Meditatia iertarii de sine si de altii


Incepe prin a-ti gasi o pozitie confortabila si inchide ochii. Petrece cateva momente creand o atmosfera de Recunostinta in interiorul fiintei tale....

Apoi concentreaza-ti atentia asupra respiratiei urmarindu-i ritmul; urmarind cum intra si cum apoi iti paraseste trupul. Concentreaza-te pe zona inimii. Cu fiecare expiratie simti cum tensiunea si stresul iti parasesc fiinta. Le scoti din tine cu fiecare val de aer pe care il elimini pe nas.

Cu fiecare inspiratie simti cum linistea si pacea te cuprind tot mai mult. Simti cum linistea si acceptarea cresc si se extind inlauntrul fiintei tale. Relaxeaza-te treptat, treptat si simte cum inima ta se inmoaie tot mai mult devenind extrem de gingasa.

Apoi proiecteaza in zona inimii tale gandul despre tine, despre persoana ta. Vizualizeaza-te acolo si imbratiseaza-te cu tandrete.

In timp ce te imbratisezi cu caldura concentreaza-te asupra iertarii, sentimentului de iertare si simte cum iti oferi tie insati iertare.

In soapta, incet repeta dupa mine cuvintele: Ma iert. Ma iert. Pentru orice suferinta am cauzat, pentru orice durere am cauzat, fie ca a fost prin cuvant ori prin actiunea mea, ma iert pe mine insami.

S-ar putea ca spunand aceasta afirmatie sa simti ca ceva din tine se opune, se lupta, nu accepta. S-ar putea ca sa-ti treaca prin fata ochilor multe motive pentru care nu ai merita iertarea. Este vorba de lucrurile rusinoase pe care poate le-ai facut. Este vorba si de toate sentimentele de rusine asociate cu acele fapte. Accepta tot ce ai faptuit si tot ce ai simtit. Simte cum cu expiratia le scoti afara din trupul tau si le elimini. Inspira si Expira.

Orice gand ar aparea in mintea ta acum nu te speria, repeta cuvintele de iertare si imagineaza-ti ca orice gand rebel se elimina prin expiratie. Concentreaza-te pe iertare care-ti intra in inima prin intermediul aerului pe care il inspiri in plamani.

Lasa ca iertarea sa iti umple fiinta. Leagana-te pe tine insuti, imbratisandu-te in inima ta, asa cum o mama si-ar imbratisa pruncul. imbratiseaza-te cu tandrete si gingasie acceptandu-te deplin pe tine insuti. Simte cum iertarea iti inunda intreaga fiinta. Repeta de mai multe ori: Ma iert. Ma iert. Ramai cu aceste cuvinte in gand pentru cateva minute...

Acum adu-ti in inima pe cineva care are nevoie de iertarea ta, pe cineva pe care tu ai vrea sa-l ierti. imbratiseaza aceasta persoana in inima ta. Simte-i prezenta. Expulzeaza prin expiratie orice sentiment ce se opune iertarii acestei persoane. Expira orice sentiment de furie, de suferinta sau frica si inspira iertare. Relaxeaza-ti, inmoaie-ti pantecele, abandoneaza orice rezistenta.

In soapta spune acestei persoane: te iert, te iert pentru orice durere mi-ai cauzat, pentru orice suferinta mi-ai creat prin cuvantul sau prin actiunea ta. Te iert.

La inceput poate fi greu sa ierti, dar orice pas spre iertare este un pas facut spre vindecare spirituala. Ai rabdare cu tine, repeta cuvintele. Inspira cuvintele de iertare in inima.

Incearca sa intelegi ce te opreste ca sa ierti cu fiecare inspiratie. Expira toate motivele pentru care aceasta persoana nu ar merita iertarea, toate momentele in care aceasta persoana te-a ranit.

Inspira iertare. Simte cum in procesul iertarii granitele dintre tine si acea persoana se dizolva. imbratiseaza aceasta persoana in inima ta, simte iertarea pe care o simti pentru aceasta persoana. imbratiseaza aceasta persoana cu dragoste.

Repeta in soapta: Te iert. Mentine acest gand in mintea ta pentru cateva minute.

Acum adu-ti in inima pe cineva de la care ai vrea sa-ti ceri iertare, pe cineva fata de care ai gresit sau pe cineva care a suferit din cauza ta si care si-a inchis inima fata de tine. Adu acea persoana in inima ta si imbratiseaza acolo cu dragoste si iertare.

In soapta repeta cuvintele: cer iertare de la tine, cer iertare de la tine. Daca te-am ranit sau daca ti-am cauzat suferinta prin gandurile mele sau prin faptele mele, te rog sa ma ierti.

Expira orice rezistenta ai putea simti inlauntrul tau. Expira resentimentele, suferinta si durerea. Scoate-le afara. Repeta cuvintele de iertare. Simte cum iertarea creste, lasa iertarea sa te cuprinda. Simte inima cum se deschide pentru a primi iertarea . Crede ca ai fost iertat, ca iertarea ti-a fost oferita. Accepta aceasta iertare. Repeta „Sunt iertata”. Stai cu aceste ganduri pentru cateva minute...

Acum revin-o la imaginea ta in inima. Simte fericirea iertarii cu toate particelele fiintei tale. Esti iertata, ai iertat, ai fost iertata.

Simte cum usurarea si recunostinta curg prin tine, umplandu-te. Lasa iubirea care salasuieste in tine sa radieze intreaga ta fiinta. Bucura-te in iertare.

Fie ca toate fiintele sa vietuiasca in iubire. Inspira adanc recunostinta, absoarbe recunostinta in fiinta ta inainte de a incheia aceasta meditatie.

Un comentariu:

Anonim spunea...

http://putereaprezentului.wordpress.com/2009/11/17/momentul-iertarii/