Convergenta Cosmica, Calendarul Mayas


Convergenta Cosmica, Calendarul Mayas

Dr. Carl Calleman, intervievat de Lilou Mace– Juicy Living Tour 2011 (ii multumim AQnei Nicolai)

19 august 2011


Lilou: Buna, Carl Calleman!

Carl Calleman: Buna, Lilou!

Lilou: Ma bucur sa te vad, din Boston, in Franta ... Iti multumesc pentru timpul acordat ca sa ne impartasesti aceste informatii despre apropiata Convergenta Cosmica. Carl, de ce o numesti Convergenta Cosmica, ce anume se petrece atunci?

Carl Calleman: Ei bine, ne apropiem de sfarsitul Calendarului Mayas, in care e vorba de 16 miliarde de ani de evolutie. Si ne apropiem de incheierea a noua Valuri diferite, indeosebi de incheierea Valului al Noualea, care are frecventa cea mai inalta dintre toate valurile creatiei Universului. Din cate pot spune, scopul acestui val este sa introduca o schimbare finala a polaritatii constiintei. O schimbare a polaritatii constiintei inseamna, efectiv, trecerea de la dualitate, de la abordarea duala a realitatii, la abordarea unitara a realitatii. Intr-o oarecare masura, consider ca pentru asta trebuie sa ne folosim liberul arbitru, ca sa ne luam acest angajament, ca sa ne demonstram o noua deschidere, bunavointa de a participa la crearea unei noi lumi. Iar aceasta lume noua, cred eu, va lua nastere atunci cand toate aceste 9 valuri se vor incheia, in 28 octombrie 2011, reprezentand sfarsitul Calendarului Mayas. Intr-un sens, este sfarsitul tuturor acestor valuri de evolutie ce au dirijat Cosmosul, pana in prezent.

Lilou: Aha... Pentru oamenii care vor sa afle mai multe despre aceste valuri ... ai scris multe carti, evident ca esti un expert in Calendarul Mayas, am avut cateva interviuri impreuna. Acum as vrea sa ne concentram pe acest moment anume: de ce exista aceasta Convergenta Cosmica, din 23-26 septembrie, ce se intampla atunci in Calendarul Mayas si in ce val ne aflam acum?

Carl Calleman: Da. Fiecare val este alcatuit din 13 energii diferite. Unii ar putea imparti aceste energii in 7 vârfuri si 6 văi sau 7 perioade de lumina si 6 de intuneric. In general vorbind, in perioadele de lumina ne angajam intr-o miscare de inaintare. Universul creeaza acest lucru, in conformitate cu miscarea valului. In timpul noptii, noi, ca fiinte umane, patrundem in interior. E o perioada excelenta pentru introspectii, o perioada in care ne intrebam ce ar trebui sa cream in continuare. Pe de o parte, s-ar putea spune ca data de 23 septembrie din acest an se intampla sa fie momentul in care incepe aceasta perioada de munca launtrica, cand debuteaza ultima Noapte. Insa, in aceasta situatie anume, se intampla ca acest moment sa convearga cu un fenomen astronomic. Nu stiu daca exista cineva care sa poata preciza data exacta, insa, in jurul datei de 26 septembrie, cometa Elenin va trece printre Pamant si Soare. Desigur ca se gasesc nenumarate speculatii pe Internet, despre ce ar putea insemna acest lucru, iar in acest moment nu vreau sa ma refer la acest subiect. Faptul ca putem sa observam o cometa, intre noi si Soare, contribuie la experienta noastra ca persoane cosmice, traim intr-adevar o experienta ca fiinte cosmice. Iar din acest motiv se poate spune ca sunt doua energii care converg: prezenta cometei Elenin si ultima perioada in care sa patrundem in interior, inainte de incheierea Calendarului Mayas. Din acest motiv, consider aceste date ca pe o invitatie din partea cosmosului. Este o perioada in care noi sa ne folosim liberul arbitru. Fireste ca acest lucru depinde de noi. Insa este o oportunitate de a ne folosi liberul arbitru pentru ca noi, ca oameni si ca Pamant, sa intram in comunitatea cosmica, sa intelegem cu adevarat ca avem o natura cosmica. Ca sa facem acest lucru, consider ca pasaportul este sa realizam cu adevarat aceasta transformare spre constiinta unimii. Iar aceasta e tema Valului al Noualea: sa aducem, in noi insine, o schimbare a polaritatii. Unii oameni ar putea spune: „Nu poti face asta, intr-o singura Noapte!”. Poate ca da, poate ca nu. Nu stiu sigur daca putem face acest lucru. Insa ceea ce putem face cu totii e sa ne angajam sa facem acest lucru. Ne putem lua un angajament. Iar asta inseamna liber arbitru. „Se va intampla acest lucru, iar eu voi participa la el, voi lua parte la trecerea de la polaritate la unitate...” Iar apoi, odata ce ti-ai luat acest angajament, Providenta pur si simplu il va face sa se implineasca, daca intr-adevar ramai fidel acestui angajament si il urmezi.

Lilou: Asadar este intr-adevar o alegere pe care o avem, de a ne urma calauzirea Divina.

Carl Calleman: As spune ca asa este. Stii, timp de 5.000 de ani – sau hai sa spunem in ultimii 215 ani – am trait intr-o cultura in care fiecare a avut grija doar de el insusi, considerand ca asa ar trebui sa iti traiesti viata: trebuie sa fii o persoana desteapta, care isi face planuri conform propriilor nevoi si dorinte sau lucruri care ar trebui sa existe in viata ta. Si ni se pare natural ca asa ar trebui sa ne traim viata. Ei bine, eu nu cred ca aceasta atitudine va ajunge sa faca parte din noua lume. Consider ca trebuie sa luam atitudine si sa spunem: „Da, sunt aici ca sa slujesc si voi face in primul rand ceea ce e in folosul binelui mai inalt, ceea ce slujeste Planului Divin”. Unii ar putea spune: „De unde stiu ce anume e de folos planului Divin?” Ei bine, incepe cu angajamentul de a proceda astfel. Asta e tot. Ca sa iti iei acest angajament inseamna suficient de multa forta. Apoi, Providenta iti va da oportunitatile de a te dedica angajamentului tau – iar pe masura ce inaintam, vom descoperi ca aceasta abordare a vietii creeaza o lume armonioasa, o lume in care intr-adevar recunoastem unitatea dintre noi insine, ceilalti, Natura s.a.m.d. Asta cred eu.

Lilou: Da si e foarte diferit de ceea ce s-a intamplat in anii ‘60, cand a existat miscarea Pace si Iubire. Acum doua saptamani i-am luat un interviu lui Caroline Myss, in Chicago, iar ea mi-a spus ca crede cu fermitate ca aceasta este o noua miscare, similara cu cea din trecut, pe care ea nu o considera nicidecum diferita. Insa tu nu esti de acord cu acest punct de vedere.

Carl Calleman: Categoric nu. Vreau sa spun ca totul in istorie detine elemente din trecut. Nu vom sterge totul, ca sa spunem apoi ca va exista miscarea pacii pentru totdeauna ... Nu neaparat pentru totdeauna, insa cel putin pentru o perioada de 215 ani, au existat oameni care au pledat pentru pace generala. Se poate spune insa, ca acest lucru s-a dezvoltat, ca ne aflam in momente total diferite din timp, ca oamenii le vor simti si sunt sigur ca aceasta cometa Elenin va contribui la acest sentiment de urgenta. Urgenta ca, daca e sa supravietuim ca specie, va trebui sa facem aceasta trecere. Iar tranzitia necesara nu e doar o repetare a ceva din trecut. As vrea sa spun ca exista o forta puternica in aceasta lume launtrica a angajamentului. Nu e vorba doar despre faptul ca „vreau ca lucrurile sa fie pasnice” etc... Toata lumea isi doreste acest lucru. Insa e cu totul altceva sa iti iei angajamentul de a schimba: „Imi iau angajamentul sa imi folosesc dreptul de a lua atitudine fata de distrugere, de lucrurile intunecate sau de propria mea umbra.” Asta e un angajament. Sau sa spui: „Ma angajez sa fiu calauzit de Planul Divin, in loc sa fiu calauzit de egoul meu.” Asta nu inseamna doar sa iti doresti aceste lucruri, asa cum s-a intamplat in anii ‘60. Acum avem o oportunitate care difera foarte mult de cea a anilor ‘60. Faptul ca se apropie sfarsitul Calendarului – sfarsit care e vestit si de venirea acestei comete – aduce o noua energie

Lilou: Mie mi se pare ca aceasta transformare nu are de-a face cu a da ordin sa fie lumina, ci cu a aduce, cu toate taria, Lumina. Mi se pare ca energia intunecata a fost folosita cu convingere. Si de ce nu am putea noi, in calitate de Lucratori intru Lumina, sa spunem: „Stii ceva, hai sa aducem Lumina!” Si este ceva puternic sa ne angajam ferm, pentru ca acest lucru sa aiba loc. Asa e?

Carl Calleman: Categoric ca asa este! Mai consider ca acest eveniment inseamna o cautare sufleteasca in noi insine, in ceea ce priveste angajamentul fata de transformarea constiintei. Repet, acest lucru implica responsabilitate personala. Nu e vorba sa le spui altora ca ei ar trebui sa se schimbe, ca ei ar trebui sa faca pace etc. Poate ca o vor face, poate ca nu. Este vorba de faptul ca tu sa te angajezi sa faci acest lucru, iar asta se va dovedi a fi un pasaport pentru a progresa.

Lilou: In traditia Hopi, aceste comete sunt considerate a fi Kachina – Fiinte Divine care vestesc ceva. Prin urmare, cometa ar putea fi o Kachina ...

Carl Calleman: Ar putea fi asa. Deja a fost verificat, intrucat pe website-ul NASA exista fotografii, luate acum o saptamana, din care reiese ca aceasta cometa are o culoare albastra.

Lilou: Uau!

Carl Calleman: Ca sa spun asa, este un aspect important, intrucat acesta e unul dintre semnele majore pe care steaua albastra Kachina le va aduce. Se pare ca Elenin are aceasta culoare albastra. Prin urmare, va fi un fenomen interesant de vazut. Eu ma voi afla in Franta, la Festivalul Pacii, in timpul acestui eveniment, unde vor participa intelepti Hopi, intelepti mayasi si unde vom sarbatori impregna, Convergenta Cosmica. E evident ca va fi interesant sa aflam punctul de vedere al inteleptilor Hopi, atunci cand se intampla acest eveniment.

Lilou: Da, este... Ma gandesc la Lawrence, inteleptul Hopi caruia i-am luat un interviu in Sedona. Poate ca e momentul pentru un alt interviu cu el. Ha-Ha! In acea perioada, eu voi fi in Hawai. O sa fim la diferenta de 12 ore...

Carl Calleman: O sa fiu si eu acolo cu tine... Da.

Lilou: Minunat. Carl, iti multumesc mult pentru aceste informatii, pe care abia astept sa le impartasesc pe internet.

Carl Calleman: Minunat. Iti multumesc mult.

Sursa: Editura For You

Imnul vietii...



Alegerea - Înţelepciunea unui Maestru

Un om care se simtea vesnic împovarat de greutatile vietii i se plânse unui maestru spiritual vestit:
- Nu mai pot! Viata mi-e un chin!
Maestrul lua o mâna de cenusa si o lasa sa cada într-un pahar plin cu apa curata, buna de baut, pe care-l avea pe masa, spunând:
- Acestea sunt suferintele tale.

Toata apa se tulbura si se murdari. Maestrul arunca apa, lua o alta mâna de cenusa la fel cu cea dinainte, i-o arata omului nostru, se apropie apoi de fereastra si o arunca în mare.
Cenusa se împrastie într-o clipa, iar marea ramase la fel ca înainte.
- Vezi?, îl lamuri înteleptul. “În fiecare zi trebuie sa alegi între a fi un pahar de apa sau marea.”

Prea multe inimi neîncapatoare, prea multe suflete sovaitore, prea multe minti nepricepute si brate închise.
Una dintre lipsurile majore ale timpului nostru este curajul! Nu îndrazneala prosteasca, temeritatea inconstienta, ci adevaratul curaj, care în fata fiecarei probleme spune linistit: ”Exista cu siguranta o solutie pe undeva, iar eu o voi gasi .”

… iar cand in viata ta exista momente in care te plangi de starea jalnica in care se afla lumea, societatea sau cand esti tentat(a) sa arati acuzator spre altii, raspunde-ti la o singura intrebare:

“Sunt parte din problema sau din solutie?”

