Iluminarea prin iubire, starea fara dorinte


"Uneori, daca esti relaxat pot exista momente scurte de revelare a sinelui. Exista astfel de momente in care esti relaxat. Cand esti indragostit, cand iubesti: pentru cateva momente iubitul sau iubita se afla cu tine.

Ai dorit foarte mult asta, ai luptat mult si acum, in sfarsit, iubita este cu tine. Pentru o clipa mintea dispare. Ai depus mult efort pentru a fi cu el sau cu ea. Mintea a luptat mult, a cautat, s-a gandit enorm de mult la acel lucru, iar acum iubita este langa tine si brusc mintea nu mai poate gandi.

Vechiul process nu mai poate continua. Pana acum cautai persoana iubita: acum aceasta se afla langa tine si mintea pur si simplu se opreste. In acel moment nu mai exista dorinte. Esti relaxat, esti “aruncat” in tine insuti.


Pana cand iubita sau iubitul nu iti poate provoca aceasta stare de patrundere in tine insuti, aceea nu este iubire. Pana cand nu devii tu insuti in prezenta iubitei, aceea nu este iubire. Pana cand mintea nu inceteaza sa mai functioneze in prezenta iubitei, aceea nu este iubire.

Uneori se intampla acest lucru, iar mintea si dorintele dispar. Iubirea este fara dorinte. Incearca sa intelegi: poti dori iubirea, dar aceasta este o stare fara dorinte. Cand apare, acolo nu mai poate exista nici un fel de dorinta: mintea este calma, linistita, relaxata. Nici o devenire, nici un fel de imprastiere.

Insa acest lucru se intampla doar pentru cateva momente, daca se intampla vreodata. Daca iubesti sau ai iubit, stii ca aceste cateva clipe vor apare. Este un soc. Atunci mintea nu mai poate functiona, deoarece intregul ei mecanism a devenit nefolositor, absurd. Cel sau cea pe care ai dorit-o se afla langa tine si mintea nu mai poate gandi ce sa faca.

Pentru cateva momente intregul mecanism se opreste. Esti relaxat in tine insuti. Ai atins centrul, fiinta ta si simti ca esti sursa acestei bunastari si fericiri. Te umple o mare fericire, te inconjoara un parfum sublime. Brusc nu mai esti acelasi om ca mai inainte.

De aceea, iubirea transforma atat de mult. Daca iubesti, nu poti ascunde asta. Este imposibil! Daca iubesti, se va vedea. Ochii, fata, mersul, felul de a sedea, totul arata ca oiubesti, ca nu mai esti acelasi om. Mintea doritoare nu mai este acolo. Pentru cateva momente esti precum un Buddha.

Dar acest lucru nu poate tine mult. Imediat mintea va incerca sa isi revina dupa acest soc si va incerca sa gaseasca scuze si metode pentru a gandi din nou. De exemplu, mintea va spune ca ti-ai atins scopul, dar dupa aceea? Ce vei face?

Acum vor incepe argumentarile. Vei gandi: “Astazi sunt cu iubita mea, dar oare voi fi si maine?” Mintea deja a inceput sa gandeasca. Iar in momentul in care ea lucreaza, deja ai cazut in devenire. […]

Acest lucru se intampla oricui. Cand ai iubit pe cineva au existat momente in care mintea disparea. Dar apoi te-ai casatorit. De ce? Pentru a avea mereu acele momente. Insa ele au disparut atunci cand nu erai casatorit si nu mai pot reveni acum, deoarece situatia este diferita.

Cand doi oameni se intalnesc pentru prima data, acolo este o situatie noua. Atunci mintile lor nu mai pot functiona. Ei sunt coplesiti de situatie – sunt umpluti de aceasta noua experienta, de aceasta noua viata, de aceasta noua inflorire! Apoi mintea incepe sa functioneze si ei vor gandi: “Ce moment sublim! Hai sa ne casatorim pentru a putea repeta aceste clipe minunate!”

Mintea va distruge totul. Casatoria inseamna minte. Iubirea este spontana; casatoria este ceva calculat. Casatoria este un lucru matematic. Atunci vei astepta acele momente beatifice, dar ele nu vor mai reveni. De aceea, fiecare femeie sau fiecare barbat casatorit este frustrat – deoarece ei asteapta reaparitia acelor momente frumoase, care au existat in trecut.

De ce nu mai apar? Pentru ca intreaga situatie s-a schimbat: acum tu nu mai esti nou, nu mai exista spontaneitate, acum iubirea este doar o rutina. Totul a ajuns sa se limiteze doar la obligatii si datorii. Iubirea a devenit o datorie, nu o bucurie. La inceput era o bucurie, acum este o obligatie. Si aceasta obligatie nu iti poate darui aceeasi fericire pe care ti-o da amuzamentul, bucuria.

Este imposibil!! Mintea ta a creat totul. Acum astepti producere acelor momente si cu cat astepti mai mult, cu atat mai mica este posibilitatea lor de aparitie. […] Acum nu mai poate apare nimic. Asa ceva nu apare decat atunci cand esti deschis: se intampla intotdeauna intr-o situatie noua.

Asta nu inseamna sa schimbi coordonatele vietii tale zilnic, ci inseamna sa nu perimiti mintii sa creeze un sablon. Atunci sotia sau sotul tau te va incanta in fiecare zi. Nu permite mintii sa astepte, nu-i permite sa se miste in viitor. Astfel maestrul sau prietenul tau va fi mereu nou. Si totul este nou in lume, cu exceptia mintii. Mintea este singurul lucru care este vesnic vechi.

Soarele este altul in fiecare zi. Astazi pe cer nu este acelasi soare care a fost si ieri. Luna este noua, ziua, noapte, florile, copacii… totul este nou, doar mintea nu este. Ea este vesnic veche - tine minte, vesnic - deoarece pentru a exista are nevoie de trecut, de experiente acumulate, de experiente proiectate.

Mintea are nevoie de trecut, iar viata numai de prezent. Viata este vesnic fericita - mintea niciodata. Ori de cate ori permiti mintii sa te controleze pe tine, atunci odata cu ea apare acolo si nefericirea."

Osho

Iubirea este adevarata voastra natura


Salutari, dragii mei! Sunt Kryon, din Serviciul Magnetic.

E minunat sa fiu cu voi aici, in San Jose, Costa Rica, in aceasta dupa-amiaza. E multa iubire in aer, iar multa iubire inseamna si multe schimbari. Urmeaza numeroase schimbari pentru intreaga planeta, dar si pentru Costa Rica. Va veni o Lume Noua – o lume cu totul noua. Constiinta omenirii a avut foarte mult de suferit, iar acest lucru este in curs de remediere. Constiinta planetei si a fiintelor umane care o populeaza se va reintoarce la un nivel nou, un nivel la care exista iubire. Si bucurie. Si libertate. Va fi un nivel al constiintei la care veti intelege realitatea si spiritul, prin iubire absoluta si pura.

Va veni o noua lume, dragii mei, iar acest lucru inseamna ca va trebui sa va schimbati – inseamna ca va veti schimba in launtrul vostru. Voi toti, cei aflati in aceasta sala, sunteti vindecatori si cea dintai menire a unui vindecator este aceea de a se vindeca pe sine… cea mai mare parte a acestei cunoasteri s-a pierdut, iar acum v-o aducem prin intermediul lui David. Pe durata acestui channelling, va vom oferi posibilitatea de a simti energia anului 2012. Ii vom permite energiei din aceasta sala sa atinga nivelul inalt al energiilor anului 2012.

Ne aflam aici pentru a ne deschide inimile si a realiza o conexiune intre noi. Deschideti-va, asadar, inimile catre univers; stabiliti cu adevarat o conexiune cu universul. Permiteti-le energiilor voastre sa se apropie si mai mult de energiile si sincronicitatile sistemului vostru solar, caci Lumea cea Noua se apropie intr-adevar – o lume in care furia, tristetile si durerile voastre sufletesti vor fi de domeniul trecutului. O lume cu totul si cu totul noua va veni, iar voi primiti, cu totii, cele mai noi informatii despre aceasta lume. Noi ne aflam aici, pentru a va ajuta sa porniti pe drumul catre aceasta noua lume.

Amintiti-va, dragii mei, ca totul pe aceasta planeta e lumina, vibratie si energie si ca voi, cei care va aflati in aceasta sala, sunteti, cu totii vibratie, lumina si energie; ca aveti cu totii visuri si ca aceste visuri va conduc spre Noua Lume. Noua Lume este o lume a visurilor voastre. Va invitam sa va relaxati, sa inchideti ochii si sa va conectati la Mama-Pamant, prin intermediul talpilor si al chakrei-radacina. Simtiti sub voi prezenta Mamei-Pamant. In centrul Mamei-Pamant se afla o minunata inima roz; priviti cum aceasta inima bate si simtiti bataile inimilor voastre. Urmariti-va respiratia si coborati in interiorul acestei inimi roz… devenind asemeni unui burete care absoarbe aceasta minunata lumina roz… aceasta energie roz, care este energia Mamei-Sfinte si a Femininului-Sacru. Absorbiti aceasta energie si sincronizati-va bataia inimii, cu cea a Mamei-Pamant. Urmariti-va respiratia… continuati sa respirati… va aflati intr-o calatorie.

Va aflati cu totii intr-o calatorie ce are ca destinatie iubirea… sunteti pe cale sa creati viata visurilor voastre… lasati iubirea sa curga… si, pe masura ce realizati conexiunea cu Mama-Pamant, lasati senzatiile sa vina… apoi sa plece. Lasati senzatiile sa vina si sa plece… simtiti aceste senzatii tot mai adanc si tot mai adanc in trupurile voastre. Simtiti cum se invarte luna in jurul Pamantului… imaginati-va, pur si simplu, cum se invarte luna in jurul Pamantului si simtiti aceasta miscare…. fie ca sunteti barbat sau femeie, aveti cu totii o latura feminina… permiteti-i feminitatii voastre sa se conecteze la aceasta rotatie a lunii si sincronizati-va cu luna, lasand iubirea sa curga si, in acelasi timp, lasati-va inimile sa se deschida tot mai mult si tot mai mult, pana la crearea unei punti intre inimile voastre si toti cei aflati in aceasta sala… permiteti-le energiilor voastre sa se inalte tot mai sus si tot mai sus…si permiteti crearea unei legaturi profunde cu cei aflati langa voi… lasati-va inimile sa creasca, pana cand vor ajunge in inimile celor de langa voi si primiti iubirea lor…

Sa ne imaginam acum ca, in mijlocul marelui Soare Central, se afla o minunata inima verde… si ca inima verde este simbolul Tatalui-Sfant si al Masculinului-Sacru… lasati aceasta energie sa se scurga prin chakra-coroana… prin al treilea ochi… lasati-o sa se combine cu elementele feminine si sa curga impreuna cu ele prin chakra gatului… prin inima… prin plexul solar… prin cea de-a doua chakra… prin chakra-radacina si sa se uneasca cu inima Mamei-Pamant.

Concentrati-va din nou atentia asupra inimii voastre…fiti alaturi de inima voastra…lasati-va inima sa se deschida chiar mai mult decat este deja… pana in 2012, inimile voastre vor fi cu totul deschise, in permanenta… aceasta este, dragii mei, Noua Lume si inspre aceasta lume ne indreptam. Permiteti-le energiilor voastre sa se inalte tot mai sus… ghizii vostri spirituali va stau la dispozitie si e atata iubire in aer, incat nu depinde decat de voi sa le permiteti energiilor voastre sa se deschida catre aceasta iubire… sa devina iubire… iubirea este adevarata voastra natura… iubirea este sinele vostru adevarat… sunteti iubiti – sunteti iubiti foarte, foarte mult.

Ghizii vostri spirituali sunt la dispozitia voastra si au venit sa va ofere iubire… sunt uimiti si isi exprima admiratia fata de ceea ce voi ati realizat deja. Simtiti prezenta ghizilor vostri spirituali… rugati-i sa va dea un semn ca sunt aici – poate o atingere usoara a fetei sau a urechii… intrati intr-un spatiu in care ii puteti simti… sunteti cu totii fiinte spirituale, care se afla, in acest moment, intr-un corp fizic… si care uneori se bucura de viata pe Pamant, iar alteori sufera… dar suferinta se apropie de sfarsit, dragii mei, caci toata suferinta voastra este cauzata de durerea sufleteasca.

Acolo unde simtiti o suferinta in corp, concentrati-va atentia asupra acestei senzatii de durere si lasati, pur si simplu, senzatiile sa apara… apoi sa plece. Noi suntem aici, in aceasta dupa-amiaza, pentru a va purta spre nivelul energiilor din 2012. Permiteti-le acestor energii sa se inalte tot mai sus; numeroasele prezente din lumea spiritelor le permit energiilor din aceasta sala sa se inalte tot mai mult… Energiile taramului ingerilor umplu si ele aceasta sala si se afla aici pentru a va ajuta; lasati iubirea si energiile din sala sa se inalte tot mai sus… Kryon este si el aici, pentru a va invalui cu afectiunea lui…lasati acest val de afectiune sa se astearna peste voi… si simtiti iubirea… simtiti iubirea lui Kryon.

Va aflati cu totii intr-o calatorie intre doua niveluri – subconstient si constient… intuneric si lumina… lasati lumina sa se reverse si sa va patrunda in trupuri, conectati-va din nou la energiile iubirii… deschideti-va inimile tot mai mult si mai mult, lasati-le sa devina atat de mari, incat sa atinga dimensiunile acestei incaperi… si, pe masura ce ating aceste dimensiuni, veti simti imparatia ingerilor… lasati energiile sa se intrepatrunda, prin contopirea energiilor voastre pamantene, cu energiile spiritului.

Punctul terminus al calatoriei voastre este adevarul – voi, asa cum sunteti cu adevarat… le permiteti energiilor voastre sa se inalte tot mai sus si tot mai sus… in aceasta dupa-amiaza veti ajunge la nivelul de energie al anului 2012… in acest moment, nivelul energiilor voastre reprezinta un procent de 80 – 90% din nivelul care va fi atins in anul 2012… Noua Lume se apropie, dragii mei, iar in aceasta zi dorim sa punem capat suferintelor voastre… simtiti, asadar, ce anume va face sa suferiti cel mai mult… ceea ce va face sa suferiti cel mai mult nu va mai exista in viata voastra, dupa 2012. Lasati acel „ceva” care va face sa suferiti cel mai mult sa va patrunda in trup… si concentrati-va atentia asupra acelei parti a corpului… intoarceti-va in timp, in perioada copilariei… si lasati gandurile si senzatiile sa vina… lasati-le sa vina… si sa plece. Vedeti care sunt aceste ganduri si senzatii.

Sunteti pe drumul catre Lumea Noua, dragii mei – o lume in care nu exista suferinta, o lume in care veti fi puternic conectati cu divinitatea… o lume in care va veti cunoaste ghizii spirituali… in care ii veti putea vedea pe ghizii vostri spirituali si in care acestia va vor prinde de mana si va vor conduce catre o noua vibratie… Lumea Noua va fi extrem de diferita de cea veche. Vom trai cu totii in abundenta si vietile voastre, ale tuturor, vor fi asa cum le-ati visat… va fi o lume in care va veti iubi sotul sau sotia, o lume in care relatiile vor avea un curs firesc, o lume in care vom avea legaturi profunde cu ceilalti, fie ei de sex masculin sau feminin si fara deosebire de culoarea pielii si de multe alte aspecte. Va veti pretui si respecta unii pe altii pe deplin si de o maniera care vine de la sine, fiind incarcata de profunzime si semnificatie… nu va veti mai simti singuri… va veti simti una cu universul… veti fi in legatura cu universul si va veti simti in deplina siguranta, cu desavarsire feriti de pericole.

Nivelul energiilor voastre reprezinta acum 90% din nivelul pe care il veti simti in 2012… permiteti-le energiilor voastre sa se inalte tot mai sus si sa realizeze o legatura tot mai profunda cu Tatal-Cer …aceia dintre voi care vor pleca primii… si va stiti… vor simti o legatura perfecta cu universul… veti deveni fiinte complete… veti deveni acele fiinte extraordinare, ce strabat uimitoarea cale dintre Cer si Pamant. Nivelul energiilor se afla acum la 95% din nivelul care va fi atins in 2012; urmariti cum va arata viata voastra pe masura ce ne apropiem tot mai mult de nivelul de 100%...viata va fi altfel pentru fiecare…va fi cu totul si cu totul diferita pentru fiecare. Va veti alege viata pe care o doriti…toate deciziile voastre vor avea la baza iubirea…veti fi profund legati de Tatal-Cer si Mama-Pamant si va veti cunoaste toate legaturile de familie; cu totii va conduceti familiile catre aceasta noua lume – lumea visurilor voastre.

Urmariti-va energiile – lasati tot ceea ce nu apartine energiilor anului 2012 sa vina… si sa plece… prin chakra-coroana, simtiti legatura profunda cu inima marelui Soare Central, cu Cerul-Tata…energiile Tatalui-Sfant se intorc… toate energiile Masculinului-Sacru se intorc… toate energiile Femininului-Sacru se intorc. Veti simti mai multa iubire, va veti simti mai deschisi… multi dintre voi au mai fost aici, pe Pamant… cu totii v-ati inaltat… voi toti, cei aflati in aceasta sala, v-ati inaltat intr-una dintre vieti si multi dintre voi ati fost prigoniti pentru ca v-ati inaltat catre adevarata divinitate, iar acum aceste persecutii vor inceta. Traim alte vremuri acum. Intreaga planeta se indreapta, in mod constient, catre Noua Lume… caci voi, cei aflati in sala, deschideti drumul catre aceasta stare a constiintei, catre aceasta noua lume si va invitam sa va intoarceti la vietile trecute in care v-ati inaltat si sa le permiteti acestor energii sa revina, sa le permiteti cunoasterii si intelepciunii sa curga prin voi… intoarceti-va in timp tot mai mult si tot mai mult, pana la momentul in care ati devenit o fiinta luminata, care traieste pe planeta Pamant… si lasati aceste energii sa curga prin voi si aceste ganduri sa patrunda tot mai adanc si tot mai adanc in trupurile voastre… iar acesta va fi nivelul cel mai scazut de energie pe care il veti simti in 2012…

In acest moment puteti simti energia anului 2012… este motivul pentru care, in aceasta dupa-amiaza, un mic grup select poate simti energiile anului 2012… si poate experimenta senzatia… poate simti, pur si simplu, aceasta senzatie… viata nu este un proces intelectual… viata este o senzatie; orice ati simti acum, veti putea crea chiar voi si veti simti cu usurinta aceasta energie in 2012… simtiti legatura profunda pe care o aveti cu Tatal-Cer si legatura profunda pe care o aveti cu Mama-Pamant.

In timpul unor channellinguri derulate in trecut, am putut simti aceasta energie pentru doar cateva secunde; acum, insa, va invitam sa mentineti aceasta energie timp de cateva minute… renuntati la tot ceea ce nu va mai e de trebuinta si tot ceea ce nu sustine aceasta energie a anului 2012. Simtiti starea de gratie si de libertate… de siguranta si protectie… simtiti unitatea… permiteti-le energiilor voastre sa se amplifice, ajungand la niveluri tot mai inalte… primiti, chiar in acest moment, un sprijin important din partea lumii spiritelor, a ghizilor spirituali, a familiei voastre spirituale… ii simtiti? Sunt pretutindeni in jurul vostru… sunteti iubiti… sunteti cu totii iubiti foarte, foarte mult… si, de aceasta data, veti putea trai experienta inaltarii, fara a fi prigoniti. Nu e treaba voastra sa va faceti griji pentru altii… voi trebuie doar sa stiti foarte bine ce anume va spune propriul vostru trup si spiritul vostru… spiritul e cel care va avea grija de ceilalti… pe masura ce va inaltati, energiile voastre ii vor antrena si pe ceilalti… voi trebuie sa va concentrati asupra procesului propriei voastre inaltari… lasati iubirea sa curga si urmariti in continuare cum va arata viata voastra in 2012…

Aceasta este lumea voastra, dragii mei. Aceasta este lumea voastra de iubire – este motivul pentru care atatea fiinte de pe planeta se afla aici pentru a trai experienta inaltarii…

Mergeti cu bine, dragii mei! Dumnezeu sa va binecuvanteze… Kryon se retrage. Va multumesc tuturor.

Sursa: Editura For You

Mistere din Romania...


Polovragi Adevarata pestera a lui Zamolxis?

Pe malul Oltetului, intr-o ambianta de vis, in mijlocul naturii ne priveste ochiul negru al unei pesteri in care a fiintat odinioara insusi Zamolxis, Zeul-Om atat de iubit de daci. Numita printre altele, pestera lui Zamolxis, Pestera lui Pahomie sau Pestera Polovragi, formatiunea carstica din muntii Olteniei ascunde taine nebanuite.Profesorul Nicolae Simionescu dezvaluie o parte din denumirea de Polovragi, sugerand ca se trage din existenta unei campii Poleo unde se adunau vracii si initiatii dacilor. Ermitii daci erau capabili sa vindece toate bolile vremurilor cu ajutorul plantei magice numita Polovraga, planta disparuta in zilele noastre. Polovragi este, de asemenea, pestera descrisa de Mihai Eminescu in poemul Memento mori.

Conform legendelor, Zamolxis era detinator al unor puteri uluitoare, fiind capabil sa-si schimbe dupa dorinta infatisarea din tanar in batran. Prin pestera Polovragi, zeul suprem al geto-dacilor intra in adancuri pentru a iesi peste munti la cetatea Sarmizegetusei. Cand speologii au cercetat pestera in premiera, acum circa 100 de ani, au fost uluiti sa descopere urme de picioare umane incaltate, vechi de 2.000 de ani, fara indoiala urme de daci.

Zvonurile despre comorile dacice ascunse in Polovragi au atras sumedenie de rauvoitori si aventurieri lacomi. Toti acestia au avut parte de morti tragice in incercarile lor nesabuite de a tulbura linistea locului. Se spune ca blestemul lui Zamolxis inca vegheaza locul. Stau marturie zecile de cazuri, povestite in popor, despre ciobani carora le-au disparut oile, vacari care au ramas fara vacile din fata ochilor, nuntasi carora le disparea de pe mese bautura si mancarea - lasandu-i muti de spaima si bolnavi de nebunie.

Entuziastii fenomenelor paranormale numesc zona Triunghiul Bermudelor din Oltenia". O intamplare demna de retinut este acea care vizeaza cunoscutul obicei al lui Tudor Valdimirescu de a reveni pentru rugaciune in preajma zidurilor Manastirii Polovragi. O iscalitura a sa ramasa in manastire se adauga variantei neoficiale in care o sosie a sa ar fi fost ucisa de eteristi, pe cand Domnul Tudor, un initiat al vremii, a ramasa in manastire pentru a trai deghizat in calugar pana la sfarsitul vietii.


Sinca Veche si enigmele bisericii din stanca

Situat in frumoasa Tara a Fagarasului, Sinca Veche este un fascinant si stravechi sat romanesc care a avut candva patru biserici, trei de lemn si una din piatra; in prezent pastrandu-se doar biserica de piatra, care este si cea mai veche. Aceasta a fost construita pe locul unui strabun loc sacru despre care cercetatorii spun ca are o vechime uluitoare de circa 7.000 de ani. Cu toate ca exista numeroase voci care afirma ca biserica a fost unul dintre primele locuri de cult crestin din Dacia, o parte a specialistilor atrage atentia asupra inscriptiilor ne-crestine de pe unul dintre peretii altarului. Conform preotului Silvestru Popovici din Sinca Veche, acest perete face parte din biserica interioara, din pestera, care a fost in mare parte distrusa de catre cei care au sapat de-a lungul veacurilor in cautare de comori.

Incarcatura subtila a acestui loc se manifesta uneori prin aparitii inexplicabile de sfere de lumina, cruci si semne stranii. Pe unul dintre pereti se mai poate observa o sculptura a unui cap de dac cu barba, plete si cusma. Zona mai este celebra in randul initiatilor deoarece aici, in prejma marilor sarbatori religioase,unii oameni spun ca aud coruri care canta cantece de o frumusete nelumeasca. Toti cei care au auzit corul din alta lume au fost frapati de faptul ca, desi muzica parea bisericeasca, iar cuvintele se auzeau clar, nu reuseau sa retina sensul lor. Termenii nu sunau romaneste si totusi nu pareau straini de limba romana arhaica. Sa fi fost cantece in limba daca?

Despre sacralitatea acestui loc vorbesc numeroase intamplari, precum povestea lui Gheorghe Moldovan, un localnic urmarit de Securitate in anul 1953 pentru colaborare cu Rezistenta Anticomunista din Fagaras.Moldovan viseaza niste fiinte de lumina care-l avertizeaza si-l sfatuiesc unde sa se ascunda pentru a nu fi gasit. 43 de ani mai tarziu, in 1996, reporterul TVR Lucian Babeanu a intrat in pestera dorind sa traga cateva cadre si cu aceasta pentru o emisiune cand, spre stupoarea cameramanului, camera video a inceput sa porneasca si sa se opreasca singura, neraspunzand la comenzi. Crezand ca aparatul de filmat este defect, echipa a parasit pestera, iar in studiouri, cand au vizionat ceea ce se inregistrase, au avut surpriza sa observe sfere de lumina stralucitoare care roiau in adancul bisericii.


Blestemul comorilor din Baragan

Pentru majoritatea romanilor, Baraganul nu este altceva decat o campie nesfarsita unde iarna musca viscolul, iar vara soarele arde ucigator. Insa, foarte putini oameni cunosc suita de mistere care invaluie oceanul de campie dintre Marea Neagra, Carpati si Dunare, un taram evocat deseori de Panait Istrati si Fanus Neagu. Conform legendelor locale, in pamanturile campiei se afla ingropate numeroase comori pazite de blesteme crunte. Undeva intre Calarasi si Lehliu se gaseste satul Dor Marunt, celebru nu demult pentru frumosii armasari care alcatuiau cea mai mare herghelie de cai de rasa din Baragan. Aici se afla, insa, ingropate si comori stravechi strajuite de flacari ireale, de un albastru nelumesc care danseaza in puterea noptii pe necuprinsul campurilor.

Celebru in acest sens este locul denumit La Movila, unde, inainte de Revolutia din 1989, un satean a descoperit in timp ce ara, un ulcior plin cu bani de aur. Fire marinimoasa, localnicul i-a impartit frateste cu ceilalti sateni. Nu a durat mult pana cand despre aceasta isprava a aflat si Militia, care s-a autoinfintat si a confiscat taranilor toate monedele gasite.

Soarta blestemata a comorilor este intarita de povestea lui Gheorghe Prepelita, un satean care a descoperit peste 100 de monezi de aur. Prepelita nu a suflat un cuvant, dar satenii vedeau cum neamul lui isi construieste case si grajduri noi, se imbraca scump, isi cumpara turme de oi si vite. Blestemul comorii nu dormea: la 7 luni de la descoperirea averii, nevasta lui Prepelita se arunca fara motiv intr-o fantana. La cateva saptamani dupa, ginerele sateanului are aceeasi soarta, pentru ca, peste un an de zile, fiica lui Prepelita sa se spanzure de aceeasi fantana.

La fel de sinistru este - spun legendele - si blestemul comorii lui Pintecan, un alt satean care a gasit un butoias cu galbeni de aur ingropat la radacina unui nuc. In noaptea imediat urmatoare, norocosul Pintecan aude in vis o voce care-i porunceste sa construiasca o biserica pe locul unde a descoperit banii sau il va ajunge blestemul comorii. Dimineata, Pintecan a ignorat visul, grabit sa se imbogateasca. Si-a impartit comoara in familie si s-a apucat de afaceri prospere. La doi ani de la eveniment, cand se intorcea acasa si-a gasit baietelul de doi ani spanzurat intre gratiile de la patut. In noaptea nenorocirii, a visat din nou aceeasi voce care l-a avetizat ca daca nu face biserica, va fi lovit de necazuri si mai mari. Socat, omul a construit cea de-a doua biserica a satului, care este vizibila si astazi.


Fantomele de pe Dealul Luncanilor

Undeva in inima Moldovei, intre orasele Iasi si Pascani, se fla satul Sarca din care se poate ajunge in comuna Luncani. Faptele stranii petrecute aici avertizeaza orice drumet care vrea sa plece la ceas de seara spre Luncani. Mai ales daca drumetul este un om bun cu inima curata, deoarece fantomele pripasite in aceste locuri, pandesc in special pe cei cu suflet bun. Stau marturie in acest sens, intamplarile inspaimantatoare prin care au trecut destul de recent oameni precum Elena Surugiu, Petruta Muscalul, Maria Piper si altii.

Salasul fantomelor din zona este cantonat undeva la captul unui iaz secat, unde - conform povestilor -oamenilor le apar stafii care-i urmaresc cale de 3 kilometri pana in satul Goesti. Batranii povestesc ca in locul blestemat au fost ingropati fara imparatasanie si lumanare multi soldati ucisi in 1917, in decursul primului Razboi Mondial. Astfel se explica de ce zeci de drumeti spun ca au vazut odata cu caderea noptii, siluete translucide, albe si tacute care pluteau alaturi de ei, intotdeuna pe partea dreapta a drumului. Batranii spun ca soldatii-fantome, care acum sunt prinsi intre lumi, stafiile lor aparandu-le in special oamenilor cu suflet bun si copiilor, asteapta ca pe dealul Luncanilor sa se faca o slujba de pomenire a sufletelor si o sfintire a locului.

Costesti, locul unde duhurile dau cu pietre

Localitatea Costesti din judetul Arges a figurat acum cativa ani in toiul dezbaterilor specialistilor in paranormal. Cazul in sine a fost observat si filmat de numerosi martori oculari, ceea ce-i da un plus de credibilitate. Totul a inceput in noaptea zilei de 20 martie 1997, cand asupra casei familiei Panait Draghici s-a abatut din senin o ploaie de pietre de diferite dimensiuni, in urma careia atat proprietarii, cat si vecinii lor s-au ales cu o spaima sora cu moarte, precum si cu acoperisurile distruse si ferestrele sparte. Dupa prima seara paranormala, ploaia de pietre a continuat a doua zi, tot la lasarea serii. Pana in noaptea de 24 martie, inainte de sarbatoarea de Bunavestire, intamplarea s-a repetat consecutiv in fiecare seara, politia locala din Costesti rezumandu-se la a observa ciudatul fenomen alaturi de tot satul, dupa care a intocmit un raport de pagube si distrugere fara faptas. Dupa Bunavestire, ploaia de pietre a incetat brusc. Linistea a durat doar pana pe 29 august 1997, cand tirurile de pietre aruncate de maini invizibile au reinceput mai violent decat in primavara. Oamenii au apelat la Georgica Cretu, preotul paroh din Costesti care a venit in casa lor chiar in timpul unei ploi de pietre pentru a citi cu glas tare Moliftele Sfantului Vasile cel Mare. Spre surprinderea tuturor, pe intreaga durata a slujbei atacul a incetat, pentru a reincepe insa la scurt timp dupa aceea

Culmea manifestarilor bizare din Costesti s-a inregistrat pe 4 septembrie 1997. In acea zi, mobilele au inceput sa se miste prin casa dintr-o camera in alta, mutate parca de niste carausi invizibili. Peste doar cateva zile, crestinii urmau sa sarbatoreasca Nasterea Prea Sfintei Fecioare Maria. Linistea s-a asternut de atunci asupra gospodariei familiei Draghici. Entuziastii fenomenelor paranormale sunt de parere ca atacul s-a datorat unor demoni sau unor furtuni magnetice. Altii inainteaza ipoteza unui fenomen evident de Poltergeist. Faptasa ar fi fost Achilina Marciuc, o femeie care pe parcursul intregii sale vieti s-a certat cu familia Draghici. Mai mult, in timpul acceselor sale de furie, batrana Achilina arunca cu pietre in casa vecinilor sai. Achilina Marciuc a murit singura intr-o mizerie crunta pe data de 11 august 1987. Se pare ca spiritul neadormit al batranei i-a urat atat de mult pe membrii familiei Draghici, incat a dat cu pietre in casa vecinilor atat in lumea acesta, cat si de pe lumea cealalta

Poeni, satul blestemat de lupi

Satul Poeni de la poalele Muntilor Poiana Rusca ascunde niste intamplari care ar face cinste oricarui roman de groaza marca Stephen King. Cazul cuprinde o serie de atacuri ale lupilor indreptate asupra mai multor sateni. O femeie, Maria Sarbu, a fost chiar omorata si devorata de ceea ce, la prima vedere, pare un lup. Insa toti zoologii afirma ca, de obicei, lupii nu ataca oamenii decat daca sunt turbati, ceea ce in povestea de fata este putin probabil. Totodata, in nicio circumstanta lupii nu devin mancatori de oameni, fenomen care se intalneste doar in cazul tigrilor, leilor si leoparzilor. Misterul de la Poeni se adanceste si mai mult daca luam in calcul faptul ca in zona respectiva nu mai existau lupi de peste o suta de ani.

Batranii satului sunt de parere ca faptasul nu a putut fi in ruptul capului un lup obisnuit, ci ca animalul care a atacat oamenii din Poeni a fost un lup necurat, un strigon, cum se spune in aceste parti strigoiului. Cei care au scapat povestesc ca fiara din alta lume arata precum un caine mare, negru cu blana zburlita, care nu lasa urma pe zapada sau prin praf atungi cand fuge, ca si cum ar fi plutit. De asemnea, povestile spun ca aratarea disparea instantaneu daca oamenii apucau sa-si faca semnul crucii sau sa roasteasca o rugaciune. Drac sau suflet neadormit de strigoi, nu se stie exact ce a atacat satul Poeni. Oamenii sunt de parere ca povestea neamului muscat de fiara necurata incepe acum peste doua sute de ani, cand cineva din familia respectiva ar fi omorat un alt satean pentru a-i fura o arma foarte valoroasa. Cel ucis era unicul fiu al unei batrane care in ziua inmormantarii ar fi aruncat in cimitir un greu blestem asupra neamului ucigasului fiului sau.


Balta Vrajitoarelor

Satul Boldesti. Padurea Boldu-Creteasca. Langa Bucuresti, la doar 30 de minute distanta de padurea Cernica, exista o balta blestemata, recunoscuta si temuta inclusiv in prezent de localnici. Ascunsa in mijlocul padurii Boldu-Creteasca, balta este la prima vedere un banal ochi de apa de dimensiuni mai mult decat modeste, cu un diametru de doar 5 metri. In ciuda aparentei obisnuite, se spune ca peticul de apa este inconjurat de forte din alte lumi si este loc de manifestari inexplicabile.

Faima baltii este demult cunoscuta de vrajitoarele tiganci care se aduna din lumea intreaga aici, in prejma noptilor de Sfantul Gheorghe, Sanziene si Sfantul Andrei, atunci cand se spune ca se deschid temporar portile spre celelalte taramuri. Balta este un loc al puterii transmis din generatie in generatie in randul vrajitoarelor. Se pare ca orice vraja, blestem sau dezlegare spuse pe malul acestei mici balti ascunse la marginea Bucurestilor se indeplineste negresit. Parca pentru a adauga un miez de adevar in povestea vrajitoarelor, exista oameni care au observat in preajma baltii o serie de fenomene ciudate precum fulgere globulare si furtuni iscate din senin in perimetrul restrans al baltii. De asemenea, numeroase animalele (cai, vite, oi, capre, caini sau pisici) refuza sa bea apa de aici, preferand parca sa moara de sete decat sa se adape din balta.

Balta, care are o adancime de doar un metru si jumatate, nu seaca, nu se mareste, nu se micsoreaza niciodata - indiferent daca este seceta sau ploua abundent. Cu toate acestea, conform legendelor, balta pare a nu avea fund: oamenii din zona spun ca au aruncat in ea un bolovan greu de 20 de kilograme. Acesta ar fi disparut fara urma in doua saptamani.

SEMNALE DE LUMINA...


Salutari de acasa, prin Steve Rother (ii multumim Alexandrei)

http://lightworker.com/

Crearea spatiului pentru oamenii care si-au asumat puterea

Dragilor, ati luat aceasta zi si ati modificat-o in fiecare detaliu. Atunci cand aceasta zi anume a fost pusa in miscare de soarele care a aparut la orizont, nu aveati nimic altceva decat posibilitati. Ati schimbat fiecare situatie in care ati intrat, pentru a-i face loc spiritului voastru sa traiasca o experienta umana. Acum incepeti sa schimbati intregul univers, pentru a le face loc fiintelor de pe planeta Pamant, care si-au asumat puterea.

Am mai vorbit despre enormul respect si inalta consideratie cu care va privim nu numai noi, dar si alte fiinte din univers. Ei vad Pamantul ca pe un exemplu foarte bun, din care sa traga invataminte pe care sa le poata aplica din mai multe puncte de vedere. Da, este adevarat ca va uitati in ziarele voastre si vedeti zilnic razboaie, provocari, probleme, tsunami, cutremure si altele asemenea. Dar, va spunem ca tocmai evolutia si expansiunea voastra catre locul care vi se cuvine in univers sunt cele care va deschid posibilitatile de schimbare a fiecarei zile. Acestea sunt frumusetea care vi se infatiseaza acum si posibilitatile pe care nu le-ati avut pana ieri. In fiecare zi, posibilitatile incep sa se contureze pentru voi si noi nu va cerem decat sa fiti constienti de asta. Nu aveti nimic altceva de facut, decat sa incepeti sa folositi aceasta informatie si sa va folositi capacitatile superioare, pe care singuri vi le-ati ascuns atat de multa vreme. Munca voastra constanta de a va cuprinde campul energetic era necesara pentru a va aduce si a va fixa energia, pentru a va defini ca oameni. Acum incepeti sa renuntati la aceasta restrictie si, pornind de la asta, se concretizeaza unele dintre noile posibilitati. Veti dobandi capacitati pe care nu le-ati mai avut pana acum, asa ca va vom impartasi o vedere de ansamblu asupra lucrurilor la care sa va asteptati si cum sa lucrati cu ele.

Dincolo de Teoria Campurilor

Am mai spus si mai inainte, ca anul 2012 va aduce expunerea la un anumit tip de radiatie, cu care sunteti deja familiarizati din multe puncte de vedere. Oricum, nu ati definit niciodata aceasta radiatie, pentru ca nici macar savantii vostri nu se simt pe deplin confortabil cu intelegerea a ceea ce se intampla cu corpul fizic, aflat in interiorul unui camp magnetic. Ce se intampla atunci cand creati un camp magnetic in jurul corpului, folosind tehnici foarte simple? De fapt, oamenii fac asta, de fiecare data cand au un gand. Energia fiecarui gand se uneste cu energia tuturor celorlalte ganduri pe care le considerati ca reprezentand adevarul. Daca gandul cel nou se contopeste cu succes cu campul vostru existent, atunci incepe procesul de atractie fizica. In acelasi fel v-ati creat prima experienta in aceasta dimineata, atunci cand v-ati trezi si ati vazut lumina soarelui, ca fiind prima posibilitate a acestei zile. Atunci cand aveti de-a face cu evenimente cosmice care schimba magnetismul planetei voastre, fiecare dintre voi simte schimbarea si nu prea intelege ce are de facut cu ea. Viitoarea expunere despre care vorbim s-ar putea sa intrerupa sau sa incurce acest proces pentru unii dintre voi, mai ales pentru cei care par sa aiba deja un simt natural al directiei.

Aceasta expunere la radiatia magnetica are loc impreuna cu ceea ce voi numiti explozii solare, jeturile de gaze ale coroanei. Soarele vostru incepe sa erupa din nou; un nou ciclu se pune in miscare. Oamenii vostri de stiinta stiu despre ce este vorba pentru ca se intampla destul de frecvent – cam la fiecare 12 ani soarele trece printr-un nou ciclu. Acum Pamantul evolueaza si Soarele il ajuta sa se schimbe. Ceea ce se intampla este ca voi primiti radiatii magnetice de la soare, tot timpul. Cu toate acestea, atunci cand primiti aceste afluxuri masive, provenind de la exploziile solare, sunt multe cai pe care puteti fi afectati. Ele schimba pPamantul pe care pasiti, astfel incat, mergand pe aceeasi cale pe care ati mers de atatea alte ori pana acum, va simtiti dintr-odata ametiti si nesiguri de parca nu va mai gasiti locul. Acest lucru se intampla, pentru ca intreg mediul inconjurator incepe sa se schimbe sub talpile voastre. Chiar daca evoluati, corpurile voastre fizice si emotionale intampina dificultati. Va spunem asta, pentru ca voi sunteti vindecatorii si profesorii planetei Pamant. Chiar daca fiecare dintre voi va trece prin aceste lucruri, in acelasi timp voi sunteti si cei care ii pot ajuta pe alti oameni sa treaca prin ele. Ati fost de acord sa fiti aici primii, astfel incat sa puteti deschide usa si sa o tineti deschisa pentru ca ceilalti sa va urmeze.

Emotii magnetice

Asadar, ce se intampla mai exact? Aceasta radiatie magnetica va atinge foarte puternic oamenii, din punct de vedere emotional. S-a intamplat deja si acum incepeti sa o simtiti. S-ar putea sa va simtiti ca si cum ati fi impinsi pana la limita, raniti emotional si epuizati din punct de vedere spirirtual. Urmariti ce se intampla cu emotiile voastre, atunci cand are loc o explozie solara si 76 de ore mai tarziu. Va dam, pur si simplu, un numar. 76 de ore dupa o explozie solara. Acest interval de timp v-a facut probabil sa va simtiti deconectati, dar e destul de posibil ca fiecare om de pe suprafata Pamantului sa treaca printr-un adevarat carusel al emotiilor, in timpul acestei armonizari a radiatiei magnetice. Nu e nimic gresit, nu trebuie sa va faceti griji pentru nimic si nu e nevoie sa reparati nimic. Pur si simplu, fiti constienti. Acordati atentie lucrurilor care se petrec in jurul vostru, pentru ca detineti controlul, mult mai mult decat credeti. Numai atunci cand nu sunteti constienti , lucrurile va pot lua prin surprindere si deseori nu puteti sa le faceti fata. Fiti constienti de faptul ca, atunci cand mergeti afara si simtiti soarele, el va trimite mai mult decat caldura, raze gamma si raze X . Este o combinatie de energie magnetica, luminoasa – iar expunerea la aceasta energie, in urmatorul an si jumatate, va avea un impact direct asupra emotiilor voastre.

Acum, intrebarea este: ce puteti face? Cu ce unelte va puteti ajuta, atunci cand strabateti acest mediu schimbator? Chiar daca terenul se schimba sub talpile voastre, puteti sa ramaneti in picioare si sa va deplasati de la un punct A la un punct B, fara durere. Este un lucru pe care l-am mai spus inainte si pe care dorim sa il reluam si astazi. Se numeste ancorarea luminii – ceea ce reprezinta, pur si simplu, o modalitate de a ancora energia luminii in corpul vostru fizic. Este un lucru cu care fiecare dintre voi ati lucrat si pe care ati invatat sa il faceti la scara mica, automat, cam in acelasi fel in care nu a tebuit sa invatati niciodata cum sa respirati in mod constient. Va vom invata cum sa scoaateti aceasta reactie anume din planul automatismelor si sa o transformati intr-un act constient – ceea ce va va usura foarte mult trecerea peste schimbarile ce urmeaza. Exista literalmente un camp energetic, pe care fiecare dintre voi il creati destul de repede – un camp neutru, in care sa va puteti trage rasuflarea, in timpul acestor vremuri deosebit de intense.

Ancorarea luminii

Inchipuiti-va ca aveti in jurul vostru un filtru care va protejeaza de transformarile magnetice. Schimbarile afecteaza Pamantul si sunt necesare. Chair daca schimbarile va vor afecta pana si atunci cand filtrati energia prin intermediul lui, acest filtru poate reprezenta prima forma de ancorare a luminii, pe care v-o predam. Tineti minte : ceea ce numim „lumina”este ceva diferit de ceea stiti voi. Voi considerati lumina ca reprezentand o parte foarte mica din spectrul electromagnetic; noi numim astfel, intreg acel spectru plus mult mai mult decat ceea ce oamenii pot vedea. Este ceva mult mai mare decat ceea ce voi considerati lumina, pentru ca magnetismul este parte din lumina si reprezinta unul dintre aspectele pe care nu am invatat niciodata sa le ancoram. Exista multe circuite, tehnici si dispozitive care va protejeaza de campurile magnetice si va apara de radiatiile campurilor electromagnetice. Chiar daca acele abordari au functionat bine inainte, foarte putine dintre ele vor mai fi eficiente la acest nivel, pentru ca putine lucruri de pe Pamant va pot proteja de ceea ce urmeaza. Mai mult decat sa va protejati pe voi insiva, va rugam sa invatati sa ancorati si sa folositi energia. Adaptati-va si intrati in armonie – in loc sa opuneti rezistenta.

Nu este cazul nici sa alergati si sa va ascundeti, pentru ca voi sunteti maestri Tablei de joc.Voi sunteti micii zei, care pretind ca sunt oameni. Datorita acestui fapt, puteti face totul fara probleme. Cu toate acestea, am vrea sa va spunem ce urmeaza si sa va impartasim care va sunt capacitatile si de ce trebuie sa le puneti in miscare .Asadar, de ce radiaza Pamantul? De ce este important sa se schimbe magnetismul Pamantului, chiar mai mult decat s-a considerat, initial, necesar? Datorita voua. Voi ati evoluat dincolo de cel mai inalt potential pe care il aveati, inca de acum cinci ani.

Armonicele sunt declansatorul

Acum este posibil sa incepeti sa lucrati cu armonicele. Armonicele sunt foarte simple. Daca loviti clapa unui pian si va uitati la corzile dinauntrul lui, veti vedea ca fiecare dintre acestea vibreaza. V-am mai spus despre asta. Acum invatati cum sa directionati unda. Invatati cum sa aranjati armonicele, astfel incat sa atingeti niveluri ale vibratiei pe care nu le-ati putut atinge pana acum si sa ajungeti la distante pe care nu le credeati posibile. Erau, pur si simplu, de neatins. Acum, prin armonice, puteti atinge si efectua schimbari in propria voastra energie, mult mai usor decat oricand altcandva. Inca nu sunteti obisnuiti sa folositi asta. Asadar, cantitatea de magnetism care atinge corpul fizic, desi a existat in lumea voastra de mult timp si nu ati stiut cum sa o controlati , poate fi acum controlata. In acelasi fel stiti ca soarele poate fi daunator, daca nu fositi crema de protectie solara, astfel incat sa permiteti numai unei anumite parti a radiatiei solare sa patrunda pana la piele. Acealasi lucru este valabil pentru filtrele magnetice pe care vi le puneti. Inainte sa va dam detaliile procedurii, jucati-va cu ideea si descoperiti-o singuri. Chiar daca v-am da instructiuni care sa va arate exact cum sa faceti, nu va fi la fel de eficient, ca atunci cand descoperiti singuri. Ascultati-va vocea interioara. Ea va va spune cum sa va armonizati si sa rezolvati toate astea. Aceasta este piesa cu care lucram nu numai aici, in aceste camere, ci si in fiecare mesaj pe care vi-l transmitem.

Ati umblat pe aceasta planeta, prefacandu-va ca sunteti separati unii de ceilalti si acest lucru este pe cale sa se sfarseasca. Asta, pentru ca ati inceput sa va extindeti si nu mai este loc pentru separare. E ceva magic. Incepeti sa va intelegeti legatura si armonia cu alta persoana sau cu un grup . Este magic si simplu si, cu toate acestea, va fi intotdeauna nevoie de oameni care sa o faca primii. Va fi nevoie intotdeauna de oamenii care stau in primele randuri si au curajul sa faca greseli, cum le numiti voi, care au indrazneala sa impinga, sa incerce ceva nou si sa lucreze cu acest ceva nou. Acesta este inceputul a ceva ce noi numim „ancorarea luminii” – si de aici urmeaza mult mai mult decat atat. Mare parte a experientei voastre aici, pe Pamant, a fost legata de gasirea caii spre evolutie si inaltare. Suntem primii care va spun sa ramaneti aici, pe Pamant. Ancorati aceasta bucata din voi, puternic pe aceasta planeta si apoi va puteti extinde fara probleme, pentru ca vor exista tot felul de provocari, atunci cand incepeti sa va extindeti si sa intrati intr-un camp mare de energie, fara o imagine prea clara si fara ancorare. Partea cu ancorarea este cea care va permite sa va prefaceti ca sunteti oameni. Ea este cea care ii permite frumusetii de Acasa sa straluceasca in ochii vostri, atunci cand zambiti si sa fie vizibila in tot ceea ce faceti. Pentru asta ati venit pe Pamant.

Bine ati venit Acasa. Acum stiti ca este vorba despre o calatorie. Fiecare dintre voi va gasi raspunsuri usor diferite, iar atunci cand incepeti sa la puneti laolalta, pentru a forma un intreg, veti putea vedea imaginea globala. Asa a lucrat dintotdeauna omenirea. Haideti sa ne retragem doar pentru o clipa. Vom lucra personal cu voi, la ancorarea luminii si va vom da mult mai multe informatii, odata cu trecerea timpului. Haideti sa vorbim despre schimbarile emotionale care vor avea loc pe planeta Pamant.

Aveti o anumita tulburare, pe care ati numit-o depresie – o tulburare care bantuie nestingherita, de ceva vreme, pe Pamant. Este posibil ca magnetismul sa ii conduca pe oameni spre acest gen de emotie, atunci cand intra intr-o anumita stare, oricare ar fi aceasta. Starea este foarte dificil de depasit, pentru ca depresia este una dintre energiile care se hranesc din ele insele si ea reprezinta, in principiu, ancorarea unei cantitati foarte mari de lumina. Multi dintre voi ati avut de-a face cu ea, mare parte din viata voastra, o denumiti deseori depresie clinica sau cauzala. Ea reprezinta o energie care a existat aici si care poate fi echivalata cu ceea ce voi numiti energie intunecata a universului. Nu este rea. Nu o numiti rea, pentru ca din momentul in care veti face asta. va veti plasa in dualitate. In schimb, luati ceea ce aveti si invatati sa o folositi. Exista modalitati in care sa o puteti folosi si, in acelasi timp, va puteti proteja de cauza ei. Urmariti soarele, acordand o atentie deosebita intervalului de 76 de ore de la explozie, chiar daca, in realitate, undele magnetice cauzate de ea incep sa apara chiar inainte. Veti putea vedea Aurora Boreala in locuri neobisnuite, cum ar fi Arkansas sau Texas, sau in alte locuri din univers, in care aceaste anomalii nu au mai fost intalnite. Se intampla ceva si cu corpul vostru, pe masura ce acesta incepe sa se adapteze si sa se schimbe. Cel mai usor mod de a face fata este sa va intindeti si sa luati pe cineva de mana, pentru ca toti treceti prin asta, impreuna. Si totusi, primul lucru pe care il faceti atunci cand treceti prin asta este sa va retrageti si sa va ganditi ca toate au legatura numai cu voi. Aceasta face parte din contractia naturala a campului energetic din aceste zile. Va spunem, iubitilor, ca puteti alege la fel cum pot alege si pacientii cu care veti avea de lucrat. Exista tehnici care va vor usura putin situatia, pe masura ce inaintati.
Schimbari fizice

Omenirea se schimba. Se pare ca nu va mai potriviti in corpurile voastre fizice. Corpurile voastre incep sa evolueze, pentru a-i face loc unui om nou, care si-a asumat puterea – si acelasi lucru se intampla si cu multe altele, inclusiv cu multe dintre structurile sociale si economice pe care le aveti pe planeta. Aceasta este provocarea. Voi v-ati obisnuit sa definiti succesul drept capacitatea de a repeta ceva de nenumarate ori. Asa ca, ati inceput sa va simtiti foarte bine in fagasurile voastre. Pentru a fi om, trebuie in general sa iti gasesti propriul fagas, pentru ca acolo se afla zona ta de confort. Oricum, lucrurile se schimba. Multi dintre voi vor incepe sa se schimbe, iesind din zona de confort, fara sa stie prea bine incotro se indreapta, pentru ca in asta consta frumusetea acestei expansiuni. Toata lumea a inceput sa se extinda, pentru ca voi sunteti cei care v-ati tinut pana acum in frau campurile energetice. Acum va intoarceti intr-un camp aflat in expansiune, care este mult mai apropiat sufletului vostru. Structurile sociale si economice vor incerca sa pastreze vechile tipare si vor crea multe dificultati, pana cand, in cele din urma, se vor adapta. Problema este ca unele dintre ele cred ca va controleaza si va pot stabili viitorul .

Schimbati structura

Chiar daca aveti o resetare economica, de genul celei care s-a petrecut recent, structurile economice si sociale se vor intoarce la jocurile pe care le jucau inainte, considerand ca vor avea succes, deoarece au functionat inainte. Asa ca se vor intoarce la aceste structuri, pana cand vor auzi de la voi ca acest lucru nu mai merge. Daca sunteti deprimati sau va intrebati cine sunteti, noi va cerem sa va acomodati cu propriul adevar, pentru ca acum a venit momentul sa incepeti sa vorbiti despre el si sa nu va mai retineti. Daca v-ati intrebat vreodata cine sunteti cu adevarat, sau daca o persoana poate schimba lucrurile, acum este timpul sa treceti la actiune. Este timpul ca fiecare dintre voi sa iasa din fagasurile societatilor, structurilor economice, ale scolilor si ale altor institutii in care sunteti blocati. Acum este momentul schimbarii, pentru ca acest lucru ii va ajuta pe copiii vostri, generatia urmatoare, sa treaca in aceasta energie catre care voua v-a fost atat de greu sa evoluati. A venit momentul sa va infuriati si sa va saturati de voi si toate cele care va inconjoara si sa creati noile structuri capabile sa sustina noii oameni care si-au asumat puterea. Lumea s-a jucat cu aceasta idee a razboiului prea multa vreme, de ce ar fi atat de dificil sa renunte la ea? Pentru ca razboiul a devenit o afacere minunata, un drum care s-a dovedit plin de succes, vreme indelungata. Acum va cerem sa va declarati voua insiva razboi. „Ucideti” cu iubire, ce e de anulat in voi. Impartasiti cu blandete si faceti totul pentru a va indrepta in directie opusa, facandu-va in acelasi timp auzita vocea. A venit timpul.

Nu veti reprezenta intreaga omenire, dar puteti cu siguranta sa va reprezentati pe voi. Ce merge si ce nu merge, in cazul vostru? Este momentul sa incepeti sa va ancorati nevoile, dorintele si cerintele, pentru ca in momentul in care faceti asta – chiar daca nu schimbati nimic aici – v-ati definit lumea si ati inceput sa construiti o noua structura energetica si magnetica, in jurul acestor ganduri. Asta inseamna ancorarea luminii. Va spunem, iubitilor, ca a venit momentul sa vorbiti despre ceea ce simtiti. De fiecare data cand va conectati la acea energie, voi creati raiul aici pe Pamant. A venit vremea unui alt fel de razboi, este vremea sa ne „omoram” unii pe ceilalti cu bunatatea si iubirea pe care le emitem. Puteti incepe asta, chiar de astazi.

Dragilor, se petrec atat de repede, atat de multe schimbari. Am vrea sa va dam raspunsurile, astfel incat sa va aflati la locul potrivit, la momentul potrivit. Stim ca multi dintre voi ati iesit intentionat din sincronizare, astfel incat sa puteti face ceva foarte important – si cu totii veti avea sansa sa o faceti. Asadar, nu conteaza unde va aflati, acum sau in urmatorii ani. Sa fiti convinsi ca aveti indrumare. Sa stiti ca daca ascultati, veti primi acea informatie, direct prin inima voastra. Ancorati aceasta lumina in cea mai frumoasa energie de pe Planeta Pamant, pentru ca ea va va servi drept sprijin, in zilele ce vor urma. Impreuna, tinandu-va de maini, puteti pasi in evolutia urmatoare

Suntem foarte onorati sa va salutam in aceasta zi si va rugam, pur si simplu, sa va tratati unul pe celalalt, cu cel mai mare respect. Aveti grija unul de celalalt, ori de cate ori puteti si jucati-va frumos impreuna.

Grupul Espavo.

Sursa: Editura For You

Suntem cu totii Una. Nu exista separare...


Suntem cu totii Una. Nu exista separare.
PORTALUL 10-10-10 (10 0ctombrie 2010)

de Patricia Diane Cota-Robles (ii multumim Anei Nicolai)

http://eraofpeace.org

In aceasta vara, omenirea a trecut prin unele schimbari incredible de energie. Acum, Prezenta EU SUNT, Sinele Divin din fiecare persoana este capabil sa comunice mai eficient cu inima si cu mintea constienta. Aceste schimbari puternice I-au permis Prezentei EU SUNT sa distruga lanturile egoului nostru uman manipulativ. Odata ce Dumnezeu a fost asimilat complet, Prezenta noastra EU SUNT a insotit acest aspect capricios al personalitatii noastre, la scolile de invatamant din Planurile Launtrice, unde el va fi transformat. Egoul nostru uman nu mai e in stare sa ne manipuleze sau sa ne impiedice sa progresam, asa cum a facut-o timp de eoni. Asta le ingaduie oamenilor de pretutindeni sa se trezeasza intr-un ritm accelerat. Atunci cand oamenii se trezesc, ei isi inalta inimile si mintile, iar aceasta le inalta mai departe constiinta, ingaduindu-I Luminii lui Dumnezeu sa se amplifice pe Pamant. Atunci cand constiinta noastra se inalta, iar Lumina lui Dumnezeu se amplifica in viata noastra, incepem „sa vedem cu ochi noi si sa auzim cu urechi noi”.

Nu e nevoie sa intelegem, in totalitate, de ce acest eveniment nemaipomenit s-a petrecut in aceasta perioada deosebita, insa sa stiti ca el este rezultatul muncii dedicate a milioane de Lucratori intru Lumina si a intregii Companii a Cerului, in toate aceste decenii. Acum, zi de zi, nou descoperita independenta fata de egoul uman ne ingaduie sa auzim cu mai multa usurinta „vocea scazuta si linstita din interior”. Acest fenomen are efectul minunat de a ne ajuta sa percepem, cu claritate, Unimea Vietii si Adevarul Divin ca intreaga Viata este interconectata, interrelationata si interdependenta. Intelegem acum, fara nici o urma de indoiala, ca suntem UNA cu INTREAGA Viata si ca nu exista separare, precum „noi si ei”. Convingerea noastra gresita in separare e cea care a produs durerea si suferinta prin care trec oamenii de pretutindeni. Responsabilitatea noastra din prezent este sa vindecam polarizarea creata de egoul nostru uman. Niciodata ca pana acum nu au fost mai perfect aliniate circumstantele, ca sa realizam aceasta fapta mareata.

Doar imaginati-va ca Prezenta EU SUNT din fiecare persoana poate actiona acum nestingherita de stravechile actiuni de sabotare, realizate de egoul uman. Tot ce avem de facut este sa-I cerem Prezentei EU SUNT sa ne ia in stapanire gandurile, cuvintele, sentimentele si actiunile si sa ne calauzeasca in experientele noastre zilnice, cu Inteligenta Divina si Veneratie pentru TOT CE INSEAMNA Viata. Acest lucru ne va ajuta sa ramanem concentrati in Lumina, pe masura ce transmutam tiparele comportamentale invechite, dictate de egoul nostru uman.

Corpurile noastre Eterice sunt cunoscute ca fiind „lacasul tuturor amintirilor”. Tot ce am trait de-a lungul vietilor noastre pamantesti este inregistrat in acest vehicul. Asta inseamna ca aici sunt inregistrate amintirile planurilor intortocheate si inselatoriilor egoului nostru uman. Intrucat suntem cu totii creaturi aservite obisnuintei, daca nu ramanem focalizati asupra Prezentei noastre EU SUNT, ne va fi usor sa raspundem in mod reflex la experientele noastre de viata ce imita comportamentul egoului nostru. Acest lucru se va produce, pur si simplu, pentru ca asa ne-am obisnuit sa actionam in trecut. Este responsibilitatea noastra sa fim PREZENTI in fiecare clipa din viata noastra. Zi de zi, ora de ora, trebuie sa gandim si sa ne simtim in aliniere cu Prezenta noastra EU SUNT, INAINTE de a reactiona la o situatie. Indepartati-va de orice urma de frica si spuneti-va: „EU SUNT Prezenta mea EU SUNT”. Cum voi reactiona la situatie, aflandu-ma la acest nivel de Constiinta Divina? Cum voi contribui la Lumina din lume, in aceasta imprejurare, cu gandurile, cuvintele, sentimentele, actiunile, convingerile si atitudinile mele?” Apoi, raspundeti-i Calauzirii Divine a Prezentei voastre EU SUNT, ascultand ce va spune Gratia Divina.

Lipsiti de interferenta egoului uman, vom auzi indrumarea Prezentei noastre EU SUNT, intr-un mod nou si profund. Acest lucru a fost extrem de dificil in trecut, insa acum s-a terminat. Totul s-a schimbat! Ascultati si aveti incredere in voi insiva.

Un test usor - ca sa fiti siguri ca dati ascultare calauzirii Prezentei voastre EU SUNT si ca nu doar va conectati la inregistrarile eterice ale egoului vostru uman - este sa va puneti intrebarile: „Acest raspuns arata ca nu mai am frica? Este asta cea mai constructiva modalitate de a gestiona situatia de fata? Acest raspuns aduce oare binele cel mai inalt, pentru toti cei implicati? Reactionand in acest fel, oare eu vontribui la Lumina din lume?” Daca raspunsul vostru este „NU”, la oricare dintre aceste intrebari, calauzirea nu va este data de Prezenta voastra EU SUNT. Reactionati dintr-o obisnuinta reziduala din trecut, a egoului vostru.

In loc sa actionati conform acelui vechi obicei, centrati-va si cereti-I din nou calauzire Prezentei voastre EU SUNT. Faceti acest lucru, ori de cate ori e nevoie, pana cand puteti raspunde „DA”, la toate intrebarile.

Multi oameni nu sunt constienti, la nivel constient, ca Prezenta lor EU SUNT a reusit sa le distruga lanturile egoului uman si ca acum ei sunt eliberati de manipularea bazata pe frica, a egoului lor. S-ar putea chiar ca ei nici sa nu-si dea seama ca au o Prezenta EU SUNT. Drept urmare, ei nu vor sti sa-i adreseze Prezentei lor EU SUNT, aceste intrebari importante, inainte de a reactiona la situatiile din viata. Acesti oameni vor fi mai predispusi sa actioneze conform vechilor obiceiuri si tiparelor comportamentale depasite, ale egoului lor uman. Insa, din fericire, exista o solutie pentru aceasta problema, iar Compania Cerului ne solicita sprijinul in rezolvarea acestei situatii.

De vreme ce suntem UNA cu TOATE surorile si cu TOTI fratii nostri din Familia Omenirii, putem invoca Prezenta lor EU SUNT, in numele lor. Fiecare are totusi liberul arbitru de a ignora calauzirea launtrica a Prezentei lor EU SUNT, insa, in lipsa interferentei egoului lor uman, ei vor auzi aceasta indrumare cu mult mai multa usurinta. Este important sa ne amintim ca Prezenta noastra EU SUNT este foarte practica, prin urmare, calauzirea implica intotdeauna optiuni si solutii viabile, ce ne vor ameliora viata - a noastra si a celorlalti. E greu sa continui sa te impotrivesti acestui gen de indrumare. Pe masura ce invocam constant Prezenta EU SUNT, a surorilor si fratilor nostri din intreaga lume si II cerem sa intervina in viata lor, intr-un tarziu, chiar si cea mai rezistenta persoana o sa raspunda chemarii interioare a Prezentei ei EU SUNT. Apoi, acea persoana va sesiza rezultatele actiunilor ei, care-i amelioreaza viata, ceea ce o va motiva sa ia aminte, in mod regulat, la acea calauzire launtrica.

Ne este imposibil sa cuprindem, cu adevarat, magnitudinea a ceea ce inseamna pentru noi toti sa ne eliberam de manipularile egourilor noastre, insa viata noastra a fost transformata. In loc sa simtim ca ne chinuim sa ne realizam obiectivele, ni se confera acum putere in moduri noi, de catre Prezenta noastra EU SUNT si Interventia Divina din Taramurile Celeste. Tiparele de perfectiune pe care ne concentram, pentru viata noastra si a intregii colectivitati, ca Familie a Omenirii, se vor materializa cu mult mai rapid. Prin intermediul modelului nou creat, de Constiinta a Unimii si prin eliberarea recenta a Omenirii de egoul uman, vom co-crea Noul Pamant, intr-un mod foarte tangibil, mai repede decat am visat vreodata.

Zi de zi si ora de ora, situatiile de pe aceasta planeta se vor ameliora. Luati aminte si conferiti-le putere doar lucrurilor ce reflecta Starea Mai Elevata de Fiintare, asociata cu Prezenta voastra EU SUNT. Apoi, veti conferi in mod automat putere tiparelor de perfectiune pentru Noul Pamant, prin intermediul gandurilor, cuvintelor, actiunilor si sentimentelor voastre.

INTELEGETI ca prin Prezenta voastra EU SUNT, sunteti Calitatile Divine de Libertate, Dreptate Divina, Independenta si Victorie, ce descatuseaza Omenirea si toate lanturile energetice din cadrul Omenirii, care includ relatiile si interactiunile tuturor oamenilor, raselor, religiilor, organizatiilor si natiunilor. Sunteti Prezenta voastra EU SUNT, care transforma aceste interactiuni in sensul armoniei unei Stari Elevate de Fiintare si care extinde astfel influenta Prezentei EU SUNT a Omenirii, pe acest Pamant. Cunoasteti aceasta Realitate mai Inalta in inima si in mintea voastra, iar prin Prezenta voastra EU SUNT sunteti un ocean linistit al acestor Calitati Divine, care inunda Pamantul.

Am facut ca Dumnezeul incorporat in noi sa faca un salt cuantic pana la dimensiunea a cincea de pe Spirala Evolutiei. Nu exista cale de intoarcere! Fiti in Pace si bucurati-va de calatorie. A venit vremea voastra. Si asa si este.

O OCAZIE RARA – 10 OCTOMBRIE 2010 - 10-10-10

Ni se ofera o rara oportunitate de a catapulta Omenirea inainte, in constiinta Unimii si a Veneratiei pentru INTREAGA Viata. Pe 10 octombrie 2010 - 10-10-10 - va exista o multitudine de activitati ale Luminii, pretutindeni in lume, ce vor amplifica Lumina lui Dumnezeu pe Pamant. As dori sa impartasesc cu voi unul dintre aceste evenimente care rezoneaza cel mai puternic in inima mea. Acest eveniment e orchestrat de o organizatie numita The Power of One/Puterea lui Unu.

Imaginati-va ...

Am putea co-crea o cu totul Noua Lume, a oamenilor, de catre oameni, impreuna cu planeta ............ incepand de acum.

Imaginati-va cum ar fi sa concepem si apoi sa cream lumea pe care ne-o dorim cel mai intens. Imaginati-va de ce ar fi in stare Omenirea, daca am putea sa ne reunim cu totii, ca Unul, incepand cu sustinerea unei simple Declaratii de Interdependenta.

10.10.10 Intalnirea Omenirii cu Destinul este o invitatie internationala de a incepe o noua era de vindecare planetara, comunitate globala si parteneriat co-creator impreuna cu intreaga Viata. In activul punct de intalnire de la National Mall din Washington, D.C., 10.10.10 invita Omenirea sa inaugureze noua era prin reunirea ei, pentru a realiza o demonstratie vizibila, istorica, temeinica a vointei colective de a forma Familia Fondatoare a Noii Lumi.

In care sa ne reculegem in liniste, pret de o clipa ...

In care sa facem o Declaratie de Interdependenta ...

In care sa ne auto-intitulam Familia Fondatoare a Noii Lumi ...

In care sa-i incurajam pe toti cei pe care ii stim sa faca si ei la fel ...

Devenim o picatura de apa ce transmite unde nenumarate ...

Care creeaza Noua Lume.

Sursa: Editura For You

Deschiderea inspre divin


"Pana nu vei intelege ca oricine este bun, iti va fi greu sa gasesti bunatate in tine insuti sau in altii. Esti obisnuit sa gasesti binele alaturi de rau. „Acesta e bun, acela e rau.” Asa arata modul tau de a te judeca pe tine si de a l judeca pe aproapele tau. El nu iti va aduce niciodata pace.

Aproapele tau nu este bun sau rau - si nici tu, de altfel. Amandoi sunteti numai buni. Nu exista rau in voi. Poti crede ca exista rau in tine - poti, de fapt, crede ca exista prea putin sau deloc bine in tine - dar aceasta este o credinta gresita. Atata vreme cat o vei mentine, te vei chinui pe tine insuti sau pe altii.

Ce vreau sa spun cand zic ca exista numai bine in tine? Aceasta' inseamna, oare, ca esti incapabil de un gand sau de un gest negativ? Fireste ca nu, altfel nu te-ai afla unde te afli. Lumea ta e un complex de ganduri si gesturi negative, amestecate cu ganduri si gesturi pozitive. Lumea ta este o lume a umbrelor, o lume a intunericului si a luminii, combinate.
Totusi, intreaga lume pe care o traiesti este alcatuita numai din ganduri. Daca ai putea elimina gandirea negativa din mintea ta, ai trai intr-un gen de lume cu totul diferit.

Intr-o lume in care exista numai ganduri „bune”, comparatia este imposibila. Fara comparatie, nu exista interpretare - deci nu poate exista esec, pedeapsa, sacrificiu sau suferinta. iti poti imagina o astfel de lume stralucitoare, nevinovata? S-ar putea sa ti se para straniu ca o astfel de lume poate exista, totusi ea nu este mai greu de creat decat lumea pe care o locuiesti!

Poti incepe sa creezi aceasta lume noua, intelegand ca in tine sau in semenul tau nu exista nimic rau, ci numai bine. Frica de rau este cea care face „raul” sa para real. Toata negativitatea se naste din frica. insusi conceptul de „rau” este un gand al fricii. Prin urmare, ce altceva mai exista, pe langa bunatatea ta, care este dreptul tau castigat prin nastere?
Exista indoiala care spune ca nu esti bun. Exista frica. Viata ta e alcatuita din bunatate asaltata de indoiala si frica. De cate ori, in decursul unei zile, indoiala si frica nu-ti contesta perceperea propriei tale bunatati? De cate ori nu-ti contesta ele perceperea bunatatii aproapelui tau?

O data ce stii ca indoiala si frica opereaza continuu in cadrul experientei tale, le poti accepta in mod constient. Apoi. ele devin, pur si simplu, parte din dansul constientei. „Oh, da, stiu ca sunt bun. si ce s-ar intampla daca n-as fi?” Acest dans are loc in minte. Dialogul se desfasoara intr-un dute-vino continuu. Dar, incetul cu incetul, isi pierde din tonul osanditor. Treptat, pe masura ce frica este imbratisata, ea se stinge.

Conflictul se sterge din mintea care isi recunoaste propria bunatate. si, o data ce si-a recunoscut propria bunatate, ea nu o poate mentine decat extinzand-o asupra altora. Daca vezi pe altcineva ca fiind rau, ai ingaduit indoielii si fricii sa se intoarca in mintea ta.

Ceea ce este divin e liber de dualitate si de orice fel de conflict. Te deschizi catre divinitate, atunci cand vezi propriul tau bine si pe cel al aproapelui tau ca fiind unul si acelasi. Divinitatea e intotdeauna impartasita. Ea nu este niciodata exclusiva.

Tot ceea ce inseamna exclusivitate este o plasmuire a fricii. Tot ceea ce inseamna judecata este o plasmuire a fricii. Numai atunci cand respingi raul si accepti binele vei alunga frica din inima ta. Nici unul dintre copiii lui Dumnezeu nu poate fi rau. in cel mai nefericit caz, el este chinuit. in cel mai nefericit caz, ii ataca pe altii si ii invinuieste pentru chinul sau. Dar el nu este rau.

Da, chiar atat de adanc trebuie sa mearga compasiunea ta. Nu exista fiinta umana care sa nu merite iertarea ta. Nu exista fiinta umana care sa nu merite iubirea ta. Tu-ti poti stabili conditiile si justificarile - dar pe mine ele nu ma pacalesc. ti-am spus adevarul. Nu e in interesul tau sa-l denaturezi.

Daca ti-e greu sa ierti si sa iubesti pe cineva, spune-o. Nu-l condamna, ca sa-ti justifici propria slabiciune.
Daca esti cuprins de frica, spune adevarul. Adevarul aduce intotdeauna sanatate mintala. Doar cel cuprins de frica judeca pe altul. Ai trecut tu dincolo de stransoarea fricii? Daca nu, atunci recunoaste-ti frica. Daca iti recunosti frica, nu ii vei judeca pe ceilalti, deoarece vei ajunge sa intelegi ca frica iti distorsioneaza intotdeauna perceptia.
Recunoaste-ti frica si fii sincer cu tine si cu ceilalti.

Marturiseste: „Sunt cuprins de frica acum si de aceea nu pot vedea corect.” Renunta la judecatile pe care vrei sa le faci, caci ele nu sunt altceva decat un atac lipsit de sens impotriva cuiva a carui bunatate nu o poti vedea.
Incredinteaza-mi mie aceste judecati.

Spune adevarul: „Iisuse, nu-l pot vedea corect pe acest seaman al meu, deoarece il judec. Ajuta-ma sa ma dezbar de judecatile mele si sa inteleg ce frici sunt scoase la iveala in mine de catre comportamentul sau.”
Fiecare judecata pe care o faci despre aproapele tau vadeste cu mare precizie ceea ce urasti sau nu poti accepta la tine insuti. Nu urasti pe altcineva, decat in cazul in care iti aduce aminte de tine insuti.

