Despre prezenta in conversatie


Intrebare : Cum imi mentin un sens al prezentei cand sant in compania altei persoane? Cum aduc prezenta intr-o conversatie?

Eckhart Tolle: Nu este usor. In momentul in care incepi sa vorbesti, doua minti se intalnesc si deci, acestea se imputernicesc una pe alta. Incepe o curgere, un curent al gandului. Acum un moment ai fost prezent si apoi cineva incepe sa vorbeasca. Ceea ce se aplica aici este pierderea spatiului pe durata conversatiei. Ambii participanti ai conversatiei au pierdut orice sens al spatiului. Exista numai cuvinte, verbalizare, curentul gandirii care devine sunet. Ei sant absorbiti de acestea. Situatia are propriul ei moment - e aproape o mica entitate, un curent care nu doreste sa se sfarseasca. Adesea, aceasta genereaza emotii in corp. Imputerniceste, amplifica. Daca curentul mental declanseaza emotii, ceea ce adesea se intampla, in special cand vorbim despre alti oameni, ceea ce au facut ei, ce v-au facut voua, ce au facut altora, criticismul, tot felul de emotii (lucruri), apare ego-ul. Cand puteti critica pe altcineva, ego-ul se simte putin mai puternic. Prin diminuarea celuilalt, in sistemul deziluzional al egou-lui, voi v-ati influentat propria voastra imagine de sine mai mult. orice critica a altuia este o parte din acel curent al energiei.

Si apoi emotiile apar si acestea amplifica gandurile. Aceasta reprezinta pierderea spatiului. Pentru ca sa va recastigati spatiul , fara a spune :" Nu mai vorbesc deloc", un lucru este necesar: realizarea ca ati pierdut spatiul. Fara aceasta, nu este nimic ce puteti face - cand santeti atat de dominati de un curent al gandului, incat nici macar nu stiti ca ati fost dominati de acesta - nu este nimic ce puteti face. "Iertati-i ca nu stiu ce fac". Ei sant inconstienti. Ei sant curentul gandului. Si ca si curent al gandului, nu doriti sa se termine - deoarece, nu va doriti propriul sfarsit. Fiecare entitate doreste sa ramana in forma cat de mult este posibil. Daca exista cea mai mica realizare ca ati pierdut spatiul, in acel moment aveti o alegere. Care este alegerea voastra?

Alegerea voastra este sa aduceti ceva din prezenta, ceva spatiu in curentul gandului. Dar cum faceti acest lucru? Vine spre voi, nu numai din interiorul propriei voastre minti, ci si din a altei persoane, deasemenea. Constiinta este acolo sio aceasta poate dura doar 3 secunde si apoi dispare din nou. Deci, trebuie sa folositi cele 2 sau 3 secunde , unde realizati ca spatiul lipseste si faceti ceva in acel spatiu, unde aveti libertatea de a actiona. Printr-o alegere constienta, va mutati atentia inafara gandirii - dar trebuie sa o ancorati altundeva, altfel nu functioneaza. Deci, alegeti respiratia voastra sau corpul sau alta perceptie a simturilor din jurul vostru,
incat sa deveniti constienti. Cand vorbiti cu o alta persoana este probabil cel mai usor, fie sa folositi respiratia sau corpul vostru interior. Practicati aceasta anticipat, cand conditiile sant mai usoare, astfel incat o puteti face odata cand este necesar. Mergeti in corpul vostru interior , simtiti ca, campul vostru vostru energetic este viu. Si veti observa ca nu veti mai gandi deloc.

Voi puteti asculta linistiti. Lucru uimitor este ca puteti asculta o alta persoana fara a gandi, usor, minunat. Voi ascultati, dar o parte din atentia voastra este pe propriul camp energetic - astfel inlaturati atentia de la ganduri. Exista un sens al trairii in fundal. Aceasta este , in cele din urma, lipsa formei : este deja usa catre lipsa formei. Simtiti ca in timp ce voi stati acolo si ascultati , ati pasit inafara curentului gandirii. Apoi, calitatea interactionarii se schimba imediat. Cealalta persoana poate nu observa constient ce se intampla si poate continua pentru un timp. Asta nu inseamna ca nu mai raspundeti deloc. Dar cum raspundeti si calitatea raspunsului se schimba, deasemenea. Nu mai contribuiti la natura negativa , care exista adesea in conversatii. O anumita cantitate de liniste , apoi, veti fi o parte a cuvintelor pe care le rostiti. Acest lucru este atat de subtil, incat cealalta persoana probabil nu-l va observa in mod constient.
Deci, mentineti-va atentia pe corpul interior, lasati-l sa fie ancora voastra si apoi, deveniti prezenti. Daca va pierdeti din nou, daca cealalta persoana va spune ceva provocator, apoi, dupa putin timp, va amintiti - si mergeti inapoi la corpul interior. Acesta este o ancora puternica si apoi totul se schimba pornind de acolo. Aceasta inseamna o practica continua.


Sursa : www.eckharttolle.com

Niciun comentariu: