Totul este IUBIRE! (da mai departe)


4 comentarii:

:) spunea...

"Marea Cauza, sau Principiul Director, l-a vazut pe fiul sau Christ, omul perfect. El a spus: 'Acesta este Domnul Dumnezeu, Legea Fiintei Mele, careia i-am dat stapinire peste cer si pamint si peste tot ce este in ele; si acest perfect Unul nu are nevoie sa fie limitat de nici o conceptie materiala, caci Idealul meu Perfect se ridica mai presus de orice limitare si are aceeasi putere si stapinire pe care o am Eu. Astfel, Eu vorbesc prin Domnul Dumnezeu al Fiintei mele.

Eu nu-ti dau nici o alta porunca decit aceea ca, daca vei coopera cu Mine in Vointa Creatiei Divine, nu vei mai avea nevoie de nici o alta porunca si nu vei mai pune chipuri cioplite mai presus de Mine sau de tine insuti. Astfel, nu vei mai apela la dumnezei imaginati, ci vei sti ca tu esti Dumnezeul prin care Eu ma bucur si ca ai aceeasi stapinire pe care o am Eu. Acum ridica-te la mine, fiule; uneste-te cu mine, si Eu Sunt tu insuti, si impreuna suntem Dumnezeu. Trupul tau este Trupul lui Dumnezeu, cel ideal, care exista si a existat inainte ca rasa umana sa fi fost proiectata in forma. Este fiinta omenirii, creatia lui Dumnezeu. Toata omenirea, orice om are aceasta forma si imagine perfecta daca va accepta, doar, aceasta imagine adevarata. Acesta este templul lui Dumnezeu, care apartine omului si este pe de-a-ntregul pentru om.

Nu-ti vei face nici un chip cioplit si nici o imagine a ceea ce este in cer sau pe pamint, sau in apele pamintului. Nu vei modela nici o substanta in vreo imagine sau vreun idol; caci toata substanta creatoare este la dispozitia ta, din abundenta. Nu te vei inchina in fata nici unui lucru creat, nici nu-i vei sluji; si astfel nici un lucru nu va fi gelos, si nu va exista nici un pacat si nici o nedreptate care sa se rasfringa asupra copiilor tai din orice generatie; caci vei veghea, privind mereu atent la cauza si, de aceea, idealul acelei cauze nu se va diminua. Astfel vei da dovada de aceeasi iubire pe care o manifest Eu pentru tine.

Vei onora aceasta Cauza sau Principiu Director, stiind ca este Tatal si Mama ta, si zilele tale vor fi mai multe decit firele de nisip de pe plaja marii, care sunt nenumarate.

Nu vei dori sa ranesti, sa distrugi sau sa ucizi, caci creaturile sunt creatiile tale; sunt fiii tai, fratii tai, si ii vei iubi asa cum te iubesc Eu.

Nu vei comite adulter, caci orice lucru pe care il vei face altora, il vei face de fapt tatalui tau, mamei tale, fratelui tau, surorii tale, sau celor iubiti de tine; caci ei sunt iubiti de Cauza la fel cum te iubeste Cauza pe tine.

Nu vei fura, caci nu furi decit de la Cauza; si daca furi de la Cauza, furi de la tine insuti.

Nu vei depune falsa marturie impotriva nici unei creatii, caci, daca faci asta, depui marturie impotriva Cauzei care esti tu insuti.

Nu vei rivni la nici un lucru, caci, daca faci asta, rivnesti numai la Cauza care esti tu insuti; mentinindu-te unit cu Cauza, ai ceea ce este perfect si este cu adevarat al tau.

Astfel ca nu vei fauri chipuri din argint sau din aur ca sa le slujesti ci, vazindu-te pe tine insuti identificat cu toate lucrurile pure, vei fi totdeauna pur.

Atunci nu te vei teme, caci nici un Dumnezeu, in afara de tine insuti, nu va veni sa te judece; caci vei sti ca ea, Cauza - nu personala, ci impersonala - este pentru toti si ii cuprinde in intregime pe toti.

Apoi, vei ridica un altar, si pe altarul acela vei aprinde si vei pastra mereu viu focul nemuritor, nu al zeilor, ci al Principiul Director care este Dumnezeu. Te vei percepe pe tine insuti, Christul, cel perfect, singurul nascut din Adevaratul Principiu, Adevarata Cauza.

Stiind pe deplin aceasta, poti exprima cuvintul (DUMNEZEU) si cuvintul devine vizibil. Esti creativ si esti Creatorul, de jur imprejur, deasupra, dedesubt, inlauntru, Una cu Divinul Principiu-Cauza Director, DUMNEZEU.

Cerurile asculta de vocea lui Dumnezeu, vocea linistita a lui DUMNEZEU vorbind prin om. Astfel, cind vorbeste omul, Dumnezeu vorbeste.'
" _Din "Viata si invataturile maesrtilor din Extremul Orient"_

Multumesc!

gina borisov spunea...

buna dimineata Gaby, sunt norocoasa ca te-am gasit.Este articolul de care aveam nevoie! sunt fericita ca tot ceea ce stiu, simt mai bine zis, inexplicabil in cuvinte...articolul acesta imi aduce increderea necesara.
este ca si cum as fi citit toate cartile planetei dar nu am practica.Numai fericirea face totul posibil...acceptarea de sine..ma constientizez...stiu ca sunt o purtatoare a luminii Divine, ca sunt electrica,gen..o energie vie, sunt o fiinta de lumina, prizoniera intr-un trup creeat de mentalul meu,organul nostru central, Minunatul CREIER, atat de perfectibil, cel care ne proceseaza dorintele sufletului nostru...face imposibila conexia cu sinele...caut ajutor in sensul de cunoastere a modului de punere in practica a tot ceea ce stiu deja.daca cineva ma poate ajuta..cu bucurie as zbura catre CASA DIVINA de unde am venit. cred in dragoste universala....ma simt iubita de Dumnezeu Sursa..si cand eu sunt fericita tot Universul rezoneaza in armonie cu mine. VA doresc tuturor Dorinta de cunoastere....IGNORANTA nu este un defect...este doar un mod de acceptare a neputintei. vreau sa ma vindec...

GabyS spunea...

Buna Gina! Multumesc pt vizionare si comentariu!
Desigur totul isi are rostul lui, face parte din TOT. Ma bucur ca esti fericita pentru ca fericirea porneste din iubire, care este infinita, este esenta a ceea ce suntem, a Tatalui. Iti spun tie cat si oricui citeste si am mai spus-o, tot ce iti doresti este deja in tine, a fost mereu, acolo vei gasi toate rapunsurile. Ca sa te poti vindeca pe tine cat si pe altii trebuie sa cauti in interiorul tau, sa lasi mintea sa fie condusa de inima, sa gasesti linistea totala si atunci sa poti auzi si simti ce iti spune inima si sufletul... Cand vrei si simti nevoia, gaseste un loc unde sa stai total linistita, sa lasi totul deoparte, toate gandurile si sa privesti in interior... sa FII pur si simplu, sa FII un observator a tot ceea ce este.

Infinita iubire! Numai bine!

Anonim spunea...

Iubire! Iubire ! Fi binecuvantat pentru asa filme minunante!


Gabriela