Adevarul este Totul este Unul; Un Spirit, Un Trup, Marele Trup Divin al intregii omeniri


Odata treziti la mostenirea noastra justa, ne vom trezi la frumusetea si puritatea stravechiului mesaj care spune ca trupurile noastre sunt pentru eternitate frumoase, pure si perfecte. Ele sunt mereu corpuri frumoase, pure, spirituale, magnifice si divine, adevarate temple ale lui Dumnezeu.

Aceasta trezire ne convinge si de faptul ca trupurile noastre nu au coborit niciodata din aceasta stare inalta. Intelegem ca doar conceptia oamenilor era cea care ne facea sa gindim ca au coborit. De indata ce renuntam la aceasta conceptie, corpul nostru este eliberat pentru a primi adevarata mostenire a Divinitatii. Atunci, mireasma unei seri calde de vara inunda intreaga natura, si corpurile noastre incep sa preia aceasta stralucire.

Curind, raze curate de lumina alba apar in trupurile noastre. Ele stralucesc in aceasta lumina; si aceasta lumina blinda, totusi stralucitoare, vie, invadeaza atmosfera clara din jurul nostru ca un abur de aur alb. Aceasta lumina creste constant pina cind acopera si patrunde totul imprejur. Scaldata in aceasta radiatie, apare o lumina alba, pura, cristalina, orbitoare si scinteietoare, cu o intensitate mai mare decit a celui mai pur diamant, si totusi ea emana din corpurile noastre, care continua sa emita o lumina pura, radioasa si minunata. Aici ajungem impreuna pe Sfintul Munte al Transfigurarii, cu trupuri luminoase si stralucitoare, radioase si minunate, complet cufundate in Viata Divina.

Fiul Omului a devenit Christul lui Dumnezeu, si Imparatia lui Dumnezeu este iarasi in mijlocul oamenilor, iarasi vie, pentru ca altii au acceptat si au adus in manifestare Imparatia in plina putere. Lumina Imparatiei lui Dumnezeu creste in intensitate datorita acceptarii.

Acesta este adevaratul corp pe care l-a avut intotdeauna omenirea, si pe care toti il au astazi. Un astfel de corp a existat mereu si va exista totdeauna. Este un corp atit de luminos, incit nici o saminta de batrinete sau de degenerare nu poate germina in el. Este un trup atit de viu, ca nu poate muri. Un astfel de trup poate fi crucificat de o mie de ori si, din cauza unei asemenea crucificari, revine si mai triumfator. Un astfel de corp vegheaza ca Suveran Divin al oricarei situatii. Un astfel de corp inviaza etern.

Acesta este un mesaj al noii ere pentru voi, asa cum parea a fi un mesaj de era noua acum doua mii de ani. Este acelasi astazi, ca si atunci; este doar o reinviere a mesajului erei vechi. Acest mesaj a fost spus cu mii de secole in urma, intr-un limbaj atit de simplu incit si copiii il puteau intelege. Mesajul este ca omul, de bunavoie, va parasi regatul facut de om si va evolua spre Imparatia lui Dumnezeu. Fiul Omului trebuie sa-si realizeze divinitatea, sa si-o reveleze in trupul si faptele lui, si sa devina Christul lui Dumnezeu in Imparatia lui Dumnezeu. Nu stiti oare ca sunteti zei?

Inlauntrul vostru stiti ca aceasta Imparatie a lui Dumnezeu este cel mai natural lucru din lume. Doar ca ati omis faptul ca omul traind in Christ este o creatura noua. Este marea bucurie a Tatalui de a va darui Imparatia, si orice om intra in ea. Se pune intrebarea: Cind? Raspunsul intotdeauna este: Cind ceea ce este in afara este ca si ceea ce este inlauntru.
Marele stejar care doarme inlauntrul ghindei s-a trezit in toata ghinda inainte ca arborele sa se dezvolte din ea. Nici un ochi nu a vazut, nici o ureche nu a auzit, si nici inima omului nu a simtit lucrurile pe care Dumnezeu le-a pregatit pentru cei care-L iubesc.

Dumnezeu stie ca, in marea structura a Universului, exista un loc splendid pentru fiecare fiinta umana, si ca fiecare individ isi are locul sau. Structura poate exista numai fiindca fiecare se afla la locul sau. Oare nu este acesta mesajul care usureaza povara fiecaruia si impodobeste orice chip cu un zimbet, chiar si pentru cei obositi, care credeau ca muncesc ca niste vite fara minte? De aceea va spun, sunteti o creatie special proiectata, aveti o misiune deosebita, aveti o lumina de dat tuturor, o lucrare de facut, pe care nimeni altul nu o poate da sau indeplini; si daca va veti deschide inima, mintea si sufletul spre spirit, veti afla despre asta in inima voastra. Acolo descoperiti ca va vorbeste insusi Tatal vostru. Indiferent cit de neasteptat sau nechibzuit ati gindit voi insiva, in momentul in care va intoarceti spre Dumnezeul dinlauntrul vostru veti afla ca Tatal vostru va iubeste cu devotament si tandrete.
Calitatea pe care o aveti, de Divinitate, salasluieste in voi, si nu aveti nevoie de invataturile altui om. Nu este aceasta o inviere din vechea gindire? Nu ai nevoie sa te invete vreun om. Este necesar doar sa primesti darul lui Dumnezeu, care ti-a apartinut mereu. Ii poti accepta pe ceilalti ca frati care te ajuta, dar totdeauna esti instruit si condus din interior. Adevarul se afla acolo pentru tine, si il vei gasi.

Acel adevar afirma mereu ca omenirea este o unitate deplina; nu o unitate individuala, ci o mare uniune, contopita cu Dumnezeu; este Marele Unic. Omenirea este mai mult decit o fratie. Este Un OM, asa cum o vita-de-vie si circeii sai sunt o singura vita-de-vie. Nici o parte sau unitate individuala nu poate fi separata de intreg. Rugaciunea lui Christ este ca toti sa fie Unul.
Cel care a facut asta pentru cel mai neinsemnat dintre fratii Mei, a facut-o pentru Mine. Acum cunoasteti Christul, a carui intreaga familie se spune ca este in Cer si pe Pamint.

Adevarul este Totul este Unul; Un Spirit, Un Trup, Marele Trup Divin al intregii omeniri. Marea Iubire, Lumina, Viata a lui Dumnezeu contopeste complet acest trup in Intregul Unic.

- Iadul sau diavolul nu au alt salas decit mintea limitata a omului. Ambele sunt intotdeauna doar acolo unde le plaseaza omul. El este exact acolo unde este omul, si are toata puterea pe care i-o da omul. Ceea ce indepartam eu, din cei posedati, era doar inamicul personal. Credeti vreo clipa ca as fi putut goni diavolul afara din vreun om, si apoi sa-i permit sa intre intr-o turma de porci care sa se arunce dupa aceea in mare? Niciodata n-am vazut diavolul in vreun om, decit daca omul insusi l-a adus acolo. Singura stapinire pe care i-am luat-o vreodata in consideratie era doar aceea pe care omul insusi i-o acordase.

Mai tirziu, conversatia a ajuns la Dumnezeu, si cineva din echipa noastra spuse:

- As vrea sa stiu ce sau cine este, in realitate, Dumnezeu.

Dumnezeu este principiul aflat in spatele oricarui lucru care exista astazi. Principiul aflat in spatele unui lucru este Spirit; si Spiritul este Atotputernic, Atotprezent, Atotstiutor. Dumnezeu este Mintea unica, care este atit cauza directa, cit si cauza directoare a tot binele pe care il vedem in jurul nostru. Dumnezeu este sursa a toata iubirea adevarata care mentine sau leaga impreuna toate formele. Dumnezeu este principiul impersonal. Dumnezeu nu este niciodata personal, decit daca devine, pentru fiecare individ, un iubitor Tata-Mama, personal. Pentru individ, El poate fi un personal, iubitor, foarte generos Tata-Mama. Dumnezeu nu este niciodata o mare fiinta aflata undeva in cer, intr-un loc numit Rai, unde sa aiba un tron pe care sa stea si sa judece oamenii dupa ce ei mor; caci Dumnezeu este Viata insasi, si acea viata nu moare niciodata. Aceasta este doar conceptia gresita realizata de gindirea ignoranta a omului, dupa cum atit de multe malformatii au fost produse si le vedeti in lume, in jurul vostru. Dumnezeu nu este un judecator sau un Rege care sa-Si impuna prezenta in fata voastra sau sa va aduca in fata justitiei. Dumnezeu este un iubitor, atoatedaruitor Tata-Mama, care, cind va apropiati de El, Isi intinde bratele si va cuprinde.

