Puterea unei imbratisari


Este bine dovedit ca toti avem nevoie de contactul fizic cu cei dragi. Imbratisarea este forma cea mai importanta de transmitere a aceste miraculoase calduri umane.
Cand ne atingem intr-o imbratisare afectuoasa, ne invioram intens simturile si reafirmam incredere in propriile sentimente.

Deseori nu gasim cuvintele potrivite pentru a exprima ce simtim, acea imbratisare este coplesitoare. Alteori nu indraznim sa spunem ce simtim. ori din timiditate, ori ca sentimentele ne tulbura si in acest caz imbratisarea isi dovedeste amploarea.

Imbratisarile pe langa senzatia de bine ce ne-o lasa, alina durerea, depresia si anxietatea. Provoaca stimulari psihice si fiziologice pozitive, la cel ce imbratiseaza precum si la cel imbratisat . Este o comuniune intensa de bine ce se transmite de la unul la altul.

Este important de stiut: imbratisarile prin aceasta ampla manifestare afectuoasa in compania semenilor, sunt chiar necesare pentru dezvoltarea personalitatii.

Oamenii de stiinta, in urma multor studii, au ajuns sa redescopere ceea ce mamele stiu de mult timp si anume ca o imbratisare tandra aduce mai mult bine decat un tratament pe baza de medicamente, deoarece atingerea iti amelioreaza durerea.

Potrivit cercetatorilor din Suedia, atunci cand piele este mangaiata cu delicatete de catre cineva drag, durerea este mai putin intensa. Acest lucru explica actiunea instinctiva a parintilor care isi strang caopiii la piept sau ii mangaie atunci cand sufera din cauza unei probleme de sanatate.

Ce ne aduce o imbratisare?
Protectie...
Este important pentru oricine de a se simti protejat... prin acest simplu, dar extrem de generos gest, dar si mai mult pentru copii si batrani, ce frecvent depind mult de dragostea celor din jur.

Siguranta...
Toti avem nevoie de un plus de siguranta. Daca de multe ori nu traim acest sentiment este si din cauza ca intretinem intr-o forma ineficace relatiile cu cei din jur.

Incredere...
Increderea in propria fire sau in cei apropiati, ne face sa avansam cand teama afecteaza dorinta de a participa cu entuziasm la provocarile vietii.

Forta...
Cand transmitem emergia noastra prin imbratisare, cu siguranta propriile noastre forte cresc.

Sanatate...
Contactul fizic in imbratisare implica o energie vitala capabila de a vindeca sau usura suferinta.

Recunoastere...
Prin imbratisare transmitem un mesaj de recunoastere a valorii si nobletei ce este depozitata in fiecare...

Conform invataturii taoiste, copacii au efecte benefice asupra longevitatii: transforma energiile negative in energii pozitive.
Strangand in brate un copac va reincarcati cu energie vitala.


In China imbratisarea copacilor este un fenomen de masa. Dimineata parcurile sunt pline de tree-huggers.

Ai imbratisat deja astazi pe cineva? :)
Nu uita: nu pierde prilejul unei mari binefaceri...

O imbratisare face si spune multe...

Imbratiseaza-ti prietenul sau prietena, imbratiseaza cu toata caldura pe toti cei dragi tie, imbratiseaza-ti copiii, chiar si un animal sau o planta draga.

Imbratiseaza totul.

Eu te imbratisez cu mare drag...

Sursa: suntsanatos.ro

3 comentarii:

petrut.sci7 spunea...

frumos

Anonim spunea...

sant de acord cu inbratisarea,,dar exista si un mare pericol,,posibil ca persoana inbratisata sau chiar tu sa deti energi negatve ,,si automat voit sau nevoit se transmit va spun din propria experenta,,intr-o zi mam intalnit cu o prietena ,eu eram foarte bine dispua si plina de energie,,ea era trista si o vedeam intro aura neagra tot tinpul se vaita ,ca nui mere bine ca cutare simnte cai face rau ,dar in clipa cand ea ma inbratisat am simtit ca ma prabusesc mia fost extrem de rau tinp indelungat mai mult de 2 saptamani ,atunci am plecat urgent la biserica la SF icoana facatoare de minuni a MAICUTI DOMNULUI,,in fata icoanei cand am ajuns am simtit o vibratie ata de puternica si un val de caldura in tot corpul ,am inceput sa pling ,am simtit ca ceva greu si rau iese din mine ,,doamne fereste..de atunci incerc sa o ocolesc ,numai cand o vad mi se face rau ,,nu am putere sa o salvez ,fiin o fire pesimista ,nu crede in icoane facatoare de minuni ,sau altele,,de aceea e bine cand noi ne simtim rau nervosi ,sa nu inbratisam nici maca o planta sau animal nici atat ,cai transmitem raul lor ,,nu sant de acord cu inbratisarea..

Masaj erotic Cluj Napoca spunea...

Oare si copacii au energii negative?