(adaptare dupa un text de Bruno Ferrero)

Sursa: drumuricatretine

Să învăţăm să ascultăm îngerii


Îngerii sunt întotdeauna cu noi, martori ai problemelor noastre şi prieteni prevăzători care ne alina durerile, învăţători, profesori şi însoţitori plini de dragoste. Şi, cu toată sinceritatea, nu putem spune că noi, cei care beneficiem de existenţa lor, facem prea multe ca să facilităm sarcina pe care o au. Mai ales atunci când ne îndoim de existenţa lor, rareori îi ascultăm sau tindem să facem chiar opusul a ceea ce ei ne sfătuiesc. Dar dragostea îngerilor este imuabilă şi răbdarea lor infinită. Dacă ne obişnuim cu ideea că împărtăşim cu îngerii viaţa noastră cotidiană, vom fi mai disponibili pentru alţii şi mai sensibili şi toleranţi faţă de tot ceea ce ne înconjoară.

O bună relaţie cu îngerii presupune o mai mare deschidere spirituală, o mare disponibilitate de a-i accepta pe ceilalţi şi a te înţelege cât mai bine pe tine însuţi. Ne trebuie doar puţin ca să ne schimbăm obiceiurile ; un gând bun de dimineaţă, o mică rugăciune sunt suficiente pentru a ne relua viaţa într-un mod diferit şi pentru a ne simţi mai senini şi mai încrezători, conştienţi că nu suntem singuri şi nici nu am fost vreodată.

Înainte de a învăţa cum să auzim vocea îngerilor, trebuie să cunoaştem modul în care ei ne vorbesc.

G. Del Ton afirmă că "cuvintele lor fără sunete corespund liniştii care vorbeşte inimii." Pentru a ne conduce pe drumul înţelepciunii şi al iubirii, îngerii stabilesc cu sufletul nostru o comunicare liniştită ; ei ne inspiră gândurile astfel încât să nu greşim sau să comitem fapte rele ; ne "sugerează" să adoptăm o direcţie care să fie cea mai optimă, pentru a nu ne expune unor riscuri care ar putea să ne pună în pericol starea fizică sau psihică. De asemenea, ei pot interveni asupra amintirilor, restructurând experienţa acumulată şi reamintindu-ne ceea ce trebuie să facem sau, din contră, ceea nu trebuie să facem. Ei ne îndeamnă la reflectare (spontan sau declanşând evenimente) şi la atenuarea slăbiciunilor noastre, ne încurajează să dăm curs ideilor noi, benefice şi să alimentăm fără încetare viaţa noastră interioara pentru ca ea să nu amorţească în rutină.

Astfel, îngerii şoptesc sfaturile lor sufletului şi nu urechilor noastre. Totuşi, deoarece avem liberul nostru arbitru, ei nu pot interveni peste voinţa noastră: suntem liberi să acceptăm sau să refuzăm imboldurile lor; putem să urmăm drumul pe care îngerii ni-l indică sau să ignorăm îndemnurile lor şi să ne chinuim datorită greşelilor pe care le facem. Pe scurt, noi suntem cei care decidem asupra atitudinii şi comportamentului pe care să-l adoptăm, îngerii neputând să facă nimic fără colaborarea noastră. Este limpede pentru oricine că, deşi fiecare dintre noi este asistat de un înger păzitor, oamenii continuă să ofenseze principiul binelui. Din acest motiv, uneori, acest ghid preţios nu ne scuteşte de accidente şi situaţii dureroase (care ar fi fost mai numeroase fără ajutorul său) : o atitudine imprudentă şi superficială din partea noastră ne pune în faţa unor experienţe care ne sunt necesare, căci ele ne permit să devenim conştienţi de consecinţele negative ale acţiunilor noastre şi, deci, să putem evita ulterior încercările mai dure la care am putea fi supuşi.

Îngerii veghează asupra sufletului nostru, dar pot de asemenea să ne ajute să facem faţă problemelor cotidiene şi chiar să protejăm interesele noastre materiale dacă ele sunt importante pentru evoluţia noastră spirituală.

Cel care nu este dispus să acorde atenţie existenţei îngerului său păzitor, de pildă, sau chiar o neagă, cel care nu i se adresează niciodată şi nu îi cere niciodată nimic, este puţin probabil să beneficieze cu adevărat de sfaturile lui. Îngerul îi va fi întotdeauna alături, dornic să intervină în favoarea ocrotirii sale şi să îi primească cererile, dar acţiunea să va fi diminuată căci el nu va reuşi niciodată să intre într-un contact real cu persoana căreia i-a fost încredinţată. Din contră, cel care se adresează în mod conştient îngerului său păzitor, deschizându-şi inima la cuvintele sale tăcute, interpelându-l în momentele dificile şi dorindu-i ajutorul, va putea conta pe sprijinul preţios al unui prieten fidel.

Iată de ce este important să învăţăm să ascultăm îngerii. Este primul pas de realizat pentru a intra în contact cu ei şi acest demers este mai simplu decât ne imaginăm.

În acest sens este bine să ţinem cont şi de câteva consideraţii importante. Viaţa modernă, atât de stresantă, atât de bogată în stimuli, atât de prodigioasă în imagini, senzaţii, informaţii, ne lasă prea puţin timp pentru noi. Toate se fac în grabă. Mâncăm repede, dormim puţin, gândim şi vorbim repede : suntem fără încetare proiectaţi spre ziua de mâine. Astfel, viitorul devine dimensiunea cea mai importantă a vieţii, pierzând în felul acesta însăşi valoarea zilei.

Suntem continuu solicitaţi de mediul în care trăim. Nu mai găsim nici timpul şi nici locul necesar pentru a percepe lumea noastră interioară. Liniştea ne înspăimântă, căci suntem scufundaţi constant într-o lume zgomotoasă şi tumultoasă, traversată de mesaje mediatice, liniştea devenind astfel sinonimă cu singurătatea, care, fireşte, ne înspăimântă. Şi atunci ne străduim să combatem absenţa zgomotului şi a stimulilor exteriori, lăsând mijloacele moderne de comunicare să ne invadeze intimitatea. Rareori căutăm această linişte, care este de fapt în noi şi care ne permite să intrăm în contact cu sursa divină a Totului.

A asculta îngerii înseamnă de fapt să le rezervăm un spaţiu al liniştii, iar apoi să le permitem să ne elibereze fiinţa de tensiuni şi preocupări care ne ţin ancoraţi în realitatea trepidantă. Revenim astfel, în sfârşit, la noi înşine cu sentimentul că aparţinem întregului Univers.

Simonia...


"Incep acest articol cu a prezenta un personaj mai putin cunoscut ce are legatura cu apostolii lui Iisus: Simon Magul. Simon Magicianul sau Vrajitorul (vrajitor in sensul ca lucra impreuna cu fiinte asa-zis demonice) a fost un mag de origine samariteana care se spune ca a fost convertit la crestinism si botezat de catre apostolul Filip. Acesta ii amagea pe cei din Samaria cu fapte care-i faceau pe oamenii din jurul lui sa creada ca puterea lui este o putere divina, data de Dumnezeu. Cand Simon a ajuns sa-i cunoasca pe Petru si pe Ioan, si i-a vazut oferind binecuvantarea Sfantului Duh oamenilor prin a pune mana pe ei, acesta si-a dorit si el aceasta putere. S-a dus la apostoli si le-a oferit bani spunandu-le sa-i ofere si lui aceasta putere ca, asupra oricui va pune el mana, sa primeasca pe Duhul Sfant in ei. Dar Petru i-a spus sa piara banii lui impreuna cu el, daca el crede ca darul lui Dumnezeu poate fi cumparat cu asa ceva. I-a mai spus ca el nu are nici o treaba cu acele fapte, pentru ca inima lui nu este dreapta in ochii lui Dumnezeu. Petru a continuat prin a-i zice sa renunte la acel viclesug, sa se roage si poate va urma sa fie curatat.

Aceasta relatare face parte din Faptele Apostolilor, dar povestea lui Simon Magul se mai gaseste si in alte surse. Important este faptul ca acest vrajitor a crezut si chiar a insistat asupra faptului ca puterile spirituale divine pot sa fie cumparate cu bani. Pe langa aceste fapte ale lui, alti autori precum Irenaeus au scris ca Simon, dupa ce a fost alungat de catre Apostoli, a fugit la Roma unde s-a dat drept cel care a fost intruparea Fiului lui Dumnezeu printre evrei. A sustinut aceste vorbe facand miracole prin acte magice in timpul domniei imparatului Claudius, si a ajuns sa fie privit drept un zeu. Printre multe alte relatari despre Simon, cea despre moartea lui in "Faptele lui Petru" (un text apocrif) are o mare relevanta. In timp ce Simon demonstra puterile sale magice in Forum la Roma, el a aratat ca este un zeu levitand in aer deasupra Forumului. Apostolul Petru s-a rugat ca Dumnezeu sa-i opreasca zborul, iar acesta s-a oprit in aer si cade, rupandu-si picioarele "in trei parti". Multimea care-l privea a inceput sa arunce cu pietre spre el. Ulterior, ranit si dezonorat, a fost alungat din Roma dupa care a murit. Alte povesti despre moartea lui difera ca si context, insa invatatura este comuna.

De la acest personaj a fost creat termenul de “simonie”, care desemneaza actul de a cumpara sau vinde puteri spirituale sau obiecte sfinte. In cazul articolului de fata, simonia este incercarea de a cumpara puteri spirituale dobandite prin evolutie spirituala proprie, ca pe orice bun material. Cazul lui Simon Magul este exemplul clar de om care a crezut ca puterile spirituale pot sa fie cumparate cu bani si care a incercat sa se prezinte oamenilor drept un mesager al lui Dumnezeu si chiar un zeu in persoana prin trucuri magice sau puteri dobandite pe cai asa-zis necurate. Iar raspunsul dat lui de catre Apostolul Petru arata ca astfel de lucruri nu numai ca sunt iluzii mari, dar ca Spiritul nu poate fi niciodata cumparat cu nimic material.

Sa privim, in acest caz, in prezent la initiatorii actuali in Reiki de atatea tipuri si in alte discipline spirituale care ofera asa-zise puteri spirituale si initieri pe bani cu pretextul ca “totul se plateste” sau ca “trebuie sa traim si noi din ceva”. Sa ne uitam si la naivii care cred ca oferind bani, pot sa primeasca acele puteri spirituale de la un om mai “evoluat” decat ei. Ce putere cu adevarat divina (deci fiind o actiune a Creatorului in si prin oameni) poate fi platita in bani, o forma de schimb pur materiala ? Ce parte a puterii Creatorului in om poate fi cumparata cu bani sau alte bunuri materiale ? Altfel spus, cum poate fi puterea Creatorului activata intr-un om, de catre un alt om care o face pe bani ? Credeti vreo clipa ca ceea ce se ofera este de fapt o putere de vindecare adevarata ? Ca este o initiere esoterica autentica ?...

Aceste practici spirituale au fost facute in prezent atat de atractive si disponibile oricui incat s-a transformat totul intr-o afacere foarte profitabila. Iar nestiutorii care vad aceste lucruri, considera ca sunt cu adevarat initieri divine, spirituale in cel mai inalt grad, si platesc de multe ori sume ridicole pentru ca asa-zisii initiatori sa le ofere si lor acele puteri.

Cati astfel de simonisti, constienti sau inconstienti, lucreaza in ziua de azi amagindu-se pe ei insisi si pe altii ca le pot oferi initieri si activari de diverse puteri spirituale pe baza de valori materiale ? Cui credeti ca i-ar fi oferite puteri de catre Dumnezeu: celui ce plateste pentru ele, sau celui care are nevoie de ele si invata sa si le trezeasca in adancul lui in mod sincer ?

Cititi mai in detaliu povestile despre Simon Magul si despre amagirea lui ca poate sa cumpere acea putere a Duhului Sfant de la apostoli prin a le oferi bani in schimbul acelei… initieri. Si ganditi-va ce primesc de fapt cei care se lasa amagiti de astfel de “initiatori”: este cu adevarat o putere sincera si divina ? Sau este ceva cu efecte iluzorii sau temporare ? Ganditi-va daca, vreo clipa, are nevoie Dumnezeu-Unul de initieri platite ca sa fie activ si manifestat prin vreun om, fie vorba despre orice fel de putere. Si odata ce va dati seama ce fac de fapt cei care actioneaza prin simonie, descoperiti sensul spuselor urmatoare: Dumnezeu este in toti si in toate si puterea prezentei Lui nu poate fi cumparata prin nimic din lumea asta sau din celelalte, ci doar prin dedicare si cautare in adancul fiecaruia dintre noi. Acest lucru nu tine de nici o religie, ci de o credinta libera in Divinul omniprezent si omnipotent, care se poate manifesta prin astfel de puteri doar in cei ce cunosc cu adevarat natura Sa.

Nu va mai lasati amagiti de materialism si de catre acesti asa-zisi “initiatori” pe bani din prezent. Spiritul nu se poate da pe bani, nici vreo initiere autentica nu depinde de valoarea banului."

Sursa: Ganduri din Atlantida

Eckhart Tolle - Despre karma


INTREBARE : Ai vorbit despre Prezenta si fiinta ca si chei pentru a te bucura de forma si a crea circumstante pozitive sau netede. Cum se potriveste karma in toate acestea?

Tolle : Fiecare se naste intr-un anumit mediu extern. Deasemenea, fiecare se naste cu anumite predispozitii - acestea pot fi pe de o parte genetice, dar mai exista si alte lucruri. O persoana este nascuta cu anumite tipare, cu alte cuvinte. Nu trebuie sa examinam de unde vin acestea, dar important este ca o fiinta umana este nascuta intr-un anumit mediu. Acesta poate fi foarte violent sau relativ pasnic. O persoana este nascuta cu tipare interioare pe care le mosteneste. Chiar si corpul durere este o parte mostenita. Exista un intreg set de conditii care se intampla cand veniti intr-un mediu. Mediul va conditioneaza mai departe si nu exista nici o alegere implicata - acesta doar va influenteaza. Va gasiti in aceasta lume cu anumite tipare inconstiente, care au
devenit conditionarea a cine este persoana. Karma, asa cum o vad eu este conditionarea inconstienta care va guverneaza viata.

Karma este partial colectiva si partial personala. Voi puteti intelege karma nu doar ca pe un subiect extern voua, o puteti intelege observandu-va pe voi si apoi, cunoasteti multe alte lucruri. Daca doriti sa intelegeti karma, trebuie sa va priviti pe voi insiva. Eu incep sa inteleg ce este karma atunci cand ceva apare, care nu a facut parte deloc din karma. Aici este cheia - aparitia constiintei - sau Prezenta sau trezirea spirituala, nu fac parte din karma. Aceasta este o alta dimensiune care intrerupe taramul karmic. Voi nu deveniti constienti prin acumulare, asa cum se spune cateodata in orient , "karma buna". Este in regula la acest nivel, va puteti face peretii sau mobila inchisorii voastre putin mai confortabili, dar exista ceva total dincolo de karma, care poate intra in viata voastra in orice moment. Renasterea este desigur o parte din karma. Intelesul profund al renasterii este identificarea cu forma. Nu trebuie sa credem in transmigrare , va puteti privi renasterea in propria voastra viata. De fiecare data cand va identificati cu un gand , care reprezinta forma, va nasteti in acel gand. Identitatea voastra, sensul sinelui vostru se afla in el. Aceasta este karma.

Karma voastra este identificarea inconstienta cu aceste tipare pe care le-ati mostenit - adica conditionarea. Aceasta este identificarea completa a constiintei cu tiparele conditionate. Constiinta inseamna visare, ar putea spune cineva. De aceea noi folosim cuvantul "trezire", in multe traditii spirituale. Constiinta este trezire, constiinta este in starea ca de vis, cand santeti identificati cu tiparele inconstiente. De multe ori pe zi, voi santeti renascuti intr-o reactie emotionala sau mentala , in gandurile care apar. Karma creaza, in exterior, confirmarea ca acest lucru este corect. Deci, daca va ganditi ca lumea este plina de oameni rai, veti intalni oameni rai - cu alte cuvinte, oameni inconstienti. Chiar si pe oamenii care sant la jumatatea caii intre a fi constienti si inconstienti, credinta voastra ii va impinge in inconstienta. Karma este absenta completa a Prezentei constiente. Aceasta este automata. Se joaca singura. Timpul nu va elibereaza de karma. Aceasta este o neintelegere, ca daca trece suficient timp, puteti sa va eliberati de karma. Karma renaste si se repeta. Singurul lucru care va poate elibera de karma este aparitia Prezentei. La orice punct in roata karmei, Prezenta poate aparea. Se poate intampla unui criminal in inchisoare, unui condamnat la moarte. I se poate intampla cuiva care nu a auzit niciodata de lucruri spirituale. Se poate intampla cuiva care mediteaza de 30 de ani.

