Despre suparare si ura...


"Supararea este una din cele mai raspandite incalcari ale legilor universului, care poate determina diferite neplaceri in viata, atat a celui pe care te superi, cat si in propria ta viata.

Potrivit legii bumerangului, tot ceea ce emitem in atmosfera, din punct de vedere vibratoriu: ganduri, vorbe, dorinte, fapte, sentimente etc. se intorc la noi producand efecte perturbatoare in campul nostru energetic.De aceea nimeni nu poate face rau altuia fara sa plateasca. De aceea oricand aveti ganduri negative despre o persoana sa va rugati in permanenta pentru sanatatea ei. Cand ne gandim la cineva se creeaza instantaneu o punte energetica intre noi si omul la care ne gandim. De aceea, orice gand rau reprezinta un atac energetic care aduce un prejudiciu omului respectiv. Astfel ne atacam si ne omoram unul pe altul in mod inconstient, de multe ori fara sa ne dam seama de acest lucru .

Orice expresie dura, afirmata pe un ton categoric poate provoca un rau atat siesi cat si unui alt om.

Neintelegerile intr-o relatie de cuplu vin din nevoia de a-l controla si domina pe celalalt. Fiecare incearca astfel sa aiba controlul si sa ramana deasupra intregii situatii. Cand controlezi o alta fiinta ii iei energia, iti faci plinul pe socoteala altuia. Astfel devii vampir energetic. Ori de cate ori cadem in acest prost obicei ne deconectam de la sursa si intram in suferinta. Racirea relatiilor dintre doi parteneri se datoreaza cresterii nivelului de agresivitate interioara. Lipsa de compatibilitate duce la lipsa de comunicare. Lipsa de comunicare duce la dezastru. Lipsa de comunicare prin iubire duce la ura. O agresivitate subconstienta fata de barbati / femei se transforma intr-un program de autodistrugere. Daca doi parteneri abuzeaza fizic sau emotional unul de celalalt, atunci ei nu merita sa ramana impreuna..

Dependenta naste agresivitatea. Iar agresivitatea produce boala. Dependenta de dorinte, frica, depresia si supararea atrag gelozia. Cu cat este mai puternica dependenta de persoana iubita, cu atat mai numeroase sunt pretentiile noastre fata de ea. Cearta, mania, nerabdarea emit in tacere o mare forta destructiva. Numai prin iubire poate seca izvorul rautatilor

Sa nu vorbiti despre nenorocirile traite pentru ca ele pot prelungi durata lor. Cand nu vorbim cuiva despre problemele noastre noi ne indepartam de ele. indepartarea de ele este primul pas pentru depasirea acestora. Esential este cand vorbiti despre problemele si emotiile dvs. sa nu cautati mila sau compatimiri.

IMPORTANT: Daca aveti o mare suparare sau tristete incercati sa nu aduceti sentimentele acestea acasa. Iesiti in strada cu deosebire in locurile inverzite si plimbati-va. Nu faceti din casa dvs. o groapa de gunoi energetic. Daca locuiti de cativa ani si ati saturat spatiul cu regrete, suparari si spaime, amintiti-va momentele in care v-ati certat si suparat, asezati-va in acel loc, iertati, anulati agresivitatea fata de iubire, rugati-va (de ce nu ?).

Este mai bine sa plangeti decat sa urati. Daca n-ati reusit sa va invingeti pe dvs. insiva, agresiunea se acumuleaza in mod inevitabil. Atunci cand plangeti agresiunea aparuta se distruge.

Munca nu trebuie sa ne omoare, ci sa ne dezvolte. inseamna ca supraincarcarile nu trebuie sa fie permanente si in fiecare ocupatie sa gasim placerea. Daca nu exista placere, orice activitate se poate transforma intr-o suprasolicitare si va dauna sanatatii. incercati sa identificati cat mai corect care este munca care v-ar aduce satisfactii prin insasi existenta ei in viata dvs. Nu cautati neaparat satifactii materiale. Nu cautati plata, nici lauda si nici o rasplata, orice ati face. Savarsind ceva bun noi pretindem imediat recompensa. Aceste dorinte aduc ca rezultat suferinta. Cu cat veti intensifica acest tip de pretentii cu atat va creste nivelul de agresivitate si se va intari programul de autodistrugere.

Cand cineva te jigneste nu te razbuna pe el, nu-l uri si nu te supara pe el intrucat aceasta jignire este un dar de la Dumnezeu. Daca n-o accepti urmeaza ca purificarea sufletului sa se infaptuiasca prin boli si nenorociri, iar daca nu esti pregatit nici pentru aceasta ea vine prin moarte Aceasta forma de purificare ne este data prin intermediul celor apropiati, de aceea in masura in care reusim sa-i iertam, in aceeasi masura sunt posibile schimbari interioare de profunzime.

Se cuvine sa iertam nu numai in gand ci si cu sufletul. Cel mai mult ne leaga de trecut supararile neiertate.

Iertand un om care ne-a jignit sau ne-a suparat ne putem vindeca de o boala grava. Roaga-te in permanenta ca toti cei din jurul tau sa fie fericiti, sanatosi si intreaga lume sa fie binecuvantata. Aceasta rugaciune v-a iradia atat de multa iubire catre intreaga lume incat iubirea se va intoarce la tine din belsug.

Cum daruiesti asa primesti! Razbunandu-te te faci egal cu adversarul. Iertandu-l te arati superior. Iertand ne eliberam pentru a ne putea inalta. Ar trebui sa fim constienti ca iertand ii eliberam pe cei care ne-au gresit, deci iertand oferim libertate. Sa alegi calea iertarii, pentru ca numai ea desface rana inclestata in timp.

In dragostea omeneasca trebuie intotdeauna sa existe o detasare de omul iubit. Cu cat aveti mai multe pretentii, iritari si nemultumiri fata de omul apropiat cu atat mai mult creste dependenta de el..

Dependenta de valorile materiale ne va omori incetul cu incetul si spiritul si sufletul.

Gandirea noastra dispune de cea mai puternica forta creatoare din intregul univers. Gandul este cel care aduce pacea si linistea in sufletul nostru. Gandul este cel care atrage binele sau raul in existenta noastra. Toate gandurile emise plutesc in aer ca niste mine amenintatoare pentru a lovi pe cel ce le-a produs. O gandire sau o actiune negativa este resimtita dureros de mii de organisme. De aceea exista o lege a naturii si a stiintei (Principiul al III-lea al mecanicii cunoscut si sub numele de Principiul actiunii si reactiunii) conform careia raul pricinuit altora ne face rau si noua insine.

De aceea straduinta de a ierta dusmanii si de a indrepta spre ei numai ganduri de pace si iubire constituie un act protector pentru noi.

Asadar suntem ceea ce suntem ca rezultat a tot ceea ce am gandit!"

A binecuvanta


Cand va treziti, binecuvantati ziua care incepe, deoarece vine plina de daruri nevazute, pe care le veti chema catre voi prin aceasta binecuvantare, pentru ca a binecuvanta inseamna ca sunteti constienti de numarul infinit de daruri prezente in fiecare colt al Universului si le chemati catre voi.

Atunci cand treceti pe langa oameni pe strada, in autobuz, la locul de munca, la cel de relaxare, binecuvantati pe acestia. Pacea binecuvantarii ii va insoti pe drumul lor si blanda lumina acesteia se va revarsa si ii va calauzi pe cale. Atunci cand va intalniti si discutati cu diverse persoane binecuvantati-le sanatatea, munca, bucuria, relatia cu Dumnezeu, cu ei insisi si cu altii. Binecuvantati-le aspectul financiar si abundenta din vietile lor, binecuvantati in orice fel imaginabil pentru ca aceste acte nu numai ca vor sadi semintele vindecarii in viata acestora, dar si pentru voi intr-o buna zi vor rasari roadele acestor acte, si va vor lumina viata acolo unde ea parea arida.

Atunci cand cineva va raneste si se poarta cu tine intr-un mod jignitor, raspundeti-i cu o binecuvantare; binecuvantati cu bucurie, sincer, complet, pentru ca astfel de actiune care porneste din inima se constituie ca un scut care va protejeaza de efectul actiunii lor si care face ca sageata indreptata catre voi sa ricoseze.

A binecuvanta insemna ca din adancul fiintei tale, din cel mai launtric colt al inimii, sa doresti binele in mod neconditionat, complet, fara a astepta ceva in schimb. A binecuvanta inseamna a recunoaste si a preaslavi ceea ce este darul lui Dumnezeu.

A binecuvanta inseamna a invoca astfel ca grija Divina sa se reverse peste cel la care ne gandim, inseamna a vorbi sau a gandi cu recunostinta.

A binecuvanta tot ceea ce ne inconjoara, fara nici o forma de discriminare, este cea mai inalta forma de a darui. Cei pe care ii binecuvantam nu vor sti niciodata de unde a aparut acea raza de soare pe cerul innnourat al vietii lor, iar noi rareori vom vedea lumina care se revarsa in vietile lor.

Cand ceva in vietile voastre nu merge asa cum doriti, cand ceva neasteptat va darama planurile si va pune la pamant, binecuvantati cu fervoare, pentru ca viata va invata o lectie, pe care chiar voi ati acceptat sa o primiti.

Incercarile prin care trecem sunt binecuvantari ascunse si cete de ingeri ne insotesc in acestea.

A binecuvanta inseamna a deveni constient de frumusetea universala, omniprezenta ascunsa ochilor nostri; inseamna sa activezi legea universala a atractiei, lege care va aduce in viata noastra, din cele mai indepartate colturi ale Universului, lucrurile de care ne vom bucura.

Este imposibil sa binecuvantezi si sa judeci in acelasi timp! Deci, pastrati-va permanent intentia de a binecuvanta tot ceea ce intalniti, pentru ca astfel, intr-o buna zi, veti vedea in tot ceea ce va inconjoara prezenta lui Dumnezeu.

Fiti binecuvantati!

Pierre Pradervand

Scurte comentarii de la Neale Donald Walsch


Scurte comentarii de la Neale Donald Walsch (ii multumim Irinei)

Salutari tuturor...

In urma cu doua saptamani, v-am cerut propuneri pentru subiectele pe care sa le abordez aici… si, dupa cum v-am spus saptamana trecuta, am primit o multime de sugestii… multe dintre ele referindu-se la Legea Atractiei.

Drept urmare, am inceput, inca de saptamana trecuta, o serie de articole, primul vizand aceasta problematica a atractiei, in contextul cartii mele Conversatii cu Dumnezeu (CCD)[publicate de Editura For You[. Revin la remarcabila carte din ciclul CCD – Mai Fericit decat Dumnezeu. [in curs de publicare la Editura For You]

Astazi, ne vom ocupa de alegerea Constienta, versus alegerea Inconstienta.

Un aspect pe care nimeni nu mi l-a relevat in legatura cu aceasta Lege a Atractiei este faptul ca, intrucat sistemul nu se inchide niciodata – fiindca puterea pe care Dumnezeu ne-a daruit-o este intotdeauna pe butonul PORNIT – uneori, ni se pare ca Procesul Creatiei Personale nu functioneaza. De fapt, Creatia Personala functioneaza intotdeauna.

Unii oameni au incercat sa aplice Procesul Creatiei Personale si au ajuns la concluzia ca este ineficient. Creatia Personala nu este niciodata ineficienta, chiar daca nu produce intotdeauna rezultatele dorite. Ea are o mare precizie, fiindca este foarte eficienta, chiar cand manifesta ceea ce nu va doriti.

Vedeti voi, Energia Atractiei nu raspunde numai la ceea ce ne dorim, dar si la ceea ce ne produce frica. Nu doar ceea ce vrem sa atragem, dar si lucrurile de care vrem sa scapam. Nu doar ceea ce alegem in mod constient, ci si alegerile noastre subconstiente.

Sa alegi din ceea ce prietenul meu, Deepak Chopra, numeste Campul Posibilitatilor Infinite este o operatiune delicata. Depinde de obiectul concentrarii noastre, fie ca vrem, fie ca nu vrem, indiferent daca suntem sau nu constienti de alegerile noastre.

De exemplu, daca mintea voastra se concentreaza asupra dublarii veniturilor in anul viitor, dar aveti un gand ulterior (chiar daca nu il constientizati). In urmatoarea ora sau zi, va fi aproape imposibil sa realizati aceasta dorinta; daca va veti spune: Ei hai, fii practic! Fixeaza-ti cel putin un scop pe care sa-l poti atinge … apoi, ti-ai selectat ultima idee, chiar daca, initial, ti-ai dorit-o sau nu, fiindca butonul tau este intotdeauna pe DESCHIS. Creatia Personala lucreaza non stop.

Ea nu numai ca lucreaza cu cele mai recente ganduri sau idei, dar si cu cele asupra carora va concentrati cel mai frecvent si care sunt incarcate cu energie emotionala.

Acest lucru explica de ce oamenii care incearca sa aplice acest proces, pentru a obtine ceva ce isi doresc cu disperare, esueaza. Apoi, ei spun: Vedeti, chestia asta nu functioneaza!

De fapt, procesul functioneaza perfect.

Dorinta indeparteaza lucrurile de voi

Un alt exemplu este faptul ca, daca va doriti ceva cu disperare si afirmati intr-una: Vreau asta! – voi ii spuneti Universului ca acel ceva va lipseste, in momentul respectiv.

Cat timp veti mentine un asemenea gand, nu veti putea obtine ceea ce va doriti, fiindca nu este posibil sa primiti ceea ce confirmati ca nu aveti.

De exemplu, afirmatia Vreau mai multi bani!, s-ar putea sa nu atraga banii la voi, ci mai degraba sa ii alunge, fiindca Universul are un singur raspuns in vocabularul sau: DA. El va asculta cu mare atentie si percepe mai ales ceea ce simtiti.

Conversatii cu Dumnezeu spune ca emotiile sunt limbajul sufletului. Daca veti spune, in mod constant: Eu vreau mai multi bani!, iar Universul va simti ceea ce simtiti voi in legatura cu aceasta afirmatie – adica, emotia lipsei – acesta va fi raspunsul Universului.

Motorul Creatiei este, de fapt, un magnet

Aici vorbim despre putere. Puterea unui magnet. Amintiti-va ca emotia este energie, iar in ceea ce priveste energia, atragem ceea ce gandim. Asadar, Universul va spune: DA! – iar voi veti continua sa vreti mai multi bani.

Daca ganditi – Eu vreau mai multa iubire in viata mea! – Universul va spune: DA! - –iar voi veti continua sa vreti mai multa iubire in viata voastra.

In aplicarea Legii Atractiei, cuvantul EU este cheia de pornire a Creatiei. Ceea ce urmeaza cuvantului EU, rasuceste cheia si porneste motorul materializarii.

De aceea, atunci cand Creatia Personala pare sa nu functioneze, cauza este faptul ca Energia Atractiei v-a adus ceea ce, in mod neconstientizat, ati ales – deci, altceva decat ati gandit ca alegeti.

Daca puterea pe care ne-a daruit-o Dumnezeu nu ar fi fost in permanenta pe butonul PORNIT, daca procesul nu ar functiona incontinuu, ati putea avea un singur gand pozitiv despre ceva anume, iar rezultatul ar fi materializarea certa a dorintei respective, in realitatea voastra. Insa procesul functioneaza fara oprire – nu doar din cand in cand – si se hraneste cu ceea ce simtiti voi mai profund, in mod constant. Asadar, un singur gand pozitiv, intr-un vartej de idei si proiectii nu prea pozitive, in mod cert nu va produce rezultatul dorit.

Secretul este sa ramaneti pozitivi, intr-o mare de negativitate. Secretul este sa stiti ca procesul functioneaza, chiar daca pare ca nu o face. As vrea sa va ofer un instrument, care sa va ajute sa puteti face acest lucru. Este o tehnica incredibila, care functioneaza de fiecare data. Si de aici vom incepe discutia noastra, saptamana viitoare.

Pana atunci….. Cu iubire si imbratisari,

Neale

……………………………………………………………………………………………………………………………..

Continuare

Salutari tuturor...

In ultimele mele comentarii, v-am promis un instrument cu care sa puteti beneficia de Legea Atractiei. Este o tehnica incredibila, care functioneaza fara gres.

Miracolul care va va schimba viata

A ramane pozitiv, atunci cand esti inconjurat – sau chiar cand esti cufundat cu totul – de ceea ce se numeste negativitate, este mai usor decat credeti. Iata secretul. Iata instrumentul, acea tehnica incredibila…

Puneti capat imediat tendintei de a judeca.

Nu judecati dupa aparente.

Atunci cand incetati sa mai emiteti judecati asupra altora, veti pune capat unui intreg mod de viata. Si nu e ceva de neglijat. Aceasta este o schimbare majora in atitudinea si comportamentul vostru in viata. Acesta este un miracol.

Dar cum se realizeaza acest miracol? Iata intrebarea la care toti vor sa primeasca raspuns. Atunci, va rog sa acordati o foarte mare atentie cuvintelor pe care le voi rosti acum…

Modalitatea de a iesi din tendinta de a-i judeca pe toti si pe toate este sa treceti in starea de recunostinta.

Acesta este un corolar atat de important, incat ar trebui scris, printat si plastifiat, iar apoi pus peste tot, in casa voastra si oriunde mergeti: pe oglinda din baie, pe usa frigiderului, pe oglinda retrovizoare a masinii, deasupra calculatorului; ati putea chiar sa vi-l tatuati pe incheietura mainii stangi – sau macar sa il gravati pe o bratara pe care o purtati acolo:

MODALITATEA DE A NU MAI EMITE JUDECATI ESTE INTRAREA IN STAREA DE RECUNOSTINTA

Ceea ce inseamna sa fiti recunoscatori, indiferent de rezultat. Oricare ar fi rezultatul.


Adica, sa spuneti: Iti multumesc, Doamne!, chiar si pentru lucruri sau situatii pe care stiti sigur ca nu vi le-ati dorit in mod constient si pe care, in mod cert, nu vi le doriti.

Cineva spunea, odata: Fericirea nu inseamna sa obtii ceea ce-ti doresti, ci sa-ti doresti ceea ce ai. Acel cineva avea mare dreptate.

Recunostinta este leacul miraculos pentru orice moment de cumpana. Este cea mai rapida cale de a risipi orice urma de teama, de a vindeca dezamagirile, de a inlocui negativitatea cu pozitivitatea. Este drumul cel mai scurt de la a fi blocat intr-o fundatura, la a fi Pe Cale, la a evolua. Este energia care ne conecteaza cu Dumnezeu.

Incercati!.

Prima oara cand va veti confrunta cu un rezultat sau cu o experienta nedorita, opriti-va. Opriti-va exact in mijlocul a ceea ce se intampla. Nu faceti nimic altceva, decat sa va …opriti.

Inchideti ochii, pentru o clipa si spuneti-va in minte: Iti multumesc, Doamne!

Inspirati si expirati profund, apoi spuneti inca o data: Iti multumesc, Doamne! Iti multumesc pentru acest dar si pentru comoara pe care el o poarta pentru mine!

Fiti siguri ca, oricare ar fi darul, el poarta o comoara, chiar daca nu o puteti recunoaste in acel moment. Viata va va dovedi acest lucru, daca-i veti da o sansa.

GPS-ul creierului

Atunci cand recunostinta inlocuieste tendinta de a-i judeca pe altii, pacea va cuprinde intregul corp, blandetea va imbratiseaza sufletul, iar intelepciunea va umple mintea. Lasati recunostinta sa inlocuiasca tendinta de a judeca totul si atunci, intreaga experienta a vietii voastre o va lua pe calea cea buna, in mai putin de cinci secunde.

In cinci secunde.

Fiindca atitudinea este totul. Atitudinea va corecteaza viata, atunci cand v-ati abatut de la Calea cea buna. Atitudinea este asemenea unei Harti a Mintii. Este ca un Satelit de Pozitionare Globala (GPS) al creierului.

O atitudine negativa va va duce in jos, pe calea nefericirii. Acest lucru nu poate fi evitat. El se va intampla in mod cert, si nu conteaza care este problema. O atitudine pozitiva va va readuce pe Calea pacii interioare si a fericirii. Si repet, aceasta situatie nu poate fi evitata. Se va intampla cu certitudine, indiferent care este problema.

Si totusi, cum poate cineva sa intre in starea de recunostinta, cand circumstantele in care se afla sunt absolut mizerabile, dezolante – sau chiar inspaimantatoare?

Stiind ca fiecare moment al vietii reprezinta o sansa unica de a recunoaste, exprima si manifesta experienta Divinitatii noastre launtrice. Acest lucru nu este foarte clar, atunci cand anunti, pur si simplu, ca exista ceva numit Energia Atractiei. El trebuie mai degraba explicat, nu revelat. Voi face acest lucru, in urmatorul meu Comentariu, aici,… daca voi primi de la cititori peste 50 de interventii, la rubrica de Comentarii.

Dati-mi voie sa va spun de ce aplic acest criteriu. Eu nu vreau sa profit de timpul vostru, cata vreme nu simt ca sunt cititori care primesc darul acestor informatii si beneficiaza de el. Este corect? Are sens? Asadar, dati-mi posibilitatea sa aflu ce credeti despre ceea ce ati citit pana acum. Si daca exista un interes real, vom aprofunda subiectul.

Imbratisari si iubire…Neale www.cwg.org

Sursa: www.editura- foryou.ro

Protectia Aurica


Metode eficiente de protectie aurica

· Cand sunteti nevoit sa va confruntati cu oameni impuri, care au o orientare morala indoielnica, va simtiti obosit, stresat, nervos, tensionat?
· Constatati adeseori ca, dupa ce ati fost fixat cu privirea de o persoana cu ochi patrunzatori, vi se face rau?
· Intrand intr-o anumita casa ati trait brusc senzatii de apasare si disconfort, simtind poate ca acel loc v-ar respinge?
· Sunteti cuprins adesea de o teama nedefinita, paralizanta, inexplicabila, in timpul intalnirilor cu anumiti oameni?
· Va simtiti inca foarte receptiv ori fragil interior in timpul confruntarilor existentiale pe care le aveti cu ceilalti?

Daca raspunsul la aceste intrebari este afirmativ, atunci cu siguranta ca starea dumneavoastra psihica si mentala nu este tocmai armonioasa, si ca aveti nevoie sa stiti ce inseamna si cum se realizeaza PROTECTIA AURICA.

Aura omului sanatos este mare, de forma ovala, compacta, si inconjurata de o "plasa de protectie" de natura biomagnetica. Cand aceasta "plasa de protectie" este intacta, persoana respectiva se afla intr-o stare permanenta de armonie. Din pacate, in prezent, tot mai multi oameni au aura "ciuruita", distorsionata, afectata. Cum si in ce mod s-a ajuns la aceasta stare de uzura?

"Dusmanul de moarte" al aurei este nervozitatea si oricine intuieste aceasta daca ia in considerare, de pilda, faptul ca la persoanele rautacioase si iritabile apar cu timpul grave dezechilibre. Starea de nemultumire si impulsivitate sporita, ca de altfel toate celelalte stari negative pe care le manifestam deseori (frica, ura, gelozia, revolta), afecteaza aura dinspre interior, producand "gauri" prin care pot intra in orice moment energiile sau gandurile negative generate de alte fiinte umane inconstiente sau de fiinte dezgustatoare din planurile inferioare ale lumilor subtile paralele.

Spatiul eteric este intesat de tot felul de paraziti energetici si de fiinte cenusii care ne pot face rau in mod voit. Elementalii - asa sunt denumite aceste entitati - prefera sa paraziteze pe corpuri straine si pot ajunge chiar sa puna stapanire pe sufletul unui om care si-a mentinut prin gandurile si actiunile sale legatura permanenta cu lumile inferioare, sfarsind prin a fi posedat de acestia.

Entitatea negativa care incepe sa domine mintea si sufletul unei persoane din planul fizic cauta mai ales sufletul unui betiv, al unui dezmatat, sadic, ucigas, hot, avar sau rauvoitor, pentru ca acestia nu detin controlul propriei lor persoane, fiind dominati de pasiunile lor animalice. Elementalii se bucura insa si de suferinta si necazul omului, hranindu-se cu emanatiile rezultate din indignarea, durerea sau teama acestuia. Orice dezintegrare ii face sa jubileze. Vaporii alcoolului, duhoarea fumatului, mirosul de sange, ca de altfel toate tensiunile psihice ale omului sunt pentru ei un adevarat ospat!

Oamenii lanseaza, prin gandurile lor negative, sageti otravitoare


Iata de ce, in cunostinta de cauza, invataturile milenare yoga avertizeaza asupra pericolului intretinerii gandurilor meschine, inferioare, care "intoxica" spatiul si constituie focare de epidemii psihice si mentale, dar si al egoismului, care adauga zi de zi otrava ucigatoare la aura bolnava a planetei noastre.

Pentru fiecare gand emis avem o responsabilitate uriasa, deoarece un gand negativ generat de o fiinta poate fi captat mental de altcineva care va reactiona iresponsabil, devenind astfel o victima la a carei suferinta am contribuit si noi. Sustinem, fara riscul de a gresi, ca numarul crimelor invizibile este infinit mai mare decat numarul asasinatelor sangeroase din lumea fizica. Din ignoranta, ura sau frica, oamenii lanseaza, prin gandurile lor, sageti otravitoare a caror putere este uneori deosebit de mare. Noi putem interfera cu acestea si riscam sa ne lasam influentati de ele, ori de cate ori, prin starea noastra dizarmonioasa, favorizam in propria noastra aura aparitia fisurilor de care am amintit.

In plus, otrava urii si a nervozitatii, a suferintei si a tristetii, a pasiunilor inferioare "se depune" pe obiectele din jur, pe zidurile cladirilor, pe lucrurile personale. Toti cei care, ulterior, vin in legatura cu aceste obiecte, vor fi influentati mai mult sau mai putin, in functie de calitatea si de starea aurei lor.

Cu siguranta ca toate aceste revelatii cu privire la campul energetic, care exista nu numai in jurul corpului nostru fizic, ci insoteste orice manifestare din Univers, dovedeste - daca mai este necesar sa o spunem - ca trebuie sa stim cum ne putem proteja. Este asadar evident ca avem nevoie de o protectie aurica, ce ne va ajuta sa evitam interferenta cu aceste vibratii impregnate in locurile pe unde trecem.

Cum sa contracarezi energiile psihice malefice emise de altcineva asupra ta

1. Pentru a reusi sa contracarezi un conflict este necesar sa raspunzi cu IUBIRE sau cu UMOR (care arata o stare de detasare). Procedand astfel, nu vei mai interfera cu vibratia energetica negativa a agresorului, ba chiar vei reusi sa-l faci sa constientizeze starea sa penibila, determinandu-l sa si-o modifice radical. Multi dintre noi am intalnit persoane despre care spunem: "Cu el (ea) nu te poti certa". Aceasta arata ca acel om are o structura psihica echilibrata si armonioasa, care il apara de conflicte si de agresivitatea celorlalti.

2. A doua modalitate necesita o forta interioara si mentala mult mai mare. Daca simtiti ca cineva va absoarbe energia, deliberat sau nu ori focalizand ganduri negative sau energii psihice malefice asupra voastra, invocati Lumina Alba Stralucitoare si trimiteti-o asupra persoanei in cauza. Vizualizati cum aura sa se umple de Lumina Alba si mentalizati ca aceasta reuseste sa anihileze energia negativa manifestata asupra voastra.Marea Invocare

Alegeti-va una dintre aceste tehnici si aplicati-o perseverent, studiindu-i efectele. Manifestati continuu o stare pozitiva si o gandire corecta

Integritatea aurei si starea noastra de bine pot fi aparate in primul rand cu ajutorul energiei psihice binefacatoare. Educarea, formarea psihoenergiei protectoare vor constitui o adevarata profilaxie a omenirii. Pentru inceput este necesar sa se emita insistent ganduri curate, benefice, asigurand patrunderea lor in substanta nervoasa prin repetare continua. Se va elimina astfel, treptat, orice tip de rezonanta cu energiile inferioare.

Gandul la Frumos indica totdeauna drumul catre Adevar si este cel mai important remediu pentru multe suferinte. In loc sa ne tanguim, sa ne indignam sau sa-i judecam pe altii, este mult mai bine sa ne canalizam gandurile catre Frumos, Adevar, Dreptate, Cinste, Prietenie, Iubire etc. Acest gen de ganduri constituie cea mai trainica si mai sigura punte catre Fortele Binelui din Univers.

Cel care trimite in spatiu bucurie o primeste inapoi indoit, cel care trimite amaraciune are, drept raspuns, amaraciune. Exemplu de sugestie pentru gandire corecta: Mentalul meu este purificat, puternic si clar. Gandurile mele benefice exprima intotdeauna bunatate, fericire, pace, iubire si frumusete.

Fiti atenti la perceptiile de moment

Al doilea lucru pe care trebuie sa-l realizati este ca, atunci cand sesizati ca prezenta cuiva nu va face bine, simtindu-va "infestati" sau vampirizati de acesta, sa va departati la o distanta suficienta pentru a nu mai sesiza aceasta interferenta. Daca acelasi lucru il percepeti referitor la o incapere si daca imprejurarea va permite, mai bine parasiti-o imediat, fara regrete.

Autosugestia cu idei-forta

O metoda foarte utila pentru a realiza protectia subtila o reprezinta autosugestia cu anumite idei-forta ce ne pun in rezonanta cu fortele subtile benefice si armonioase ale Universului. Afirmatiile urmatoare vor fi repetate de un numar suficient de ori, pentru a ne impregna in mod adecvat subconstientul cu ele. La incheierea fiecarei serii de repetari, ne vom vizualiza ca si cum ne-am privi pe noi insine din afara cat mai detasati, primind starile respective impreuna cu vibratiile luminoase benefice dorite. Procedand astfel, vom constata ca succesele in directia scontata nu vor intarzia sa apara. Afirmatiile sunt urmatoarele:

Pura Lumina Alba profund binefacatoare si atotputernica a Constiintei divine ma protejeaza inundandu-mi fiinta si aparandu-ma de tot ceea ce este impur. Prin prezenta Ei datatoare de fericire in propria mea fiinta, orice rau este neutralizat, deoarece eu am devenit invulnerabil si invincibil, gratie ajutorului Ei Divin.
Vizualizarea unui glob de lumina

Simultan sau separat de aceasta modalitate expusa anterior, putem apela la actiunea unui camp protector de energie divina. Vizualizati un glob de lumina alb stralucitoare in centrul pieptului vostru. Mentalizati ca aceasta lumina incepe sa se roteasca, marindu-se. Ea se dilata pana cand va umple corpul si se revarsa in exteriorul acestuia. Pe masura ce lumina expansioneaza, tot intunericul se retrage din fata ei. Mariti sfera de lumina pana cand ea va avea cam 50 cm grosime in jurul corpului vostru. Fiind cat se poate de focalizati, fixati aceasta imagine cat de mult timp puteti.

Reluati aceasta vizualizare de cat mai multe ori in timpul zilei.
Recomandari impotriva radiatiilor

Telefoanele mobile, monitoarele calculatoarelor, ecranele televizoarelor sunt aparate care prin radiatiile emanate, pot perturba armonia energiilor indeosebi in zona capului. Pentru a evita eventualele dureri care pot aparea in aceasta zona, recomandam o vizualizare cu lumina alba - ca in metoda descrisa anterior - cu deosebirea ca globul de lumina alba sa fie mentalizat la nivelul capului, avand drept punct de plecare si de expansiune zona centrala a fruntii - Ajna Chakra.

Protectia prin pietre pretioase

Exista, de asemenea, si alte metode de purificare, protectie si exorcizare prin intermediul pietrelor pretioase sau semipretioase, si al plantelor. Aceste metode prezinta un inedit aparte, pentru ca ele erau cunoscute si intrebuintate de catre civilizatiile stravechi. Nu este nimic magic in aplicarea lor, doar ca aceste metode se bazeaza clar pe fenomenul de rezonanta stabilit intre aceste pietre sau plante si diferite focare cosmice de putere si energie.

Recomandam deci purtarea urmatoarelor pietre pretioase sau cristale (dupa ce, in prealabil, au fost purificate timp de 7 zile in sare grunjoasa): onix, cuart, turmalina, agata, crizocol, cristal de stanca, jasp rosu, labradorit, rodonit, sodalit si malahit (care asigura protectia in timpul sarcinii pentru femeile gravide). Este foarte important ca piatra sa vina in contact direct cu pielea, fie pe deget - daca este montata pe un inel - fie pe piept - daca este vorba despre un pandantiv.

Ingerarea de plante medicinale

In ceea ce priveste plantele, indicam un tratament care este necesar sa se realizeze o perioada de minimum trei luni, dupa metoda care a fost descrisa de noi in numerele anterioare ale revistei (plante maruntite fin si tinute sub limba 15 minute, de 3-4 ori pe zi, inghitite apoi cu putina apa minerala). Acestea sunt: busuioc, scoarta de stejar, salvie, iarba sarpelui si iarba Sfantului Ion.

Pozitia corpului care ne ajuta sa ne aparam de vampirizarea energetica

Persoanele in varsta, bolnave sau cu tulburari psihice pot sa-i vampirizeze energetic pe cei sanatosi, exact asa cum un burete absoarbe apa. Pentru a evita acest pericol este necesar ca cei sanatosi sa nu fie receptivi si, mai mult decat atat, sa se concentreze mental asupra propriei aure, inchizand circuitele bioenergetice. Iata si o atitudine corporala care ii poate ajuta: stand cu bratele incrucisate si picior peste picior.

Dincolo de moarte...


"Fenomenul mortii 1-a preocupat pe om de la aparitia sa pe pamant. Nici un eveniment nu 1-a pus mai adanc pe ganduri ca starea de nemiscare si raceala din momentul mortii trapului omenesc. Salbaticul cel mai primitiv are notiunea mortii, are sentimentul ca s-a petrecut ceva extraordinar cu semenul sau, caci nu mai simte si nu se mai misca. Acest sentiment s-a intarit prin observarea ca toate fiintele mor dupa o vreme intr-adevar, tot ce exista, materii si fiinte, trebuie sa-si schimbe starea. Toate mor, dupa intelesul nostru omenesc, toate trec prin diferite faze, din punct de vedere spiritual.

Saracul si bogatul, ignorantul si savantul, cu totii trebuie sa trecem prin poarta mortii, care ne duce la viata spirituala.

Toti suntem supusi durerii de a vedea pe cineva iubit, plecand de langa noi in lumea invizibila ochilor nostri fizici. Acest eveniment, extrem de natural, instituit cu desavarsita intelepciune de Cel Atotputernic, a produs asupra omului pe parcursul a mii si mii de secole atata frica, atatea griji si superstitii, incat toata existenta lui a stat sub teroarea zilei fatale, ca va muri, se va prapadi pentru totdeauna.



Nici azi, cand omul a ajuns sa scruteze multe din secretele naturii, omenirea nu este lamurita ce este dincolo de mormant.
Altadata, marii initiati cunosteau cauza si scopul acestui fenomen. Restul omenirii era nestiutoare si prea inapoiata ca sa inteleaga tainele si actele intime ce au loc cu prilejul trecerii din lumea materiei grosolane, in cea a materiei eterice.

Azi insa, largindu-se gradul de intelegere al omului, e posibil sa se reveleze unui numar mai mare de oameni seria de fenomene ce au loc in timpul desprinderii entitatii spirituale din haina sa terestra in infinita Sa intelepciune, Tatal iubitor aprinde in anumite locuri candele, inalte cercuri de revelatie, si prin alesii Sai spatiali formeaza instrumente - mediumi, prin intermediul carora entitatile spirituale reveleaza oamenilor intregul proces al mortii, modul cum se face trecerea din starea fizica in cea spirituala. Prin aceste cercuri de revelatie sau de initiere, omul primeste cunostinte direct din Cer, prin intermediul mediumului.

Exista cativa oameni, risipiti prin multimea omenirii, cu darul minunat de a vedea si auzi fenomene si lucruri pe care majoritatea nu le vede si nici nu le aude. Acestia vad entitatile spirituale si aud vorbirea lor exprimata prin ganduri ce par a fi vorbire omeneasca. Un asemenea om e un fericit apamantului, pentru ca are cunostinta de entitatile spirituale care isi duc traiul in sferele ceresti.

Pentru un asemenea om, moartea nu mai prezinta un aspect ingrozitor, el vazand toate etapele mortii, actul mortii in toata desfasurarea ei, intelege ca moartea nu este decat un fapt ce inlesneste omului ascensiunea pe scara evolutiei vesnice.
Este o necesitate imperioasa ca omul sa stie ce este moartea, sa se convinga de rostul acestui mare act din existenta sa, pentru a scapa de povara gandului „Am sa mor!"

Cunoscand Adevarul, el nu va mai fi coplesit de durere, batut de vantul gandurilor negre, ca si-a pierdut pentru veci iubita sa sotie, scumpa sa mama ori adoratul sau copilas.

De ce aceasta jale, de ce aceasta neliniste? Daca omul ar cunoaste Adevarul, n-ar mai fi atatea zbuciumari sufletesti, atatea tragedii, sinucideri si tulburari mentale, cu ocazia plecarii celor apropiati. Aceasta trecere de la o stare la alta este un fenomen comun intregii creatii. Apa este lichida, ea poate trece in anumite conditii in stare solida, gazoasa sau radianta. Dar in orice stare s-ar afla, ea tot apa ramane. Mineralul dilatat prin caldura, contactat prin frig, crapa, se sfarama in bucatele, in tarana. La randul sau, praful poate fi dizolvat de apa ploilor, prefacut in solutie si absorbit astfel in corpul plantelor, unde se preface in materia constitutiva a plantei. Cei nestiutori, privind o planta, nici nu banuiesc ca in interiorul ei exista acelasi mineral, acelasi lut, piatra de var sau nisipul pe care calca piciorul lor.

Plantele mor, animalele mor si ele, adica sunt parasite de sufletul lor, de acel ceva care le da viata. Planetele si stelele, la o vreme se destrama, se pulverizeaza si apoi se risipesc in spatiu, pulberea lor fluidizandu-se mai tarziu si reintorcandu-se la izvorul de unde au purces candva, cu miliarde de veacuri in urma.

In lumina acestui adevar, viata omului dobandeste un alt inteles, iar moartea, din oribila, respingatoare, devine un eveniment firesc, chiar fericit, pentru motivul ca omul scapa din intunericul vietii pamantesti, pentru a trece intr-o lume de lumina, unde viata este mai usoara, scapa de noianul suferintelor si grijilor necurmate, pentru a trece intr-o lume linistita si plina de fericire - daca s-a silit sa pazeasca legile divine.

Este o necesitate absoluta ca omul sa cunoasca ce se va petrece cu el in momentul mortii, pentru ca acest prag ce desparte doua existente - cea terestra si cea spatiala sa fie trecut cu toata increderea, deoarece numai astfel ne redobandim repede constiinta in lumea cealalta.

Daca, la ora fatala, omul vine cu idei false din lumea terestra, ramane sub domeniul fricii si al nestiintei, iar trecerea se va face greu, cu o agonie prelungita; in plus, ajuns acolo, multa vreme spiritul nu e
lamurit unde se afla, ce s-a intamplat cu el, se zbate in nestiinta, si tarziu, uneori foarte tarziu, afla ca nu mai este in lumea fizica, ci intr-o lume formata dintr-o materie diferita si in conditii cu totul deosebite de cele pamantesti.

Acest act general si natural a generat nenumarate presupuneri si diferitele credinte. Astfel, cei care pretind ca ar cunoaste mecanismele lumii fizice, nu vad in viata plantelor, animalelor si a omului decat fenomene fizice, chimice si biologice, considerand ca viata omului este traita acum pe pamant, si nu este altceva decat rezultatul functiilor aparatelor si sistemelor din organismul sau. Asadar, „Bucura-te, omule, cat traiesti, caci dupa moarte nu mai esti decat un starv nesimtitor, pe care viermii il vor roade si faramita. Totul s-a ispravit cu tine, cand ai iesit din cadrul vietii". O alta categorie de oameni cred ca mai exista poate ceva dincolo de moartea trupului.

Ei vorbesc despre o viata din lumea cealalta, desi nu stiu ce este, cum este, unde este acea lume si cum isi duce omul acea viata? Acesti oameni - suflete bune, miloase, cumpatate in fapte si in cuvinte cred in afirmatiile reprezentantilor bisericii de care apartin, si anume ca exista o alta viata, pentru care omul trebuie sa se sileasca sa o dobandeasca.

Dar slujitorii bisericii nu pot da nici o lamurire despre aceasta viata spirituala, deoarece, ei insisi au pierdut orice contact cu Cerul, ramanand doar cu zidurile bisericilor care au devenit simple constructii; pentru ca o biserica intreaga poate deveni 0 casa obisnuita cand cei care intra in ea respira doar in marginirea lutului lor terestru, pe cand un copac devine templu sfant cand este imbratisat de doua maini a caror suflet este un canal al Divinitatii. Asadar, reprezentantii bisericilor nu sunt in stare sa explice sau sa descrie absolut nimic din fenomenele sau fiintele sferelor ceresti, ei doar impunand o simpla afirmatie care te lasa rece si nu te scoate din cercul indoielii.

Bietii oameni ar dori sa se conformeze unei vieti exemplare, dar nu se pot scutura de apasatoarea si zdrobitoarea indoiala: „Asa o fi? Mai exista pe undeva un loc unde spiritul omului isi mai continua existenta?" in fine, exista oameni, foarte putini la numar, care cunoscand ceva din ceea ce se afla dincolo
de valul ce desparte lumea vizibila de cea invizibila, se silesc sa-si duca existenta terestra in deplina cunostinta de urmarile ei, pentru a putea, dupa moartea trupului lor, sa se bucure de o viata spirituala cat mai fericita.

Din cele expuse, se vede ca exista cel putin trei categorii principale de oameni care au vederi deosebite asupra vietii. Unii nu cred in existenta vietii dincolo de moarte. Altii inclina a crede, si ca atare se silesc sa dobandeasca fericirea cereasca, dar nu stiu cum o fi si unde o fi. in fine, a treia categorie cunoaste o parte din Adevar si se sileste sa duca o viata corecta, stiind ca ceea ce seamana, in viata terestra, va culege in vietile viitoare.

Curios este faptul ca in vremurile indepartate, omenirea era mai simpla, necunoscatoare a fenomenelor din natura, dar era mai increzatoare in existenta unei vieti dupa moartea fizica. Azi, cand mintea omului este mai clara si cand suma cunostintelor terestre duce la concluzia existentei unei Divinitati si a unui plan de evolutie, nu se mai crede in nemurirea spiritului, intr-o viata dincolo de hotarul mortii.

Curiozitatea creste cand vedem ca statele civilizate care domina pamantul prin puterea lor militara, prin prosperitate economica si descoperiri stiintifice, sunt atat de inapoiate in cunoasterea legilor spirituale si sufletesti, iar popoare sarace si inapoiate cunosc unele legi si fenomene din domeniul invizibilului, si anume legea evolutiei vesnice si rolul vietilor nenumarate, pe care omul trebuie sa le parcurga pe Pamant si pe alte planete, ca sa urce pe scara cunoasterii si a moralitatii. Raspunsul il gasim in faptul ca noi, europenii, suntem o rasa de oameni noi, care avem, e drept, toata vigoarea tineretii, dar si o superficialitate in cugetare, pe cand popoarele Orientului indienii, chinezii, tibetanii etc, sunt popoare batrane, al caror trecut se pierde in negura vremurilor, ei numarand in istoria lor dinastii, legislatori si invatati de acum 30.000 de ani.

Occidentalii, cu viata lor intensa, cu goana dupa realizari pamantesti, cu framantari pentru castiguri materiale, acorda prea putina atentie preocuparilor sufletesti. Popoarele Orientului pe langa satisfacerea vietii trupesti, acorda o atentie deosebita necesitatilor sufletesti si spirituale; din aceasta cauza, puterile ior sufletesti sunt mai mari. Astfel se explica numarul mare al celor care se bucura de facultati spirituale in randul acestor popoare, pe cand in tarile occidentale persoanele clarvazatoare sunt foarte rare. S-ar fi cuvenit ca aceste taine sa fie cunoscute de preotimea tuturor religiilor si sa fie comunicate omului, dar cei care le cunosc - rabinii o tin ascunsa.

Preotimea crestina care a cunoscut si propovaduit timp de doua sute de ani dupa plecarea Domnului din preajma Pamantului,nemurirea spiritului si reintruparea acestuia a pierdut orice cunoastere referitoare la lumea invizibila, iar azi, nestiutoare, se margineste sa propovaduiasca doar dogma referitoare la conduita vietii fizice. Ea numai este in masura sa explice viata omului dupa moarte, marginindu-se doar la simple afirmatii despre o viata plina de chinuri in iad, pentru cei care s-au facut culpabili in lumea pamanteana, si de o viata fericita in rai, pentru cei care s-au conformat preceptelor propovaduite de Sfanta Scriptura, interpretata de fiecare biserica dupa bunul sau plac, prin judecati infirme si marginite. Unde este iadul si raiul, sub ce forma si cat timp isi petrece omul existenta in aceste locuri nu stie nici ea.

Biserica era initial in posesia Adevarului, dar azi nu mai este in masura sa ne descrie originea vietii, rolul vietii si legile care ii domina evolutia, in eternitate. In timpurile indepartate initiatii transmiteau oral discipolilor aceste cunostinte, iar in prezent, se astern pe hartie, formand diferite tratate. Obtinute de la autori diferiti, in tari si timpuri diferite, prin compararea lor s-au ales partile comune si constant transmise, constituindu-se Doctrina revelata. Diexpunerea ei, omenirea afla azi despre rostul spiritului si sufletului in lumea fizica si metafizica, despre creatia Tatalui si despre natura si atributele Fiintei supreme. In general, aceste comunicari nu sunt crezute de ignoranti, cei care se pretind savanti le neaga cu incapatanare, fara ca macar sa le studieze, desi Tatal ceresc a dat fiecarui om judecata, prin care sa cerceteze lucrurile si faptele, sa le cantareasca si sa extraga din ele Adevarul.

Este la mintea celui mai simplu om ca daca explicatiile referitoare la modul in care moare omul, cum se reintrupeaza si traiul sau in spatiu, ca entitate spirituala, se potrivesc la douazeci, o suta, o mie de comunicari facute in timpuri diferite si unor persoane clarvazatoare, straine intre ele si aflate in tari indepartate unele de altele, este nepermis, ca sa nu zic stupid, sa nu le dai crezare.

Logica, bunul-simt cere sa citesti, sa cercetezi si sa cauti sa te convingi prin propriile tale simturi.
In felul acesta, oricine are ocazia sa descopere comunicarile entitatilor spirituale luminoase, coborate printre noi, pamantenii.

Prin aceste comunicari ele ne descriu existenta lor in imensitatea spatiilor, senzatiile traite cu ocazia trecerii pragului mortii; oferindu-ne totodata sublime sfaturi prin care sa ducem o viata cuminte, fratesca, pentru a ne bucura de fericirea vietii spatiale. Cunoscandu-se aceste taine, omenirea va vedea in actul mortii o simpla trecere de la o forma de viata la alta, asemanatoare oarecum iesirii dintr-o casa in curte, dintr-o inchisoare la libertate. Fenomenul se petrece ca si cum unul si acelasi om si-ar dezbraca un pardesiu si l-ar agata in cui.

Oare, prin acest act, isi pierde omul personalitatea? Desigur ca el ramane absolut acelasi, cu aceeasi judecata, cu aceleasi simtaminte, calitati si defecte; cu altei cuvinte, cu acelasi bagaj intelectual si moral, cu afecte si pasiuni pe care le-a avut pana atunci. Moartea fizica nu schimba cu nimic ceea ce a vazut, citit, auzit si experimentat omul in diferitele sale vieti terestre. Dupa moartea fizica, la desteptarea sa in lumea spatiala, el nu este nici mai presus nici mai prejos de gradul sau evolutiv.

Se poate intampla ca intr-o viata terestra o entitate spirituala sa fie un profesor universitar, un ministru sau orice alta personalitate, si cu toate acestea, duhul sau are un grad evolutiv inferior. Dar e posibil ca un biet cioban, un biet taran, nestiutor, dar admirabil ca moralitate, dupa destrupare sa fie o mare lumina spirituala, ocupand in viata cereasca un inalt grad spiritual. Prin urmare valoarea unei entitati spirituale nu se masoara dupa rangul sau social pamantesc, dupa cunostintele sale lumesti, ci dupa vechimea scanteii sale divine, dupa gradul sau de evolutie morala si intelectuala. Desi omenirea este inca departe de cunoasterea inaltelor taine ale naturii, totusi citirea si auzirea lor o pune pe ganduri, si intr-o oarecare masura isi va schimba conduita, pentru ca ideile lucreaza asupra ei asemenea unor forte, indemnand-o sa nu mai genereze cauze ale caror efecte se vor intoarce impotriva ei.

Cunoscand cate putin din aceste taine, linia vietii umane va fi mai ferma, mai demna, si moartea nu va mai starni groaza incercata de toti cei care nu cunosc Adevarul.

O, Doamne, cat as dori ca fratii mei sa ajunga cu totii la cunoasterea acestor adevaruri, oranduitede Tine in lume! Pentru ca cine se osteneste sa studieze aceasta stiinta, nu va mai gresi!

Cunostintele cu privire la univers si viata constituie o stiinta, pentru ca fenomenele se produc vesnic dupa aceleasi legi, norme fixe, dupa care se desfasoara viata. Or o suma de legi ce privesc aceleasi fenomene, produse totdeauna in aceleasi conditii, formeaza o stiinta. Dar aceasta stiinta te poarta catre Autorul tuturor fortelor si legilor stabilite, la Fiinta suprema, Tatal creator.

Raportul dintre om si Creatorul lumilor vazute si nevazute se numeste religie. Cunoasterea acestei stiinte nu te va mai lasa sa cazi in greseala atator banuieli si superstitii, ce bantuie omenirea.

Cand va ajunge sa se convinga ca moartea e un act absolut natural, ca orice necesitate fiziologica fiind o trecere necesara dintr-o forma de trai intr-alta - omul nu va mai cadea in greseala de a boci zile si ani plecarea in lumea invizibila a celor dragi.

El va sti ca durerea sa produce vibratii, a caror unde eterice strabat spatiile din jurul pamantului. Aceste unde, avand o anumita forta, o anumita lungime de unda, merg si se adreseaza direct celui plecat din lumea fizica, producand asupra lui o impresie penibila.

Sarmanul spirit, nici nu si-a revenit bine din zapaceala trecerii pe poarta mortii si este coplesit de tristetea, de vibratiile simtamintelor de durere, jale si deznadejde ale celor ramasi in lumea fizica.

Aceasta durere il zguduie atat de mult, il tulbura atat de puternic,incat multa vreme nu-si poate lamuri noua stare, si foarte tarziu ia cunostinta pe deplin de mediul unde se afla.

Suferintele iubitilor sai lasati jos, in planul pamantesc, il intristeaza atat de mult, incat in loc sa-1 ajute la deslusirea noii situatii, la avansarea lui, acestia il trag in jos, langa ei, aproape de pamant, si nu-i dau posibilitatea sufleteasca sa se desparta de ei, pentru a se inalta in sfera cereasca, in zona spatiala, cuvenita gradului sau evolutiv.
Astfel, ii fac un rau, din necunoasterea legilor vietii si ale mortii, si din egoismul lor ca nu-1 mai au fizic printre ei.

Orice efort este insuficient pentru a convinge, pentru a indemna pe toata lumea sa se lase de doliu, de haina neagra, de crepul de jale - semnul deznadejdii, al regretului plecarii in lumea luminii, al celui drag.

Nu mai este nevoie de aceste demonstratii arhaice, de pe vremea cand omenirea abia se orienta in viata, ca si bietul copilas in primii sai ani de existenta. A trecut vremea cand in mormant se puneau bani pentru ca defunctul sa aiba cu ce plati transportul si taxele pe la diferitele vami ceresti, sau era ingropat cu armele sale. Au fost timpuri de grozava ignoranta, cand se ingropa sau se ardea sotia, sclavul si calul celui plecat in lumea sferelor ceresti.

Daca ii iubiti cu adevarat pe cei plecati de langa voi, nu-i mai plangeti, caci aceste lacrimi ii ard fluidic, cum arde jaratecul trupul vostru.

Este mai bine, mai demn, mai spiritual, sa va inaltati gandul cu iubire, cu respect, rugandu-va zilnic pentru luminarea si avansarea pe cararea vietii lor vesnice.

Alaturi de aceste rugaciuni este de mare folos - pentru cel ce se roaga si pentru cel pentru care se roaga - ca vorba sau gandul sa fie tradus in fapta.

Tot ce exista in natura, de la electron Ia univers, e legat unul de altul, formand un bloc condus pe calea destinului spre mai bine, mai frumos, spre perfect. Tatal doreste ca omul, desi absolut liber in gandurile, vorbele si mai ales pe faptele sale, sa lucreze la marea opera de solidaritate, la ajutorarea celui slab, la mangaierea celui intristat, la adapostirea, imbracarea si hranirea celui in mizerie. in aceasta idee, avand in vedere legea solidaritatii, ajutati, in numele celui plecat, dupa posibilitatea voastra, pe orice nenorocit iesit in cale, indiferent de neam sau religie. Prin aceasta ajutati un gresit al vietii, din alte intrupari, iar pe de alta parte ajutati pe iubitul vostru din spatiu, care in virtutea legii corespondentei va primi unde fluidice superioare si situatia lui se va imbunatati. Ilustrez aceasta recomandare cu un exemplu. intr-una din zilele lui decembrie 1936, ghidul cercului nostru de revelatie - Sfantul Mina, ne recomanda sa ne rugam pentru sufletul unui oarecare Vasile. „Rugati-va pentru el, sarmanul, caci, nascut orb in lumea voastra, a trait pana catre batranete in intunericul vietii fizice. Dar la o vreme, disperat de soarta lui, sarmanul si-a curmat viata, crezand ca termina cu nenorocirea. Vai lui! A scapat de intunericul lumii voastre, dar venind aici a dat peste o bezna si mai profunda. O fapta necugetata, prin care acum e si mai nenorocit."

Noi, asistentii, ne-am propus sa ne rugam pentru sufletul sau, sa aprindem cate o lumanare la biserica si sa facem cate o mica pomana in numele lui. A trecut o vreme si intr-o seara, la o sedinta, ne pomenim ca ghidul ne anunta prezenta lui Vasile, care in cuvinte foarte induiosatoare, ne multumeste si ne aduce la cunostinta ca a inceput sa se risipeasca bezna din jurul sau si ca intrezareste lumina materiilor spatiale. Nu exista entitate spirituala, care, dupa ce a parasit lumea fizica, sa nu coboare la suprafata pamantului, pentru a-i vizita pe cei lasati jos, pentru a-i sugestiona cu indemnuri de curaj sau a-i ajuta, dandu-le fluide de intarire fizica, de sanatate, ori chiar sa-i ajute efectiv in activitatea lor intelectuala sau fizica. Evident, duhurile neavand trap nu pot ajuta in aceasta directie decat pe cale flllidica materie pe care o concentreaza cu puterea vointei si a gandului lor pana aproape de a deveni o forta fizica. Ele vin mereu langa noi, ne imbratiseaza, ne saruta, isi sprijina capul pe pieptul nostru, dar avand vehicole formate din materii subtile celei fizice, raman imperceptibile organelor noastre senzoriale. Se intristeaza cand ne vad si ne fac cunoscuta prezenta lor prin mici semne: trosnituri de obiecte, ciocanituri in oglinda sau geam, spargerea de la sine a unui pahar, ori printr-o strafulgerare, daca odaia este intunecata.

Va veni vremea, peste mii si mii de ani, cand omenirea avansand mereu pe cararea nevazuta a progresului spiritual, va ajunge sa-i vada si sa-i auda pe cei din lumea spatiala. Prin concentrare mentala, oamenii trupesti vor lua legatura cu lumea spirituala, asa cum vorbim si ne intelegem azi noi, oamenii, intre noi. Atunci, cei mai multi vor crede in existenta spiritului vesnic nemuritor, atunci vor intelege tainele nasterii, ale vietii si ale mortii, si motivul pentru care Tatal ceresc populeaza din vesnicie spatiile infinite cu miliarde de corpuri ceresti. Dar pana atunci, doar acei oameni au darul de a auzi si vedea lumea spirituala cu locuitorii sai, a-1 caror spirit a revenit de foarte multe ori la viata trupeasca, trezind prin suferinta la o constiinta superioara scanteia divina din ei miezul spiritului lor, care a dobandit un grad inalt pe scara evolutiei. Chemand mental pe cei iubiti, acesti clarvazatori se pot intretine cu ei, primind raspuns la intrebari, in limita permisa de superiorii entitatilor spirituale cu care comunica.Orice comunicare fara invoire prealabila este pedepsita. Voi da un exemplu.

Traia in Bucuresti un cetatean care ducea o viata cuminte si retrasa, din modestul sau venit. Potrivit trecutului sau spiritual, Domnul 1-a invrednicit cu darul auzului spiritual. Pe vremea cand era elev la scoala comerciala din Bucuresti, avea im coleg cu care se intelegea foarte bine. Acest coleg a parasit de tanar viata terestra, intorcandu-se in lumea spirituala. Intr-o seara, mentalul cetateanului fiind liber si linistit, aude „glasul" fostului sau coleg - locuitor al Cerului - care ii aduce la cunostinta ca in curand va avea o mare nemultumire, de unde nici nu se astepta; si anume, fratele il va da in judecata, cerandu-i o pretinsa suma pe care ar fi primit-o de la mama lui, inainte de moartea acesteia. intr-adevar, peste cateva zile primeste citatie de chemare in judecata, dar neexistand nici o proba, fratele pierde procesul.

Entitatea spirituala a facut aceasta comunicare cu de la sine putere, fara permisul superiorului sau. Urmarea a fost ca, pentru greseala sa a fost judecata si condamnata la o noua intrapare. A trecut mai bine de un an si cetateanul nu a mai fost vizitat din spatiu de prietenul sau spiritual. intr-o seara ii aude cu mirare din nou „glasul". intrebandu-1 de ce a lipsit atata vreme, primeste urmatorul raspuns: „Dragul meu, orice greseala, cat de mica, se plateste, fie de catre voi, fie de catre noi. Iata, pentru faptul ca te-am prevenit de ceea ce intentiona fratele tau, am fost pedepsit sa ma nasc in sanul unei mame aici, in Bucuresti. Am stat in intunericul intruparii si dupa nastere, trupul meu a mai trait cateva luni, dupa care m-am intors, lasand in lacrimi si durere pe sarmana mea mama, care cu mare dragoste m-a purtat la sanul ei. Acum iata-ma iar liber si voi mai veni la tine, dar nu iti voi comunica nimic, fara invoirea celor mai mari."

A nega este usor si comod. Cuminte este ca atunci cand auzi despre o problema care depaseste sfera cunostintelor tale sau despre un fenomen ce ti se pare iesit din comun, sa spui: „Poate o fi asa! Voi cerceta, si voi avea ocazia sa ma conving." Dar nu ti-e permis ca fara nici un studiu, fara nici o cercetare, sententios, sa spui: „E imposibil! Aceasta afirmatie nu este serioasa, nu este cunoscuta de stiinta!"

Am stiut noi ceva despre existenta microbilor, care fiind atat de mici - trei-sapte miimi dintr-un milimetru - nu se pot vedea cu ochiul liber nici in apa, nici in aer, nici pe corpurile sau obiectele din jurul nostru? Nu! Pentru ca ochiul nostru nu percepe decat pana la o anumita limita. Or corpul vietuitorului fiind sub aceasta limita e transparent si razele de lumina trec prin el si—1 scalda intr-un ocean de lumina din care cauza bietul nostru ochi nu-1 mai vede. Cand s-a descoperit microscopul, care mareste de mai multe mii de ori, am aflat de existenta acestor vietuitoare, si de atunci s-au scris mii de pagini despre viata si forma lor, despre activitatea lor malefica sau benefica.

La fel se petece cu entitatile spirituale, omul nu le vede dar cu toate acestea ele exista. Lumea terestra de azi, va forma maine pe cea spirituala din spatiu. Noi trimitem in spatiu mortii nostri, iar ei ne trimit noii-nascuti. A sosit timpul ca pe langa cunostintele referitoare la materia fizica, sa cunoastem si fiintele spirituale, rostul si viata celor doua lumi care se intrepatrund, se influenteaza una pe alta si se ajuta la ascensiunea entitatii spirituale pe Scara lui Iacob, in vesnicie, spre infinita cunoastere si putere."

Din Tainele Vietii si ale Universului de Scarlat Demetrescu

Esti Lumina


Fiecare fiinta umana este alcatuita din lumina. in prezent, corpul de lumina al oamenilor nu este vizibil pentru cei mai multi dintre noi, dar asta nu il face mai putin real. Dorinta fundamentala a fiecarei fiinte este sa atinga un grad mai inalt de perfectiune, sa devina din ce in ce mai mult „lumina". Aceasta este ceea ce ne-a invatat Iisus si ne-a dovedit ca este posibil. A demonstrat-o in fata a trei dintre discipolii sai, prin Schimbarea la Fata: s-a transformat in Lumina. La fel s-a intamplat in momentul ridicarii sale la cer. Sute de persoane au vazut cum trupul sau devine Lumina inainte de a disparea din ochii lor, trecand in cea de-a patra dimensiune.

Toti suntem chemati sa iradiem aceasta lumina din care suntem creati. Corpul de lumina pe care-l avem in prezent va fi un corp vizibil si tangibil. il vom putea stapani la perfectie, ceea ce ne va permite sa comunicam usor cu expresii ale Vietii de pe alte planuri ale Universului. Ne vom putea modifica dupa dorinta undele vibratorii si, sincronizandu-ne cu undele diverselor elemente, vom putea, de exemplu, sa mergem prin foc sau pe apa, asa cum a facut Iisus. Acel corp nu va cunoaste notiunea de boala. Aceasta transformare va avea loc pe parcursul urmatoarelor cateva secole. Insa mii de oameni sunt deja in contact cu o parte a corpului lor de lumina.

Cum ne putem dezvolta lumina interioara? Pur si simplu inconjurandu-ne de frumusete, de lumina si de dragoste, ceea ce ne ajuta sa devenim constienti de lumina noastra interioara. De fapt, lumina si dragostea sunt unul si acelasi lucru. Expri­marea dragostei este mijlocul pamantean de a iradia lumina. Cu energia dirijata in prezent spre pamant, fiecare trebuie sa se identifice cu lumina sa interioara. Cu cat mai repede deve­nim constienti de aceasta lumina, cu atat mai repede ne putem elibera de karma acumulata pe parcursul a numeroase vieti, pentru a trai o fericire tot mai intensa.

Noi luam viata prea in serios. De fapt, viata este un joc! in prezent, cea mai mare problema a oamenilor este ca incearca sa joace acest joc fara a fi citit mai intai instructiunile, fara a cunoaste regulile. Acum 2000 de ani, Iisus a venit sa ne invete aceste reguli. Noi abia acum incepem sa intelegem mesajul sau si sa incercam sa-l folosim. Iisus, care a fost modelul nostru, a afirmat: „Eu sunt Lumina lumii".

Cand dimensiunile fizica, mentala si emotionala ale fiintei tale sunt in armonie, cand esti conectata la sursa puterii tale interioare, Dumnezeu, care se exprima prin tine, lumina ta se raspandeste pe o distanta mare in jur. Pe langa faptul ca te lumineaza, ii atinge pe toti cei care se gasesc in jurul tau. iti daruieste intotdeauna limpezimea sa, ca sa vezi totul cu claritate.

Nu e nevoie sa cream lumina; aceasta este deja in noi! Suntem deja lumina! E o realitate pe care trebuie s-o intele­gem. De asemenea, trebuie sa intelegem cat de important este faptul sa ne conectam corect la aceasta lumina si s-o facem sa straluceasca. Pe multi ii auzim spunand: „Voi absorbi lumina! Ma voi conecta la lumina!". Acesti oameni cred ca lumina vine din exterior.

In realitate, expresia trebuie folosita cu sensul urmator: „Devin constient de lumina mea interioara si ma unesc sau ma conectez la cea a paman­tului si a cerului".

Exercitiul saptamanii : Lucrul cu Lumina

O metoda de a acumula lumina este de a pastra tot timpul legatura cu Dumnezeu, care este Lumina. Tot ce ti se intampla, tot ce privesti, tot ce auzi, tot ce se intampla in tine trebuie sa te ajute sa intri in contact cu aceasta extraordinara energie divina, care umple intregul Univers.

Meditatia zilnica este un bun mijloc de a intra in contact cu propria lumina interioara. Sunt valabile toate formele de meditatie, atata vreme cat ele te linistesc si te ajuta sa incetezi de a mai gandi.

Urmatorul exercitiu de vizualizare mentala este la randul sau un instrument util; intra in contact cu aceasta lumina miraculoasa care iti umple inima. Priveste-o cum creste pana cand iti umple intregul corp. Apoi priveste-o cum iese din tine si te inconjoara. Esti literalmente scaldat in aceasta lumina extraordinara. Fa acest exercitiu dimineata, la trezire. Ziua ta va fi cu totul alta! in fiecare moment, vei putea sa te vezi, sa te vizualizezi scaldat in aceasta lumina. Cand ajungi undeva, observa cum lumina ta umple locul respectiv, camera in care intri, ca un mare fascicul de raze care iti deschide calea si lumineaza toate locurile in care mergi. Da-i drumul! Nu te costa nimic! Lumina din Univers e nelimitata. Trebuie numai sa intri in contact cu ea si sa fii constienta. Daca faci asta in mod regulat, timp de cateva luni, in viata ta vor surveni schimbari importante. Pe masura ce te identifici cu aceasta lumina, incepi sa devii aidoma unei raze de soare care lumineaza si incalzeste tot ce-i in jur.

Sursa: Lise Bourbeau - Cine esti tu?