Iata de ce, orice incercare de a justifica mania, frica sau judecata esueaza lamentabil. Este pur si simplu o tentativa de a acuza pe altcineva pentru propria ta greseala. O incercare lipsita de onestitate. De responsabilitate.
Ai mijloacele de a pune definitiv capat judecatii, dar inca mai vrei s-o justifici. De ce? Fiindca nu-ti poti recunoaste greseala. Preferi sa suferi, decat sa admiti ca ai facut o greseala. Preferi sa pretinzi ca esti perfect, decat sa recunosti ca, in cazul asta, esti un invatacel. Ce orgoliu de neinteles! Cum pot lua de mana pe cineva care, in pofida durerii sale, insista ca e perfect?

Nu te pot ajuta, daca nu ma lasi sa o fac.

A gresi nu este un lucru atat de ingrozitor. Greseala nu te va deposeda de iubire si de acceptare. Tu asa crezi, dar asta nu e decat o inchipuire. Ceea ce te priveaza de iubire este insistenta ca faci ceea ce trebuie, atunci cand, de fapt, nu faci.
Asta impiedica interventia corectiva.

Incearca, te rog, sa intelegi acest lucru. A nu face ceea ce trebuie nu inseamna a fi „rau”, iar a face ceea ce trebuie nu inseamna a fi „bun”.

Fiecare dintre voi va face atat ceea ce trebuie, cat si ceea ce nu trebuie, de sute de ori in cursul unei singure zile.
iti spun ca nu poti numara de cate ori faci ceea ce trebuie, sau ceea ce nu trebuie pe durata calatoriei tale pamantesti. Aceasta lume este o scoala si ai venit aici ca sa inveti. A invata inseamna a face greseli si a le corecta. A invata nu inseamna a face tot timpul ceea ce este bine. Daca ai face tot timpul ceea ce este bine, ce nevoie ar mai fi sa vii la scoala?

Fii smerit, prietene. Te afli aici ca invatacel si trebuie sa accepti ca asa stau lucrurile, daca e sa-ti insusesti lectiile pe deplin. Daca nu recunosti ca ai facut o greseala, nu te pot ajuta s-o corectezi. Dar, admite-ti greseala si corectarea va fi acolo, o data cu iertarea.

Aceasta e calea pe care ti-am pregatit-o.

Nu incerca sa fii perfect, prietene. Este un tel nepotrivit. Numai cei care aleg sa sufere mult si din greu doresc sa fie perfecti. Doreste, in schimb, sa recunosti fiecare greseala pe care o faci - ca sa poti invata din ea. Perfectiunea vine spontan si fara efort, numai atunci cand spui adevarul, cand renunti la dorinta de a-i impresiona pe altii, cand iti abandonezi falsa mandrie.

Cei care cer corectia - o vor primi. Nu pentru ca sunt mai buni decat altii, ci, pur si simplu, pentru faptul ca o cer.
Nu ii judeca pe cei ce nu sunt gata sa-si recunoasca greselile. Recunoaste-le, pur si simplu, pe ale tale si da restul lui Dumnezeu.

Impartaseste altora din experienta ta, dar nu cauta sa Ie-o impui, caci nu stii ce nevoi au altii si nu e treaba ta s-o stii.
Aminteste-ti de ceea ce este bun in aproapele tau. Aminteste-ti de ceea ce este bun in tine insuti. Lasa toate fricile si judecatile sa se disipeze, acolo unde se ivesc. Recunoaste-ti greselile si fii tolerant fata de greselile pe care le fac altii.

Iata ce-ti cer eu.
E simplu, nu-i asa?

E atat de simplu, incat vei uita mereu. Dar nu fi descurajat. Daca dorinta ta pentru pace e puternica, in cele din urma ii vei ceda. O data ce ai decis ca asta este ceea ce vrei, nu poti sa nu reusesti sa vii acasa."

Fragment din "Iubire fara conditii" de Paul Ferrini

Mesaj de la Neale Donald Walsch


"Am discutat aici, in ultimele trei saptamani, despre experienta de viata a Schimbarii si saptamana trecuta am declarat ca schimbarile care s-au petrecut in viata voastra au avut loc datorita lipsei de armonie si ca toate schimbarile sunt spre bine.

Acest gand ne conduce catre o schimbare pe care i-am incurajat pe oameni sa o faca in legatura cu schimbarea insasi. Le-am spus oamenilor...” Schimba-ti ideile despre motivele aparitiei schimbarii.”

Chiar daca acceptati ca toate schimbarile sunt spre mai bine, nu stiti de ce noua situatie, circumstanta sau conditie adusa de schimbare este mai buna. Nu intelegeti natura imbunatatirii. Asta pentru ca imbunatatirea s-ar putea sa nu aiba nimic de-a face cu conditiile exterioare, ci cu cele interioare.

Ceea ce nu vedeti este de ce apare schimbarea si cine o cauzeaza. Cand intelegeti asta si o asumati ca fiind adevarul vostru de viata, din nou, absolut totul in exeperienta voastra de zi cu zi se va... ei bine... schimba.

Asadar, iata marele adevar despre Schimbare. Sunteti pregatiti?

E o chestie dura, asa ca trageti aer in piept. Ei bine, iata....

Schimbarea are loc pentru ca voi vreti sa se intample.

Orice se schimba, se schimba la indicatia voastra.

Hei, asta cu siguranta nu pare adevarat! Pentru ce v-ati putea oare dori sa se intample ceea ce tocmai s-a intamplat? Nicio persoana in toate mintile nu ar fi ales asta!
Spuneti cumva asa ceva (sau o strigati) in minte chiar acum?
Ei bine, daca o faceti aveti dreptate. Nicio persoana in toate mintile nu ar alege asa ceva . Mintea nu este cea care face aceste alegeri. Sufletul le face.
Si toate acestea ne conduc la planurile sufletului. Planurile sufletului vostru se desfasoara lin, cu energia imensa a vietii insasi. Energia vietii inainteaza intotdeauna catre sinergie, armonie, expresie si expansiune glorioasa. Ea cauta o experienta in sine insasi, in implinire.

Atunci cand adaug limbajul meu uman acestei intelegeri ma trezesc spunand ca energia vietii se misca intotdeauna in directia a ceea ce eu numesc „iubire”. Iubire de sine, iubirea fata de ceilalti si dragostea de viata.

Energia voastra individuala se misca in aceeasi directie. Sufletul vostru si „sufletul universului” doresc, cauta si produc intotdeauna acelasi lucru. Asta pentru ca „sufletul universului” cauta sa se experimenteze pe Sine.
Altfel spus, IUBIREA este DUMNEZEU, cautand sa Se cunoasca in propria experienta.

Asa ca sufletul vostru cauta intotdeauna sa se miste in directia iubirii. Numai atunci cand mintea voastra se aseaza in cale vi se pare ca viata nu conduce la asta, ca ceva ingrozitor s-a intamplat si ca va indreptati intr-o directie gresita. Spre ilustrare voi folosi acum un exemplu din doctrina crestina. Noul Testament ne spune ca Iisus a mers impreuna cu discipolii sai intr-o gradina numita Ghetsimani. Acolo, el i-a rugat pe adeptii sai sa se aseze, sa il astepte si sa se roage. Si el la randul sau se va duce sa se roage, dar singur.

Si apoi, fiind singur, el a simtit o mare apasare ce a venit asupra lui, aproape ca si cum ar fi fost pe punctul de a muri. Si a stiut ce urma sa se intample. Si l-a strigat pe Dumnezeu, „Tata! Poti face orice! Daca exista vreo cale prin care acest lucru sa se poata intampla, indeparteaza te rog aceasta cupa de la buzele mele...”

In acest punct, mintea lui Iisus s-a implicat si el a vrut sa schimbe directia in care urmau sa se indrepte lucrurile. Dar imediat vibratia sa s-a ridicat, prin simpla putere a vointei sale. „ Cu toate acestea faca-se voia Ta si nu a mea,” a spus el. Si cu aceste cuvinte sufletul sau s-a intors la alinierea cu sufletul universului – sau daca preferati – cu Dumnezeu.
Nu exista decat Un Suflet, si cu toate acestea sunt multe exprimari ale acestuia. Aceste aspecte individualizate ale acestui Un Suflet cauta sinergia, armonia, exprimarea si expansiunea glorioasa. Acesta este un alt fel de a spune ca viata in toate formele ei cauta acelasi lucru pe care Viata Insasi il cauta.Cum ar putea fi altfel?
Si cu toate acestea, sufletul si mintea reprezinta doua lucruri diferite. „Forma de viata” pe care voi ati luat-o are atat suflet cat si minte (ca si corp), si acest intreg intreit este cel care se auto-conduce pentru a face ceea ce ati venit aici (in viata fizica) sa faceti.

Treaba mintii este aceea de a se sigura ca trupul- instrumentul vostru fizic sau unealta este mentinut in siguranta, astfel incat sa il puteti folosi pentru a face ceea ce ati venit sa faceti aici. Treaba sufletului este aceea de a se asigura ca mintea stie intotdeauna ceea ce ati venit sa faceti, si ca nu se incurca in propria sa lume fantastica.

Este ca si cum ati fi prinsi intr-o realitate virtuala de pe Interenet. Sunt sigur ca trebuie sa stiti ca exista acum „lumi” intregi pe Internet, in care puteti intra, va puteti asuma o anumita identitate, si puteti trai o intreaga „viata” – crescand, gasind iubirea, creind o cariera, cumparand o casa, avand o familie, traind succesul si devenind bogati (sau nu)..puteti chiar crea o intreaga experienta de viata in aceste realitati virtuale, interactionand cu altii, intrand in aranjamente legale – totul este cu adevarat detaliat, sofisticat si complex. Si nimic nu este real.

Evident, nimic din toate acestea nu ti se intampla cu adevarat TIE. I se intampla numai acelui „ tu” pe care Tu l-ai creat intr-o lume fantastica.
Pentru sufletul vostru, viata fizica pe pamant reprezinta destul de mult acelasi lucru. Smecheria este sa nu te „ pierzi” in lumea fantrastica a mintii tale, dar sa iti folosesti corpul si mintea pentru a afce ceea ce sufletul a venit aici sa faca.
Cu totii facem asta chiar acum, dar unii oameni o fac constient si altii inconstient.Adica, fara sa stie ce fac.

Ceea ce s-a intamplat cu iisus in Gradina Ghetsimani este ceea ce se intampla cu noi toti. Imi place faptul ca aceasta poveste sa afla in Biblie tocmai pentru asta. Ne da tuturor speranta sa stim ca Iisus insusi a trebuit sa aiba de a face cu echilibrarea mintii si a sufletului ca parte din procesul prin care a trait din plin experienta lui insusi.
Asa ca nu disperati atunci cand lucrurile par sa mearga „rau”. Ele s-ar putea sa mearga in realitate „bine”, de prima data.
Tineti intotdeauna minte: orice schimbare este spre bine."

Neale Donald Walsch

Sursa: Editura For You