Învataturile Maestrilor din Extremul Orient


Fragmente din cartea "Viata si Învataturile Maestrilor din Extremul Orient-Baird T Spalding":

Maestrul:
"Nu exista nici o lege naturală a morţii sau degenerarii pentru om, decât prin accident. Nu exista nici un proces inevitabil de îmbătrânire în corpul sau grupul de celule - nimic care să poată paraliza treptat individul. Moartea este, deci, un accident evitabil. Boala este, dincolo de orice, o stare de ne-linişte (dis-ease în engleza, disease=boala - n.tr.), absenta linistii sau a lui Santi, dulcea, fericita pace a spiritului reflectata prin minte în corp. Degenerarea senila, care este o experienţa obişnuită a omului, este doar expresia ignorantei lui faţă de cauze, anumite condiţii bolnave ale minţii şi corpului. Spune un Siddha (Învăţător - n.tr.): Tonusul corpului poate fi menţinut astfel încât să poată rezista natural la infectii şi alte boli, ca gripa şi ciuma. Un Siddha poate inghiti germenii patogeni fără ca aceştia să-l imbolnaveasca.
Amintiti-va ca tinereţea este sămânţa Iubirii lui Dumnezeu plantata în divină forma umană. Intr-adevăr, tinereţea este divinitatea dinlauntrul omului; tinereţea este spiritualitatea vieţii, frumuseţea vieţii. Numai viaţa trăieşte şi iubeste, viaţa unica, eterna. Bătrâneţea este lipsita de spiritualitate, asociată cu moartea, urâtă, ireală. Gândurile de teama, gândurile de suferinta şi cele de mânie creeaza urâţenia numită bătrâneţe. Gândurile de fericire, de iubire şi de perfecţiune creeaza frumuseţea numită tinereţe. Bătrâneţea este doar o scoica în care zace giuvaerul realităţii - perla tinereţii.
Trăieşte astfel încât să dobândeşti conştiinţa copilăriei. Vizualizează Copilul Divin dinlauntrul tau. Înainte să adormi, sugereaza constiintei tale: Acum realizez ca exista în mine un fericit corp spiritual, vesnic tânăr, vesnic frumos. Am o minte, ochi, nas, gura, piele, frumoase, spirituale - corpul Copilului Divin care acum, în aceasta noapte, este perfect. Repeta aceasta afirmatie şi mediteaza la ea în linişte, până când adormi. Dimineaţa la trezire sugereaza-ti cu voce tare : Ei, draga... (adreseaza-te ţie insuti pe nume), exista în tine un alchimist divin! Prin puterea spirituala a acestor afirmatii, în timpul noptii are loc o transmutatie şi revelatia launtrica, Spiritul a saturat acest corp spiritual şi templu. Alchimistul launtric a inlaturat celulele moarte şi uzate şi a făcut să iaşa la iveala stralucirea unui trup nou, plin de sanatate şi farmec perpetuu. Adevarata Iubire Divină în manifestare este Tinereţea Eterna. Alchimistul divin este înlăuntrul templului meu, faurind continuu noi şi minunate celule tinere. Spiritul tinereţii este înlăuntrul templului meu - acest divin corp uman - şi totul este bine. Om Santi! Santi! Santi! (Pace! Pace! Pace!)
Invata să zimbesti dulce, ca un copil. Un zimbet din suflet este o relaxare spirituala. Un zimbet adevărat este un lucru de o reală frumusete, opera artistica a Zeului Cirmuitor Launtric. Este bine să afirmi: Gindesc de bine pentru întreaga lume. Să fie toată lumea fericita şi binecuvintata! Afirma, înainte de a incepe activitatea zilnica : Inauntrul meu este o forma perfectă - forma divină. Sunt, acum, tot ceea ce doresc să fiu! Vizualizez zilnic frumoaşa mea fiinţa, până când o aduc în manifestare! Sunt Copilul Divin, toate nevoile mele sunt satisfacute, acum şi totdeauna.
Invata să intri în vibratie. Afirma : Iubirea infinită îmi umple mintea şi îmi pune corpul în vibratie, în rezonanta cu viaţa perfectă. Fa totul, în jurul tau şi în tine, stralucitor şi frumos. Cultiva spiritul umorului. Bucura-te de rasăritul soarelui."

Maestrul:
"- Tăcerea este putere, căci atunci când atingem locul tacerii în minte, am atins locul puterii - locul unde totul este unul, unica putere - Dumnezeu. Fii linistit şi cunoaşte ca EU SINT Dumnezeu. Puterea disipata este zgomot. Puterea concentrata este tăcere. Când, prin concentrare (tintind spre un centru), am adus toate fortele noastre intr-un singur punct, atunci l-am contactat pe Dumnezeu în tăcere, suntem una cu El, şi deci una cu toată puterea. Aceasta este mostenirea omului : Eu şi Tatăl suntem Unul. Exista o singura cale de a fi una cu puterea lui Dumnezeu, şi aceea este de a-l contacta constient pe Dumnezeu. Acest lucru nu se poate face în afara, căci Dumnezeu se manifesta dinlauntru. Domnul este în templul Sau sfânt ; fie ca tot pământul să pastreze tăcerea în faţă Lui. Numai intorcindu-ne de la exterior spre tăcerea dinlauntru, putem spera să facem uniunea constienta cu Dumnezeu. Vom înţelege ca puterea Să este pentru ca noi să o folosim, şi o vom folosi tot timpul. Atunci vom şti ca suntem una cu puterea Sa.
Atunci umanitatea va înţelege. Omul va renunţa la autoamagiri şi vanitati. El îşi va înţelege ignoranta şi minciuna. Atunci el va fi pregatit să invete. Va înţelege ca omul mindru nu poate fi învăţat ceva. Va şti ca numai cel lipsit de orgoliu poate percepe Adevărul. Talpile sale vor simţi stinca dura, nu se va mai poticni, va fi sigur pe decizia sa.
La început poate fi neclara înţelegerea faptului ca Dumnezeu este unica putere, substanţa şi inteligenta. Dar când omul realizeaza adevarata natura a lui Dumnezeu şi îl aduce în exprimare activa, el va folosi aceasta putere tot timpul. Va şti ca, în mod constient, este în contact cu puterea Sa în orice clipa - când maninca, când alearga, când respira sau când indeplineste marea opera pe care o are de făcut. Omul nu a învăţat să împlinească marile lucrari ale lui Dumnezeu pentru ca nu a realizat maretia puterii lui Dumnezeu şi nu a stiut ca puterea lui Dumnezeu este pentru folosinta omului.
Dumnezeu nu ne aude dacă cerem repetat, tare şi în van, nici dacă vorbim mult. Trebuie să-l cautam pe Dumnezeu prin Christul launtric, legatura invizibila pe care o avem în noi insine. Când Tatăl dinlauntru este venerat în Spirit şi Adevăr, El aude apelurile acelui suflet care se deschide sincer spre El. Cel care face legatura cu Tatăl în taina, va simţi puterea curgind prin el, ca implinire a oricarei dorinţe. Pentru ca el îl vede pe Tatăl în locul tainic al propriului sau suflet, locuind acolo, Tatăl îl va răsplăti în mod deschis. Cât de des îşi dezvaluia Isus contactul individual cu Tatăl! Vedeţi cum el se mentinea constant în legatura cu Dumnezeul launtric. Vedeţi cum vorbea cu El ca şi cum El era prezent personal. Vedeţi cât de puternic l-a făcut aceasta relatie integrala. El a recunoscut ca Dumnezeu nu vorbeste în incendii, cutremure sau furtuni, ci cu o voce linistita, discreta - glasul linistit, discret din adincul sufletelor noastre.
Când omul va invata asta, el va deveni echilibrat. Va invata să vadă lucrurile în ansamblul lor. Idei vechi vor fi abandonate, idei noi vor fi asimilate. Curind va gasi naturaletea şi eficienta sistemului. Va invata, în sfirsit, să ia în considerare toate întrebările care îl puneau în dilema, în momentele de tăcere. Poate ca nu le va solutiona, dar se va familiariza cu ele. Atunci nu va mai avea nevoie să se grabeasca şi să se lupte ziua întreaga cu sentimentul ca telul sau nu poate fi atins."

Puteti descarca in format digital cele 5 volume ale cartii aici:
Viata-si-Invataturile-Maestrilor-din-Extremul-Orient-Baird-T-Spalding-Vol-I-V

Niciun comentariu: