Eternitate...


"Esenta a toata Iubirea este Marele Principiu, Dumnezeu. Este esenta oricarei afectiuni, a oricarei emotii fervente, a oricarui gând de iubire, a oricaror priviri, cuvinte sau fapte de iubire. Orice iubire cautata, mare sau mica, sublima sau banala, face ca Unica Iubire Infinita sa lucreze si nimic nu este prea greu pentru noi. Când iubim neegoist, avem alaturi de noi intregul ocean de Iubire Cosmica. Ceea ce se crede a fi cel mai mic lucru, este cel mai mare atunci când tinde spre perfectiunea absoluta. Astfel, intregul Univers al Iubirii este, în mod constient, alaturi de noi. Nu exista nici o putere mai mare, pe Pamânt sau în ceruri, decât Iubirea Pura. Pamintul devine Cer; Cerul este adevaratul camin al umanitatii.

Nu este suficient să spunem că suntem foarte aproape de Marele Principiu Cosmic, Dumnezeu. Trebuie să stim definitiv că suntem una cu El, în El, din El şi complet contopiti cu El, Principiul; şi că nu putem fi îndepărtaţi sau separati de Dumnezeu, Principiul. Atunci lucram cu Principiul Puterii, care este toata Puterea. Aceasta este Legea: traim, ne miscam şi avem fiinţa înlăuntrul Principiului. De aceea, atunci când dorim să venim în contact cu Dumnezeu, nu ne vom gindi la ceva departat de noi şi greu de atins.
Tot ce avem nevoie să stim este că Dumnezeu se afla înlăuntrul nostru, la fel că peste tot în jur, şi că suntem complet inclusi în Dumnezeu; că suntem, în mod constient, înlăuntrul prezentei lui Dumnezeu, şi suntem prezenti în Dumnezeu şi daruiti cu putere deplina. De aceea nu avem nevoie să ne oprim, nu e necesar să stăm în cumpănă; preluam sensul direct de la Dumnezeul launtric. "


Niciun comentariu: