Eckhart Tolle despre materializare


"Deseori oamenii intreaba despre materializare si despre puterea intentiei si cum au toate acestea legatura cu puterea Prezentului. Cineva m-a intrebat care este diferenta intre dorinta continua despre care scriu in „Noul Pamant”si intentie – intentia de a crea ceva. Care este importanta materializarii sau a creatiei lucrurilor in viata voastra si daca nu este cumva ceva contraproductiv?

Exista multe carti interesante in zilele noastre, legate de materializare: Secretul, Invataturile lui Abraham si asa mai departe. Deseori oamenii intreaba cum se leaga toate acestea cu Linistea si pacea interioara? Si cu acceptarea a ceea ce este? Si cu capitularea in fata Momentului Prezent? Exista vreun conflict intre ele, este vreuna gresita? Sau sunt inselatoare?

Este o intrebare importanta pentru aproape toata lumea. Viata voastra este asemenea unui microcosmos, parte din macrocosmos. Daca ve uitati la Univers, primul lucru pe care il veti observa este ca ii place sa creeze si sa manifeste. Chiar si numai pe aceasta planeta, Universul ceeaza continuu si materializeaza nenumarate forme de viata. Si la fel, in spatiu, putem numai sa presupunem – pentru ca nu avem cum sa stim cu exactitate – exista ata de multa viata si probabil mult mai multe forme de viata decat avem noi aici pe planeta. Formele de viata, din ocean si de pe pamant, inclusiv oamenii par sa se bucure de dansul venirii pe lume si al distrugerii. Este un proces de transformare.

Daca ne uitam numai la viata, putem vedea ca Universului ii place sa materializeze. De asemenea, de-lungul timpului, formele de viata devin tot mai diferite. Apar multe forme noi. Chiar si societatile umane devin mai complexe. Este drept ca si civilizatiile antice erau foarte complexe, dar civilizartia noastra prezenta este cu siguranta cea mai complexa dintre toate. Si acest lucru implica si o multitudine de probleme. Este ceva caracteristic complexitatii. Fiecare individ care face parte din aceasta civilizatie are o viata plina de probleme. Numai ca aceasta complexitate nu poate merge la infinit.

Universului ii place sa creeze, sa materializeze, sa cunoasca jocul formelor. Aceasta reprezinta o miscare. O miscare pe o puteti observa si in voi la un anumit nivel. Dar mai exista si altceva in oameni - ceva ce puteti iarasi observa in voi insiva - un fenomen interior. Universul nu vrea numai sa experimenteze viata manifestata, el vrea sa experimenteze in acelasi timp si pacea si ceva ce nu este atins de continua fluctuatie a formelor. El vrea sa se cunoasca pe sine in profunzime, direct, in esenta sa. Aceasta reprezinta cu adevarat originea spiritualitatii. Universul nu vrea numai o miscare catre exterior, dar vrea si miscarea inversa, orientata catre interior – miscarea de intoarcere spre Unime. Fiecare fiinta umana, la randul ei, intrupeaza aceste doua tendinte. Uneori se pare ca suntem sfasiati intre miscarea spre exterior catre forma si miscarea de recul interior catre Sursa de la care au pornit toate. Sursa care nu a fost niciodata pierduta, este intotdeauna aici pentru ca este atemporala si este in interiorul vostru. Va simtiti atrasi inapoi catre ea, si aceasta atractie reprezinta atractia catre spiritualitate, pace, Liniste.

Oricare dintre cele doua nu este nici buna nici rea. Poate deveni doar daca te pierzi complet in una sau in cealalta – asta s-ar putea sa nu fie cel mai bun lucru. Poate ca aceasta este provocarea Universului aici, pe aceasta planeta si poate si pe alte alte planete. Provocarea de a reconcilia cele doua miscari, in loc de a le pastra separate. Este oare posibil sa impaci miscarea interioara catre Liniste si Fiinta, cu miscarea orientata catre exterior, a facerii? Eu spun ca se poate si ca asta este incercarea noastra in aceste timpuri

In mod traditional, ceea ce oamenii au materializat in aceasta lume a fost foarte inconstient. Ei s-au identificat cu ceea ce faceau, s-au identificat cu forma. Acest lucru s-a intamplat multa vreme, de cand ne putem cu totii aduce aminte – inca de la inceputurile izvoadelor istorice si chiar dinaninte. Si noi numim asta „ego”. Constiinta Unimii, care sta la baza tuturor lucrurilor, se indreapta catre forma, ia forma si se bucura de jocul formei, dar nu este suficient ca unica constiinta sa se bucure de jocul formei, ea are nevoie sa creada complet in forma si sa o faca sa „para” reala.Trebuie sa te pierzi in acel vis al formei.

Fiecare fiinta umana crede ca are o viata a sa proprie si asta inseamna ca ea se identifica cu forma vietii respective. Acest corp fizic anume, aceasta forma anume de viata psihologica, acumularea de ganduri si emotii legate de aceste ganduri; totul devine parte din aceasta forma-identitate.

Constiinta este prinsa in capacana - sau crede ca este prinsa in capcana acestei forme. Am putea spune ca in aceasta stare, Universul sau Constiinta intra intr-o stare de „reverie”. Vrea sa faca asta, trebuie sa se bucure de acest vis pana la un punct. Constiinta a intrat in aceasta stare „de vis”, in care s-a identificat total cu forma. Ea nu realizeaza ca fiecare alta forma reprezinta un aspect al sau. Si bine inteles, atunci nu esti decat o entitate izolata. Dupa o vreme, devine destul de neplacut. Asa ca trebuie sa te unesti cu alte entitati si in loc de forma „Eu”, sa ai o forma „Noi”.

Pentru o vreme, Universul pare sa fie de acord cu asta, sa aiba Constiinta identificata complet cu forma. Apoi „filmul” continua. Urmarind istoria, poti vedea ce se intampla, atunci cand Constiinta se identifica complet cu forma. Urmeaza apoi o etapa noua, in care Constiinta incepe sa se trezeasca din identificarea completa cu forma. Acest lucru se petrece in mai multe etape si din aceasta cauza fiintele umane sunt atrase catre invataturile spirituale. Este trezirea din visul formei."

Eckhart Tolle

Sursa: Editura For You

Un comentariu:

Cristina Tautu spunea...

Eckhart Tolle a fost unul dintre deschizatorii de intelesuri, care a creat o unda, ca un val, care odata inceputa deschiderea interioara, te poarta inainte. Cu cit aprofundezi mai mult prin constientizare si traire, drumul este din ce in ce mai lin, intr-o deschidere tot mai ampla!
Multumesc cu recunostinta si ma bucur de acest moment!

Cristina Tautu