Esti Lumina


Fiecare fiinta umana este alcatuita din lumina. in prezent, corpul de lumina al oamenilor nu este vizibil pentru cei mai multi dintre noi, dar asta nu il face mai putin real. Dorinta fundamentala a fiecarei fiinte este sa atinga un grad mai inalt de perfectiune, sa devina din ce in ce mai mult „lumina". Aceasta este ceea ce ne-a invatat Iisus si ne-a dovedit ca este posibil. A demonstrat-o in fata a trei dintre discipolii sai, prin Schimbarea la Fata: s-a transformat in Lumina. La fel s-a intamplat in momentul ridicarii sale la cer. Sute de persoane au vazut cum trupul sau devine Lumina inainte de a disparea din ochii lor, trecand in cea de-a patra dimensiune.

Toti suntem chemati sa iradiem aceasta lumina din care suntem creati. Corpul de lumina pe care-l avem in prezent va fi un corp vizibil si tangibil. il vom putea stapani la perfectie, ceea ce ne va permite sa comunicam usor cu expresii ale Vietii de pe alte planuri ale Universului. Ne vom putea modifica dupa dorinta undele vibratorii si, sincronizandu-ne cu undele diverselor elemente, vom putea, de exemplu, sa mergem prin foc sau pe apa, asa cum a facut Iisus. Acel corp nu va cunoaste notiunea de boala. Aceasta transformare va avea loc pe parcursul urmatoarelor cateva secole. Insa mii de oameni sunt deja in contact cu o parte a corpului lor de lumina.

Cum ne putem dezvolta lumina interioara? Pur si simplu inconjurandu-ne de frumusete, de lumina si de dragoste, ceea ce ne ajuta sa devenim constienti de lumina noastra interioara. De fapt, lumina si dragostea sunt unul si acelasi lucru. Expri­marea dragostei este mijlocul pamantean de a iradia lumina. Cu energia dirijata in prezent spre pamant, fiecare trebuie sa se identifice cu lumina sa interioara. Cu cat mai repede deve­nim constienti de aceasta lumina, cu atat mai repede ne putem elibera de karma acumulata pe parcursul a numeroase vieti, pentru a trai o fericire tot mai intensa.

Noi luam viata prea in serios. De fapt, viata este un joc! in prezent, cea mai mare problema a oamenilor este ca incearca sa joace acest joc fara a fi citit mai intai instructiunile, fara a cunoaste regulile. Acum 2000 de ani, Iisus a venit sa ne invete aceste reguli. Noi abia acum incepem sa intelegem mesajul sau si sa incercam sa-l folosim. Iisus, care a fost modelul nostru, a afirmat: „Eu sunt Lumina lumii".

Cand dimensiunile fizica, mentala si emotionala ale fiintei tale sunt in armonie, cand esti conectata la sursa puterii tale interioare, Dumnezeu, care se exprima prin tine, lumina ta se raspandeste pe o distanta mare in jur. Pe langa faptul ca te lumineaza, ii atinge pe toti cei care se gasesc in jurul tau. iti daruieste intotdeauna limpezimea sa, ca sa vezi totul cu claritate.

Nu e nevoie sa cream lumina; aceasta este deja in noi! Suntem deja lumina! E o realitate pe care trebuie s-o intele­gem. De asemenea, trebuie sa intelegem cat de important este faptul sa ne conectam corect la aceasta lumina si s-o facem sa straluceasca. Pe multi ii auzim spunand: „Voi absorbi lumina! Ma voi conecta la lumina!". Acesti oameni cred ca lumina vine din exterior.

In realitate, expresia trebuie folosita cu sensul urmator: „Devin constient de lumina mea interioara si ma unesc sau ma conectez la cea a paman­tului si a cerului".

Exercitiul saptamanii : Lucrul cu Lumina

O metoda de a acumula lumina este de a pastra tot timpul legatura cu Dumnezeu, care este Lumina. Tot ce ti se intampla, tot ce privesti, tot ce auzi, tot ce se intampla in tine trebuie sa te ajute sa intri in contact cu aceasta extraordinara energie divina, care umple intregul Univers.

Meditatia zilnica este un bun mijloc de a intra in contact cu propria lumina interioara. Sunt valabile toate formele de meditatie, atata vreme cat ele te linistesc si te ajuta sa incetezi de a mai gandi.

Urmatorul exercitiu de vizualizare mentala este la randul sau un instrument util; intra in contact cu aceasta lumina miraculoasa care iti umple inima. Priveste-o cum creste pana cand iti umple intregul corp. Apoi priveste-o cum iese din tine si te inconjoara. Esti literalmente scaldat in aceasta lumina extraordinara. Fa acest exercitiu dimineata, la trezire. Ziua ta va fi cu totul alta! in fiecare moment, vei putea sa te vezi, sa te vizualizezi scaldat in aceasta lumina. Cand ajungi undeva, observa cum lumina ta umple locul respectiv, camera in care intri, ca un mare fascicul de raze care iti deschide calea si lumineaza toate locurile in care mergi. Da-i drumul! Nu te costa nimic! Lumina din Univers e nelimitata. Trebuie numai sa intri in contact cu ea si sa fii constienta. Daca faci asta in mod regulat, timp de cateva luni, in viata ta vor surveni schimbari importante. Pe masura ce te identifici cu aceasta lumina, incepi sa devii aidoma unei raze de soare care lumineaza si incalzeste tot ce-i in jur.

Sursa: Lise Bourbeau - Cine esti tu?

2 comentarii:

Nemokrat spunea...

Atacuri subtile…
Romanca fiind, ma declar public CRESTIN ORTODOXA si tot public ma dezic de orice alta forma de manifestare spirituala. Exista o singura biserica romaneasca: BISERICA ORTODOXA !

Iar atacurile impotriva acestui ultim bastion al credintei nationale si, de fapt, contra nationalismului romanesc, se da, atat de subtil si mascat, c-aproape c-a reusit sa muste si din sufletele altfel impenetrabile.



Forma de atac cea mai ingrozitoare este devierea de la religia nationala si indreptarea romanilor inspre zone straine, unele chiar stranii, folosind toate aceste religii, credinte, secte, etc… intr-un scop foarte precis: GLOBALIZAREA RELIGIEI si nicidecum armonizarea credintelor.

Este o varianta moderna a Turnului Babel biblic…

Iata un fragment din Wikipedia:

Turnul Babel este o structură pomenită în capitolul 11 din Geneză, un turn uriaș intenționat a fi principala realizare a orașului Babilu, numele akkadian pentru Babilon. Babel era un oraș unde întreaga omenire era unită, toți oamenii vorbind o singură limbă și migrând dinspre est; era orașul regelui Nimrod, și primul oraș construit după Potop. Oamenii au hotărât ca orașul lor să aibă un turn atât de mare încât vârful său “să ajungă la cer.”

Însă, după cum scrie în Biblie, Turnul Babel nu era construit pentru a aduce slavă lui Dumnezeu, ci era dedicat unei religii false, cu scopul de a aduce faima constructorilor lui. – Geneza 11:4.

Însă Dumnezeu, (scris în ebraică YHWH; tradus în română ca Yahweh, Iehova, sau cel mai adesea, Domnul), văzând că oamenii păcătuiau împotriva lui, le-a încurcat limbile și a împrăștiat oamenii pe tot Pământul.

Iata cum, strecurand sub o masca a Iubirii si Binelui, anumite concepte religioase exotice, asa-zis inovatoare, de regasire interioara a omului, se strecoara, de fapt, printre zeci de particele crestine si unele particele anticrestine, strain-crestine, demonice chiar. Se face un cocktail religios ( o asa-zisa adaptare a spiritualitatii la epoca moderna) nociv prin efectul de indepartare al celor ce ajung in aceasta zona, ratacindu-se, desi intentiile erau acelea de a-l cauta pe Dumnezeu.

Isus spune ca omul trebuie judecat dupa faptele sale… Extrapoland, as putea spune ca intentia invizibila a lucrului ascuns este intotdeauna relevata de efectul produs.

Scopul marsav, terifiant, adevarat al acestui amestec si bombardament spiritual este fara indoiala: globalizarea credintelor (precum in acel Turn Babel), globalizarea natiilor, deznationalizarea, uniformizarea, depersonalizarea si… in ultima instanta: DOMINAREA OMENIRII SI INDREPTAREA EI CATRE BEZNA.

Eminescu spunea acum mai bine de 120 de ani despre toate astea, despre importanta Bisericii Nationale ce uneste, ca o ultima reduta, sufletele romanesti… avertiza asupra pericolului pe care il reprezinta manipulatorii obscuri ai omenirii si a platit printr-un gest de autosacrificiu suprem aceasta dorinta de a dezvalui compatriotilor sai romani ADEVARUL.

Datoram celor ce-au luptat, suferit si murit pentru cauza nationala, luciditate, stapanire de sine, efortul propriei lupte si a propriei credinte neintinate. Stiu ca toate astea suna aproape halucinant si ca nu multi sunt cei care intuiesc pericolul si tehnica prin care acest pericol reuseste sa substituie adevaratei credinte, minciuna iluziei…

Este doar un sfat: inainte de a va “spiritualiza exotic”, dati o sansa crestinismului ortodox in care ati fost botezati si care, odata revelat in profunzimea noastra sufleteasca, cu greu ar mai putea fi inlocuit de religii ce nu rezoneaza cu identitatea noastra cea mai adanca.

GabyS spunea...

Apreciez punctul tau de vedere, dar nu stiu de unde reiese pt tine ca noi cei cu "spiritualitatea exotica" nu suntem crestini ortodocsi...
Este usor sa judeci oamenii dupa niste tipare.
Va rog nu ne mai judecati pe noi fara sa ne cunoasteti si fara sa stiti ce avem in suflet si in inima.
Eu acel "spiritual exotic" merg cu drag la biserica, ma rog pentru mine si pentru toti, imi iubesc aproapele si mai presus de tot pe Dumnezeu Tatal si pe Domnul Iisus! gresesc cu ceva? nu va inteleg pe voi cu dogmele si cu regulile astea... si cu atat de multe judecati...
Doamne ajuta!