si pentru Pamant.

Fiecare persoana este importanta. Tu te-ai intrupat in aceste vremuri, pentru ca ai munca spirituala de facut.

Munca noastra este sa echilibram aceasta planeta. Inteleptii au deschis usile, in asa fel incat si alte popoare sa vina la lumea Mayasa, pentru a primi traditia.

Mayasii au stiut si au respectat intotdeauna alte natii, rase de oameni si alte sisteme spirituale. Ei stiu ca destinul lumii Maya este legat de destinul intregii lumi. “Cea mai mare intelepciune consta in simplitate”, ne sfatuieste Dl. Barrios . “Iubirea, respectul, toleranta, a imparti cu altii, recunostinta, iertarea. Nu este ceva prea complicat sau prea greu.”

Adevarata cunoastere este gratuita. Este codificata in ADN-ul tau. Tot ceea ce ai nevoie se gaseste inauntrul tau. Marii mentori au spus-o de la bun inceput. Gaseste-ti inima si iti vei gasi drumul!

Micul Suflet


Micul Suflet
dupa Neale Donald Walsch - The Little Soul and The Sun

Odata ca niciodata, a existat un Suflet Mic, care i-a declarat lui Dumnezeu:
- Stiu cine sunt!
Si Dumnezeu a raspuns:
- Ce-mi spui e minunat! Si cine esti tu?
Micul suflet a strigat :
- Eu sunt Lumina!
Dumnezeu a zambit cu drag:
- Ai dreptate! Esti, intr-adevar, Lumina.
Micul Suflet era extrem de fericit; Tocmai deslusise misterul pe care intreg Regatul dorea sa-l descopere.
- Uau !, spunea Micul Suflet, asta e grozav!

Dar curand, doar a sti nu i-a mai fost suficient. Micul Suflet a inceput sa-si doreasca sa fie ceea ce tocmai descoperise ca este. Si astfel, Micul Suflet a mers din nou la Dumnezeu (ceea ce nu e deloc o idee rea pentru sufletelele care-si doresc sa fie Ceea ce Sunt cu Adevarat) si i-a spus :
- Acum, ca stiu ce sunt, pot sa si fiu ceea ce sunt ?
- Adica vrei sa FII Ceea ce ESTI cu Adevarat?, il intreba Dumnezeu.
- Pai, raspunse el, una este sa stiu ce sunt, si cu totul alta e sa fiu ceea ce sunt. Vreau sa simt cum e sa fiu Lumina.
- Dar tu chiar Esti Lumina!, ii raspunse Dumnezeu cu un zambet larg.
- Intr-adevar! Dar eu chiar vreau sa simt cum e sa fii lumina, se tot plangea Micul Suflet.
- Asa deci ?, raspunse Dumnezeu razand in barba-i, ar fi trebuit sa-mi dau seama de asta mai devreme, mereu ai fost un spirit aventuros.
Atunci privirea lui Dumnezeu se schimba :
- Ar fi totusi un lucru.
- Ce? intreba Sufletelul.
- Pai, nu exista decat Lumina. Vezi tu, am creat doar ceea ce esti tu si, astfel, nu exista nici o modalitate prin care tu sa traiesti experienta a Ceea ce Esti, atata vreme cat nu exista opusul a ceea ce esti.
- Adica ?, intraba confuz, Micul Suflet.
- Hai sa ne gandim in felul urmator, ii spuse Dumnezeu: tu esti ca o lumanare in Soare. Esti acolo impreuna cu alte milioane, miliarde de lumanari, pentru a crea Soarele. Si Soarele nu ar fi el insusi fara de tine; el nu ar fi Soarele, fara una din lumanarile sale. Si fara tine, el nu ar mai fi Soarele, pentru ca nu ar mai straluci la fel de puternic. Deci, cum ai putea sa te cunosti pe tine insuti ca fiind Lumina, cand tu esti in Lumina?
- Pai, ii raspunse Sufletelul, tu esti Dumnezeul, gandeste-te la o solutie.
Dumnezeu zambi din nou si-i spuse :
- Am gasit deja solutia. Pentru ca nu te poti vedea ca fiind Lumina, atata vreme cat tu esti in Lumina, atunci te vom inconjura cu intuneric.
- Ce este intunericul ?, intreba Micul Suflet.
- Este ceea ce tu nu esti.
- Imi va fi frica de intuneric ?, intreba Micul Suflet.
- Doar daca alegi tu sa-ti fie frica. Nu are, de fapt, de ce sa-ti fie teama, decat daca tu decizi asta. Vezi tu, noi ne jucam; doar ne prefacem ca e intuneric .
- Aaa ! exclama Micul Suflet, deja m-am linistit.
Apoi Dumnezeu ii explica faptul ca pentru a putea trai o experienta anume, va trebui sa apara exact opusul starii respective :
- Si asta este un mare dar, pentru ca fara el, nu ai putea afla cum sunt toate de fapt. Nu ai putea sa cunosti Caldura, fara ajutorul Frigului, Sus fara Jos, Rapid fara Incet, Stanga fara Dreapta, Aici fara Acolo, Acum fara Atunci. Si astfel, incheie Dumnezeu, sa nu ridici pumnul ori vocea impotriva intunericului, nici sa nu-l blestemi. In schimb, fii Lumina in Intuneric si nu te intrista din cauza lui. Atunci vei sti Cine Esti cu Adevarat si toti ceilalti vor sti asta. Lasa-ti Lumina sa straluceasca, pentru ca si ceilalti sa afle cat esti de special.
- Vrei sa spui ca e in regula sa-i las pe cei din jurul meu sa vada cat de special sunt?, intreba Micul Suflet.
- Bine-nteles! raspunse Dumnezeu razand; este perfect in regula! Dar aminteste-ti ca "special" nu inseamna "mai bun". Totii sunt speciali, fiecare in felul sau. Desi multi dintre ei au uitat lucrul acesta. Isi vor da seama ca este in ordine sa se considere si ei speciali la randul lor, doar atunci cand tu vei reusi sa accepti ca tu esti special.
- Minunat !, radea Micul Suflet sarind in sus de bucurie, pot sa fiu oricat de special imi doresc!
- Si poti sa incepi lucrul acesta, chiar acum! ,ii mai spuse Dumnezeu, care dansa de bucurie, impreuna cu Micul Suflet. Apoi, il intreba :
- In ce mod iti doresti tu sa fii special ?
- Nu inteleg. raspunse Micul Suflet.
- Pai, a fi Lumina inseamna a fi special, si a fi special are multe aspecte. Este special sa fii bun. Este special sa fii bland. Este special sa fii creativ. Este special sa fii rabdator. Poti sa-mi spui in ce fel ai mai putea sa fii special?
Micul Suflet a ramas tacut pentru un moment :
- Ma pot gandi la multe feluri de a fi special!, exclama Micul Suflet. Este special sa fii de ajutor. Este special sa fii darnic. Este special sa fii prietenos. Este special sa fii bun fata de altii.
- Intr-adevar, ii raspunse Dumnezeu, iar tu poti sa fii toate acestea, sau orice parte iti doresti, oricand! Asta inseamna sa fii Lumina.
- Stiu! Stiu! Stiu ce vreau sa fiu! striga Micul Suflet cu mult entuziasm, vreau sa fiu special, fiind iertator. E ceva special sa ierti?
- O, da! e foarte special.
- Ce bine! Asta vreau sa fiu! Vreau sa fiu iertator! Vreau sa traiesc experienta a ce inseamna sa fii iertator.
- Bun, spuse Dumnezeu, dar inainte ar trebui sa stii ceva.
Micul Suflet devenea putin nerabdator. Parea ca mereu apar unele complicatii.
- Ce anume ar trebui sa stiu ?, ofta Micul Suflet.
- Nu ai pe cine sa ierti.
- Nimeni? Micul Suflet abia putea crede asta.
- Nimeni! raspunse Dumnezeu. Tot ce am creat este perfect. Nu exista nici macar un suflet in toata creatia care sa fie mai putin decat perfect. Uita-te in jurul tau!
Abia atunci observa Micul Suflet marea multime ce se adunase in jur. O multime de suflete venisera din toata imparatia, pentru ca se raspandise vorba cum ca Micul Suflet purta aceasta conversatie cu Dumnezeu si cu totii erau curiosi sa o auda. Privind in jurul lui, Micul Suflet a trebuit sa-i dea dreptate: nu exista nimeni mai putin minunat, mai putin magnific, mai putin perfect decat el insusi. Atat de minunata si stralucitoare era multimea din jur, incat Micul Suflet abia o putea privi.
- Atunci pe cine ai putea ierta ?, intreba Dumnezeu.
- Of! Nu va mai fi deloc distractiv, se imbufna Micul Suflet. Imi doream sa traiesc experienta iertarii. Doream sa aflu cat e de special sa fii iertator.
Si astfel Micul Suflet tocmai aflase cum e sa fii trist.

Marturiile unui clarvazator - Structura aurica a omului


"Structura aurica a omului este formata din urmatoarele elemente componente:

1.Spiritul este un invelis sferic nu mai mare decat o minge de ping pong, foarte stralucitor, situat in centrul fiintei umane, undeva in regiunea pieptului.


2.Invelisul spiritului apare clarvazatorului ca o membrana energetica foarte subtire care inveleste spiritul.


3.Corpul cauzal este depozitarul memoriei ancestrale a omului, de forma unei sfere ce cuprinde invelisul spiritului si spiritul insusi.
Aceste trei sfere se afla insa situate pe trei planuri cuantice diferite, astfel incat arata ca si cum ar fi trei sfere de sine statatoare care ocupa acelasi spatiu, dar care, vizibile in planul material prin clarvedere, par a fi incluse una in alta.

4.Corpul duh este corpul diafan de lumina, purtator al spiritului de la prima incarnare in Terra aurica pana la ultima. Corpul duh este invelisul de forma umanoida al omului atat in lumea materiala, cat si in lumea spirituala, dupa moarte


5.Linia Divina este ca un fel de linie laser extrem de stralucitoare care vine de undeva din inalt, trece exact prin centrul spiritului si, implicit, prin centrul invelisului spiritului, corpul cauzal si corpului-duh si se continua in pamant. Alaturi de linia divina mai este vizibila o veche linie divina, care astazi nu mai are nici un fel de functionalitate. Ea pare sa fi fost in functiune candva, in trecutul umanitatii.


6. Sufletul este reflectarea pentru o singura existenta a corpului duh. Sufletul este format din cinci structuri aurice distincte:

1.Steaua sufletului, o stea stralucitoare situata la nivelul laringelui, care este sufletul propriu-zis.

2.Corpul cauzal al sufletului, de forma unui cocon ce invaluie Steaua sufletului, care este depozitarul amintirilor sufletului din prezenta existenta sau, pentru a folosi limbajul actual, subconstientul.

3.Mantaua sufletului este dublura corpului-duh pentru prezenta existenta, ca un fel de fantoma ce invaluie corpul eteric al omului.

4.Corpul oglinda al constientei arata ca un fel de antena parabolica ce invaluie intreaga suprafata a aurei omului.

5.Corpul flacara al constiintei arata ca un fel de flacara aurica ce izvoraste direct din steaua sufletului, pana la o inaltime de aproximativ 20 de centimetri.


7.Corpul eteric-vital este dublura exacta a corpului material, care contine contrapartea energetica a tutoror organelor trupului. La nivelul corpului eteric-vital sunt situate nadisurile - canale energetice prin care circula mai multe tipuri de energii vitale - si chakrele.


8.Corpul material este perceptibil prin organele de simt.


9.Corpul emotional contine reflectarea dorintelor, emotiilor primare, pasiunilor umane pe timpul existetei incarnate a omului.


10.Corpul astral este expresia aurica, pe timpul vietii unui om a corpului duh prin intermedeiul sufletului si corpului eteric.


11.Corpul mental, "corpul gandurilor", reflecta intelectualitatea omului.


12.Corpul mental superior reflecta modul in care omul se integreaza ordinii naturale si se simte una cu tot ce exista in cosmos. In masura in care recunoaste interior ca in cosmos toate sunt una, omul poseda intuitia drept principal instrument de cunoastere.


13.Corpul eteric sablon este patternul informational al corpului eteric. Vizibil prin clarvedere arata ca un fel de negativ fotografic al corpului eteric.


14.Corpul spiritual este corpul astral transformat : marimea sa indica cat din cimpul astral al omului, ce contine dorinte si pasiuni, a fost transformat prin activitatea umana constienta si voluntara.


15.Corpul eteric superior arata ca un fel de dublura deocamdata destul de palida a corpului eteric. El este un corp eteric transformat.
Inima aurica arata ca o bituta care se invarte in jurul omului la nivelul pieptului.

16.Banda de lumina din jurul capului contine 11 stelute stralucitoare precum o centura de asteroizi in jurul unui sistem solar


17 Corpul haric al plaselor mesianice este format din doua plase distincte care apar in momentul rugaciunii crestine sau al rostirii numelui lui Iisus Hristos sau al lui Dumnezeu.


Inainte de nastere, omul este format din urmatoarele elemente componente: spirit, corpul spiritului, corpul cauzat si corpul duh. Corpul duh poseda o anumita culoare, in functie de nivelul evolutiv al omului respectiv, iar aceasta culoare nu se modifica pe timpul vietii omului.
Dupa doua-trei saptamani de la momentul conceptiei, incepe sa se formeze corpul eteric, a carui desavarsire este incheiata in momentul nasterii. In momentul nasterii fizice, se naste sufletul, care este reflectarea pentru o singura existenta a corpul-duh. Mai intai se formeaza steaua sufletului si corpul cauzal al sufletului, apoi, instantaneu, ca un fet de lichid care se imprastie pe o forma oarecare, se formeaza corpul sufletului.
Pe durata vietii omului, fiecare corp auric este legat de functionarea si de activarea unei chakre corespondente. De fapt, fiecare corp auric se formeaza in mod efectiv prin intermediul chakrei corespondente. Astfel, corpul eteric este legat de chakrele svadistan si manipura. Cele doua chakre nu sunt prea departe una de alta, functionand oarecum in tandem. Corpul astral si mentalul inferior - ceea ce hindusii numesc Kama-manas- este legat de chakra manipura. Corpul mental superior este legat de chakra anahata. Corpul spiritual este legat de vishuddi.
La omul actual exista corpuri care inca nu s-au format, si care sunt in relatie cu ajna chakra, respectiv cu sahasrara. Astfel, corpul spiritual este o contraparte a corpului astral - un corp astral transformat -, iar corpul eteric superior este in legatura cu corpul eteric vital - un corp eteric transformat. Corpul eteric transformat, precum si corpul astral transformat vor constitui, candva, in viitorul speciei omenesti, vehiculele omului de manifestare constienta.
Dar, informatii importante cu privire la fiinta omului si la structura sa energetico-informationala pot fi cercetate observand si modul in care apare omul dupa moarte.
In momentul mortii, corpul eteric se desprinde de trup. Toate chakrele corpului eteric se sting. Instantaneu sau in cateva fractiuni de secunda inainte de acel moment, toate corpurile aurei exterioare sunt resorbite prin chakre in suflet. Nu dupa mult timp, la randul sau, sufletul se desprinde de intregul angrenaj care compusese fiinta umana.
Dupa moarte, toate straturile aurice exterioare - corpul emotiilor, corpul astral al dorintelor, corpul mental intelectiv, corpul mental superior, corpul spiritual - sunt resorbite in suflet si apoi in corpul duh prin chakrele care candva le-au produs.
Imediat dupa moarte, sufletul transmite corpului duh, prin intermediul chakrelor, toate informatiile acumulate in existenta ce tocmai s-a incheiat. Dupa acel moment, sufletul "golit" de informatii ramane ca un fel de fantoma, aparenta a sufletului din timpul vietii, care vorbeste neinteligibil, pastrand o vaga amintire din personalitatea fizica. Sufletul continua sa rataceasca o perioada de timp, dupa care, la fel ca si corpul eteric, se descompune.
Strans legat de trup, corpul eteric inca reproduce organele interne ale acestuia, chiar daca par "stinse", iar fantoma sufletului care are doar aparenta umanoida, o forma vaga de ou, din care se vad doar ochii, continua sa haladuie, ca o frunza purtata de vant, incoace si incolo. In timp ce fantoma sufletului continua sa rataceasca o perioada, plangand si vorbind fara noima, reminiscenta a personalitatii terestre a omului, corpul eteric ramane langa trup, pana ce va fi absorbit in entropia universala.
Aceasta enumerare succinta a elementelor ce compun fiinta omeneasca din punct de vedere auric, la fel ca si trecerea in revista, foarte pe scurt, a modului de formare a structurii aurice in cazul omului incorporat in trup material, evidentiaza un fapt extrem de important pentru intelegerea completa a fiintei unane: la baza manifestarii omului in lumea materiala se afla corpul duh, trupul de lumina diafana, purtator al spiritului, in care se manifesta omul atat in lumea materiala, cat si in Lumea de "dincolo". Corpul duh are drept caracteristica definitorie o anumita culoare specifica, in functie de nivelul evolutiv al omului.
In timpul vietii omului, corpul duh nu poate fi observat cu foarte multa claritate, fiind acoperit de aurele corpurilor emotional si astral. Exista o singura zona, zona denumita vizorul de control, care este situata in centrul pieptului, in apropierea chakrei anahata, prin care se poate vedea cu claritate culoarea corpul-duh. Corpul duh poseda o culoare unica, care nu se modifica de-a lungul vietii omului.
Toate celelalte structuri aurice poseda culori variate, care se succed cu mare viteza. Daca omul este suparat in acel moment, culoarea corpului astral si a corpului emotional se modifica, devenind intunecata, iar daca se concentreaza asupra unui lucrari, rezolva o problema de matematica sau citeste o carte, corpul mental devine mai mare si mai luminos.
Astfel, aura exterioara umana se modifica cu rapiditate in functie de starile emotionale sau afective momentane ale individului, de activitatea sau de ocupatia sa dintr-un anumit moment si, bineinteles, de nivelul de sanatate reflectat la nivelul corpului eteric.
Dar, indiferent in ce stare emotionala, afectiva sau mentala se afla omul in orice moment al vietii sale, culoarea corpului duh nu se modifica. Ea ramane aceeasi pe toata durata vietii.
Practic, culoarea nu este altceva decat expresia cromatica a unei energii modulate informational, iar o energie modulata informational poseda o anumita lungime de unda si o anumita frecventa. Aceasta modulare in aptitudine si in frecventa a unei energii se reflecta in mai multe moduri, perceptibile fie prin organele de simt fizice, fie cu ajutorul unor instrumente tehnologice, fie prin clarvedere.
Astfel, a vorbi despre culoarea unui strat auric oarecare, despre culoarea corpului duh sau chiar despre culoarea spiritului uman nu are de ce sa fie chiar atat de surprinzatoare pe cat ar parea la prima vedere. Tot la fel de bine s-ar putea vorbi despre sunetul sau despre mirosul emis de aceste structuri aurice. De fapt, fiecarei culori ii corespunde un anumit sunet si un anumit miros specific. Culorile tuturor structurilor aurice observabile corespund culorilor spectrului solar, iar sunetele corespund notelor gamei muzicale. Exista o sinonimie perfecta intre aceste elemente caracteristice, intrucat sunt fatete diferite ale aceluiasi fenomen."

Sursa: Cristian Ganescu - Marturiile unui clarvazator

GREGG BRADEN - Ghid pentru 2011


GHID PENTRU 2011

Sanatate.

1. Bea multa apa.
2. Ia un mic dejun de rege, un dejun de print si o cina de cersetor.
3. Mananca mai multa mancare care creste in copaci si in plante si mai putin din cea care este prelucrata.
4. Traieste cu cei trei 3 E : Energie, Entuziasm si Empatie.
5. Gaseste putin timp ca sa meditezi.
6. Canta danseaza si joaca-te mai des.
7. Citeste mai multe carti decat ai citit in 2010.
8. Stai in liniste, cel putin 10 minute in fiecare zi.
9. Dormi cel putin 7 ore.
10. Mergi in fiecare zi timp de 10 pana la 30 de minute si, in timp ce mergi, surade.

Personalitate

11. Nu-ti compara viata cu a celorlalti. N-ai nicio idee cum poate fi viata lor.
12. Evita gandurile negative, sau lucrurile pe care nu le poti controla. Investeste mai degraba energia in momentul prezent.
13. Nu face prea mult. Cunoaste-ti limitele.
14. Nu-ti pierde pretioasa ta energie in barfe.
15. Viseaza mai des cu ochii deschisi.
16. Invidia este o pierdere de timp. Tu ai deja tot ceea ce iti trebuie.
17. Uita problemele din trecut. Nu le aduce aminte celorlalti de erorile trecutului. Asta o sa distruga fericirea din prezent.
18. Viata este prea scurta pentru a o risipi detestand si urand.
19. Impaca-te cu trecutul tau, ca sa nu-ti distruga prezentul.
20. Nimeni nu are grija de fericirea ta, decat tu insuti.
21. Fii constient ca viata este o scoala si ca tu esti aici pentru a invata. Problemele fac, pur si simplu, parte din programul tau, ele apar si dispar ca ora de algebra, dar lectiile pe care le vei invata sunt pentru toata viata.
22. Surade si razi cat mai des posibil.
23. Nu trebuie sa castigi fiecare cearta. Accepta ca altii sa nu fie de acord cu tine.
Societate

24. Telefoneaza-le cat mai des prietenilor sau trimite-le mail-uri.
25. In fiecare zi, da ceva bun cuiva.
26. Iarta atat cat este posibil.
27. Petrece timp cu oamenii mai in varsta si cu cei mici.
28. Incearca sa faci cel putin trei persoane sa surada, in fiecare zi.
29. Ce gandesc ceilalti despre tine, nu este treaba ta.
30. Serviciul nu va avea grija de tine cand vei fi bolnav. Familia si prietenii tai, DA. Pastreaza legatura.

Viata

31. Comporta-te bine !
32. Arunca tot ce nu este util, pastreaza ce este frumos sau vesel.
33. Natura vindeca totul, deci stai cat mai mult in natura.
34. Fie ca e o situatie buna sau una rea, fii sigur ca ea se va schimba
35. Putin conteaza cum te simti, scoala-te, imbraca-te si du-te unde ai treaba.
36. Ce este mai bun, urmeaza sa ti se intample.
37. Cand te trezesti dimineata, multumeste ca esti in viata.
38. Forul tau interior este intotdeauna fericit. Deci, Fii fericit!

Gregg Braden - Unimea si holograma cuantica


In acest interviu, Gregg prezinta in detaliu motivul in virtutea caruia energia din cadrul schimbarilor energetice actuale de pe Pamant este foarte personala pentru fiecare dintre noi, si semnificatia acestora pentru vietile noastre si pentru abilitatea noastra de a co-crea constient o lume mai buna.

Traditie spirituala si stiinta Occidentala

M-am bucurat de oportunitatea de a calatori pe tot cuprinsul lumii. Am vizitat fiecare continent, cu exceptia Antarcticii. Am escaladat unii dintre cei mai inalti, mai neatinsi munti din lume, am vizitat sate indepartate din Himalaia si din Anzi si de asemeni am calatorit de-a lungul raurilor de langa leaganele civilizatiei.

Unul dintre cele mai interesante lucruri pe care le-am descoperit este ca numai aici, in Occident, simtim aceasta nevoie de explicatii bazate pe logica — cum ar fi conceptul de Camp Unificat sau Retea de Constiinta — pentru felul in care totul functioneaza: nevoia de dovezi la fiecare pas pe cale.

Si cred ca aceasta se datoreaza faptului ca in alte parti ale lumii, precum si in numeroase traditii vechi, oamenii nu simt nevoia de a actiona inginereste asupra fortelor Naturii. Mai degraba, ei accepta relatiile asa cum sunt – si apoi le aplica in vietile lor.

Asadar, atunci cand studiem Manuscrisele de la Marea Moarta, de exemplu, sau anumite traditii Gnostice, sau traditiile vechi, fie ele Egiptene sau Indigene, descoperim ca ei nu incercau sa descifreze modul in care functioneaza lucrurile. Pur si simplu, le acceptau asa cum erau, iar apoi intrebau: „Cum aplicam aceasta in vietile noastre? Cum cream vindecari miraculoase in trupurile noastre? Cum invitam fortele Naturii sa creeze ploaie pentru recolte, astfel incat sa putem supravietui?"

In Occident, vrem sa stim de ce si cum, deoarece am ales sa actionam inginereste asupra lumii. Am ales sa actionam inginereste asupra fortelor Naturii si, pentru a proceda astfel, trebuie sa intelegem cum functioneaza Natura.

Nu spun ca este corect, gresit, bun sau rau, insa spun ca traditiile vechi par sa contribuie cu cele mai intacte inregistrari referitor la cine suntem in Cosmos si la modul in care interactionam cu Creatia. Numai ca, in lumea noastra a stiintei, tehnologiei si ingineriei, vechilor texte nu li s-a acordat o buna primire sau multa crezare, deoarece nu explica „cum” sau „de ce” se petrec lucrurile in Natura.

Totusi, aceste texte ne spun cum sa ne ocupam de relatiile care deja exista.

Conceptul nostru stiintific de Camp Unificat si de Retele de Constiinta este reflectat, in aceste texte, ca Unime sau Unitate. Nu suntem numai o parte a Pamantului, ne spun aceste texte. Suntem Pamantul. Nu suntem numai o parte a Fortei care guverneaza intreaga Creatie. Suntem acea Forta.

Mai mult, in calatoriile mele, am avut oportunitatea de a corela relatiile dintre schimbarile fizice masurabile care se petrec in lumea noastra, cu predictiile realizate in unele dintre cele mai indragite traditii, in decursul timpurilor noastre: Hindusa, Budista, Egipteana, Maiasa, Nativ Nord Americana, Sud Americana, precum si traditii vechi Ebraice, pre-Crestine si Crestine.

Si am descoperit ca toate acestea, oricat de diferite ar putea parea la suprafata, se refera la timpurile istorice actuale, ca fiind unele de mari schimbari pe Pamant.

De asemenea, numeroase dintre traditiile care raman intacte ne poarta cu un pas inainte. Ele afirma ca nu este o schimbare pe care o putem astepta cu bratele incrucisate. In schimb, aceasta schimbare este, de fapt, un catalizator care ne invita – atat individual, cat si colectiv – sa facem, de asemenea, schimbari in noi insine. Suntem invitati sa acceptam semnificatia acestei mari schimbari in viata noastra – clipa de clipa — in cadrul carierei, a relatiilor, sanatatii, trupurilor noastre, precum si in pacea sau in lipsa de pace dintre natiuni.

Adaptarea si integrarea acestor schimbari in cadrul trupurilor noastre ne pregatesc, cu adevarat, sa ne armonizam cu schimbarile pe care le traverseaza Pamantul.

Nevoia de schimbare in noi insine este piesa care am observat ca lipseste din traditiile stiintifice si tehnologice.


Unimea si campul unificat

Aproape universal, textele si traditiile vechi ne spun, in limba timpului lor, ca suntem parte din tot ceea ce vedem, ca suntem conectati printr-o Forta la evenimentele din lumea noastra, unul la celalalt, la procesele din interiorul trupurilor noastre, precum si la Cosmos si dincolo. In traditiile noastre cele mai sfinte, aceasta Forta este descrisa ca atotputernica, ceva care intrepatrunde intreaga Creatie. Nu este "pe acolo", undeva. Este o parte din noi insine, precum si o parte din tot ceea ce percepem.

In prezent, stiinta Occidentala, incepand aproximativ din 1993, prin institutii academice si stiintifice acreditate, a realizat experiente cu rezultate neasteptate — si in anumite cazuri foarte surprinzatoare — demonstrand validitatea vechilor doctrine. In cadrul acestor experiente stiintifice, singura cale pe care ar putea fi explicat comportamentul aparte si bizar al naturii si al particulelor din lumea subatomica, lumea cuantica, ar fi conexiunea acestor particule printr-o Forta nerecunoscuta anterior.

Asadar, ceea ce se intampla acum, in anii timpurii ai secolului douazeci si unu, este tendinta stiintei Occidentale de a accepta vechea idee a acestui camp al unimii care interconecteaza intreaga Creatie.

Unii oameni de stiinta denumesc acest camp, Mintea Naturii. Alti oameni de stiinta il numesc Mintea lui Dumnezeu. (un nume celebru acordat de Stephen Hawking in cartea sa A Brief History of Time.) Numerosi cercetatori il denumesc acum Holograma Cuantica.

Acest camp al unimii, aceasta Holograma Cuantica raspunde la lucrurile pe care le facem si la modul in care gandim si simtim. El ne permite, ca indivizi, sa participam la evenimentele din vietile noastre, mai degraba decat sa ne simtim deznadajduiti, sa stam deoparte si sa privim cum lumea se zbate in pragul razboiului, sau privindu-i pe cei dragi cum se sting din cauza unor boli pe care nu le intelegem.

In prezent, oamenii de stiinta Occidentali nu numai ca identifica acest camp, dar ii si recunosc caracteristicile. Ei spun ca acest camp pare sa fie pretutindeni, tot timpul – o forma de energie care este deja prezenta, mai degraba decat generata intr-un loc si transmisa altundeva.

El este pretutindeni, tot timpul, si se pare ca a fost cu noi de la izvoarele Creatiei, de la ceea ce oamenii de stiinta numesc "Big Bang".

Asadar, este dintotdeauna aici, este pretutindeni, tot timpul, si se pare ca detine ceea ce oamenii de stiinta Occidentali numesc acum "inteligenta." Pare sa fie un camp inteligent, prin faptul ca raspunde la limbajul emotiei umane coerente.

Cu exceptia limbajului, acest camp pare sa fie foarte similar cu ceea ce oamenii de odinioara numeau Dumnezeu.

Limbajul lui Dumnezeu?

Limbajul pe care Campul Unificat pare sa il vorbeasca este cel al emotiei coerente.

Ce reprezinta emotia incoerenta? Este tipul de emotie pe care o traim atunci cand simtim intr-un fel, gandim in alt fel si exprimam ceva diferit fie de gandurile, fie de emotiile noastre.

Sa spunem, de exemplu, ca ajungem la serviciu, intr-o luni dimineata si tocmai am petrecut un sfarsit de saptamana cumplit cu familia si am pierdut pe cineva drag. Viata nu a decurs foarte bine si resimtim toate acestea, pe un anumit nivel. Iar un coleg de lucru ne intreaba cum a fost sfarsitul de saptamana si noi raspundem, "O, a fost bine".

Deoarece nu vrem sa vorbim despre toate aseta, sfarsim prin a ne bloca de la trairea unui simtamant coerent si a unei emotii coerente. Nu suntem onesti, asadar emotiile noastre nu ne sunt aliniate cu gandurile, sentimentele si modul de exprimare.

Emotia coerenta are loc atunci cand ceea ce gandim, simtim si exprimam sunt toate in aliniere. Atunci cand traim o emotie coerenta, se poate masura si atesta documentar ca se manifesta, de asemenea, efecte care se extind dincolo de trupurile noastre.

De exemplu, daca ne-am ruga pentru vindecarea celui drag noua, insa ne-am gandi ca probabil nu se va intampla, si am simti frica pierderii, atunci rugaciunea respectiva nu ar vorbi "limba" Hologramei Cuantice.

Dar, in acelasi exemplu, daca simtim si gandim ca persoana draga este deja vindecata – sau, in exemplul rugaciunii pentru pace, ca pacea exista deja in lumea noastra – aceasta declanseaza o serie de procese in trupurile noastre.

In primul rand, creeaza o schimbare chimica, o modificare in nivelurile pH-ului – adica alcalinitatea si aciditatea din fluxul nostru sanguin – si modifica nivelurile hormonale ale corpului. Hormonul precursor care sustine viata, DHEA*, de exemplu, creste cu peste suta la suta, in corp, intr-un interval de numai sase ore, in prezenta emotiilor coerente de apreciere si recunostinta.

* DHEA joaca un rol esential in metabolismul proteinelor, al carbohidratilor si al lipidelor si ajuta la mentinerea nivelului glicemic in limite normale. El ajuta la reglarea greutatii, a tensiunii arteriale si la functionarea corecta a sistemului imunitar. Organismul il foloseste ca pe un precursor nespecific al hormonilor steroidieni – de la hormonii androgeni pana la cei estrogeni. DHEA contrabalanseaza cortizolul, protejand impotriva efectelor daunatoare ale secretiei excesive de cortizol. Durata sa de viata plasmatica este foarte scurta si, de aceea, cea mai mare parte a DHEA circula sub forma de sulfat (DHEA-S), o rezerva rapid disponibila de DHEA pentru sinteza de hormon androgen si estrogen. (n.tr.)

Hormonii cum ar fi cortizolul*, hormonul stresului, se diminueaza cu peste 23 la suta in decursul acelorasi sase ore, in prezenta emotiei coerente.

*Cortizolul este implicat in numeroase functii esentiale ale organismului, cum ar fi metabolizarea si utilizarea proteinelor, a carbohidratilor si a grasimilor, reactia organismului la stresul fizic si psihic, precum si controlul inflamatiilor si mentinerea unui nivel adecvat de zahar in sange. Cortizolul ajuta la mentinerea tensiunii arteriale in parametrii normali, precum si la o activitate normala a creierului si a sistemului nervos. (n.tr.)

Asadar, stim ca emotia declanseaza procese in interiorul trupurilor noastre, iar acum stim ca acele procese au efecte cuantice, care se extind dincolo de corp, in familiile, in comunitatile noastre, in societatile din jurul nostru.

Asadar, prin intermediul emotiei coerente, influentam Campul Unificat sau Retelele de Constiinta, in mod intentionat.

Nevoia de Schimbare Personala

Daca noi suntem Pamantul, daca noi suntem Forta, rezulta ca, atunci cand Pamantul trece prin schimbari — de exemplu, cand se modifica magnetismul Pamantului sau daca are loc o inversare a polilor — trupurile noastre se vor modifica, la randul lor.

Cu alte cuvinte, aceste tipuri de schimbari au efecte directe asupra modului in care percepem spatiul si timpul, asupra relatiilor, povestilor noastre de iubire, tiparelor de somn si asupra modului in care ne percepem unul in relatie cu celalalt. Toate acestea sunt afectate de schimbarile Pamantului.

Cred ca majoritatea cititorilor mei vor fi de acord ca fiecare dintre noi traieste, chiar acum, intr-o masura mai mica sau mai mare, schimbari in viata personala, care reflecta tipurile de schimbari care se petrec pe Pamant, la un nivel mai amplu.

Mai mult decat atat, in limbajul celor de odinioara si al celor mai indragite traditii spirituale, credinta ne poarta intr-un "spatiu" in care putem influenta fortele Naturii din jurul nostru si putem provoca, in lumea noastra, felurile de schimbare pe care le numim miracole.

Sau, cum ar formula știinta Occidentala, emotia umana coerenta produce o modificare chimica in trupurile noastre, iar acea modificare chimica are efecte cuantice care se extind dincolo de corpurile noastre și determina transformari in lumea fizica (și acum nu mai este un "miracol").

Insa, daca am realiza o schema logica a acestor doua moduri de a descrie ceea ce se petrece, schema ar fi aceeași pentru viziunea știintifica și traditionala asupra lumii.

In textele Eseniene, și in textele Ebraice și Creștine, modul de a scrie aceasta este ca atunci cand gandul, sentimentul și emotia devin una — cu alte cuvinte, cand sunt toate aliniate — atunci ii spunem muntelui "Muta-te!" iar muntele se muta.

Sursa: Editura For You

Neale Donald Walsch - 24 dec 2010


Aceasta este transcrierea unei prezentari a lui Neale din 24 Decembrie 2004 de la Ceremonia Anuala de Craciun oferita de catre ReCreation Foundation din Ashland, statul Oregon.

"Ei bine, iata-ne din nou aici.

Timpul a inghesuit totul si iata-ne din nou aici, in acea perioada a ciclului anual care este atat de speciala pentru multi dintre noi.

Nu-i asa ca e minunat?

Am de gand sa vorbesc putin si dulce in seara asta, ceea ce va face ca totul sa fie si mai minunat.

Fara mesaje si predici lungi. Cred ca mesajul din seara asta nu trebuie sa vina de la mine. Ceea ce conteaza in seara asta este ceea ce simtim in inimile noastre, fiecare, si nimeni nu trebuie sa ne spuna ce sunt acele simtaminte.

Asa ca m-am gandit sa fac doar cateva observatii, daca imi permiteti si sa lasam apoi totul sa decurga – sa dam voie acestei seri, si zilei de maine si acestei intregi perioade de Sarbatori in care ne aflam, sa ne vorbeasca fiecaruia asa cum vrea. Asa cum a fost in fiecare an in aceasta perioada.

In fiecare an la acest moment este sarbatoare. Dar ma gandeam azi dimineata cand m-am sculat – ce-ar fi sa sarbatoresc asta seara, in mod diferit ?

Nu sarbatorirea nasterea Mantuitorului, ci sarbatorirea nasterii Mantuitorului.

Lasati-ma sa va explic.

Sarbatoarea Craciunului a deventi atat de mare, atat de scapata din fraie, incat se pare ca toti au tot felul de pareri despre ce inseamna ea de fapt.
Un lucru despre care stiu sigur ca ea nu inseama pentru mine, este ca e o doctrina sau o dogma. Se refera desigur la sarbatorirea nasterii lui Isus Cristos, pentru ca asta este un motiv pentru sarbatorire, dar pentru mine, nu se refera la nasterea unei religii sau a unei teologii.

Se refera la nasterea Mantuitorului, desigur, dar numai daca Mantuitorul s-a nascut in aceasta noapte.

S-a nascut un mantuitor, intr-un grajd, asa ni s-a spus, cu multi multi ani in urma. Dar mai este ceva ce adesea nu ni s-a spus: Ca exista un mantuitor care s-a nascut in fiecare noapte, in fiecare zi, in fiecare minut, undeva pe planeta asta, de la inceputurile ei.

Asa gandesc eu despre asta, cel putin. Si pun acest gand in fata voastra, in aceasta seara, pentru ca poate sa il luati in considerare, ca idee. Nimic mai mult.

Nu o dogma, nici o doctrina. Doar ceva de considerat, de gandit, pentru a cantari apoi in inima noastra.

Ce-ar fi daca fiecare dintre noi am fost meniti sa fim mantuitori? Ce-ar fi daca am fi toti mantuitori? Ce-ar fi daca, de fiecare data cand se naste cineva, se naste un mantuitor? Singura intrebare care s-ar pune ar fi, daca stim asta sau nu....

Exista ceva ce sarbatorim acum si mie mi sa pare ca este ceva mai mare decat orice persoana sau religie sau doctrina.

Este ceva ce milioane de oameni vor simti in seara asta - vor simti in comun si vor simti impreuna. Si imi pare rau daca asta suna naiv, sau chiar ridicol, dar cred ca ceea ce se simte poate fi pus intr-un singur cuvant : IUBIRE.

Acuma, daca Iubirea este ceea ce sarbatorim asta seara, nu conteaza cum este “ambalata”, in ce fel de dogma este invelita sau cu ce doctrina este parfumata. Are importanta doar daca este reala si adevarata, si prezenta, aici si acum in vietile noastre si in lumea noastra.

Si exista un mod de a ne garanta asta. Prin a o pune acolo.

La urma urmelor, depinde de noi.

Daca vrem ca omenirea sa primeasca adevaratul dar al Craciunului si acesta sa dureze tot anul, trebuie sa fim de accord sa devenim, fiecare dintre noi in felul sau, mantuitorul.

Eu mi-am dat seama in aceasta dimineata, in timp ce ma gandeam la asta, ca ceea ce se intampla in aceasta perioada speciala nu va avea nici o semnificatie, pana cand nu ii voi da eu o semnificatie in prorpia mea viata si in vietile altora. Traim acum intr-o lume care nu este lumea pe care am alege-o, daca am crede ca am avea de ales.
Acestea sunt vestile pentru aceasta zi. Sunt vestile pe care Isus Cristos a venit sa ni le dea.

Avem optiuni.

Cu totii avem, si daca ne vom da permisiunea noua insine sa vedem lucrurile asa si sa ne vedem pe noi insine astfel - ca persoana care face o alegere, ca persoana care modeleaza aceasta alegere, ca persoana care impartaseste alegerea, atunci putem salva aceasta zi pentru omenire. Mantuitorul poate sa se nasca asta seara, cand lasam ca iubirea neconditionata sa se nasca din nou in inimile noastre.
Am primit un mesaj in email, acum vreo doua zile si as dori sa-l impartasesc cu voi. Se potriveste cu aceasta sarbatoare, pentru ca scoate in evidenta cate de usor este sa iubesti, cat de usor este sa fii un mantuitor, intr-o lume care plange sa fie salvata, persoana cu persoana, moment cu moment.

Este o poveste care vine la noi, de la o femeie care, in urma cu multi ani, a lucrat ca voluntar intr-un spital. A cunoscut o fetita pe nume Liz, care suferea de o boala rara si grava.

Singura ei sansa de a se reface parea sa fie o tranfuzie de sange de la fratele ei de 5 ani, care supravietuise In mod miraculos, dupa aceeasi boala si dezvoltase anticorpii necesari pentru combaterea ei.

Medicul i-a explicat fratiorului mai mic care era situatia si l-a intrebat daca ar vrea sa ii dea niste sange surorii lui . Baietelul a ezitat, doar pentru o secunda, inainte de a respira profund si a spune : “ da, o sa fac asta, daca asta o salveaza” .
Pe masura ce tranfuzia progresa, baietelul statea intins in pat langa sora sa si zambea, ca noi toti de altfel, vaznad cum ii revenea culoarea in obraji. Apoi fata lui a devenit palida si zambetul lui s-a stins. S-a uitat la doctor si l-a intrebat, cu voce tremuranda,” Voi incepe sa mor chiar acum?”

Vedeti, fiind foarte tanar, baietelul l-a inteles gresit pe doctor; el a crezut ca ii va da surorii sale tot sangele sau, pentru a o salva.

Aici este vorba despre iubire. Pura, simpla curate si dulce. Vorbim despre dragoste.

Iubirea poate fi trimisa altora, intr-o mie de feluri. Chiar si gandurile de iubire pot schimba lucrurile. Ele pot fi simtite. De catre tine si de catre persoana la care te gandesti.
Da, ei pot simti. Poti literalmente sa “trimiti iubire de la unul la celalalt”, cu puterea gandului tau. De fapt, vei avea sansa sa faci asta, diseara. In scurt timp vom aprinde lumanari si acest ritual poatre sa insemne mai mult decat ceea ce stii tu. Daca diseara, cand vei aprinde lumanarea, te vei gandi cu iubire la cineva, fie ca mai este in corp sau si-a parasit corpul terestru, nu va conta. Ei vor simti.
Si asa se incepe. Prin fapte simple ca acesta. Va sigur ca asa este. Iubirea pentru altii, pe care tu o aprinzi in inima ta, se va aprinde si in inima celorlalti. Lumina s-ar putea sa fie mai slaba la inceput, dar nu se va stinge. Nu poate sa se stinga, atata timp cat tu continui sa o pui acolo.

Acesta a fost mesajul celui a carui nastere o sarbatorim asta seara. Si, asa cum am spus, nu aveti nevoie de mine ca sa va spun asta. Dar eu am nevoie de voi. Nu am avut prea mult success in acest department al vietii mele – iubirea . Mi–ar fi placut sa o fac mai bine. As dori sa fiu mai iubitor. Deci uitati darul pe care il puteti face asta seara. Ajutati-ma sa fiu asa. Si, de altfel, ajutati pe oricine puteti sa ii atingeti viata.

Faceti-o prin a-l iubi, simplu, sincer, deschis, fara conditionari. Redati-l propriei lor persoane. Daca ma veti reda pe mine, mie insumi, poate ca voi fi mai bun decat sunt.

Voi sunteti singura mea speranta. Voi trebuie sa ma vedeti, asa cum am incetat sa ma mai vad eu insumi. Voi trebuie sa vedeti in mine ceea ce eu nu mai resusesc sa vad. Asta inseaman sa imi daruit ceea ce nu poate fi descries in cuvinte. Asta este comoara comorilor.

Voi face tot posibilul sa va dau si eu voua acest lucru. Stiu ca si voi veti incerca sa imi dati mie. Sa ni-l daruim unul altuia, si tuturor oamenilor. Atunci, mantuitorul se va fi nascut... in noi.

Si atunci putem aduce, putem aduce, cu adevarat, Bucurie in Lume (Joy to the World).

Sarbatori Fericite, tuturor. Cu iubire...Neale."

Sursa: Editura For You