Iubirea Divina


"Am cautat iubirea in multe vieti. Am varsat lacrimile amare ale separarii si caintei pentru a cunoaste ce este iubirea. Am sacrificat totul, toate atasamentele si iluziile, pentru a invata in final ca sunt indragostit de iubire - de Dumnezeu - doar atat. Apoi am baut iubirea din toate inimile adevarate. Am vazut ca El este Unicul Iubit Cosmic, Unica Mireasma care patrunde toate variatele flori ale iubirii in gradina vietii.

Multe suflete se intreaba pline de dor si lipsite de ajutor de ce iubirea zboara dintr-o inima in alta; sufletele treze realizeaza faptul ca inima nu este nestatornica in iubirea diferitelor fiinte, ci ea iubeste Unicul Dumnezeu al Iubirii, care este prezent in toate inimile.

Dumnezeu, in tacerea Sa eterna sopteste: "Eu sunt Iubire. Dar pentru a experimenta daruirea si darul iubirii Eu m-am divizat pe Mine insumi in trei: iubire, iubit si iubita. Iubirea mea este frumoasa, pura, eterna bucurie; Eu sunt gustat in multe moduri, prin intermediul multor forme.

Ca tata eu beau iubirea plina de respect izvorata din inimile copiilor mei. Ca mama eu beau nectarul iubirii neconditionate din cupa sufletului micutului copil. Copil fiind eu ma impregnez de iubirea protectoare a ratiunii drepte a tatalui. Ca adolescent eu beau iubirea fara de motiv din sfantul Graal al atractiilor materiale. Ca stapan eu beau iubirea plina de compasiune din cupa aprecierii Maestrului. Ca Guru preceptor eu ma bucur de iubirea pura provenita din caliciul devotiunii atotcuprinzatoare a discipolului. Ca prieten eu beau din fantana clocotitoare a iubirii spontane. Ca prieten divin, eu golesc dintr-o sorbitura apele cristaline ale iubirii cosmice, provenite din rezervorul inimilor ce-L adora pe Dumnezeu.

Eu sunt indragostit doar de iubirea insasi, dar imi permit sa fiu inselat cand ca tata sau ca mama gandesc si simt doar pentru copil, atunci cand ca iubit imi pasa doar de iubita, atunci cand ca discipol traiesc doar pentru Maestru. Dar deoarece Eu iubesc doar Iubirea, in mod ultim Eu sfaram aceasta iluzie a miriadelor de Sine umane. Din acest motiv Eu transfer tatal intr-un taram astral atunci cand el uita ca iubirea Mea si nu a sa, este cea care protejeaza copilul. Eu ridic copilul de la pieptul mamei, astfel incat ea sa invete ca iubirea Mea este cea pe care o adora in el. Eu rapesc iubitul iubitei care isi imagineaza ca ea este cea pe care el o iubeste, mai curand decat iubirea Mea care raspunde in ea.

Astfel iubirea Mea se joaca de-a v-ati-ascunselea in toate inimile umane, astfel incat fiecare sa poata sa invete sa descopere si sa adore, nu acele receptacole umane temporare ale iubirii Mele, ci insasi Iubirea Mea, dansand dintr-o inima in alta.

Fiintele umane solicita una alteia „Iubeste-ma doar pe mine”, si astfel Eu racesc buzele lor si le pecetluiesc pentru totdeauna, astfel incat ei sa nu mai rosteasca niciodata acest neadevar. Deoarece ei toti sunt copiii Mei, Eu doresc ca ei sa invete sa vorbeasca despre adevarul ultim: ”Iubiti Iubirea Unica (prezenta) in noi toti”. A spune cuiva „Te iubesc” este fals pana cand tu vei realiza adevarul: „Dumnezeu prezent ca iubire in mine este indragostit de iubirea Sa din tine.”

Luna rade de milioanele de iubiti bineintentionati care fara sa-si dea seama isi mint iubitele spunand: „Te voi iubi pentru totdeauna.” Craniile lor sunt acoperite de nisipul maturat de vant al eternitatii. Ei nu isi mai pot utiliza rasuflarea pentru a spune „Te iubesc”. Ei nici macar nu-si mai pot reaminti sau respecta promisiunea lor de a se iubi unul pe altul pentru totdeauna.

Fara a spune un cuvant, Eu v-am iubit intotdeauna. Eu singur pot spune cu adevarat „Te iubesc”; deoarece eu va iubesc dinainte ca voi sa va nasteti; iubirea Mea va confera viata si va sustine in fiecare moment al ei; si Eu singur va pot iubi dupa ce portile inchisorii mortii se inchid in spatele vostru; acolo unde nici cel mai sincer iubit omenesc nu va poate atinge.

Eu sunt iubirea care manevreaza papusile umane cu sforile emotiilor si instinctelor, pentru a juca spectacolul iubirii pe scena vietii. Iubirea Mea este frumoasa si nesfarsit plina de bucurie atunci cand o iubiti doar pe ea; dar linia vietii, pacii si bucuriei voastre este intrerupta atunci cand in loc de aceasta va lasati angajati in emotii si atasamente omenesti. Realizati, copiii Mei, iubirea Mea este cea dupa care voi tanjiti!

Cei care Ma iubesc doar sub forma unei singure persoane, sau care Ma iubesc intr-un mod imperfect doar intr-o singura persoana, nu cunosc ce este Iubirea. Doar cei care Ma iubesc intr-un mod intelept si egal in tot si care Ma iubesc perfect si egal ca tot pot cunoaste cu adevarat Iubirea."

Paramahamsa Yogananda

Un comentariu:

Anonim spunea...

Minunat !!!!!!! Sublim !!!!
Iubirea Divina !