Nu conteaza cine sau ce esti sau ai fost. Esti copilul Sau, ca si atunci cind Il cauti cu o inima si o aspiratie sincera. Daca esti Fiul Risipitor care si-a intors fata de la casa Tatalui, si esti satul de nimicniciile vietii, de cojile cu care hraneai porcii, poti sa revii la casa Tatalui si sa fii sigur de un bun-venit plin de iubire. Ospatul te asteapta acolo oricind. Masa este mereu intinsa si, atunci cind te vei intoarce, nu vei primi nici un repros din partea vreunui frate care s-a intors inaintea ta.

Iubirea lui Dumnezeu este ca un izvor curat care tisneste dintr-un munte. La sursa este pur, dar pe masura ce curge prin albia lui, devine tulbure si noroios, pina cind ajunge in ocean atit de impur, incit nu mai seamana cu ceea ce pornise de la sursa. De cum intra in ocean, incepe sa-si depuna pe fund milul si noroiul, si iese iar la suprafata ca parte a oceanului viu si liber, din care poate fi luat din nou ca sa improspateze izvorul.

Puteti sa-L vedeti pe Dumnezeu si sa-I vorbiti oricind, exact asa cum faceti cu tatal, mama, fratele sau prietenul vostru. Intr-adevar, El este mult mai aproape decit poate fi orice muritor. Dumnezeu este mult mai adevarat si mai aproape de sufletul vostru, decit orice prieten. Dumnezeu nu este niciodata nervos, sau furios, sau deprimat. Dumnezeu niciodata nu distruge, nu raneste si nu obstructioneaza pe vreunul din copiii Sai, creaturile sau creatiile Sale. Daca Dumnezeu ar face asa ceva, n-ar mai fi Dumnezeu. Zeul care judeca, distruge sau refuza lucrurile bune copiilor, creaturilor sau creatiilor sale este un zeu evocat doar de gindirea ignoranta a omului; si nu trebuie sa te temi de un astfel de zeu, decit daca vrei sa faci asta. Caci adevaratul Dumnezeu Isi intinde mina si spune: Tot ce am este al tau. Cind unul dintre poetii vostri a spus ca Dumnezeu este mai apropiat decit respiratia, decit bratele si picioarele, el era inspirat de Dumnezeu. Toti sunt inspirati de Dumnezeu atunci cind acea inspiratie este pentru ceea ce este bun si drept, si toti pot fi inspirati de Dumnezeu, oricind, doar daca o doresc.

Cind am spus Eu sunt Christ, singurul nascut al lui Dumnezeu, nu declaram asta numai despre mine, caci daca as fi facut asa, nu as mai fi putut deveni Christ. Va spun clar ca, pentru a manifesta Christul, eu, ca si toti ceilalti, trebuia sa o declar; apoi trebuia sa traiesc viata, si Christ trebuia sa apara. Puteti sa proclamati Christul din voi, cit vreti, dar daca nu traiti viata, Christ nu va apare niciodata. Dragi prieteni, ginditi-va, daca toti ar declara Christul, apoi sa traiasca viata timp de un an, sau cinci ani, ce trezire ar putea fi!

Posibilitatile nu pot fi imaginate. Aceea a fost viziunea pe care o vedeam. Dragii mei, nu puteti sa va puneti in locul meu si sa vedeti ceea ce am vazut eu? De ce ma cufundati in intunericul si noroiul superstitiei? De ce nu va ridicati ochii, mintile si gindurile deasupra acestora, si sa vedeti cu o vedere clara? Atunci ati vedea ca nu exista miracole, mistere, teama, imperfectiune, dizarmonie sau moarte, decit cele pe care le-a facut omul. Cind am spus Am invins moartea, stiam ce spun; dar a fost nevoie de crucificare ca s-o arat celor dragi.

Viata si Invataturile Maestrilor din Extremul Orient

Puteti descarca cartea de aici:
Viata si Invataturile Maestrilor din Extremul Orient

Niciun comentariu: