Neurochirurg de la Harvard: Exista viata dupa moarte...


Un profesor de la Universitatea Harvard, care credea ca toate lucrurile in viata au o explicatie stiintifica, a povestit ce fel de experiente a trait cat timp a fost in moarte clinica si cum si-a schimbat complet conceptiile.

Doctorul Eben Alexander, care timp de 15 ani a fost profesor neurochirurg la Harvard, s-a imbolnavit de o forma foarte grava de meningita in 2008 si timp de sapte zile a fost in moarte clinica. Cu ajutorul medicilor de la spitalul din Virginia, SUA, a reusit sa isi revina.

Patru ani mai tarzu, Eben Alexander a hotarat sa scrie o carte in care povesteste ce fel de experiente a avut in acele sapte zile, cat timp a fost in moarte clinica. "A fost ca o adevarata odisee. Am ajuns intr-un loc in care erau peste tot in jurul meu fluturi si nori pufosi, iar pe fundal rasuna un cantec care imi crea o stare de relaxare si de bucurie. La un moment dat am fost intampinat de o fata tanara, frumoasa si cu ochii albastri, care a stat alaturi de mine in tot acest timp", marturiseste doctorul.

Barbatul spune ca, fiind neurochirurg, credea ca toate lucrurile care ni se intampla in viata au o explicatie stiintifica si ca cei care sustineau ca au avut experiente la limita dintre viata si moarte exagereaza.

Totusi, trairile pe care le-a avut in acele sapte zile l-au schimbat complet si l-au facut chiar sa creada ca exista viata dupa moarte. "Stiu ca descrierea mea pare desprinsa dintr-un film de la Hollywood, insa vreau sa le spun persoanelor sceptice ca ceea ce traiam era real si nu o simpla fantezie. Aceasta experienta m-a apropiat de Dumnezeu si m-a facut sa inteleg ca ne iubeste pe toti neconditionat" incheie Eben.