Împlinirea prin rugăciune


Pleoapele căzute dau ochilor putinta să privească înăuntru. Miscarea mâinilor apropiate, aplecarea capului, paloarea obrajilor arată cum sufletul încearcă să se smulgă din trup spre zări eterate. Durerile se topesc una câte una în undele albastre ale cântecelor tămăduitoare.
Omul s-a ridicat a privit înainte si zâmbetul i-a înflorit gura. Pasul i-a devenit mai sigur, lumina mai curată, cerul mai larg si mai admenitor; lucrurile au căpătat o frumusete nepământească.


Rugăciunea este meditatie si concentrare.
Rugăciunea este lumina interioară.
Pentru a rodi, trebuie făcută în ceasurile de mare liniste ale firii, în vremea de adâncă trăire a întelesurilor, când orice lucru e învăluit în taină.
Rugăciunea e bună în ceasurile de veghe, când orice lucru e transparent de poti vedea jocul minunilor din el.
Rugăciunea e dăruire totală; tainică legătură cu datele permanente ale firii, liberă supunere durerilor creatoare, înăltător contact cu Dumnezeu. Linistea si bucuria ce o întovărăsesc sunt semnele acestei rodnice legături si ale propriei noastre depăsiri.

 Îndemn la simplitate – Ernest Bernea

RUGĂCIUNEA STAREŢILOR DE LA OPTINA 

 Doamne dă-mi sa întâmpin cu linişte sufletească tot ce-mi va aduce ziua de azi. Doamne, dă-mi întru totul să mă supun voii Tale Sfinte. 

 În tot ceasul acestei zile povăţuieşte-mă şi ajută-mă în toate. Toate câte le voi auzi şi mi se vor întâmpla în această zi, învaţă-mă să le primesc cu sufletul liniştit şi cu credinţă tare, că pentru toate este Sfântă voia Ta. 

În toate cuvintele şi faptele mele călăuzeşte-mi gândurile şi simţămintele. În toate întâmplările neprevăzute, fă să nu uit că totul este trimis de către Tine.Doamne, învaţă-mă să mă port cu dreptate şi înţelepciune cu toţi fraţii mei, să nu tulbur şi să nu supăr pe nimeni. 

Doamne, dă-mi putere să duc povara zilei şi toate câte mi se vor întâmpla în această zi cu pace în suflet. 

Doamne, călăuzeşte-mi voia mea şi învaţă-mă să mă rog, să cred, să nădăjduiesc, să rabd, să iert şi să iubesc. Amin. 

Multumim doamnei Cristina David!
Sursa: http://cristinadavidniculiu.wordpress.com/author/cristinadavidniculiu/

Un comentariu:

steluta spunea...

Buna ziua !
Am citit rugaciunea ...am recunoscut-o , e minunata !
O am intr-o carticica veche
RUGACIUNE
Doamne , da-mi puterea sa primesc cu suflet linistit , tot ce-mi va aduce ziua de maine. Da-mi puterea sa ma las cu totulin voiaTa cea sfanta si in fiecare clipa sa stai in preajma mea si intareste-ma!
Orice veste va aduce ziua de maine , buna sau rea , invata-ma sa o primesc cu inima impacata si cu incredintarea neclintita ca Vointa Ta asupra tuturora.
Fie ca in tot ce fac si spun , VoiaTa sa-mi stapaneasca cugetul si simtirea; iar cand asupra mea vor veni imprejurari neasteptate , ajuta-ma sa le implinesc dupa Voia Ta.
Da-mi puterea sa lucrez cu tarie si cu intelepciune fara sa stanjenesc sau sa amarasc pe aproapele meu.Ajuta-ma Doamne , sa pot duce povara zilei de maine , ciu toate cate le va aduce ea.
Struneste-mi vointa si invata-ma sa ma rog, sa sper, sa cred , sa iubesc si sa iert. Iar cand ma rog, fie ca Tu insuti sa fii Cel ce se roaga in mine .Amin.