Prezenta va elibereaza de karma. Nu de toata odata. Karma are o amploare enorma. Tiparele gandurilor, tiparele emotionale, tiparele de reactie. Asa cum prezenta isi face aparitia, karma se diminueaza gradual si veti experimenta o prabusire a acelor tipare. Nu aceasta conteaza atat de mult, deoarece odata ce santeti prezenti, acele tipare de gand mai pot inca aparea , dar nu mai sant atat de problematice. Acestea nu mai cauzeaza suferinta pe care au cauzat-o inainte, deoarece sant vazute in lumina constiintei. In lumina constiintei, tiparele nu va mai domina viata. Corpul durere face parte din karma , care poate fi puternic in unii si nu chiar atat de puternic in altii. Asa cum Prezenta apare, voi santeti eliberati de karma. Apoi, aveti un alt factor complet diferit care soseste in viata voastra. De exemplu, pentru ca o persoana sa devina libera fata de karma colectiva , are nevoie de o cantitate considerabila a Prezentei care sa intre. Apoi aceasta va va inlatura , fie intern sau va puteti afla altundeva. Pentru o persoana care este nascuta intr-o vasta karma colectiva este necesara Prezenta considerabila pentru ca sa nu fie atrasa in aceasta karma. Cand Hitler a venit la putere, nu multi oameni au fost capabili sa se indeparteze. Cativa au fost si au plecat. Ei au putut vedea ceea ce se intampla si au fost destul de puternici sa nu se identifice cu colectivul. A fi in stare sa va indepartati de karma colectiva cere o Prezenta considerabila - si cativa oameni au avut-o. Apoi este destinul nostru sa mergem dincolo de karma , prin a fi receptaculii pentru Prezenta. Oricine se trezeste va afla ca mai devreme sau mai tarziu vor deveni invatatori
pentru altii. Ceea ce face un invatator spiritual este sa sublinieze posibilitatea trezirii si neidentificarea cu tiparele inconstiente.

Invatatorul spiritual va invata sa mergeti dincolo de karma. Acesta este functia voastra si va deveni crescanda, fie ca deveniti un invatator formal sau neformal. Trezirea spirituala si iesirea din karma reprezinta acelasi lucru. Multi oameni vor fi atrasi catre voi.

Oricine trece prin procesul trezirii este deja un invatator. Predand, inseamna ca v-ati gasit pe voi insiva ascultand din spatialitate , cand cineva vorbeste sau intreaba ceva sau va spune despre problemele sale. Puteti afla ca raspunsul vine din acea tacere in care voi ascultati. Nu are sens sa spuneti :" Eu o voi invata pe aceasta persoana acum". Veti afla ca aceasta invatare este spontana. Veti ajuta oamenii sa paseasca in afara identificarii cu inconstienta , ceea ce inseamna a merge dincolo de karma. Aceasta se aplica tuturor celor care se trezesc. Asa cum ii invatati, constiinta se aliniaza cu mintea voastra. Mintea voastra este capabila sa se acordeze in profunzimile constiintei si poate fi utilizata ca un instrument. Apoi cuvintele ies afara din gura voastra.

Exista, in final, doar un singur invatator, constiinta trezita este invatatorul. Aceasta ii poate invata doar pe cei in care exista un grad de pregatire. Invatatura trebuie sa fie primita. Daca exista doar o densitate a mintii, invatarea nu are loc. Veti fi amuzati cand oamenii sant atrasi spre voi - oamenii care sant pregatiti - si voi va gasiti spunand ceva ce nici macar nu stiati despre voi insiva. Aceasta se intampla doar atunci cand intrebarea a fost pusa si constiinta raspunde. Asa cum predati, voi invatati. Realizarile sosesc. Predarea si invatarea reprezinta acelasi proces. O profunzime are loc, asa cum voi predati. Voi santeti aici sa ajutati oamenii sa treaca dincolo de karma. Lucru important de stiut este ca timpul nu va elibereaza de karma. Mintea egotica spune :" Eu trebuie sa am mai mult timp pentru a deveni liber". Singurul lucru pentru care oamenii au nevoie de mai mult timp este ca ei au nevoie de timp , pentru a realiza ca nu au nevoie de timp". Mai pot fi inca 20 de ani de suferinta pentru ei, pentru a realiza ca nu au nevoie de timp. Poate ca au nevoie sa mai sufere putin , inainte de a realiza puterea lipsei timpului. Lipsa timpului este desigur, sfarsitul karmei.