Viaţa pe Pământ... încotro?


"Cine poate sa afirme cu tarie ca are gânduri, actiuni curate, în fiecare zi a vietii lui? Câti dintre noi ne ascundem esecurile aruncând în ceilalti oameni gânduri, sentimente, vorbe, actiuni care încalca toate perceptiile morale posibile.
Câti dintre noi trateaza animalele, plantele, natura, pamântul din care ne hranim, ca si când ar fi ceva lipsit de importanta? Câte animale omorâm în fiecare zi, pentru a ne hrani, fara sa ne dam seama ca preluam în corpul nostru frica lor, sentimentele lor, sclavia si sacrificiul lor.
Toate acestea migreaza în corpul nostru si asa devenim sclavii propriei noastre ignorante.
Câti dintre noi sunt interesati si de altceva decât propria bunastare, propriul succes, propria ascensiune, propria masina, propria casa, propriul confort? Câti? Câta ura, câta rautate, câta
urâtenie aruncam în ceilalti oameni în fiecare zi, când gândim, vorbim, actionam, în afara compasiunii si iubirii? Cum ne uitam dimineata când mergem la serviciu, la cei din jurul nostru, în
autobuz sau în masina? Cum urlam unii la altii în trafic? Ce le spunem colegilor si ce gândim de fapt? Cât mintim, cât înselam? Cum ne învatam copiii sa se comporte? Altfel decât actionam noi?
Ce predica preotii în biserica? Cum îi învata sa urasca alti oameni, din alte religii? Alte religii, alte sistem de valori, pe care le numim comod secte, si le punem repede sub presul ignorantei noastre. Religia mea e mai buna decât a ta, eu sunt mai destept decât tine, eu sunt diferit de tine, eu sunt alb, tu esti tigan, negru, rosu, albastru. Unde credeti ca duce toata nebunia asta? Unde?
Câte razboaie aprobam si sustinem tacit, în numele banilor, al religiei, al intereselor obscure si murdare? Toate acestea se aduna, se contorizeaza si se transmit mai departe, la fiecare generatie care se naste. Numiti-le cum vreti, karma sau blesteme, ele au acelasi efect: împovararea generatiei urmatoare. Si fiecare generatie devine mai încarcata si mai apasata de faptele predecesorilor ei. Dupa care ne lamentam si, plini de întelepciune, constatam alterarea valorilor generatiilor tinere. Printr-un exercitiu simplu de imaginatie, încercati sa contorizati toate aceste fapte, de la începuturile timpului si pâna acum. Din pacate, toate acestea contribuie din plin la crearea acestei realitati, pe care cartea de fata ne-o arata.
În ultimii 100 de ani, omenirea a înregistrat o impresionanta crestere economica, un progres stiintific semnificativ, extraordinar pentru ultimii 2000 de ani. Am ajuns, în anul 2009, sa traim o viata controlata din ce în ce mai mult de computere si masini. Este minunat, este extraordinar sa folosesti tehnologia, inteligenta umana, pentru a-ti înfrumuseta si îmbunatati calitatea vietii pe
pamânt.
Toate marile civilizatii care au trait pe acest pamânt au folosit tehnologii avansate. Noi nu facem exceptie. Însa, pâna acum, nicio civilizatie nu a atins dezvoltarea, numarul si întinderea la care acum am ajuns. În mod normal, ar trebui sa ne simtim mândri, împliniti, iluminati. Însa si aici înregistram, de fapt, un esec colosal. Sursa principala a acestui sistem sta în electricitate si
petrol. Pâna în acest moment, o infima parte a populatiei foloseste sursa de energie nepoluanta. Din lacomia liderilor nostri, am ajuns sa devenim tributari unui sistem economic si tehnologic bazat exclusiv pe consum, care la rândul lui distruge atât natura, cât si propria creatie: oamenii. Noi am creat aceasta tehnologie si acum observam cum aceasta a devenit propriul nostru inamic. Am devenit dependenti de petrol, iar asta ne omoara orasele, copiii, viitorul. Între timp, refuzam orice tehnologie nepoluanta si neinvaziva, pastrând acest status quo, care, în viitorul apropiat, va
face imposibila viata pe aceasta planeta.
Poate unii ar putea spune ca prin aceasta cale, prin aparitia unor astfel de mesaje, aceasta posibila realitate devine mai puternica, mai aproape de a se materializa. Ei bine, da. Este posibil. Dar cred ca orice om este responsabil. Este responsabil pentru el, în primul rând. Este responsabil pentru o schimbare în viata lui, daca îi pasa de el, de oamenii pe care îi iubeste, de viitorul pe care, fara sa stie, îl construieste.
Viitorul, asa cum este el perceput de majoritatea oamenilor, înca nu a fost creat. Ne aflam în prezent, iar, în acest moment, totul este deja perfect. Daca simtiti ca nu este perfect, atunci, cu siguranta, vorbim de situatia în care, adânc întiparite în fiecare, sunt frici, posesie, ura, zgârcenie, ignoranta, cu alte cuvinte, convingeri limitative care ne otravesc existenta, cât si viata celor din jurul nostru. Acestea sunt si cauzele bolilor din corpul nostru fizic. Daca ne vom debarasa de ele, vom putea trai cu adevarat în puterea noastra, în prezent, plini de iubire, compasiune si întelepciune. Este singura cale prin care putem crea un univers cu adevarat demn de aceasta rasa, de acest Pamânt.
Poate acest semnal este menit sa trezeasca ce este mai bun în oameni. Personal, cred ca este posibil sa ne schimbam orice viitor, univers care înseamna distrugere, totala sau partiala. Cred în
oameni, în puterea lor de a depasi obstacole. Istoria ne-a aratat cam cât de puternici suntem, daca actionam din inima, cu întelepciune si curaj. Desi sunt tanâr, vreau sa traiesc pe un pamânt pe care fiecare om sa existe si sa actioneze ca Iisus, Buddha sau cum vreti sa-i spuneti. Vreau sa traiesc pe un pamânt populat de oameni care sunt constienti de puterea lor de a crea, de a iubi, de a exista prin iubire si compasiune.
Împreuna putem crea acest univers, acest prezent, acest viitor. Si este atât de usor!
Avem la dispozitie îndeajuns de multe metode, cai spirituale, religii pentru depasirea tuturor piedicilor cu care universul ne pune la încercare. Stiinta, mai mult decât niciodata, începe sa ne
confirme teorii care pâna nu demult erau considerate ca fiind pura mistica religioasa. Stiinta devine si ea o cale spirituala, care poate schimba perceptia multor oameni.
În ultima perioada am constatat o intensificare a cautarilor spirituale. Sincer, sunt foarte bucuros sa vad cum interesul pentru partea spirituala a vietii s-a dezvoltat rapid. Ne viziteaza, împartasindu-ne învataturile lor, maestri din toate culturile spirituale importante ale lumii. Nu cred ca a existat vreo ramura spirituala majora care sa nu-si fi facuta simtita prezenta în România, în ultimii 2 ani. Acesti oameni sunt bucurosi sa împarta cu noi din cultura lor spirituala. Va invit sa mergeti la aceste cursuri si seminare, cu inima deschisa. Experimentati si sa va
cultivati mintea cât mai mult. Viata noastra este orice altceva decât posesie, mânie, ura, zgârcenie, ignoranta, lasitate, minciuna.
Cautati si gasiti raspunsul la întrebarea „Cine sunt Eu”. Amintitiva ca orice calatorie pleaca doar din interior. Acolo sunt toate raspunsurile pe care le-ati cautat vreodata. Acolo sunt toate.
Este atât de simpla si frumoasa aceasta calatorie, încât alegeti sa întelegeti cât mai mult si gasiti-va calea catre iluminare, oricare ar fi ea. Zamolxe, Buddha, Iisus, Zen sau orice tehnica care rezoneaza cu mintea, fiinta, sufletul vostru. Puteti recunoaste usor o cale spre iluminare. Atâta vreme cât în aceasta cale exista doar infinita iubire neconditionata, infinita compasiune, infinita pace, infinita libertate interioara si exterioara. Viitorul apropiat ne va aduce în fata unor
evenimente energetice unice pentru toti. Vom accesa un nivel superior de energie, care va materializa, va proiecta în interiorul si exteriorul nostru, tot ceea ce noi vom reprezenta în acel moment.
Haideti sa avem în interiorul nostru un spatiu plin de iubire, compasiune si iluminare, lipsit de frici si alte convingeri limitative.
Haideti sa realizam constient, din toata fiinta noastra, ca toti avem acceasi esenta, ca toti suntem unul. Îmi doresc sa avem toti parte de infinita iubire neconditionata, infinita întelepciune, si sa cunoastem toti aceasta minunata comoara, iluminarea."

Florin Sebastian Piscociu
(in postfata din cartea a lui Aryana Havah - Viaţa pe Pământ...
încotro?)


Niciun comentariu: