4 februarie 2012 - Un moment astrologic foarte important


Anul 2012 este marcat de intrarea lui Neptun in Zodia Pestilor, pozitie care nu s-a mai repetat de 164 de ani. Si daca in anul 1848, cand Neptun a fost in aceeasi pozitie, acest lucru s-a exprimat printr-o serie de revolutii care au bulversat Europa, revenirea din 04 februarie 2012, pentru o perioada de 14 ani, pana in anul 2026, pare sa marcheze mai ales o revolutie globala... la nivelul constiintei. Ne aflam, asadar, pe o octava superioara a spiralei evolutive iar voalul dintre lumi devine din ce in ce mai subtire.

Parafrazandu-l pe Andre Malraux, as spune ca "Secolul XXI va fi SPIRITUAL sau nu va fi deloc!". Evenimentele care se prefigureaza la nivel planetar ne arata o lupta mai crancena ca niciodata intre ateism, minciuna, ura si violenta, pe de o parte, si nevoia de regasire interioara, de adevar si iubire, pe de alta parte.

Cautarile spirituale se amplifica in aceeasi masura cu care se escaladeaza abuzurile; nevoia de adevar si dreptate creste in paralel cu actiunile de manipulare la nivel de masa; deschiderea fabuloasa catre spiritualitate a unora si accesarea unor noi dimensiuni ale constiintei se realizeaza in paralel cu o nevoie imperioasa a altora de a evada din realitate cu ajutorul alcoolului si al drogurilor...

Dincolo de toate, este un timp al maturizarii pe toate planurile, o vreme a cernerii graului de neghina, un moment al alegerilor decisive. Transformarea spirituala personala si regenerarea societatii este la indemana noastra ACUM si AICI! Avem nevoie insa de incredere si echilibru, ancorare in realitatea obiectiva si discernamant pentru a putea deschide fereastra sufletului nostru catre toate darurile pe care aceste vremuri ni le aduc.

Avem toate motivele sa credem ca limitele, constrangerile si granitele cu care ne confruntam acum se vor dilua treptat pentru a ne permite sa accesam alte realitati. Prezenta lui Neptun in Pesti este de asteptat sa aduca o amplificare a capacitatilor telepatice si premonitorii, o receptivitate mult marita fata de mesajele din planurile subtile. De asemenea, vom fi capabili de mai multa compasiune, vom fi mai empatici, mai deschisi catre ceilalti. Acest lucru va permite coalizarea unor grupuri tot mai mari de oameni sensibili la misiuni spirituale comune.

De asemenea aceasta conjunctura astrologica va sustine o revolutie artistica - noi curente muzicale, noi forme de expresie vizuala - si o noua era tehnologica.

Sa privim asadar cu incredere zilele si anii care vor veni dar sa fim in acelasi timp vigilenti; sa ne deschidem usile sufletului dar sa nu lasam orice sa intre; sa ne ridicam privirea catre Cer dar sa ne pastram picioarele pe pamant; si nu in ultimul rand sa iubim cu acea iubire "care nu se daruie decat pe sine si nu ia decat de la sine", cu acea iubire "care nu stapaneste si nu vrea sa fie stapanita", pentru ca "Iubirii ii este de ajuns Iubirea" (fragmente din Profetul de Kahlil Gibran).

Si pentru ca un astfel de moment trebuie intampinat cum se cuvine, Radio Vocea Sufletului va propune doua meditatii la unison - vineri, 03 februarie si sambata, 04 februarie, in reluare, de la ora 22:30 - prin care vom urmari sa ne acordam cu energia transformatoare a acestui moment astrologic unic. Meditatiile vor fi ghidate de Dana Erdei.
Va asteptam cu drag pe www.radiovoceasufletului.ro

Daniel Roxin

Niciun comentariu: