Cateva invataturi...


1. Ceea ce exista deja in tine se afla pretutindeni, ceea ce nu exista in tine nu se afla nicaieri. Toate comorile Universului sunt inlauntrul tau. Cauta cu fervoare in tine insuti puterea sau raspunsul la care aspiri, pe care inima ta le doreste si, direct proportional cu credinta ta, vei primi ceea ce vrei.

2. Marele secret caracteristic geniilor si tuturor oamenilor cu adevarat mari din toate epocile este capacitatea lor uluitoare de a intra in contact, fie constient, fie in mod spontan, cu puterile nefirsite ale subconstientului eliberandu-le. Daca poti face la fel vel fi capabil de performante extraordinare.

3. Subconstientul tau detine deja, in profunzimile sale latente, solutiile perfecte la toate problemele care te framanta si iti poate indeplini direct proportional cu intensitatea increderii, orice dorinta. Cel mai bun mod de convingere este, de exemplu, sa-i sugerezi ferm inainte de a adormi: Vreau sa ma scol la ora 6 dimineata si vei constata ca te trezesti exact la aceasta ora.

4. Subconstientul tau este servitorul, constructorul si sustinatorul corpului; daca inveti cum sa te folosesti de el si in ce mod sa-i dai comenzi, el te poate ridica aproape fara efort pe culmi nebanuite, asigurandu-ti mereu succesul.

5. Orice gand este o cauza care, mai devreme sau mai tarziu, va produce efecte (sau fructe) bune ori rele, dupa cum a fost continutul sau. Orice traire proprie sau stare interioara pe care o remarcam in mod pasiv sunt efectul sau, cu alte cuvinte, roadele prezente ale anumitor ganduri din trecutul nostru indepartat sau apropiat. Toate aceste fructe, dulci sauamare, pe care le meritam de drept si cu care conjunctura inevitabila a momentului ne obliga sa ne hranim pentru a resimti astfel consecintele actiunilor noastre, constituie ceea ce ignorantul numeste DESTIN sau SOARTA, iar Yoghinul, KARMA.

6. Viata este o modalitate de cunoastere. Esti asemanator unui capitan aflat pe mare care isi conduce vasul. Trebuie sa dai ordine (ganduri, imagini, trairi orientate dinamic, aspiratii clare si ferme mentalului subconstient care controleaza, intermediaza si conduce majoritatea experientelor vietii tale.

7. Atat actiunile pe care le-am comis cat si gandurile pe care le-am avut in trecut ne urmeaza ca o umbra producand rezultate bune sau rele, in functie de natura lor. Nici in aer, nici in adancul oceanului, nici in cea mai ascunsa pestera sau pe varful muntelui, in oricare parte a acestei vaste lumi, nu exista loc in care omul sa poata scapa de consecintele actiunilor si gandurilor sale in prezent sau in viitor consecintele lor nu vor inceta sa se deruleze si astfel, faptuitorul va avea, la randul sau, partea care i se cuvine din fericirea sau suferinta pe care a produs-o. intelegand aceasta, trebuie sa cautam sa nu facem rau nimanui, nici macar in gand.

8. Nu intrebuinta niciodata formulari interioare de forma: "nu am mijloace" sau "imi este imposibil" sau "niciodata n-am sa pot" in care sa crezi, complacandu-te sa-ti accentuezi aparenta fatalitate prin aceste afirmatii paralizante. Subconstientul te va asculta si va crea prompt premizele pe care doar tu le-ai gandit aducandu-le din domeniul posibilitatii la o realizare efectiva. Astfel, la propria ta comanda chiar subcontientul va face ca intr-adevar sa-ti lipseasca posibilitatile sau mijloacele de a realiza sau obtine ceea ce urmaresti. Cauta sa te convingi ca totul este posibil prin angrenarea puterii nelimitate a mentalului tau de a comanda subconstientului. Realizeaza insa ca, desi totul iti este posibil, nu orice iti este permis (in sensul ca nu trebuie sa incalci niciodata legile naturale ale firii). Adevarul acestor afirmatii, fara urmarirea verificarii personale si directe a realitatii lor, nu este decit un sfert de adevar.

9. Multor oameni le este mai usor doar sa-si regrete greselile complacindu-se in suferinta, convinsi fiind, in mod prostesc, ca acesta le este destinul, decat sa-si dea osteneala sa evite eroarea ce le permite sa modifice radical destinul, devenind asfel, totodata, buni la ceva.

10. Patrunzand gradat si cat mai lucid in profunzimile enigmatice ale subconstientului, vei reusi, in sfarsit, sa cunosti adevarata natura din tine insuti si atunci ti se va dezvalui REALITATEA INFINITA SI ETERNA din afara ta.

Sursa: esoterism.ro

2 comentarii:

Anonim spunea...

dragä redactie,
unde au fost acesti ingeri cind omul suferea si murea färä milä ,ca in comunism de exemplu,in inchisori unde am stat ani de zile,unde nu exista indurare,unde ne rugam si in final venea moartea in mizerabila ei prezentä,moarte färä respect pentru fiintä.

GabyS spunea...

Buna intrebare Anonim, acei ingeri au fost mereu langa noi, doar ca mare parte dintre noi nu stiam, nu ai simteam, nu vroiam sa credem ca sunt langa noi... De ce nu faceau nimic cand multi oameni sufereau, mureau? pentru ca fiecare dintre noi avem multe lectii de invatat si e normal ca fiecare sa trecem prin toate etapele, toate experientele posibile. Ingerii pot interveni in oarecare masura, dar nu uita ca ei ne respecta in totalitate liberul arbitru, alegerile noastre, ei doar ne dau semne, raspunsuri, dar trebuie sa iti deschizi inima si sa le vezi, sa le simti...
Este foarte mult de spus si sunt multe explicatii... recomand sa citesti cateva carti si sa cauti raspunsuri mai multe, vei ramane uimit cate vei gasi, dar asta numai daca vrei.

Numai bine!

PS: Tot ce s-a intamplat in istorie sunt etape mari in care am invatat multe, prin suferinta si speranta, fiecare am suferit, am plans, am murit... si am revenit sa continuam drumul, purificarea si lucrarea Divina a Tatalui.